Új hozzászólás Aktív témák
-
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Egy gyors kérdés, de ha volt már akkor ne kövezzetek meg
GOOGLE-TV V440-IMG-ról szeretnék áttérni kíváncsiságból V091-OTA ANDROID-TV-re.
Milyen folyamattal lehet ezt megcsinálni???
Előre is nagyon szépen köszönöm -
H-Mano
tag
Üdv!
Ha a net kábelen csatlakozik a TV-re de bekapcsolnám a Wi-Fi csatlakozást , akkor csak "homokóra" megy...
Ez így normális ? -
GordonSamway
aktív tag
Ugyan azzal a beállításokkal több lett a fényerő. Szerintem engem az ADAPTÍV FÉNYERŐ sz@patott meg, mert az teljesen lehúzta a fényerőt és mikor kikapcsoltam akkor sem változott sokat. Lehet beragadt valami szoftveresen. De most le a lalappal.
Remélem finomítanak még többet a következő frissítéssel. -
Saccco
nagyúr
Ezt láttátok már?
C635 zsiványság
TCL 65C635 - a 120 Hz-es panelfrekvenciával bajnok a játékban
Azt kérdezed, hogyan lehetséges, hogy a TCL 65C635 120 Hz-es képfrissítési frekvenciára képes, amikor csak 50/60 Hz-es panelje van?
Igen, ez nem tévedés. A TCL 65C635 valóban rendelkezik olyan panellel, amely 120 Hz-es frekvenciára képes. Ezt a DLG (Dual Line Gate) technológiával éri el, amely a felbontást Full HD felbontásra (1920×1080) méretezi le, ahol a natív frekvencia 120 Hz. A gyors játékműfajokban ez a kisebb felbontás nem jelent nagy áldozatot, mivel a szem talán észre sem veszi, de azelőnye jelentős. Így élesebb tisztább és simább lesz a mozgás, amit minden gamer értékelni fog. A VRR segítségével 120 FPS sebességgel játszhatsz PC-s játékokkal vagy a legújabb konzolokkal.
A C635 tehát a QLED-nek és a valódi 120 Hz-es frissítési frekvenciának köszönhetően, Full HD felbontás mellett kiváló HDR játékélményt nyújt. Ha nem vonz a 120 Hz, és inkább a natív 4K (3840 × 2160) felbontást részesíted előnyben, az 65C635 60 FPS-re képes nagy felbontásban.
-
gyűrű
addikt
válasz
GordonSamway #12242 üzenetére
Hang nem csúszik nálad? ... mert kinti fórumokon is szinte mindenki az appoknál az erős hangcsúszást emlegeti. Csináltál reset all reset shopot, ami az img telepítés után kell?
-
turho
addikt
válasz
GordonSamway #12240 üzenetére
Az a baj, ez annyira szubjektív véleménynek tűnik. Illetve nem értem: a készülék háttérvilágításának és maximális fényerejének képessége nőtt, vagy csak máshol vannak a paramétercsúszkák? Az első eset csoda volna....
-
GordonSamway
aktív tag
válasz
GordonSamway #12240 üzenetére
Csak a DolbyVisionIQ nem igazán tetszik a Disney+-on, az ilyen jelforrások a Netflix-en sokkal szebbek...
-
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Fel raktam a 65C728-ra 432 után a 440-et és nálam ég és föld.
Megjött a fényerő de drasztikusan. Főleg HDR anyagoknál. Eddig nem volt ennyi ugyan azzal a beállítással. -
RVR400
veterán
válasz
Tomacko #12213 üzenetére
Az 55P715-höz képest szerintem jobb, és ez nem az első benyomás, hanem a harmadik is.
Más TCL-t nem láttam, így azokhoz sajnos nem tudok viszonyítani. Ami elsőre szembetűnő, hogy a TCL full fényerőnél olyan, mint a Philips 40%-on, és ilyen szinten a feketéje sem rosszabb, hiába IPS panel. A kijelző maga homogénebb, szürke háttérnél a TCL szélein végig van egy sáv, hol vékonyabb, hol vastagabb, meg két helyen minimális foltosodás látszik, a Philipsen ilyennek nyoma sincs. A TV adások a kijelző méretéből adódóan rosszabbnak tűnnek, minden más jobb, de sokkal több beállítási lehetőség van, mint a P715-ön.
Utólag rájöttem, hogy a TCL-lel valóban az volt a legnagyobb bajom, hogy gyakorlatilag full sötétben is kellett rá a 100% fényerő, és még akkor is voltak olyan részletek, amik nem látszottak, és emiatt annyira jó a feketéje. Most az bekerült a hálóba, így ott annyira nem fog ez zavarni, így a nappaliba a Philips mindenképpen jobb választásnak tűnik.Mozgásmegjelenítésben viszont ég és föld a két készülék, hiába 60 Hz mindkettő, élességben is a Philips a nyerő, ez viszont a TV-adások nézésében is inkább a Philips malmára hajtja a vizet, hiába a fentebb említett méretbeli rosszabbodás.
De mivel nem C725 vagy C728 (esetleg más hasonló árú készülék) az összehasonlítási alap, azokkal tapasztalatom sincs, így egyértelműen érdemes megnézni egy-egy elektronikai szaküzletben, hogy ahhoz képest kinek hogyan jön be.
Jah igen, ami a legkényelmesebb dolog, hogy a Philips EasyLink-je által nem kell a Telekomos box távjával sz*rakodni, a TV távjával tudom azt is vezérelni.
Egyelőre ennyi. A TCL-t mondjuk feleannyiért vettem 1.5 éve, szóval nem temetem a márkát, nyilván elvárható a jobb jósági tényező, de jelenleg jobban meggyőzött a Philips, pedig a márkára 10 éve még azt mondtam, hogy pénzt nem adnék érte.
-
eisento
addikt
válasz
GordonSamway #12229 üzenetére
Megneztem ezt a reszt... Disney+ alatt nem is volt ilyen beallitasi lehetoseg csak intelligens hang. visszavaltottam tv adasra ott megjelent bekapcsoltam (mert alapbol ki volt kapcsolva) vissza disney-re ott megjelent kikapcsoltam most ugy tunik jo, tesztelem a moonknight-al
van vmi fullos totalis hard reset a tv-re? elvileg amikor felraktam az uj firmware-t img-bol legyalult mindent de mivan ha nem? :S olyan mintha bekapcsolt adaptiv fenyeronel jobban felnyomna a fenyerot mint kikapcsolt allapotban...
-
laci laci
addikt
Kezd elegem lenni a vodka otthoni internetből.Semmire se jó.A tv-t nem tudom használni mert nincs a routeren,hogy csak 5ghz..állandoan lefagy.Kèrdèsem a t-home-nál van Android box,hogy műsor felvétel,visszajátszás stb?
-
Flowtation
őstag
válasz
Vhiktor #12228 üzenetére
Köszi!
A párára gondoltam első sorban, hogy bajt okozhat-e? Persze csak ilyenkor nyáron lenne kint a tv.
Viszont ha kintre valami olcsót vennék, akkor a benti lg-t nem viszem ki, azzal nincs semmi baj, nagyon meg vagyok vele elégedve, csak a kellemeset a hasznossal elvén gondoltam, hogy azt tesszük ki (nem egy használtat) és bentre jön az új. -
vottokar
senior tag
válasz
Saccco #12232 üzenetére
Akkor van egy kis elméleti sebességelőnye a wifi-nek a sima "alaplapi" ethernettel szemben, viszont az mindig stabil. Amire én használnám a TV-t elégnek kellene lennie. Akkor nem foglalkozom jobban a wifi dologgal. Ha meg nem elég a 100Mbit, akkor jöhet az USB-s LAN.
Már csak a TV rendelésére kellene rászánnom magam....Amúgy, köszönöm, hogy megkerested helyettem...
-
vottokar
senior tag
válasz
mikrofon #12224 üzenetére
Azt gondoltam, mert olvastam, hogy sokkal" fentebbi" tv kategóriában is csak 100Mbites a lan általánosan. Viszont a "drótos" hálózatban jobban bízok.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyi a wifi sebesség így, hogy az 5G-t is "csak" N-esnek írják. Ahova költözünk főképp családiházas környék, nincs agyonszemetelve az éter még 2,4G-n sem. 5G-n meg csak egykét routert látok -80-90dBm-el a sajáton kívül. -
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok.
Akinek C728-as tévéje van az tesztelte már mind két firmware-t/rendszert???
Köszönöm
ANDROID: V091 OTA
GOOGLE: V440 IMG -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Flowtation #12222 üzenetére
Az hogy mennyire strapabíróak kint azt nem tudom, de ami a felhasználó kézikönyvben meg van adva a hömérsékletre azt illene betartani.
A TCL 700-as szériája nagyon jó.Én kintre valami olcsó, esetleg használt tv-t tennék amiért nem kár.
-
vottokar
senior tag
Csak egy egyszerű kérdés. A 65C725-ben a wifi most akkor milyen is? 2,5 /5G N vagy AC is? Bár, ha összeszedem magam és megveszem, akkor nagy valószínűség szerint kábelen lesz majd bekötve, de azért jó lenne, ha tudnám, hogy akkor mit is tudhat a vezetékmentes hálózaton. Router Xiaomi AX3600.
-
sortiefish
tag
válasz
eisento #12218 üzenetére
Nem gondolom én sem, hogy a firmware miatt lenne sötét a kép. Úgy értem, ha minden egyes kép beállítást ami most van beállítva feljegyzel és visszatérsz a gyári firmware re a mostani beállításokkal akkor is ugyanezt a fényerőt fogod kapni. Nekem olyan korábbi hsz is rémlik ami az újjabb verzióknál pont a magasabb fényerőt emelte ki, de ha nyugtalanít és időd és kedved is lesz rá ki is próbálhatod.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
SztiviVander #12211 üzenetére
Nekem van itthon egy IPS paneles LG is de még is szarabb oldalról nézve mint a VA paneles TCL.
Menj el egy Media Markt-ba és nézd inkább meg. -
Kiskutya
veterán
válasz
SztiviVander #12208 üzenetére
Nincs ips és én kerülném messzire az összes ips panelt!
-
SztiviVander
addikt
Sziasztok. Tudtok olyan QLED-es TCL-t ami 55" és nem VA paneles hanem biztos IPS? Létezik ilyen egyáltalán? Az 55C728 minden szempontból szimpatikus lenne, de ha létezne ilyen tudás/kialakítás mellett IPS-es akkor azt bátrabban venném mert a nem csak szemből nézés fontosabb szempont mint az hogy sötétben mennyire fekete a fekete.
-
tomp
félisten
válasz
RVR400 #12199 üzenetére
Az egy dolog, sok éve vannak fent ilyen teszt videók. De a legtöbbje szimpla opus sztereó hangban megy,
Amit felraktam kép az is a Youtube TV app. Csak nem az egyéni videókkal hanem a Google Movies szerverről betöltött anyaggal.juhasz.p
715/815-öd van? Nekem bár a soundbarom nem tudja az Atmost de ettől függetlenül ahol elérhető ott megjelenik.
pl Netflix, AppleTV, HBO Max.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest