- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
csabaizoli80 #12191 üzenetére
bevilágítási hiba
20 ezer Ft ha rövid időre kell sürgősen akkor elmenne -
tomp
félisten
válasz
laci laci #12196 üzenetére
egyelőre csak a térhangzás megjelenéséből vehetik észre, mivel maga az alkalmazás nem jelzi semmilyen módon, ha 5.1 csatornás hangot játszik le éppen
Videó közben debug infó megjelenítése és ott olvasható, hogy e(a)c3 azaz Dolby Digital Plus.
De amúgy nekem már jó pár hete megy.
Illetve vicces, hogy ha van megvásárolt Play Movies film akkor a Youtube appban a "Filmek" menüpont alatt elindítva eddig is volt 5.1-es Dolby. Évek óta!
pl.
Play Movies-on megvásárolt Tenet a Youtube alkalmazásban:
Codecs: ec-3 azaz Dolby Digital Plus! -
laci laci
addikt
Egy kis érdekesség:
[link] -
RVR400
veterán
válasz
csabaizoli80 #12191 üzenetére
És nincs otthon porszívója, meg ez nem is az a topic.
-
csabaizoli80
kezdő
Üdv!
MindigTV ingyenes adóihoz ezt a TV-t szeretném megvenni használtan (benne van a DVBt2 TV tuner...., egy beltéri is kb. annyiba lenne mint ez a TV.....), nem tudom megéri-e, képernyőjén alul "hibát" látok a képeken, aki árulja azt mondta csak poros és ki kell porszívózni....mondjuk elég olcsón (20ezerFT)adja+sürgős is lenne neki az eladás, típusa Thomson 32HC3101T led tv. Szerintetek ez mi lehet a képernyőn alul? vagy inkább ne is foglalkozzak vele, olyan nagy a "hibája"? -
jeni
félisten
a C728 multimédiás távján az alsó fehér gombos 6 funkciós médiafunkciót-t átlehet nevezni vagy párosítani máshoz?
-
Kiskutya
veterán
Valakinek sikerült megszólaltatni a disney Pluson az atmos hangot c715-ön?
-
juhasz.p
aktív tag
válasz
sortiefish #12173 üzenetére
Érdekes, mert ahogy hazaértem megpróbáltam a leírtad, de nem működött... utána automatikusan feldobott egy rendszer frissítést és utána már sikerült össze párosítani...
-
Lacko87
tag
A kicsi TCL kapcsolót rá tudtam csatlakoztatni a home+ok gomb használatával egy másik tv-n keresztül. Így most hibátlanul váltja a csatornákat, hangerőt minden box funkciót visz, de most meg a TV-t nem kapcsolja
Egy régi Samsung D550-es TV-n meg tudom oldani, hogy egy kapcsolóval vezéreljek mindent, nem akarom elhinni, hogy ezt egy új TV-vel nem lehet megtenni. Ott alapból a boxot kapcsolja és az ok gomb és egy funkciógomb egyidejű lenyomásával tudom a TV funkciókat kapcsolni. Az LG távirányítója automatikusan felismerte, hogy Telekom boxot csatlakoztattam a TV-re és a saját kapcsolójával tudok vezérelni mindent egyben. Itt sem a box nem ismeri fel a TV-t sem a TV nem ismeri fel a boxot. -
ProEvoFan
nagyúr
Kaptam két tévé ajánlatot, ami közül az egyik a 43' c725.
Kicsit félek, mert kínai...de 150Kért tényleg megfelelő lenne a gyerekszobába. XSX, és streaming menne rajta ezerrel. 43 col az alap, mert csak ez fér el.
Két év garancia mellé kötök még biztosítást, talán nem lesz gond. Szóval fosok megvenni, pedig jobb választásnak tűnik, mint a kicsit drágább Samsung AU9002.
Mi a vélemény erről a tévéről? -
sortiefish
tag
válasz
juhasz.p #12167 üzenetére
Beállítások/Távvezérlők és tartozékok
Bluetooth láthatóság ez legyen bekapcsolva
Tartozék hozzáadása OK
ellenőrzöd az elemet is érintkezés stb...
Amikor elindul a Tartozékok keresése... akkor HOME és OK gombok nyomvatartani.
Ha sikerül látni fogod a Kapcsolódott eszközöket a kis távirányitó TCL_RC802VEU2 névvel jelenik meg.Ha így sem sikerül nézd meg a frissítéseket, hogy frissítve vannak-e az alkalmazások.
Google Play Store/Alkalmazások és játékok kezelése/Frissítések/Frissítések ezen az eszközön -
Krivy1
csendes tag
Sziasztok!
TCL 55C728 az alany
A távirányítón vagy egy LIST gomb, amivel a régi tv-nél kirakta a csatorna listát, itt meg hiába nyomom, nem történik semmi. Digi kábel tv
Valakinek valami ötlet? -
juhasz.p
aktív tag
Valamiért nem akar működni a kis távirányítom... Hogyan is kell párosítani?
-
Kaba
veterán
válasz
Lacko87 #12158 üzenetére
Telekom box távját párosíthatod a tévéddel a 2856-os kóddal.
A tévét tudod így kezelni a box távval(de csak hangerő, csatornaváltás és ki és bakapcsolás. A tv menűjét a box távja nem kezeli.
Amennyiben a tv távval akarod a boxot is irányítani akkor egy multifunkcionális/ univerzális távot kell venned, szerintem a TCL táv nem olyan( az Emagnál lehetett olcsón megfelelőt venni). -
mikrofon
veterán
Tegnap kipróbáltam a Shield-en a Disney+ App-ot. DV működik, atmos működik, frekvenciaváltás nem megy. Alapból 4k60Hz-van beállítva. Ha elindítom a filmet az app-ból akkor marad a 60Hz. Ha megnyomom a "Match Frame Rate" gombot akkor megpróbál vàltani , de kilép a filmlejátszásból. Ha átállítom a Shield beállításaiban 4k23.976-ra akkor rendesen megy.
Mi lehet nálam más mint nàlad? Valamilyen beállítás?
A TV nekem is c825
-
Kaba
veterán
válasz
Lacko87 #12158 üzenetére
A Telekom box távjával csak pár funkció működik, hangerő szabályozás ki és be kapcsolás, a tv menűjét nem tudod irányítani(egyikét sem).
A Tv táv a HDMI CEC-en keresztül irányítja a boxot is(a boxon és a tévén is be kell kapcsolni a HDMI-Cecet), de a távnak multifunkcionálisnak kell lennie. -
Lacko87
tag
válasz
Saccco #12151 üzenetére
Igen ez megtörtént, jelenleg a ki-be kapcsolás működik, de a Telekom box távirányítója nem hozza be sehogy a TV menüt, a TV távirányítója pedig nem kapcsolja a boxon a csatornákat. Olyan megoldást keresek, hogy egy távirányítóval lehessen kezelni a Telekom boxot és a TV funkciókat is.
-
Lacko87
tag
Sziasztok, aki Telekom boxot használ össze tudta valahogy kötni úgy, hogy ne kelljen 2 távirányítót készenlétben tartani? Az LG tv távirányítója automatikusan összekapcsolódott vele, itt viszont kifogott rajtam a dolog. A készülék 50c725.
-
Krivy1
csendes tag
Sziasztok!
TCl 65DP600
Két és fél éves, gari már nincs. Kép nincs, csak hang.
Ér valamit még így ez a tv?
Nem javíttatom, veszek másikat. -
KZsoltii
csendes tag
Sziasztok,
Nem rég vettem 55C728-at és lenne pár kérdésem?
A kép beállítások nem mindig maradnak meg? Ha mondjuk váltok netflix, ps5, vissza netflix, akkor valamikor változik a beállítás.
Az energia hatékonyságot vagy mit ki lehet valahogy kapcsolni?
Van valami ajánlott beállítás vagy valami a képen kívül amit érdemes megcsinálni?
köszi -
RaGi91
senior tag
Sziasztok!
TCL 65C728 - Disney+ app induláskor megfagy. Vele együtt a tv is.
Próbáltam újratelepíteni, kihúztam a tv-t 30 percre, semmi változás. Valami tipp esetleg?
Köszi!Szerk.: Telefonos app is ezt csinálta, majd kikapcsoltam a wifit és mobilnetről működik. Bekapcsolt wifivel nem... akkor a nettel van valami baja. :S
-
juhasz.p
aktív tag
válasz
sortiefish #12135 üzenetére
Thx
-
juhasz.p
aktív tag
válasz
sortiefish #12132 üzenetére
Lehet, hogy nálam azért volt probléma mert, az én tv-en android 11 van?!
-
Eagl3
veterán
válasz
sortiefish #12127 üzenetére
Mindent Mozi módba használok, soha nem állítom dinamikusra vagy sport módra a TV-t, nem bírom a túlszaturált színeket.
Ennek ellenére a Dolby Vision sötét módja tényleg szinte nézhetetlenül sötét, ezért én IQ-ba használom, így szuper. Lehet, hogy különböző verziószámok bekavarhatnak ennek egyébként, esetleg eltérő panellel vannak szerelve a TV-k.
Én nem frissítettem a TV szoftverét, azzal használom, amivel a dobozból kivettem. Ezen már alapból Google TV van. -
juhasz.p
aktív tag
válasz
sortiefish #12130 üzenetére
köszönöm, de úgy nézz ki magától megoldódott.
Újra elindítottam azokat a filmeket ahol szétesett a kép, és most gond nélkül lejátssza.
Nem igazán tudom mi lehetett a baj... vezetékes neten kapja a jelet, a router vadi új, tehát utolsó szabvány szerinti. Passz. -
sortiefish
tag
válasz
juhasz.p #12115 üzenetére
Sikerült már megoldanod a hibát?
Ha nem ezek a javaslatok, internet sebesség talán segítenek. -
sortiefish
tag
válasz
HELLAFLUSH #12107 üzenetére
Most "kaptam" vissza a tv-t.
Áramtalanítottam, hosszan kapcsoltam ki a tv-t.
Nem kapcsolódik be az adaptív fényerő.
A színtér nálam automatikusra van állítva.
Nekem a dinamikus hangtérképzés kapcsolódik be állandóan. Amit írtam.Esetleg nézd már meg:
Beállítások/Rendszer/Speciális videó/Elhelyezkedés kezdőlap/Automatikus üzlet-üzemmód kikapcs. -
sortiefish
tag
Nekem tetszik így, de lehet csak megszokás. Ha valaki mondjuk dinamikus vagy sport módban szereti akkor biztos, hogy sötétnek érzi. De így hogy nem látjuk egymás beállításait nem könnyű a téma. Próbáltam már képernyőképet, de nem sikerült TCL-el valaki esetleg tud rá opciót? Könnyebb lenne a dolgunk.
-
sortiefish
tag
válasz
eisento #12112 üzenetére
Úgy használjuk mi is sötét módban nálunk jó. Igaz még csak 1 hónapos a TV nincs túl sok tapasztalat.
Vhiktor javasolt beállításaival. Eddig csak TV adásnál tértem el tőle Telekom TV STB az új HDR10- nek érzékeli a tv a jelet (biztos, hogy nem az). Csak itt vettem visszább a fényt és a kontrasztot 100-ról meg emeltem a gamma-t 0-ról 2-re.
Nem a teljes HDR beállítások:
Brightness: 100 Contrast: 100 Black level: 50 Dynamic contrast: Off Black Stretch: Off Dynamic Tone mapping: Off Local contrast: Off Gamma: 0
Mindjárt megnézem a DV-is. -
boz82
tag
Sonyról (8509) váltottam, jól tettem 🎉💪.... 55c728 mai vétel, hirtelen tesztelés, vélemény ... Gyors menü, szép kép, külső vinyot egyből felismerte, film felirat ékezeteket kezeli.Szuper tv, ajánlom. 🤠
Kérdés : használ vki CI-kártyát (digi)? M4 sport miatt használtam, mert nem találja a kereső, manuálisan se . Ez most is fennáll... De a CI t se ismeri fel vmiert, nem reagál rá.
Ötlet vkinek esetleg? -
juhasz.p
aktív tag
Sziasztok,
van egy C725 tv.
Ma ugye nálam is mint nagyon sok embernél a Disney+ felkerült.
Viszont a 4K tartalmaknál csak hang van és szétesett kép.
Tudja valaki ez miért van vagy csak én vagyok tudatlan?! -
tomp
félisten
Ha nem kellene bootloader nyitás meg adb parancssoros hülyeség, már réges rég visszamentem volna Android TV 9-re...
Ebben nagyon jó a TCL, hogy szabadon lehet mozogni.Kiskutya
Csak akkor váltok android verziót ha majd hivatalos stabil kiadás lesz. Új rendszernél egyből bétával nem foglalkozom. Nvidia kiadta az Android TV 11-et mint stabil aztán már a nagyon sokadik bétánál tartunk, hogy legalább használható legyen azaz legalább hozza a 9-es rendszer szintjét.
Poén: nem, nem hozza még mindig!
Van egy kínai Ugoos boxom Dolby Visionre. Majdnem 1évig nem volt rá frissítés. Már azt gondoltam, hogy ennyi volt a support. Aztán most jött update(0.4.2 volt majdnem 1 évig aztán most jött 0.5.0 aztán 0.5.1 de készül a 0.5.2) egy szép hosszú listával. Gyakorlatilag új boxot kaptam! -
eisento
addikt
Skacok. 65c728 tv-m van. Ha jol emlekszem pl. Dolby visionnel a "helyes" beallitas nem a dolby vision iq nem a fenyes hanem a sotet "profil" most vagy nalam van elallitva valami de nalam sotet modban olyan sotet, hogy kb semmit nem latok belole. Masnal is ilyen?
-
sortiefish
tag
válasz
Nem vettem még ezt észre, de majd megnézem, kipróbálom.
Ami nálam volt V432-nél a a TV-adásnál kapcsolódott be állandóan a Fényerő-beállításokban a Dinamikus hangtérképzés. Nem kerestem még rá megoldást, hogy beállítási hiba vagy rendszerhiba annyira nem volt zavaró persze hosszútávon elég kényelmetlen lenne állandóan kikapcsolni. -
gyűrű
addikt
válasz
A teljes kikapcsolás az a beállításokban a gyorsinditás kikapcsolásával elérhető. Nálam a 432 nél semelyik anomália nincs ezek kozul, a 440et meg nem teszem fel, a bugok miatt.
@tomp azt már rég visszatettettem volna stabilra ha fennt lenne. 🙂
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
sortiefish #12105 üzenetére
V440et használok én is, idáig csak 1 problémám van vele ami a V432-nél is jelen volt sajnos.
Amikor elmegyek itthonról szokásom kikapcsolni az elosztót amire minden szórakoztató elektronika kötve van, és amikor újra áram alá kerül a tv akkor mindig úgy kapcsol be, hogy az adaptív fényerő be van állítva és egyes forrásoknál a színtér is vissza áll natívról autómatikusra.
Egyébként a TV-t minden kikapcsoláskor teljesen le szoktam állítani.(hosszan nyomom a bekapcs gombot, aztán amikor rákérdez akkor OK)Más is találkozott már ezzel a problémával?
-
tomp
félisten
Nekem a Netflixnél szépen vált frekit amire éppen kell. Disney+ esetében fix 23,976-ra kell állítani mert a Shielden a béta androiddal megőrül az app...
De szerencsére nem vészes mert eddig minden tartalom amit néztem 23,976-al van mivel kiírja ugye a refresh app.Kiskutya
Arra tippelnék, hogy 701-en nincs Widevine L1! -
sortiefish
tag
válasz
Black&White #12080 üzenetére
Google TV után már nem tetszik az Android rendszere.
Ment is vissza a V440.Megnéztem és kipróbáltam pár dolgot, de mint elsőre most sem tapasztaltam hanggal vagy felirattal kapcsolatos problémát. Most használni fogom pár napot a rendszert, ha lesz vele gond majd megírom, ha nem akkor marad ez. Elsőre és most is szemmel alig észrevehető javulás van képminőségben az Android rendszerhez képest nekem legalábbis úgy tűnik, hogy ez jobb.
Annyit hibát vettem észre első alkalommal és most is, hogy a kezdő oldalon a Prime Video alatt nem tölti be a tartalmakat a többinél igen. Még nem volt időm vele foglalkozni, de lehet ez is könnyen megoldható lesz.
Szabadságon vagyok, ha bármi kérdésetek van a V440-el kapcsolatban nem vagyok a téma szakértője, de ha tudom megnézem, kipróbálom nektek, ha tudok segítek.
Nekem is tetszik a Disney+ tartalomra, minőségre rengeteg szinkronos műsor, szeretem eredi hanggal is nézni a filmeket, de mégis kényelmesebb élvezhetőbb a műsor, ha már a minőségre is megyünk arról se maradjunk le olvasás közben.
Jó ez a TV tetszik! 55C728
-
gyűrű
addikt
TCL tv fix 60hz dolby vision, de nincs atmos hang. Shield tv app 4k DV és Atmos hang, a következő rész automatikus inditásakor Is.🙂 Automatikus frekvenciváltás. Ugyanez a a kodin is. Firestick 4k max fix 60 hz 4K dv+atmos. Firestick kodi 4k dv + atmos auto frekiváltás. Coreelec 720p nincs atmos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Soundbar 2 év garanciával
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Topping E30
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest