Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- Hővezető paszták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
Tomacko
üzenetére
Az 55P715-höz képest szerintem jobb, és ez nem az első benyomás, hanem a harmadik is.
Más TCL-t nem láttam, így azokhoz sajnos nem tudok viszonyítani. Ami elsőre szembetűnő, hogy a TCL full fényerőnél olyan, mint a Philips 40%-on, és ilyen szinten a feketéje sem rosszabb, hiába IPS panel. A kijelző maga homogénebb, szürke háttérnél a TCL szélein végig van egy sáv, hol vékonyabb, hol vastagabb, meg két helyen minimális foltosodás látszik, a Philipsen ilyennek nyoma sincs. A TV adások a kijelző méretéből adódóan rosszabbnak tűnnek, minden más jobb, de sokkal több beállítási lehetőség van, mint a P715-ön.
Utólag rájöttem, hogy a TCL-lel valóban az volt a legnagyobb bajom, hogy gyakorlatilag full sötétben is kellett rá a 100% fényerő, és még akkor is voltak olyan részletek, amik nem látszottak, és emiatt annyira jó a feketéje. Most az bekerült a hálóba, így ott annyira nem fog ez zavarni, így a nappaliba a Philips mindenképpen jobb választásnak tűnik.Mozgásmegjelenítésben viszont ég és föld a két készülék, hiába 60 Hz mindkettő, élességben is a Philips a nyerő, ez viszont a TV-adások nézésében is inkább a Philips malmára hajtja a vizet, hiába a fentebb említett méretbeli rosszabbodás.
De mivel nem C725 vagy C728 (esetleg más hasonló árú készülék) az összehasonlítási alap, azokkal tapasztalatom sincs, így egyértelműen érdemes megnézni egy-egy elektronikai szaküzletben, hogy ahhoz képest kinek hogyan jön be.
Jah igen, ami a legkényelmesebb dolog, hogy a Philips EasyLink-je által nem kell a Telekomos box távjával sz*rakodni, a TV távjával tudom azt is vezérelni.
Egyelőre ennyi. A TCL-t mondjuk feleannyiért vettem 1.5 éve, szóval nem temetem a márkát, nyilván elvárható a jobb jósági tényező, de jelenleg jobban meggyőzött a Philips, pedig a márkára 10 éve még azt mondtam, hogy pénzt nem adnék érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- Samsung QE50Q80D 50" QLED 4K Dolby Atmos Smart TV / AirSlim dizájn
- SAMSUNG (QE65LS03B) 165CM Q-LED FRAME PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- Sharp 55FN2EA UHD Android LED Smart Televízió, 139cm
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Más TCL-t nem láttam, így azokhoz sajnos nem tudok viszonyítani. Ami elsőre szembetűnő, hogy a TCL full fényerőnél olyan, mint a Philips 40%-on, és ilyen szinten a feketéje sem rosszabb, hiába IPS panel. A kijelző maga homogénebb, szürke háttérnél a TCL szélein végig van egy sáv, hol vékonyabb, hol vastagabb, meg két helyen minimális foltosodás látszik, a Philipsen ilyennek nyoma sincs. A TV adások a kijelző méretéből adódóan rosszabbnak tűnnek, minden más jobb, de sokkal több beállítási lehetőség van, mint a P715-ön.
Vhiktor