Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
válasz
vadászcsiga #84397 üzenetére
Naaa. A Suunto Core tök vagány ha technikai cuccként beszélünk róla és nem óraként. A katonák is szeretik.
Amúgy ezekről lehetne írni:
-mechanikus vs kvarc (tulajdonságok, pontosság [mi az a COSC], szerviz, hordás)
-esetleg egy dummy's guide a komplikációkról (járástartalék, kronográf, holdfázis, öröknaptár stb)
-beszerzési források (fórumos emberek + weboldalak + chrono24, watchrecon)
-árkategóriákon belül mi az ami ajánlott plusz le lehetne írni milyen alapvető minőségi ugrásért melyik kategóriába kell mennünk (tömör láncszemek, koronáról húzhatóság, zafír, ETA werk, manufaktúra kaliber stb...)
- esetleg mi az amire figyelni kell használt óra vásárlásakor illetve használt vintage óra vásárlásakor -
vadászcsiga
félisten
válasz
Tothgera30 #84398 üzenetére
4. Bőrszíjat csak Vadászcsigától
-
válasz
vadászcsiga #84397 üzenetére
...3. pont: Seiko Monster...
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
vadászcsiga #84381 üzenetére
Ezek tényleg csinálnak érdekes dolgokat (egyik nagy kedvencem), de tényleg túlárazottak, ennyiért mást választanék.
£1,760, módosított ETA 2824-2, mondjuk limitált kiadás -
vadászcsiga
félisten
válasz
laczko0608 #84392 üzenetére
Ez most kanikamera vagy mi?
Olvasd el az utolsó 10 hsz-t
-
laczko0608
újonc
Sziasztok.Jó árasított órákhoz hogyan lehet hozzá jutni?Tudna valaki segíteni?Köszi
-
@mriya@
őstag
válasz
vadászcsiga #84388 üzenetére
Maximum az igazi aszfaltbúvár-búváróráról beszélhetünk ezesetben.
Az igazi könnyűbúvár-búváróra digitális kvarc-szerkezettel készül.
-
g0n21
senior tag
Mint vadászcsiga írta, TimeCenter és Young78 topiktársak tudnak segíteni.
TimeCenter órás, a timecenter.hu oldalon tlaálod a választékot, Young78 pedig órás dinasztia legifjabb aktívan tevékenykedő sarja.
Hivatalos forrásból értékesítenek órákat. Velünk nagyon rendesek, ezért tudnak segíteni abban, hogy ne kelljen kifizetni a teljes árat, hanem kapsz egy egyedi / egyéni ajánlatot...Egy 1. hsz tényleg hasznos lenne..
-
Timex Expedition Military karórát keresek! Priviket várok
.
-
Ra3
őstag
válasz
vadászcsiga #84383 üzenetére
Szerintem pont azért lenne jó, hogy ne kelljen várni mindig valakire akinek van türelme egy kezdőnek is érthetően, részletesen elmagyarázni mindent Alpha-tól Omegáig
-
@mriya@
őstag
válasz
vadászcsiga #84381 üzenetére
Szvsz. valami occsó autoquartz (ags,kinetic) szerkezet parasztvakító elnevezése.
Tipikus amerikai fogás, ott még be is veszik. -
Szabikaa20
őstag
Egyetértek!
Sokan nem tudják mi az automata,kvarc,mechanikus stb...Sok hirdetést szoktam látni,hogy automata órát kínál és kiderül, hogy tudja az eladó hogy felhúzós csak azt hiszi,hogy az az automata...És kellene valami kategória pl mi tartozik az 50000ft alatti órák közé, mi felette stb...milyen márkakat érdemes nézegetni és belehetne linkelni a két feketelistás oldalt is!
-
vadászcsiga
félisten
Ha Bbuffy az első postjában egyerteluen leírja nem kellene.
csƵ
Timecenter, és Young78 kollégak tudnak segíteni egy egy kiválasztott modell eseten. Fel kell venni velük a kapcsolatot. Nem tudom van e átfedés kettőjük közt de Timecenter kínálatát könnyen át tudod tekinteni a timecenter.hu oldalon. -
Ra3
őstag
Lehet hogy egy egy alapfokú ismertetőt nem ártana összedobni a topik elejére, hogy ne kelljen mindig valakinek elmagyarázni ha idetéved egy új ember.
vadászcsiga: szerintem olyasmi lehet mint a kinetic.
-
vadászcsiga
félisten
Ralf Tech A Hybrid
Mi lehet ez az Automatic winding Hybrid RTE001® exclusive quartz movement?.
Amúgy egy tulárazott óra szerintem (1390€). -
g0n21
senior tag
válasz
bbuffy #84377 üzenetére
Szerintem nem ismeri a lehetőséget.
Tehát vannak a topikban olyanok, akik tudnak a listaáraknal olcsóbban beszerezni bizonyos darabokat (szinte mindent).
Orienteket a tutuora.hu-n nézegess, de kereshetsz seikot, citizent a skywatches, vagy a dutyfreeisland oldalán, vagy eBay Accountján.
-
Zozzer888
addikt
Ennyiért azért már lehet válogatni, mire lenne szükséged?
Szerk.: 50ért már Casiot nem néznék, nem azért mert nem jó, hanem mert 50ért már inkább:
-Orient
-Seiko
-Zeppelin
-Citizen -
Attila!
tag
-
csƵ
addikt
Üdv!
50k alatt milyen márkájú órákkal érdemes foglalkozni? Bőrszíjas érdekel és nem kell mindenféle feature-t tudnia.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Ereshkigal #84370 üzenetére
Én is és gyors és tökéletes.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #84369 üzenetére
Ha mélyek a karcok akkor ezzel szoktam eltüntetni ,aztán megy rá a paszta filckoronggal és Dremel-lel alacsony fordulaton vagy kézzel és pamut ronggyal.
-
Ereshkigal
őstag
En polywatch-ot hasznalok.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #84367 üzenetére
-
vadászcsiga
félisten
válasz
KelemenUhr #84359 üzenetére
Akvafressel próbáltam
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #84365 üzenetére
Fekete színű ,színes csíkkal.
-
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga #84361 üzenetére
Nem. Valami fonott divat nato (ha van ilyen szó) bigyó, de nekem bejön, csak többet kell rendelnem majd, hogy a posta miatt ne legyen veszteséges...
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #84361 üzenetére
Tropic nato.
Csikos zulu, no stift. :[link]
-
Szabikaa20
őstag
válasz
vadászcsiga #84357 üzenetére
Nekem voltak olyan jók és stifteket is küldtek!
-
fiktív1
tag
válasz
Natonál pont az az egyik biztonsági lényeg, hogy ha az óra stiftje kipattan, a másik stiften csüngve kezeden marad az óra, a szíj konstrukciója miatt. Ez a prototípus egyik lényege. Viszont ha a csatnál pattan ki a stift, akkor oda az óra.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
vadászcsiga #84314 üzenetére
Nem mindegy, milyen fogkrém. Polírozni ez való, fogat nem is mosnék vele...
-
condy
senior tag
válasz
-
vadászcsiga
félisten
válasz
fiktív1 #84355 üzenetére
Gyakran nem hordok natot de ilyen még nem fordult elő, meg tul erős igénybevételnek sem lenne kitéve. Ettől eltekintve igazad van, csak egyszer kell kipattannia és kész a baj. És ez igaz az óra stiftjeire is. Ezért rendeltem most a steinharttol párat.
Femmel már történt hasonló, orient subommal is, meg az SKX-el is. Szerencsére biztonságos helyzetben voltam. Mindkettőnél előzőleg rosszul raktam vissza a stiftet.
Deskdiver
Ezek közt nincs színes csikos, márpedig én most olyanokat szeretnék. -
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #84354 üzenetére
Gyakorlatilag igen. Szerintem mostanában ez a legjobb minőségű ebben az árban. Igaz hogy zulu nem nato.
A SKX-en nagyon jól néz ki. Sajnos hozzam nem küldik ilyen árban csak Magyarországra. [link] -
fiktív1
tag
válasz
vadászcsiga #84354 üzenetére
Én 1 szempontot figyelembe vennék! Ha jól látom, a csatok stiftesek. Ha már nátó és biztonság, akkor én olyat választanék/választottam, ahol a csat nem stiftes, mert az 1 gyenge pont, hanem körbehegesztett csat-rész, és úgy van körbevarrva rá a szíj. Nekem olyan van, nincs mi kipattanjon. Egy téglalap acél. és rávarrva a nylon.
-
fiktív1
tag
válasz
vadászcsiga #84350 üzenetére
Valszeg vastagabb/jobb/egyenletesebb a szál, jobb a színezés esetleg és jobbak a fém alkatrészek rajta. Valamint lehet a lyukaknál jobbak. Én legalább is ezeket mondanám, ha marketinges volnék. Biztos van különbség, persze amúgy. De az alapanyag ilyen frappánsan egyszerű.
-
tupacamaru
veterán
válasz
vadászcsiga #84350 üzenetére
Az prémium flakonból van.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #84348 üzenetére
Nylon szálakat szőnek össze olyan mint a Cordura. Én vettem prémiumot.(nem Tudort csak Luminox-ot) Szebb a szövet meg a varrás.
-
fiktív1
tag
válasz
vadászcsiga #84348 üzenetére
Műanyag flakonból/palackból vannak. Jól bírják.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #84340 üzenetére
Nylon szövet. Szerintem az korrekt, mert abból készül a legtöbb. Mint ez itt: [link]
-
madle
őstag
válasz
vadászcsiga #84342 üzenetére
Itt mindenki ennyire cserélgeti? Soha nincs egy állandó szerelem? Ejj-haj.
Mindenesetre nekem nagyon tetszik, még mindig a Certina DS Podiumnak a vetélytársait keresgélem. De nem biztos, hogy e felől is döntök. Lehet marad a Certina -
Szabikaa20
őstag
válasz
vadászcsiga #84340 üzenetére
Meg ilyenem is van...
Már csak tok kell,werk,számlap,zafír és kesz is...Bezel is volt itt valakinek...
-
madle
őstag
Szerelmes lettem ebbe a Zeppelinbe.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Szabikaa20 #84339 üzenetére
Klassz, összedobjuk itt topikon belül. Ki mit tud még felajánlani?
Más
Miből van a jo NATO szíj? Ha azt írják anyagnak hogy nylon az jó? -
Szabikaa20
őstag
válasz
vadászcsiga #84330 üzenetére
Nekem van egy használatlan O1-es fémszíjam!
-
condy
senior tag
válasz
szundybence #84260 üzenetére
Ilyet nem mondtam. Csak azt, hogy lassan...
Szerintem ezekkel nincs gond, különben nem lennének fenn az app store-on. -
tankraid
aktív tag
Beregeltem skywatch-hoz. Álítanám be a címet. Country-nál nincs közte Magyarország..... nem szállítanak ide?
nem jól emléxem h egy csomó embernek ajánlottátok itt? Külön levelet kell nekik írni vagy mi?
-
BAti77
aktív tag
válasz
vadászcsiga #84325 üzenetére
Azt hittem belevágtál...de a stiftek is jók...
(#84326) Jojo5
Szép, de a pilótaórák nem az én világom... -
Reverting
őstag
válasz
vadászcsiga #84325 üzenetére
Azok jok...
) en is toluk rendelem mindig...
A divert meg raer...
Sajnos en ugy vagyok veluk h mas ertelmes orajuk nincs is szamomra mint a sub klonok vagy egy ket pilota... Egy sajat orajuk egysem jon be... -
Jojo5
őstag
válasz
BAti77 #84322 üzenetére
Nekem ha Hamilton akkor ez jön be.
-
Ra3
őstag
válasz
vadászcsiga #84321 üzenetére
Mi lesz, valami búvar?
-
BAti77
aktív tag
Nem vagyok nagyon oda a Hamilton-okért, de ez nagyon bejön...
Hamilton Jazzmaster Traveler GMT(#84321) vadászcsiga
Mi lesz az? O1 kerámia? -
vadászcsiga
félisten
Na elküldtem a megrendelést a Steinhartnak. Huh
-
Ra3
őstag
válasz
huszar90 #84313 üzenetére
Rogersben 248k, gondolom az 1400 valami ajánlott kezdő ár, de vannak 120tól hasonló formák.
Deskdiver: a Junkers nem rossz, de akkor már inkább hasonló Zeppelin, annak szerintem jobb a számlapja. Majd linkelek képeket ha nem telóról írok, mert közben én is kutattam kicsit. -
Szabikaa20
őstag
válasz
Egyet értek reverting-el!Jó a fogkrém is,de brutál sokáig kell csinálni,mert nem olyan szemcsés...Youtubon polírozzák a fényszórókat fogkrémmel is,de sokáig tart és egész tubus rámegy!Mondjuk olyan durvát mint a glashüttém volt nem biztos hogy szépen lecsiszolt volna!De hajszálkarcoknál biztos jó a fogkrém is!
-
Reverting
őstag
válasz
Pedig fogkrem is jo... En nemreg azzal csinaltam a raketat...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Szabikaa20 #84310 üzenetére
Jo lett. Megpróbáltam fogkremmel de semmi, valszeg nem túl szemcsés.
-
Ra3
őstag
válasz
huszar90 #84275 üzenetére
Jól néz ki, az 1400usd-s árcetli is
Valami költséghatékony változatot mutassatok már végre (mint pl. oc-108), ami persze kapható is, vagy ne fájdítsátok ilyenekkel a szívem...
Szerk.: közben eszembe jutott az új Bulova Accutron 2, annak van hasonló tokja, de az is 100k körül indul, kvarcért annyit nem szívesen adnék. -
g0n21
senior tag
válasz
TimeCenter #84309 üzenetére
Köszönöm, így gondoltam én is, csak Te értesz is hozzá
A 67-9119-emen is van belső, és forgatható is..Mondjuk amikor nem szeretném, akkor is elmozdul..nesze neked hetvenes évek(#84310) Szabikaa20 Ez nem semmi!
-
Szabikaa20
őstag
válasz
vadászcsiga #84305 üzenetére
De csináltam!
Szerintem ez elég meggyözö lett...
Elötte:
Utána:Elötte:
Utána: -
TimeCenter
tag
1. Régen amikor a tokok 3 részből álltak, hívták azt a részt ami az üveget rögzítette rámának, a középső részt tok középnek, a hátlapot hátlapnak.
2. Az üveg körül található forgatható részt mely nem ráma ( mivel nem az üveget rögzíti ), hívják lünettának. Többféle lünetta létezik, pl búvárlünetta, égtáj lünetta, navigációs lünetta...
3. Jöbb híján az üvegen belüli mozgatható részt hívjuk belső lünettának. pl Breitling Navitimer vagy Citizen Promaster órákon
-
g0n21
senior tag
válasz
Tempus Fugit #84307 üzenetére
lünetta1, lünetta 2 (utóbbinál azért mondhatjuk, hogy értenek hozzá, és a lunetta az olaszban holdacskát, félholdat, vagy lencse alakú tárgyat jelent. az órákon való lünetta pedig beleillik ebbe, mert nem teli, de lencse alakú.
Külhonban pedig bezel-nek is hívják, lünettának pedig nemigen.
ezeket nem kisujjból, hanem google-ből szedtem, azt amit Te említesz így ebben a formában nem találtam leírva, ettől függetlenül, nyilván én sem vagyok tévedhetetlen.
Például egy Junghns Max Bill órán melyik részt nevezhetjük lünettának?(#84306) laczko0608
A kaucsuk szíj az adott tokfül távolsághoz külön megvásárolható. Sokféle kapható, alapvetően nem árulják vele. Érdemes a fémszíjast venni, mert utólag fémszíjat venni drágább, mint bőr, vagy kaucsuk szíjat.
-
Tempus Fugit
csendes tag
Lünetta mindig van. Olyan pedig - mint valaki írta korábban -, hogy belső lünetta nincs! A lünetta más néven üvegráma. Perem, amely az óraüveg rögzítésére szolgál, de legalábbis körülveszi az üveget. Csupán a sok félreértés tisztázása vgett írtam le. Egyes óráknak lehetnek belső, számlapon lévő, vagy a fölé nyúló skálái, de azok nem "belső lünetták" véletlenül sem.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Szabikaa20 #84303 üzenetére
Es jo lett? Nem csináltál előtte/utána képet?
-
g0n21
senior tag
válasz
laczko0608 #84301 üzenetére
Japán belpiacos, új szerelmem: Seiko sarx017
vagy ugyanez fémszíjjalez a sarb065 szintén nagyon szép.
Vagy orient, ezek között hatalmas a választék, de ennyiért már túl lehet lépni az Orienten, az említett Seiko irányába.
Bár ebből svájci is kijön, pl Certina DS1 (a kiírt árral ne foglalkozz, megoldható tiszta forrásból, jobb áron) vagy Tissot
Most így első körben.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
vadászcsiga #84300 üzenetére
Igen én! Carex paszta...Eredetileg kocsi fényszóró polírozó persze csak a plexi vagy müanyag fényszórók...12€ volt kb 3600-4000ft.. Meg egy rongy kell és kevés víz...5 perc alatt kész!
-
fagyalllo
őstag
válasz
laczko0608 #84301 üzenetére
Orient Star, elég bőséges a választék: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest