Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosanke
senior tag
COSC: Controle Officiel Suisse des Chronomètres (Svájci Kronométer Minősítő Intézet) A legszigorúbb svájci minősítés. Az óra járását tizenöt napon keresztül ellenőrzik különböző helyzetekben és hőmérsékleteken. A legnagyobb járáseltérés maximum napi 10 másodperc lehet karórák esetében. Amennyiben az az előírt tűréseken belül van, úgy megkaphatja az óra a kronométer elnevezést.
Kronométer:A COSC által minősített szerkezetek, melyek pontatlansága nem érheti el a napi -4/+6 másodpercet.
Nos hát az én ótomata órám (egyelőre) bőven tudja ezeket az adatokat. Úgy számolom és látom az eltelt napok alatt/után, hogy azt a 10 másodperc pluszt bőven fogja hozni, de majd 1 hét alatt! Péntek délelőtt pontosítottuk még kicsit műszeresen és most/jelenleg (azóta eltelt 4 nap és kb. 5 óra) 2-3 másodperc között siet az akkor beállított etalonnak vett (atomic idő) időhöz képest.
Akkor ezek szerint nekem akár a COSC minősítést is megkapná a Timex?
-
WiZARD
addikt
mintha láttam volna már "digitális" mechanikus órát, de sehogy se találom. (tehát számokat mutat)
(nem lapozós volt) -
-
afgk2012
tag
1981-ben ez is mekkora csúcsnak számított. Volt is ilyenem. Sajnos ellopták, különben még meglenne!
-
afgk2012
tag
válasz
TimeCenter #25990 üzenetére
Az igazán előremutató technológiát (a gombokon kívül nem tartalmazott mozgó alkatrészt) a CASIO már 1980-ban bemutatta.
Nem terjedt el, pedig volt másolata bőven. Máig sem értem miért alakult így.
-
seiko
senior tag
válasz
Tothgera30 #25991 üzenetére
Nem tudom.
Szerintem a 6R15 a jó választás.
De én már csak 2824 hivő vagyok. ;-) -
-
TimeCenter
tag
-
seiko
senior tag
válasz
Tothgera30 #25983 üzenetére
Nekem is jobban tetszik a régi, de csak azért, mert! ;-)
-
-
WiZARD
addikt
válasz
Tothgera30 #25986 üzenetére
Most komolyan azt mondod, hogy egy halál egyszerű, 3 mutatós óránál nem tudod ránézésre, hogy mennyit mutat?
Ennyi erővel az lcd még jobb... -
-
WiZARD
addikt
válasz
szerintem annyival nem jobb a régi, sőt
a percet meg ki tudom számolni, anélkül hogy oda lenne írva -
afgk2012
tag
válasz
Szo-szo, igen.
-
-
Attila!
tag
Falra mászom az ilyen fos cikkektől:
http://player.hu/divat-stilus/karora-korkep/ilyet ír: Az óra különlegességét növeli az is, hogy a számlap teljes mértékben eltér a szokásoktól, hiszen a gyártó minimálisra csökkentette a számok szerepét.
Az a szak tudásmost sírjak vagy nevessek
-
TimeCenter
tag
válasz
szaszmadar #25980 üzenetére
A korona három állású.
0 - alaphelyzet
1 - első kattanásig kihúzva - naptár állítás
2 - második kattanásig kihúzva - idő állításAz idő állításához:
1. Óvatosan húzd ki a koronát a második kattanásig ( idő és nap neve állítása ).
2. A korona tekerésével állítsd a mutatókat. Először a nap nevét állítsd be, majd a pontos időt. Ügyelj a 24-órás mutató állására.
3. Told vissza a koronát alaphelyzetbe.A nap állításához:
1. Óvatosan húzd ki a koronát az első kattanásig ( naptár állítása ).
2. A korona tekerésével állíthatod a naptármutatót.
* A naptárt állítani este 8 és reggel 5 között tilos.
3. Told vissza a koronát alaphelyzetbe.* Mivel az óra minden hónapban 31-ig számol, az ettől eltérő hosszúságú hónapokban kézi utánállítás szükséges.
-
szaszmadar
csendes tag
kérlek segítsetek beállítani a Casio edifice ef 336d órámat!!:ss azt írja hogy három fokozatú a korona de 4 dolgot lehet beállítani..
http://www.lelong.com.my/casio-edifice-ef-336d-1av-multi-hand-watch-gpeople-K1125674C-2007-01-Sale-I.htm -
Empsepo
senior tag
válasz
WiZARD #25974 üzenetére
Üdv!
Nem tudom van-e tapasztalatod a NATO-szíjjal kapcsolatban.
Én feltettem az órámra, eleinte nagyon tetszett. ( A kinézettel most sem lenne bajom. )
Viszont nem tesz jót az óra tokjának, azon a részen, ahol átfűzöd.
Nagyon apró karcokat fedeztem fel egy idő után.
( Vissza is rakattam az eredeti fémszíjat az enyémre. )
Azonban abból a szempontból előnyös, hogy nem érintkezik az óra közvetlenül a kézzel.
Nálam ez jól jött ki, mert az én kezem izzadós.
Az óra kinézetének is jót tett, kicsit kiemelte azt, ha lehet ezt mondani " nagyobbnak tűnt ".
Mondjuk ez a Seiko ha jól látom alapból méretes, így ez nem szempont.
Tényleg nagyon szép óra és jól áll neki ez a szíj lehet, hogy puhább anyagból is van és nem jön elő ez a karc dolog sem.
Csak azért szóltam, hogy esetleg érdemes erre figyelni.Amúgy milyen börze volt?
Én totál lemaradtam erről.
Itt a fórumon volt szó róla? -
afgk2012
tag
válasz
Tothgera30 #25976 üzenetére
Mi a baj vele?
Nagyon dögös!
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Miamiquake #25950 üzenetére
Én fél háromkor jöttem el , volt még dolgom.Ma sokan voltak ,de ezzel nem nött egyenes arányban az üzletkötések száma.Még így karácsony elött is gyengus az óra piac.Olcsóbban lehet venni,de szűkült az ígényesebb kinálat. Az új órák ára meg emelkedik.Dzsanna azért volt sok vintage darab,ha egyszer fel tudnál jönni lenne miből válogatnod.
-
jeneyakos
csendes tag
válasz
Miamiquake #25969 üzenetére
Milyen árrban voltak egyébként? Ettől függetlenül pár képet megosztanál velünk?
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
jeneyakos #25967 üzenetére
Van mit rajta csinálni + a tok kb kuka, de a szerkezet gyönyörű és a számlap is csak kicsit patinás.
Rengeteg safi volt kint, beépítésektől kezdve az új modelleken át a kis női Vintage szépségekig.
Szerintem megérte kimenni, bár sok nepper sírt hogy így úgy nem megy, aztán beszálltak kint a hotel előtt a 745i BMW-be meg Jaguarokba
-
jeneyakos
csendes tag
válasz
Miamiquake #25955 üzenetére
Szia!
Kérhetünk egy képet arról az IWC ről a barátodtól?
Nagyon érdekelne. Milyen árban és milyen állapotúak voltak egyébként?
-
seiko
senior tag
válasz
Miamiquake #25963 üzenetére
Ilyenem volt, de automata változatban.
-
WiZARD
addikt
válasz
Miamiquake #25960 üzenetére
Mondom, inkább végigszaladtam
Kíváncsi voltam milyen 1 börze, most már tudom... -
seiko
senior tag
És mivel most éppen sok időm volt, íme a Timex-ben használt járástartalék kijelzős automata szerkezet (felirat nélkül): "Timex" movement
-
afgk2012
tag
Dögös!
-
Zozzer888
addikt
válasz
Miamiquake #25958 üzenetére
na bakter...:/
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #25955 üzenetére
Bassza meg a ló! Ó, hogy miért voltam ilyen lusta! És vajon a kalapács automatáért mennyit kértek?
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
Dzsana #25952 üzenetére
Élvezkedtél volna, rengeteg Vintage darab volt!!! Én nekem a 4 5 óra is kevés volt amennyit ott eltöltöttem.
Olyan gyönyörű kalapács automata Tissot volt egy órásnál hogy Pffff...
+ Chrono Tissot 48'
A végén jött egy bácsi és egy zacskónyi Vintage így kiszórt az asztalra hogy vigyétek, agybeteg olcsó árakon.Gyönyörű beépítések Schaffi hegyek, barátom aki a végére ért oda 65ezerért vett egy IWC kézihúzós gyöngyszemet.
-
-
seiko
senior tag
válasz
Mosanke #25949 üzenetére
Értem!
Biztosan úgy van, ahogyan ők állítják, nem is mernék vitatkozni velük!
Szebben hangzik, mintha azt mondanák:
"az óráinkat Kínában feliratoztatjuk, és szereltetjük össze a minél kisebb költségek reményében."
Még hogy komplett gyártósort szállítottak oda...................... -
Dzsana
senior tag
válasz
WiZARD #25945 üzenetére
ja, most olvasom a beszámolódat. Mennyivel más szemmel nézzük az órákat! Én pont azoknak az "ócskaságoknak" örültem volna, és nem a csilli-villi újabb fajta óráknak! Biztos találtam volna kincseket közöttük, kicsit már bánom, hogy nem utaztam fel, pont attól tartottam, hogy csak az újabb, drágább órák lesznek zömével.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #25950 üzenetére
na, meséljetek már, milyen volt az órabörze? Voltak vintage órák is, olyanok, mint az enyémek?
-
Mosanke
senior tag
Egyébként a válaszom, hogy a Timex hazai support válaszolta ezt.
2007-től önálló holding, saját székhellyel --->Timex Group B.V.. Ők gyártják (többek között) a ''T'' sorozatot is. -
WiZARD
addikt
Voltam az órabörzén, igaz sietnem kellett, mert barátnőm kint várt (bejönni se akart), meg igazán vásárlási szándékom se volt...
KB olyan volt, mint amit vártam, sok ócskaság, sok régi óra, kevés újabb fajta... Amiket nézegetni szoktam, illetve amiket vaterán néztem, azt kb mind láttam élőben
Többnyire nepperek, és nem feltélen olyan alakok, akiktől szívesen vesz az ember.Összességében örülök hogy elmentem, ha órát akarnék venni, akár olyat amit a vaterán néztem, akkor lehet itt venném, hisz egyszerűbb mint vaterán, és talán alkudni is jobban lehet
Én mindössze egy nato szíjjat vettem a Stargate-re, tetszik rajta
Wg5113-at is megismertem, sajnos láttam a Sumo-t is, aminek így még nehezebben fogok ellenállni...
-
SupaCow
aktív tag
-
Mosanke
senior tag
válasz
jeneyakos #25931 üzenetére
Szia!
Mint jeleztem is, nem vagyok órás szakember így nem szakmai lesz a válaszom sem.
Ezek a Szigapurban gyártott Asian 7750-es mechanikák, szokták jelölni ETAS 7750-ként is (kiolvasható belőle a koppintás az ETA klónozás/másolat jelölésre) nem arról híresek, hogy van náluk gyártási pontosság vagy gyártási minőség. Értsd az anyagokra és tűrésre meg a MEO-ra ami nincs. Lemásolták majd gyártják milliószámra aztán ennyi. Sikerülnek ahogy. A Timex legalább kitelepített egy komplett gyártósort Amerikából Kínába, és azon gyártat órákat saját felügyelettel. Ilyen például az autóiprban a Dél-Koreai KIA-Motors is, aki felépített egy teljes gyártósort a szlovákiai Zsolnán. Kis különbség!
Órás ismerősömtől tudom, hogy ha behoznak hozzá egy ilyet (szoktak mert azért van belőlük) akkor nem vállal semmi féle javítást. Beállítani nem lehet a pontosságát mert össze-vissza reagál, és a műszeres mérésen a műszere mindent mutat, a - 80 és a + 100 között ugrál a kijelző, erre aztán órás legyen aki beállítja.
Javaslom, hogy nem foglalkozz ezzel, de ha automatát szeretnél és olcsóbbat akkor nézegess a Seiko '5' vagy a Timex-ek között. Ezek legalább megbízhatóak, szervizelhetőek és van alkatrész is hozzájuk. -
SupaCow
aktív tag
válasz
nostromo73 #25940 üzenetére
Esztétikailag túl tudnám tenni rajta magam, de nem szeretnék kompromisszumokat kötni. (ha nem muszáj)
Seiko: Köszönöm. Mind a kettőnél teszek egy kört és kérek ajánlatot a tisztításra.
Teszek majd fel fotót, csak egy kis életet kell lehelnem az elemekbe.
-
nostromo73
tag
válasz
SupaCow #25938 üzenetére
Szia
Maximálisan együtt érzek veled, engem is nagyon tud zavarni egy ilyen a számlapon.
De ha esztétikailag túl tudod tenni magad rajta, és az óra működésében nem okoz gondot, akkor szerintem csak ez miatt nem érdemes megbontani, bőven ráér a következő elem cseréig vagy az időszakos tömítés ellenőrzésig. -
SupaCow
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Luminox Original Navy SEAL 3000-t : )Kalandos óra, mert a vám is lehúzott vele rendesen. A vámolás pedig csupán 23 napjukba tellett. De nem is ez a lényeg.
Sajnos nem tudtam maximálisan örülni kibontás után az órának, mert az óraüveg belsején a swiss quartz és a mutatók felfogatása közötti területen egy apró festék forgács ragadt fel.
Nem zavaró az elhelyezkedése, nem is mozog de ne legyen már ott. (Szívesen gratulálnék a minőségellenőrzési munkatársnak aki átengedte a rostán az órát.)Szerintetek van valami akadálya, hogy egy órás mester szétszedje az órát és megtisztítsa az üveg belső felét?
Ha nincs akadálya, akkor tudtok ajánlani megbízható szervizt? Millenium szerviz pl. jó? Vajon érdemes próbálkozni a magyar Luminoxnál?
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Miamiquake #25933 üzenetére
Igyekszem 10-re odaérni és majdnem végig ott szoktam lenni.Ha keressük egymást az én számom T-s 9485115.
-
jeneyakos
csendes tag
Tud valaki olyan órásról aki teljesen tükröződésmentes (akár két oldalú) zafír üveget cserél bármilyen órában? Előre is köszönöm!
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Miamiquake #25926 üzenetére
Ha leszünk kint hárman, akkor,ha gondoljátok össze futhatunk.
-
Mosanke
senior tag
válasz
jeneyakos #25919 üzenetére
Szia!
Órás nem vagyok így csak másodkézből való infóm van. Ezt az ASIAN 7750 óra szerkezetet Szingapúrban gyártják. (ETA 7750 Asia kaliberszámmal).
A "tipúsazonosságon" kívül még annyit, hogy az eredeti (Valjoux 7750) alkatrészek szinte mindegyike csereszabatos is ezzel. Csak hát ehhez az ASIAN 7750-hez alkatrész nincs, nem is rendelhető, csak az eredetihez rendelhető. Egy példa az árakra: - mondjuk egy nullázókar csere kellene egy ilyen Asian 7750-ben, de csak a Valjoux 7750-eshez 15-20 000 Ft körül van/rendelhető. Kérdés, hogy megéri-e majd javíttatni? -
Dzsana
senior tag
Igen, azzal, mivel ebből nincs másik, de azért az is látszik, hogy profi munka. Egyébként én még felújított fluoreszkáló indexeket, amik jól sikerültek volna, nem láttam még. Mind kiment a vonalból, göcsörtös és egyenetlen volt, stb.
Egyébként Te most tényleg vettél egy olyan kínai Unitasos órát? -
jeneyakos
csendes tag
Sziasztok! A kérdésért ne szedjetek szét
de van bárkinek tapasztalata az Asian 7750b 29J szerkezettel kapcsolatosan? Vagy úgy az Asian 7750-k el úgy általában. Külföldi fórumokon túl jó vélemény nincs róluk de konkrétumokat így is nehéz találni.
Van akinek van a birtokában és meg is van ele elégedve? Esetleg épp ellenkezőleg?
-
WiZARD
addikt
válasz
Miamiquake #25896 üzenetére
én megyek.
bár sok célom nincs (max valami nato szíj), inkább csak nézelődni, még sose voltam. -
seiko
senior tag
válasz
nostromo73 #25914 üzenetére
-
Mosanke
senior tag
Szia és köszi a választ.
Na majd hétfőn rákérdezek az órásnál is, hogy mi volt/okozhatta ezt az éjjeli (takaró alatti) sietést?
Ahogy most nézegetem, reggel 6 órától a kezemen van, visszaállt a normál mód és hozni a fogja a kötelezőt. (napi 1-1,5 sec-ot mértem az eddig eltelt napokban) Reggel hat óra óta a kezemen van és most néztem össze a Casio digi rádiós órámhoz, szinte éppen hogy kicsit előbb lép a másodperc mutatója. (reggel hatkor pontosítottam és az azóta eltelt nyolc óra elteltével)
Szemre és leolvasási pontatlanságot is beleszámolva talán plusz fél(?) másodperc lehet reggel óta.Ezek szerint igaza lehetett annak HOROMETER nevű műszernek a méréskor, ami a mért járáspontosságát illeti. Eléggé jól beállították ezek szerint a gyárban. (Valamit mégis csak tudhatnak ezek a kínaiak.
)
-
Misi1979
őstag
Egy kis "érdekesség"
ha már vintage órák, itt egy kis vintage videó az órák működéséről, persze egyben egy kis reklám is, de elnézzük neki
"Apaaaa hogy műűűködnek az óórák?"
-
bluekoli
tag
Van egy automata óram, amit csak ritkan hordok. Mielött tehat felveszem, be kell allitani. Ha tegyük fel az óra 6 óranal allt meg, es most eppen reggel 8 nyolc óra van, akkor tehát elöretekerem 2 órat. Ebben az esetben honnan tudhatom, hogy az ora reggel 6-kor vagy este 6-kor allt meg? Vagyis miutan elöreallitottam 2 oraval (8-ra), azutan 4 ora mulva vagy 16 ora fog a naptar napot valtani? Ebben az esetben nyilvan azt szeretnem elerni, hogy 14 ora mulva, de akar forditva is lehetne (este 8 ora van, amikor felhuzom az orat).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest