Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én nem értek ezekhez az üzleti dolgokhoz. Úgy sejtem a Citizen a Tsuyosát egyfajta pénztárcabarát PRX alternatívaként dobta piacra, és ez szerintem sikerült is nekik: zafírüveg, strapabíró szerkezet, szép tok és szíjkidolgozás korrekt áron. Gondolom egy 9015 ös szerkezettel szerelve nem ennyibe kerülne...
Egyébként fagyalllo nagyon szépen összefoglalta a Tsuyosával kapcsolatos benyomásait: itt és itt. -
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
bluemirage #252724 üzenetére
. Egyébként direkt vettem a gumis verziót, ami meglepően jó minőségű.
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg #252735 üzenetére
Jah, szerintem is hülyeség. Ez nem valami motor, ami hidegindításnál, főleg amikor még nem épült fel az olajnyomás, sokkal jobban kopik. Nagyságrendekkel kisebb tömegű alkatrészek és a csapágyakból se folyik ki az olaj ha megáll.
-
törölt tag
válasz
Laurh #252730 üzenetére
Nekem egy Bulovám van, ami plexivel szerelt. Természetesen hamarabb karcolódik, mint az üveg. Karc esetén viszonylag könnyen csiszolható, de a csere sem drága (hacsak nem speciális formájú, méretű). Súlyra is érezhetően könnyebb így az óra, mintha üveg lenne benne. Ami zavar, hogy sokszor arra hivatkozva rakják egy modellbe, hogyaszongya: homage meg heritage. Szerintem pedig azért használják, mert olcsóbb, mint az ásványi vagy zafír üveg.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
Tsebacsi #252734 üzenetére
Ez fura.
Ha kevesebbet hordod, azaz meg-meg áll az óra, nem mozog annyit -> nem kopik úgy a szerkezet és mégis sűrűbben kellene szervízelni?
Ilyen logika alapján egy sokáig raktárban álló órát rögtön szervízelni kellene.Szerk.: Itt azt szokták mondani, hogy az állandóan óraforgatóban tartott óra jobban elhasználódik, mint amelyik áll.
-
válasz
bigmasterg #252733 üzenetére
Azt mondták, hogy ha mindig ez van rajtam, akkor elégséges a kenés, és olyan 6 év után kellene elvinni szervizre, ami legalább 100k körül esedékes.
Nem tudom ez mennyire igaz, de elég soknak tartom, az óra árának a negyede...
Ha meg ritkán hordom, akkor 3 évente.#252732: Teljesen igazad van, de itthon elég nehéz beszerezni
külföld: Csak japánt látni amazonon és chrono24-en is, utóbbin majd 400 dollár és még nincs vámolva.
Na jó van egy spanyol eladó is -
Elmentem megnézni a Tissot Gentlement, viszont az a baj, hogy a quartz semmilyen, a Powermatic 80 meg drága, plusz mikor megtudtam, hogy mennyibe kerülne egy szerviz rajta, levert a víz...
A Citizen Tsuyosa zseniális, megvett kilóra, szerintem esélyes az öltönyóra címre a kék számlappal.
A Certina DS Action meg túlzottan tetszik, de csak COSC quartz-ot vennék belőle (ugye a powermatic szervizárai miatt). Viszont hozzá egy jó bőrszíjjal tökéletes mindennapi óra lenne, ha nem lenne ott az Apple watch és a Bulova Marine Star.
Viszont a legtöbb Certina quartz a boltban nem indexre ütött, amitől megint csak kiver a víz. Ez valahogy orvosolható, vagy minden órát meg kell nézni aztán vagy szerencsém lesz vagy nem?
A Citizeneknél az összes indexre ütött, Casioéknál is, most ebből vonjak le valami következtetést?Közben még szembejött a Timex Q Chrono, de úgy érzem ez már felesleges lenne, sőt a Certina is az...
De ilyen menő Chrono órám se volt még...
Ideje nyerni a lottón! -
bigmasterg
addikt
válasz
Ajánlom figyelmedbe a Boldr Venture Singularity-t
Ezt nappal sem olvasod le -
Richee11
senior tag
Sziasztok!
Timestoreon van valami jelenleg is elérhető kupon?
Köszönöm szépen!
-
lomposfarkas
tag
válasz
A 007-es ügynök megoldotta stílusosan is megvilágítás problémáját, öngyújtóval nézte meg a Submarinert akció alatt
[kép] -
Kobe
veterán
Ma megjott a csere Zelos ora
mondjuk ha nem szedik le rola a gyari foliakat az jo lett volna, de igy is full uj darab -
válasz
Faresz1976 #252722 üzenetére
Imádom amikor egy órát a sötétben is le lehet olvasni és nem kell megvilágítani pl. telefonnal.
Az ilyen mérnököknek olyan autót kívánok, aminek számlapja szintén lumineszcens mutatókkal és számokkal van diszítve.
. Főleg egy elektromos autóba, hogy még nagyobb legyen a kontraszt... Van ugyan áram az autóban, de azzal nem a számlapot világítjuk meg... hanem a napfénytöltötte mutatót és számokat tessék nézni. Vagy tessék telefonnal megvilágítani a műszerfalat.
Elemes óránál sosem értettem, hogy a nagynevű gyártók miért hagyják ki ezt a ziccert és miért nem használják az áramot az órában. Kivéve sokal által lesajnált Timex-et és egyes Casio-kat. A Casio még fényevő órában is csinált világítósat!
De van durvább is! Az elemes, azaz quartz luminox! Na ez az igazi paradoxon... Van áram a világításhoz, de nem szükséges, mert megoldják máshogy. De ha nem szükséges a világításhoz áram, akkor miért nem világít a többi óra a sötétben, amiben nincs áram? Ilyenkor arra gondolok, hogy mást nem zavar. Ezért is raktam off-ba. De amint megláttam az illuminator szót... feltört belőlem ez az örök sérelem...
Visszakanyarodva...
Van belőle fémszíjas is. Az már mutatósabb. -
momcrew
tag
válasz
5-ös kezelő #252717 üzenetére
Köszönöm.
-
csabulaxi
senior tag
Mégsem
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
rwin5 #252686 üzenetére
FB használt órás csoportban van egy 40 mm-es Fortis day-date pilóta (használtan), sajnos nem acélszíjas, de azért nézz rá kíváncsiságból. Nekem is van (és marad is), jól eltalált forma és 2836-2 szerkezet. Olyan megtartós életünk végéig, utána marad a családban típusú óra.
-
momcrew
tag
Ez egy tipikus tetszik vagy nem tetszik óra. Az első benyomásom az volt, hogy hú, ez kicsi, képen nagyobbnak hatott, 18mm-es szíj való rá. De pont méret és jobban nézve minden el van rajta találva. Egy dolgot nem tudtam hova tenni rajta, az a halvány sárga segédszámlapok. Miért nem ezüst, mint a tok? A kék-sárga passzol egymáshoz, a természet is alkotott ilyen kombinációt. Idővel megszoktam és rájöttem, hogy kell és még jó hogy nem ezüst. Ötletesen megy át ez a halvány arany a vékony ezüst indexeken keresztül. Ezek a segédszámlapok a szélein lévő letörések miatt mélyebben ülnek, így szendvicsszerű lesz a számlap tőlük. Alkalmi óra, nem való mindennapos használatra, mert a 12 órás korona párszor koppant az asztalon ahogy letettem a kezem. Számomra az óra egyetlen gyenge pontja a mutatók. A nagy piros másodperc mutató nagyon vonza a tekintetet, pedig ez nem sport óra. Az óra és a perc mutató az egyszínű fehér végei miatt nappali fényben beletudnak olvadni a segédszámlapok hátterébe. Kontrasztossabb lenne, ha a mutatók szélei feketék maradtak volna. A kék bőrszíj nem tetszik és nagyobbnál is nagyobb csat van rajta. A fém szíj középső szeme polírozott, egyszerű, kinyomós stiftes. A fémszíj érdekessége számomra az, hogy nem a szélein vagy teljes szélességében kapcsolódnak a szemek, hanem csak középen, a kis polírozott szem fogja össze a következőt.
-
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Új vagyok a topikban, így inkább olvasgatni kezdtem. Jelenleg egy Tissot PR50-et használok, amit 22 évvel ezelőtt kaptam ajándékba. Mivel idén leszek 40 éves, gondoltam egy óra időtálló emlék lenne.
Mostanában a Raymond Weil, Frederique Constant, Longines és hasonló klasszikus darabok tetszenek leginkább.
Vékony karom van, így max 39mm-es lehet szerintem a tokja. Automata szerkezettől kicsit tartok, mert lehet hogy ritkábban hordanám és folyton megállna (és persze a szerviz sem filléres tétel).
Első körben beköszönni és boldog uj évet kívánni jöttem. -
Faresz1976
aktív tag
BUÉK!
-
Empsepo
senior tag
Boldog új évet kívánok a kedves fórumtársaknak.
-
MARVEL
tag
Boldog Új Évet!
Sajnos nálunk nem záródik túl fényesen ez az amúgy sem túl jó év! Valószínűleg a ma hajnali órákban, távollétünkben betörtek hozzánk! Jelentős összegű készpénz, fényképezőgép, objektívek és egyéb elektronikai cikkek, értékes festmények, bankkártyák mellett, eltulajdonították óragyűjteményem jelentős részét!!! Az alábbi képen mellékeltem a hiányzó darabokat!
-Seiko SNK809
-SBDC001 Sumo
-SKX007K1
-Vostok Amphibia
-Orient Fung2002
-Orient Star 50 Diver
-Certina DS Action Diver
A sorozatszámokat nem írtam fel, sosem hittem volna, hogy szükségem lesz rá! :( :( Dobozukat, papírjaikat, szíjaikat, az egész fiókot elvitték...
Ha esetleg az elkövetkező hetekben látnátok ilyen órákat meghirdetve, kérlek titeket írjátok meg nekem privát üzenet formájában. Vannak olyan kis apró sérülések, amikről könnyen felismerem a saját tulajdonomat. Feljelentés természetesen folyamatban van!A tolvajoknak meg csak annyit, ha esetleg olvassák! Dögöljetek meg, ti nyomorult férgek! Több kamera is van a környéken, ne higgyétek, hogy nem vette fel a tetves pofátokat! Remélem hosszú éveket fogtok a sitten tölteni!
-
arn
félisten
válasz
mrbego #252696 üzenetére
Teljesen masra valo a ketto… ez az aktualis jarasi pontossagat mutatja az oranak, a mikrofont hasznalja. A mikrofonra kell rakni az orat, az ora hangjabol kovetkeztet.
A masik, amit ajanlottak az csak egy szimpla loggolo, abbol van ezer fele. Az accuracy meter ingyenes, nincs normalis alternativaja.
-
Ceree
senior tag
Szeretnem megosztani veletek a kalvariamat a Pesti Orassal, legfokepp azert, mert megtanultam belole, hogy dokumentalni, dokumentalni, dokumentalni... Mindent. Megprobalom a leheto legobjektivebben leirni a torteneseket.
Lehet emlekeztek ra, itt is kertem orasra tippet ket Orient automata oram szervizelesere, mert az erdi mester arajanlata kiverte nalam a biztositekot. Kaptam is ajanlast (amit ezuton is koszonok) , de vegul tobb helyrol is kertem be ajanlatot. Bar nem a legolcsobb volt, az oras berkekben levo kultuszuk, elismertseguk miatt megis a Pesti Orast valasztottam, noha elegge messze is volt, de gondoltam 7evente belefer.
Elvittem mindket orat, bevizsgaltak, az egyiket atvettek a masikra azt mondtak, hogy felesleges szervizelni meg (pedig 6eves ora). Elfogadtam, es ott hagytam. Juliusban szeptember kozepere vallaltak. Az orat vegul oktober elejen (7-en) vettem at (volt egy kis kommunikacios bukfenc), sajnos elkovetve egy hibat: nem neztem helyben at az orat. Az elso felvetelnel (10-en) vettem eszre ugyanis, hogy a szamlapon valamilyen megfolyas/serules van a 12-es indexnel.
Ezt azonnal jeleztem is nekik, kertek, hogy vigyem be az orat es bevizsgaljak. Erre sajnos csak decemberben tudtam sort keriteni, de emlekeztek ra, nem volt gond.
A bevizsgalas soran megallapitottak, hogy a lakkreteg nem serult, hanem ala ment be valahogy a ragaszto amivel rogzitik percjelzo gyurut a szamlap kore. Meg akartak magyarazni, hogy a tokon levu serulesnyomok alapjan utestol is lehetett (??), de ezt gyorsan rovidre zartam, mert szerencsere bevitel elottrol volt egy fotom az orarol, ahol makulatlan volt meg. (Bar ramentek arra is, hogy minek fotozom az oramat... Tisztara az volt az erzesem, mintha azt gondolnak at akarom oket verni, es gyanusitanak.)
Mivel en elhozatalkor nem neztem at, igy ket allitas allt szemben egymassal, hogy szerviz alatt tortent, vagy a szerviz utan nalam. Objektiv modon egyik sem volt alatamaszthato, nem hatarozhato meg, hogy kie a felelosseg, nem lattam ertelmet vitatkozni: nagyon ramentek, hogy az o kollegajuk kifogastalan munkat vegez, es jelezte volna, ha hibazik. Kompromisszumkent felajanlottak felesben egy szamlapcseret es hogy az ora kovetkezo szervize is felaron lesz. Ott is hagytam az orat, 10hetre vallaltak, ugyhogy most remenykedem, hogy minden rendben lesz (atadaskor idegessegemben megint nem fotoztam korbe).
A lenyeg, ha szamit az orad, akkor dokumentalj atadaskor, dokumentalj atvetelnel, es akkor megelozhetok az ilyen rossz szajizt hagyo kellemetlensegek. :(
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest