Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga #150498 üzenetére
Nem, nem és nem.
Élőben más és marha jól mitat együtt a fekete-vörösarany. Nem olyan, mint a képeken.
De attól még lehet, hogy neked nem tetszik.Gonzi-ét néztem élőben, de az azért vastagon az elegánsabb vonal. Elmegy (végül is mindenhez mindent fel lehet venni
), de azért jobban félteném, mint egy pakolós-bevásárlós-játszóteres-üttömvágom órát... nem is olyan a kialakítása.
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz
madarasz92 #150488 üzenetére
Igen, sikerült már megtalálni az igazit, le is adtam rá a rendelést young78 kollégának még április 11-én, de pont sikerült beletrafálnom egy olyan modellbe, ami még a nagykernek sincs (hiába na, mindig az kell, ami nincs!
), ezért kénytelen vagyok kivárni, amíg berendelik külföldről. Mondjuk az eredetileg beígért 6-8 hét szállítási időn elég vastagon túl vagyunk, de állítólag látszódik már a fény az alagút végén (jön a vonat!
).
Egyébként érdekes szitu volt, mert netről egy raklapnyi órát összeírtam katalógusokból, hogy majd megnézzem őket élőben, de amikor ténylegesen láthattam őket, valahogy mindegyik egy picit csalódás volt, vagy legalábbis én jobbra számítottam. Aztán az egyik ilyen nézelődés alkalmával a Westend emeletén lévő óraszalon kirakatában megláttam egy olyan órát, ami netes fotó alapján talán szóba sem jött volna, viszont élőben látva rögtön leolvadt tőle a biztosítékom, nagyon durván sokkal jobban nézett ki, mint a többi!
Kis méret, elegáns is, de kicsit sportosba hajló, automata is, és az ár kategória az általam megjelölt szegmensbe esik. (Ööö, vagyis csak akkor, ha young78 kolléga áraival számolunk...
)
Szóval gyakorlatilag egy "szerelem első látásra" találkozás megoldotta nálam a nagy óra kérdést. Egyszerűen nem volt kérdés, hogy mit válasszak.Már csak győzzem kivárni, amíg megérkezik! Lassan beleőszülök...
A pontos típust egyelőre nem leplezem le, nem akarom elkiabálni a dolgot, mert még nem biztos, hogy be tudják szerezni, úgyhogy még korai lenne az örömködés. -
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga #150490 üzenetére
-
Wg5113
aktív tag
válasz
alphaville #150472 üzenetére
A vers nagyon igaz és az óra szép.Gratulálok Neked!
-
fagyalllo
őstag
válasz
madarasz92 #150488 üzenetére
Hé, ez sose volt a tiéd!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
vadászcsiga #150490 üzenetére
Na jó, de azért nagyon nem egy kategória a kettő... Meghát ugye a női lélek másként működik mint a mi férfi órabuzi lelkecskénk
Asszony is sokkal jobban szereti a relatíve olcsó Espritjét mint a többször annyiba fájt Doxáját. Ha az ember szíve hölgyének megtetszik egy olyan Orient, nem kell erőltetni egy ilyen Omegát. El bírjuk mi a különbözetet szórni másra is...
-
C0RVUS
tag
válasz
gipsztigris #150485 üzenetére
Hm..., szóval leocsmányoztad!
Íme a bünti: -
izmike
tag
válasz
gipsztigris #150485 üzenetére
Élőben még szebb. (Csak ne tárolná folyton a hangfal tetején...)
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga #150477 üzenetére
Élőben tök jól mutat. Vagány, sportos óra, csavaros koronazár. Elegánsnak ott van neki az Omega, sportos ruházathoz meg remekül megy. Amikor beszereztem neki a születésnapjára, nem képről választottam. A boltban, élőben látva fogott meg. Azóta sem bánom.😊
-
alphaville
aktív tag
Uraim,
egy èlmèny önöknek dicsekedni!
Köszönöm a gratulációkat! -
-
Kimmuriel
aktív tag
Nagy megváltás lenne a világnak, ha az óragyártók végre elfelejtenék a strasszokat a női óráknál!
-
madarasz92
őstag
válasz
Tetszik örülök hogy sikerült!
-
condy
senior tag
válasz
Klubtárs! Keblemre!
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga #150463 üzenetére
Azért nem az összes.
Feleségem kb másfél éve ezt a típust használja: Orient Lady Diver
A Tutu-ban vettem, olyan 40e körül, franko automata, bírja a nyaralást és a gyerekeket is. Élőben egy tök jó sportos női óra.
Alpha: tuti, hogy jó, ha neked tetszik akkor valahol szép is!
Gratulálok!
-
HUTCHDB
nagyúr
Udv!
Zeppelin orakrol mi a velemeny? -
evo87
őstag
Ez a Casio EFM-100 széria nem is volt itthon kapható vagy hamar kilőtték?
A hullámos számlap, a 200m-es vízállóság és akár a sárga, akár a fekete lünettás verzió szerintem baromira jól mutat. Tuti játszósóra lehet egyébként.
-
C0RVUS
tag
válasz
properttl #150439 üzenetére
Azt nem tudom, hogy milyen "nevet" kellene ezen megfizetni. Rágúglizva találtam ilyen néven egy pszichológust, egy kosárlabda-edzőt, egy rommátetovált kopasz sztárfodrászt, és végül ezt az "óramárkát".
Dacára annak, hogy magukat "northern germany"-ként határozzák meg, én nem vagyok benne biztos, hogy feltétlenül komolyabb minőséget képvisel, mint az "1-10 ezer forintos társai" az aliexpress-en.
Ízlésen ugyan legkésőbb a rómaiak óta nem vitázunk, de én speciel nem utálnám kevésbé ezt a nevet ráírva a számlapra, mint pl. azt hogy "kashidun". Ráadásul - bár nyáron mindenkinek a szíve egy kicsit tengerész - de ha vitorláznék, akkor azért nem hordanék ilyet, ha nem, akkor meg azért.Hogy ne csak fikázzak, és ha már ultralapos és elegáncsos, én speciel ezt nézegetem egy ideje (és ha a kvarcokkal szembeni ellenállásomat legyőzném, rá is csapnék, mint tyúk a takonyra). Ez ráadásul horgony-sorminta nélkül is hajós téma, mivel az ún. marine chronometer stílusnak egy nagyon szép parafrázisa. (Orient nagyon nyomatva van itten máma
.)
De a lényeg, hogy szerintem kvarcban kimondottan leginkább a japán vonalon (Seiko, Citizen, Orient, Casio, Pulsar) érdemes keresgélni, ha az ár/érték arány számít. A választék bődületes méretű. -
gooool
őstag
válasz
t_a_m_a_s #150432 üzenetére
Köszönöm Neked és a többieknek is!
Nem tudom a Miyota OS21 mennyire tucatszerkezet, bár biztos inkább az, mint sem.Egy kérdésem volna még:
Van egy alap Casio órám, még sok éve vettem, a szíja műanyag, és eltört. Hol érdemes akár magyar földön, akár külföldi oldalon nézelődni pótlás után? -
C0RVUS
tag
válasz
vadászcsiga #150463 üzenetére
LXyber kartársról nem feltételezem, hogy női hölgy (bár kimondott tanújelét persze nem adta az ellenkezőjének sem
).
Amúgy egyetértek. Talán ez lenne az egyetlen kivétel, ha nem csak kizárólag Tutuék szerint lenne női.
Na jó, http://www.tutuora.hu/orient/er2k004w.html se rossz, és ez legalább tényleg női.
-
C0RVUS
tag
válasz
LXyber #150450 üzenetére
Azt hiszem, hogy "belépő szintű" mechanikusnak vitán felül a legajánlottabb a kiemelkedő ár/érték aránya miatt. Ráadásul, nagy előnye, hogy Bp.-n elég nagy választékot élőben is meg tudsz nézni a Tutuban, illetve tőlük venni sem feltétlenül rossz ötlet külföldi rendelés helyett, ha az áfát és szervízhátteret is belekalkulálod.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget, ötletet vagy tanácsot szeretnék kérni.
Van egy automata Orientem, acél tokos. Az üvegje körül a tokján körben pici apró karcocskák vannak. Nem zavaró de én szeretném eltüntetni ha megoldható és picikét felfényesíteni is a tokot. Van valamilyen finom paszta amivel fel tudnám polírozni? Ami hatékony az acél tokon? Polírozó gépen az nincsen, csak kézzel és egy puha ruhával gondoltam ezt a műveletet. Időm az van rá.
Előre is köszönöm a segítséget. -
485
aktív tag
válasz
von toth #150457 üzenetére
Akkor ez még a felvásárlás előtti lehet, mert hibátlanul működik, pedig ha jól tudom, sok órást nem nagyon látott :-) az az érdekes, h mizgatásra is elindul, vagy mindegyik mechanikus ilyen, amelyik nem automata? Még egy kérdés, ezek egyáltalán nem vízállóak, gondolok itt egy kézmosásra v egy kis esőre.
Gipsztigris: aranbú van? Vagány ez is, nekem antimagnetic ez meg sinchron. Mikori?
-
gipsztigris
addikt
Úgy látszik Doxa nap van.
Sajnos a korona nem eredeti valamint egy barom beleharapott a hátlapjába.
(#150459) 485
Igen, 14 karátos tok és hátlap. Sajnos a korona nem eredeti! Egy barátom szeretné eladni, csak nem tudja mennyit érhet.....na meg én se nagyon értek az efféle öregebb órákhoz.
Talán a 70-es évek elejéről származhat. -
von toth
tag
Pontosabbat a szerkezet láttán lehet mondani. A hatvanas években egy csoport felvásárolta a Doxát (azt hiszem olaszok) akkor a minőség megcsappant (állítólag).
Egyébként a mostani doxák elég ütősek, csak nem vagyok benne biztos, hogy minőségileg is azok-e. Szűkszavúan írják, hogy : movement swiss made. Az lehet akármi.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
alphaville #150453 üzenetére
Parancsolj. [link]
-
alphaville
aktív tag
TimeCenternek írnèk privátot, de mobilról nem tudok rákeresni.
Egy linkkel segítenètek? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest