- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csipuka
senior tag
Sziasztok,
Egy PI2-n gondolkodom, hogy Kodi-t futtassak. Van egy LG TV-m (47LV5400), amin van USB kimenet. Erre gondolnam rakotni a PI2-t, es az lenne a cel, ha bekapcsol a tv akkor induljon a Kodi.
A TV-hez nem talalok leirast, hogy mennyit ad le USB-n, szoval valszeg csak 500ma-t. Az uj PI2 meg ugy nezem, hogy 600-at ker. Jo iranyba haladok, hogy a tv-rol vennem az aramot, vagy legyen dedikalt tolto a Pi-hez? -
-
válasz
envagyok #15894 üzenetére
Azért jobb, mert felhasználóhoz tudod kötni, h mit csinál.
De otthonra természetesen elég a personal mac szűréssel.
Csak mint érdekességet írtam le. Megaztán lehet vele nyilvános hotspotot csinálni számlázórendszerrel.
Szerk.: egyébként nálam a felállás a következő: rejtett az ssid, így a crackernek azt is ki kell bruteforcolnia. Aztán ha bejutott van még egy atomerős user és pass páros. Kétlem, h 100 év elég lenne ahhoz, h bejusson úgy, h félóránként 30at próbálkozhat és ha gyanús dolog van, úgyis látom a freeradius logjában, h mivel próbálkozott már és lecserélem arra a jelszót, amit már tesztelt.
Aztán van egy captive portalom is mögötte, még egy user/pass párossal.
A vendégeimnek pedig 2 gombnyomással telefonról(tasker) tudok adni netet, ami mondjuk 2 óra netet rejt magában, utána tiltja az ideiglenes felhasználót, vagy meghosszabíthatom.
Ezek után joggal mondhatjátok, h paranoiás vagyok!
Jobb félni, mint megijedni!
-
-
válasz
lord.lakli #15889 üzenetére
Szia!
"A beállítása picit nehéz volt magának a freeradius szervernek, mert sehol a neten nem találtam éppkézláb leírást, ami pontosan leírja az egész folyamatot és nemcsak a localhostos tesztig jut el."
Mint írtam nem. A saját fejem után mentem. De ha kell mondom szívesen segítek.
A feltétele egy raspbian, vagy vmilyen rendes linux disztró, amiben van apt-get féle (dpkg) csomagkezelő)
Ha debian alatt vagy, akkor esrtleg tolhatsz egy sudo apt-et update és sudo apt-get upgrade párost, majd a sudo apt-get install freeradius freeradius-mysql -y segítségével tedd fel a freeradiust.
Nekem az sql sem volt fent alapból, ezért azt is telepítsd ha kéri. Aztán cd-z fel a /etc/freeradius könyvtárba. Itt vannak a konfigok. Célszerű mcvel, vagy winscpvel módosítani. (Ezeket a fájlokat csak a root user tudja módosítani alapból. Fontos, h ne adj chmod 777-et a szerkesztés engedélyezésére, hanem rootként szerkeszd, mert utána nem indul a radius) Szóval itt be kell állítani a clients.conf-ban a routert (nas-t), a users fájlban pedig a felhasználókat.
Szerencsére a konfigok nagyon jól és akár számomra is érthetően fel vannak kommentezve, ezért nem kell hozzá leírás sem.
Illetve célszerű feltenni a daloradius web gui-t.
Szerk.: A freeradius-mysql-t nem muszály feltenni, de szerintem okosabb sqlben tárolni a usereket. Nomeg ha vki daloradiusozni szeretne, akkor alap az sql.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Gyb001 #15887 üzenetére
A Raspberry Pi-t alapvetően nem processzorteljesítményt összehasonlítva választja az emberek többsége, hanem a mögötte álló hatalmas felhasználói-fejlesztői gárda miatt, ami mindig feldob valami újat: médilejátszó, mindenféle szerver, okos-házhoz vezérlő, robot, FM-rádióadó stb...
-
válasz
envagyok #15884 üzenetére
Szia!
A radius fogalmával tisztában vagy?
Egy enterprise titkosítású hálózatot hoztam létre, ahol a raspberry felel az authentikációért. Ő tárolja a felhasználókat/jelszavakat a wifihez, illetve lehet korlátozni, h pl a guest nevű wifi user 1 nap csak 2 órát lehessen fent, vagy ha elér egy bizonyos korlátot stb.
Általában cégek/szállodák (=nagyobb hálózatok) használják ezt a titkosítást, viszont szerintem otthonra is hasznos, mert pl tudom, h mit csinál a gyerek stb.
Ha ismered a UPC wifree-t, az is ezt a titkosítást használja.
A beállítása picit nehéz volt magának a freeradius szervernek, mert sehol a neten nem találtam éppkézláb leírást, ami pontosan leírja az egész folyamatot és nemcsak a localhostos teszti jut el. Persze angoltudás kell hozzá, de szívesen segítek.
Ja és a routernek tudnia kell az enterprise-ot!
Szerk.: én sem vagyok szakmabeli.
Sőt a téma nekem is 0 volt előtte. De azalatt a pár hét kínlódás alatt sok infót felszedtem!
-
Gyb001
senior tag
válasz
RoundRobin #15880 üzenetére
Köszönöm.
A pi-t mindenképpen magyar oldalról szeretném garanciával.Szeretném még a véleményeteket kérni. ezek közül a szettek közül miben láttok több fantáziát?
1 [link]
2 [link]
3 [link]
4 [link]
5 link - egyenlőre ez a befutó nekemTudom hogy ez felhasználástól függ. De még nem tudom mire fogom használni, kell valami kiindulási alap amiből rájöhetek hogy mi érdekel.
Esetleg tudok jobbat 100 USd körül?
-
-
synar
őstag
válasz
kk831228 #15879 üzenetére
Talán ez? Industrial SD Card
8GB: $105 -
Ma meg jött a Pi2-m... jee
Láttam olyat valahol, hogy ipari memória kártya.
Érdemes ilyet venni, vagy jó bármilyen normálisabb Class10-es is?
Illetve Pi1-nél volt olyan bajom, hogy ment a cucc éjjel nappal, akkor kb 1-2 havonta megnyekkent valami a memória kártyán, és csak full reinstall oldotta meg.
Remélem itt már nem lesz ilyen -
DarkByte
addikt
válasz
RoundRobin #15870 üzenetére
A PiHut-nál 3.5 font a szállítás EU-s országba. Az messze nem vészes szerintem.
-
RoundRobin
aktív tag
Basszus!
Ezek ugyanazt játsszák el, amit a C.H.I.P.-es srácok. A raspi zero 5 USD, de a szállítás átlagban 27. -
Exfury
tag
hali!
érdeklődnék, hogy szerintetek a nemrég bejelentett Zerohoz hozzá lehetne-e kötni egy ilyen kijelzőt ?
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
moli.hu #15865 üzenetére
A forinttal nem lesz gond hosszú távon. Ahogy szétverik az USA olajszivattyúját az oroszok Szíriában, úgy visszaáll a szokásos 220-ra az árfolyam. Szerintem.
A zero nekem is tetszik, elvileg tudnám is használni egy későbbi projektben. Ha lement itthon is az ára, akkor venni fogok egyet.
-
azbest
félisten
válasz
perempe #15861 üzenetére
A farnel mindig eljátssza ezt új modell indulásakor. Először össze vissza árakat tesznek ki, majd később korrigálják. Valószínűleg most sem szabadna többszörös árat adniuk, mert az alapítványos Liz szerint nem szabadna. Nem tudom milyen szerződésük van az alapítvánnyal. Szóval később valószínű, hogy tényleg lesz 5 dolcsi + áfa körüli áron.
-
moli.hu
őstag
ha valaki csinal csoportos rendelest raspi0-ra, benne vagyok 1 db-ban. Budapest belvaros, metro atvetellel.
mar a raspi1 postazasi koltsege is brutal volt, de ez, hogy egy 1500ft-os cuccert 5000-et fizessek, irrealis :/ -
DarkByte
addikt
PiHut-on
van még ahogyan néztemvolt még délután, de mostanra ezt is kifosztották. [link]
Végül nem rendeltem meg. Épp lakásvásárlás előtt állok és próbálok minden pénzszivárgásnak elejét venni. Holnap szerintem be se kapcsolom a számítógépet.RoundRobin: sokan még hisznek a csodákban. De az Allwinner-esek szerintem nem mostanság fognak megváltozni mentalitásban. [link]
-
-
azbest
félisten
válasz
s_e_n_k_i #15838 üzenetére
a samba megosztás nyitásakor van egy hosszú várakozás, ez lehet romlott a régebbi változathoz képest az openelec. A hang megy tovább, de a kép és a gui áll addig. De ez nálam akkor szokott lenni, amikor először tallózok, ha már benn van, akkor lépegetéskor nincs várakozás.
-
válasz
DarkByte #15839 üzenetére
Én is ilyenre pályázok, remélem hamarosan széles körben elérhető lesz.
Nekem is fontos, hogy ilyen pici legyen, egy 4 csatornás mikrofonerősítőbe kellene peak program meternek. Egy MPC3008-cal házasítanám spi-n, ami 4 szimmetrikus adc csatornát kínál. Eddig teensy-ben gondolkodtam, de ez a pici-pi még jobb megoldásnak tűnik. Arduinót és arm mikrokontrollert már programoztam, remélem a rpi sem fog ki rajtam.
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
MaCS_70 #15845 üzenetére
1. Sokat nem tudtam nézegetni, de mivel itt nincs ami beavatkozzon a hang minőségébe, elméletileg csak a forrás-on (film vagy zene) és az erősítőd képességein múlik. A PiFi Digi+ (ugyanúgy, mint a Hifiberry Digi) tulajdonképpen csak egy fizikai illesztés, a forrás hanganyagot változatlan formában adja át az erősítőnek.
2. DualAudio. Ez egy nemhivatalos kiegészítés az OpenElec alá, ennek a segítségével két különböző Audio output-ot lehet kezelni (nem igazán tökéletes, de legalább a TV-n és az erősítőn egyszerre van hang). Innen lehet beszerezni.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
DarkByte #15841 üzenetére
"De a C.H.I.P. amihez hasonlítják szerepben tud WiFi-t, viszont azt az életben nem venném meg a múltbeli elég negatív Allwinner-es zárt kódú kernel blob-os tapasztalatom miatt."
Pedig kapós lesz, pontosabban már most is az.
Én is arra vártam ... eddig.
De úgy döntöttem, hogy nem várakozok tovább, inkább megcsinálom a blueberry pi-t. Most is azon dolgozom. -
Celtis
veterán
Ez egy régi leírás lehet. Biztos, hogy ma már mindenhol "kodi" kell legyen az "xbmc" helyett.
Alternatívák
- Úgy rémlik az AEON NOX skin is tud autostart-ot.
- Init scriptbe beírni kodi-send --action="". Az idézőjelek közé bármelyik KODI beépített parancs beírható innen.
- Google -
ht42
senior tag
válasz
coolrob #15842 üzenetére
Elvileg (én még nem próbáltam) a következő a megoldás:
A /home/usernév/.xbmc/userdata könyvtárban létre kell hozni egy autoexec.py nevű file-t, a tartalma a következő legyen:mport xbmc
xbmc.executebuiltin( "PlayMedia(/home/usernév/.xbmc/userdata/playlists/video/playlist.m3u)" )
xbmc.executebuiltin( "PlayerControl(repeat)" )Aztán reboot
Itt a usernév értelemszerűen a bejelentkezési név a pi oprecerbe, a playlist.m3u meg egy sima playlist file. -
válasz
BeriJan #15830 üzenetére
Ahogy okosodom a netről, nagyon úgy tűnik, hogy az igényesebb kártyák már tudják a WL-et, de a paraméterek nagyon homályosak.
Arról egyáltalán nem találtam információt, hogy a passzív WL-lel hogyan is állunk -- pendrive-okkal kapcsolatban találtam egy érdekes levelezést a Corsair ügyfélszolgálatával, amiben maga a cég írja, hogy ez nem dokumentált tulajdonság, mivel típuson belül is az dönti el, hogy passzív vagy csak aktív-e a WL, hogy éppen mit találnak a polcon, de úgysem számít, hiszen élettartam garanciát vállalnak!Az adapter szerintem is nagyon-nagyon fontos, az én adaptereim között 5×-ös sebességbeli különbség is van, és történetesen éppen a legdrágább kártyámhoz adott Sandisk adapterrel a Sony fényképezőgép rendszeresen nem látja a Sandisk kártyát!
A tesztek egyébként számomra meglepő eredményt hoztak: a Sandisk Extreme Pro jó, de drága, jó, viszont olcsó azonban a Samsung Pro és Plus, valamint az Adata (!!!) Premier. A Kingston leszerepelni látszik.
MaCS
-
coolrob
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Egyik ismerős kért tanácsot tőlem, de sajnos ennyire nem vagyok benne a témába. Szeretne kihelyezni monitorokat amin az ő anyaga futna.Egy h.264 kódolású videóról lenne szó. A lényeg az lenne hogy valahogy automatizálni kéne annyira hogy ha bekapcsolják, akkor töltés után rögtön a videó fusson, mivel nem lesz aki elindítsa a filmet. (Én csak openelec + Kodi-t próbáltam pi-n, de ott ugye nekünk kell elindítani, mert töltés után a menübe dob)Van erre vmi megoldás?
Előre is köszi!
-
DarkByte
addikt
válasz
RoundRobin #15840 üzenetére
Attól függ mire akarod használni. Szerintem ez egyértelműen az embedded vonalon érdekes, beleépíteni valamibe, pl. robot-ba, okos akármibe és a telepítés után gyakorlatilag külső periféria nem kell neki csak az USB-s táp. Ilyen áron elég komoly konkurencia lehet az Arduino-nak, még ha nem is realtime.
Azért kár csak, hogy a Broadcom SoC-ban még mindig nincs WiFi, mert egyébként az IoT piacon óriásit lehetne vele robbantani. Igaz, szerintem valahogyan meg fogják oldani az ESP8266-al összelinkelését. De a C.H.I.P. amihez hasonlítják szerepben tud WiFi-t, viszont azt az életben nem venném meg a múltbeli elég negatív Allwinner-es zárt kódú kernel blob-os tapasztalatom miatt. -
DarkByte
addikt
Valaki talált még megvehető Raspberry Pi Zero-t vagy MagPi-t?
Én még 8 óra után nem sokkal láttam a hírt, de útra kellett kelnem. Mire bejöttem az irodába már kifosztották a hivatalos webshop-ot. -
s_e_n_k_i
tag
Más.
Február óta használok egy Pi2-est médialejátszónak Openelec-el. Mivel az 5.0.8-as nagyon bevállt, így hiába volt már OpenElec 6.0, sokáig a régebbit használtam. Az egész rendszer egy noname 8GBs kártyán volt.
Aztán két hete vettem egy Sandisk Ultra 8GBs SD kártyát, felraktam rá az új OpenElec-et (tehát a 6.0-át) és most azt használjuk.Viszont nem tudom, hogy a kártya vagy az újabb Openelec miatt, de a rendszer annyira szétesett, hogy az valami csoda. Stream-elt filmeknél az esetek kb 40%-nál megfagy, de úgy, hogy egy ideig megy a videó, csak éppen nem reagál a távirányítóra (se CEC, se légegér, se Yatse). Aztán egyszercsak megfagy (vagy ritkább esetben kb 5 perc múlva az összes addig benyomott gombot parancsot végrehajt).
Vagy kint marad a felső sávban a "progress bar", amit nem lehet leszedni.
De hasonló dolgokat megcsinál letöltött filmnél hangsáv váltásnál is.Valaki tapasztalt hasonlót?
-
s_e_n_k_i
tag
Szia!
Nálam is hasonló a felállás, az erősítőn nincs HDMI bemenet. Elmondom, nálam miket próbáltam eddig.Szóval nálam az alapfelállás, LG Full HD TV, 5.1 erősítő HDMI nélkül, RPi. Az alapkövetelmény, hogy legyen a TV-n és az erősítőn is egyszerre hang, mert egy Columbo rész kedvéért nem biztos, hogy be akarnánk kapcsolni az erősítőt.
Sajnos az elcseszett LG TV-nek hiába van optikai kimenete, ha azt aktiválom, akkor a TV hangszórójából nem jön ki hang, nem tudja párhuzamosan kezelni.1. Először egy PCM2704 usb-s hangártyát próbáltam ki. A hangminőség jó lenne, van optikai, koax kimenete, de sajnos pattogott a hang (mint később rájöttem azért, mivel az USB-n van az Ethernet is, így nagyobb USBs forgalom esetén kimarad a hang). Ehhez DualAudios Openelec kell.
2. Ezután vettem egy HDMI->optikai splittert, azaz a HDMI jelből, ami megy a TV felé kinyeri a digitális hangot. Sajnos viszont ez a kütyü elrontja a CEC-t, így nem lehet a TV távirányítójával kontrollálni a Pi-t, amit viszont az asszony nagyon hiányolt (nem szereti a légegeret). Ehhez nem kell DualAdudio.
3. Ezek után gondolkodtam, hogy beszerzek egy HDMI ARC splittert, mert ezek elvileg CEC kompatibilisek, de közben rátaláltam, hogy van a HifiBerry-nek egy kínai másolta, a PiFi DIGI+, ami házzal együtt is jóval olcsóbb, mint a HifiBerry. A héten jött meg, beüzemeltem, de csak 5 percet tudtam vele szórakozni, működik, nem pattog a hang. Ehhez is kell DualAudio.
Én neked a 3-as opciót (PiFi Digi+) javaslom, a legrosszabb esetben lesz egy Audiophile zenelejátszód.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
wassermann #15834 üzenetére
Azt okosháznak mongggyák.
-
golya87
őstag
-
BeriJan
csendes tag
válasz
MaCS_70 #15819 üzenetére
Két évvel ezelőtt a gyári adatlapok alapján SanDisk Extreme Pro-t találtam megfizethető áron, ami tudta a wear levelling-et (meg egy pár ipari kategóriás többszörös áron). Valahol azt feltételezték, hogy liszenszdíjjas okok miatt nincs az olcsóbb kártyákban.
Ha jól számolom akkor a 800 nap alatt 22 milliószor irt a kártyára (+ amit a rendszer log-ol), 37TB adatot.
Tapasztalatom szerint rendszer stabilitását az SD átalakító is befolyásolja. -
footy
addikt
Milyen rendszer ajánlott home automation(van erre magyar szó?
) célokra? Fűtést, világítást esetleg aljzatokat szeretnék vezérelni. Valami "out-of-the-box" megoldás lenne a legjobb.
-
Aygor
tag
Viszont közben lenne kérdésem nekem is.
Végigtúrva és megannyi hozzászólást elolvasva:
1, NAS -> RPi B -> HDMI -> TV Samsung E Széria -> optical -> 5.1 hangrendszer (dolby, stb)
Mivel nincs hangcuccon HDMI valahogy meg kéne oldani az 5.1-et... melyik lenne a legjárhatóbb út?a, hifiberry vagy cirrus ??? (((mondjuk spdif to toshlink dolognak nem örülök teljesen, bár elvileg ezzel nincs gond adapter segítségével, vagy kábellel)))
b, hagyjam és élvezzem a 2.1-et ? vagy
c, adjam el az egész hóbelevancot és csináljak egy all in one ring over all htpcnasrpiblabla gépet, mert:
NAS szerver alaplapja nem támogat hdmi-t -> vga kártya kéne, meg hang, meg....
Rpi nem ad spdif5.1-et, ill. TV-n át sem megy tovább...
Ha utóbbi akkor mit érdemes? (alaplap/proci, stb hogy teljesítmény/fogyasztás is kiegyensúlyozott legyen)Jobban belegondolva ennyi, nincs is több kérdés...
-
Aygor
tag
válasz
Bobolit #15824 üzenetére
Hali!
Én OSMC-t használgatok mostanában Raspbmc után. Sajnos nem tudom most mi az aktuális helyzet a kérdésedben, de:
Mikor ezt a funkciót utoljára használtam, akkor Yatse (android telón) használatával a telefonon kerestem feliratokat, rögtön kidobott megannyi találatot, csak ráböktem és hozzádobta az aktuálisan futó filmhez.
Annyira gördülékenyen ment, hogy nem is scraperkedtem hozzá (bár lehet a KODI DB-be beírta), így nem lett lementve a film mappájába (mivel nem exportáltam semmit). Nem tudom melyik feliratkeresőt használta a háttérben (mivel régebben volt, még lehet az op.sub. volt...?), de mivel a Yatse alapból is jó dolog, talán megérne egy próbát neked is.
Üdv!
Aygor
-
ht42
senior tag
válasz
Bobolit #15824 üzenetére
Az opensubtitles scraper az kodi addon nem? Nem lehet köze az oprecerhez....
Hoppácska, most látom:
This addon was removed from the Kodi repo in [this commit] due to containing adverts -
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan, aki OSMC-t használ?
Az egyik málnámra azt raktam OpenELEC helyett, de pl. az Opensubtitles scraper-t nem lelem sehol sem benne, a többi meg szinte használhatatlan. Ráadásul, ha több scrapert állítok be és szeretnék köztük váltani keresésnél, na az nem megy, csak az OK és a Manuális keresés elérhető a távval. Bár volt olyan eset, hogy engedett váltani, lutri a dolog.Köszönöm,
Victorpictor -
inf3rno
nagyúr
válasz
MaCS_70 #15819 üzenetére
Attól függ, 2GB-nál TLC-vel 2TB az elvi limit 3k MLC-vel 6TB, 5k MLC-vel 10TB, SLC-vel meg talán 100-200TB. Hallottam olyan mendemondát, hogy a Sandisk is SLC-t használ a komolyabb kártyáiban, de nem találtam semmilyen hivatalos forrást, ami alátámasztaná, szóval valszeg csak mítosz építésről van szó. Szvsz. ugyanúgy MLC-t vagy TLC-t tesz bele, mint mindenki más, mert az az olcsó, és amúgy sem használná ki senki az SLC-t, hacsak nem valami ipari alkalmazásról van szó, amiben szünet nélkül törölsz meg másolsz a 2GB-os kártyádra, ami nem túl valószínű. A lényeg, hogy windows-t ne telepíts rá soha a fél hibernálásos marhaságaival, már ha ez egyáltalán lehetséges, onnantól sztem sínen vagy egy normális kártyával.
Wear levelinggel kapcsolatban én ezeket olvastam többek között: [link] [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
petya220 #15817 üzenetére
Pl ellenőrizni lehet vele a fűtés, szigetelés hatékonyságot, vezérelni egy kazánt, hogy fűtsön be, ha túl hideg van, és így tovább. Valaki írta még régebben, hogy jópár tizest megspórolt fűtés számlán, amikor kiderült, hogy ugyanolyan meleg van az előszobában, akkor is, ha nem járatja maxra a kazánt, távhőt, vagy tudomisén mivel fűtött. :-)
-
BeriJan
csendes tag
válasz
inf3rno #15814 üzenetére
Szerintem is az SD kártyaminősége befolyásolja a rendszer stabilitását, meg a tápegység.
Jelenleg egy 2 gigás márkajelzés nélküli anno telefonhoz adott kártyával megy.
Előtte is egy ilyen kártya volt. Kb 170 napot bírt.
Már több mint két éve "várom" ,hogy kicserélhessem a SanDisk Extreme® Pro™ 8 gigás SD-re, de amíg még bírja ez a hátralévő kis időt már kivárom. :-) -
Celtis
veterán
válasz
crissprivat #15808 üzenetére
A logba belenézés, akkor kizárt?
-
berobi78
tag
én a helyedben egy másik sd kártyára feltenném ua azt az oprendszert ami rajta van, és mindenféle kiegészítő nélkül használnám egy darabig. ezzel ki lehetne zárni, hogy hardver vagy softver hiba.
ja és a tv bekapcsolódáshoz, ha a fentebb említett link nem segít, akkor a tv menüjében (az enyémben ha jól emlékszem van), van egy olyan, hogy hdmi inputra bekapcsol.
-
azbest
félisten
válasz
crissprivat #15805 üzenetére
Ja, hát hogyha auto updaterek meg hasonló szolgáltatások futnak, akkor lehet azok direkt indítják újra. El kell olvasni a hozzájuk tartozó leírást, vannak wiki oldalak az openelechez.
A tévé bekapcsolás pedig valószínű CEC-cel kapcsolatos dolog, erről volt szó az előző pár tucat kommentben is. [link]. Valószínű, hogy a második megoldja a te gondodat is.
-
PpenoO
őstag
válasz
crissprivat #15805 üzenetére
OSMCvel próbáltad már?
-
crissprivat
senior tag
EZ a fajta tápom van jelenleg a raspberryk alatt,csak nem 1,2A-es,hanem 2A-es. De volt már más is és ugyan így viselkedtek. Igen,a tv,erösítö ugyan azon fut,mint a raspberry. De van olyan is,ami nem. Szóval
Használom a "Auto Update Library" ha jól emlékszem a nevére. Ez a progi bizonyos idöközönként indít média frissítést. Most 4 óra az idököz,amikor keresést indít. Ez megbarmolhatja a pít?
Vagy még azt is észre vettem,ha indítok egy "programok frissítése" opciót,ott is újraindul. Érdekes na -
Khelben
nagyúr
Sziasztok, szeretnék én is megismerkedni a raspberryvel, így rendelnék egyet, de lenne pár kérdésem: jól gondolom, hogy egy 1,8 vagy 2A-s microUSB-s telefontöltőről is elmegy? Mert van otthon vagy öt a fiókban és nem feltétlen vennék külön tápegységet. Másik: hűtőborda készletet mennyire kell rá venni? 0-24-es üzemre tervezem médialejátszónak, esetleg letöltőnek / nas-nak, később majd kísérleteznék kamerával, egyéb külső érzékelőkkel is.
-
válasz
crissprivat #15800 üzenetére
Az USB tápkábelt/memóriakártyát is cserélted? A TV/erősítő is ugyanarról a konnektorról(fázisról) üzemel? Antenna leválasztó patronnal csatlakozik(földhurok)?
-
Gyb001
senior tag
Szerintetek egy bpi m3 mennyi elegendő átlagos használatra? (google drive +docs + sheet.., chrome (kb 7-8 lap), online film, semmi játék )
Egyszerűbb lenne hordozni otthon és albérlet között mint egy laptopot.
És tudni valamit a megjelenéséről? vagy kapható már valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Diablo 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest