-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
synar
őstag
válasz
kk831228 #15879 üzenetére
Talán ez? Industrial SD Card
8GB: $105 -
szunyika
tag
válasz
kk831228 #15711 üzenetére
őszintén szólva én ezt néztem ki;
http://hu.farnell.com/raspberry-pi/rpi2-modb-8gb-noobs/raspberry-pi-2-model-b-8gb-noobs/dp/2461031?ost=2461031&selectedCategoryId=ez is csomag;
Raspberry Pi 2 Model B,
8GB Class 10 Micro SD Card with NOOBS pre-loaded,
Micro SD Card to SD Card Adapterebből a lényeg számomra a class10-es SD kari, amin bőven el fog férni a rendszer
mi más kell még ehhez?
- HDMI kábel, biztos van otthon mindenkinek egy a fiókban
- táp? biztos van egy okostelefon töltőkábeled, azzal össze tudod kötni a TV-vel, vagy a telótöltőt a Raspi-val és már kész isnem kell más
még talán annyit érdemes hozzátenni, hogy a farnell házhozszállítása ahogy olvasom 1-2 napon belül kopogtat nálad a kütyüvel, +1400 HUF, UPS használatával
szerintem megéri a többi drága magyar bolthoz képest....
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
kk831228 #15597 üzenetére
Miért is? Mert az analóg hagkimenet vacak a RPi-n? Az átlag felhasználók kb 10%-a gondolja úgy, hogy az analóg hangkimenetet használja. Csak éppen ezen embereknek irreális az az elvárása, hogy egy 35 USD-s cuccban még minőségi DAC is legyen. A RPi-n ez a hangkimenet csak azért van rajta, hogy iskolás gyerekek egyszerűen, minél költséghatékonyabb módon tudjanak valami hangszerű dolgot előállítani, és erre a célra ez tökéletesen alkalmas. Természetesen zenehallgatás, házimozi céljára senki nem gondolja komolyan, hogy azt a kimenetet kell használni.
Azért pár százezer (millió) embernek a RPi tökéletesen bevállt házimozi célra. -
ht42
senior tag
válasz
kk831228 #15496 üzenetére
Én az xbianra szavazok, sokkal több szabadságod van, gyakorlatilag teljes értékű debian. Btrfs filerendszer, ami saját magáról snapshotot csinál, inetd használat, úgy általában kifinomult linuxos trükkök. Ha van egy kis affinitásod a linuxhoz, akkor jobb választás szerintem. Ugyanakkor a telepítés faék egyszerűségű, pikk-pakk és megy a rendszer.
Nekem 2 kütyüm van, az egyiken xbian, a másikon a változatosság kedvéért osmc van, az se rossz, sztem az is jobb. mint az openelec. -
Gabis
őstag
-
-
-
-
-
-
dni
őstag
válasz
kk831228 #15219 üzenetére
HI,
Én egy az alábbiakban látható kütyüt vettem nem rég. DD, DTS is átmegy rajta optikán (Én pc-vel használom, hdmi megy a tv-be, optika a hangprojektorba) van hozzá táp, de anélkül is megy nálam.
Ez az ARC-os másra való elvileg.1080P HDMI to HDMI Optical + SPDIF + RCA L/R Extractor Converter Audio Splitter
-
synar
őstag
válasz
kk831228 #15219 üzenetére
Én egy ilyen HDMI switch-et vettem, van külön hangkimenete is SPDIF, optikai és analóg, tette a dolgát amíg nem váltottam HDMI-s erősítőre , így feleslegessé vált, egyelőre pihen, de lehet el fogom adni. Egy kicsit gyenge a távja, de mivel úgyis csak a Harmony betanítására kellett, így ez nem volt probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Linux Mint
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest