- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpeti2
aktív tag
válasz
Bobolit #21942 üzenetére
A kulcs abban van, hogy az ntfs nagyon lefogja a procit, ezért ajánlott natív linux-os fájrendszer használata (pl.: ext4), valamint a dlna is sokkal kevesebbet kér "enni", mint a samba".
Ezzel a kis döggel sok jó dolgot meg lehet oldani, csak körültekintően kell konfigurálni és el kell szakadni a windows-os beidegződésektől. -
hpeti2
aktív tag
válasz
Bobolit #21931 üzenetére
Valószínűleg nem lenne más...
Nálam ez a felállás: rpi2 + raspbian + kodi + samba + deluge + minidlna.
A málnára kötött TV-n simán nézem a full hd filmet, míg közben maxon megy a torrent (3,6MB/s) és minidlna-n másik laptopról meg egy másik full HD film megy.
Az ext4-re formázott 3,5-ös hdd a málnára van dugva és kábellel van összekötve a routerral. -
wassermann
Topikgazda
válasz
Bobolit #21931 üzenetére
Én is hálózaton keresztül (vezetékes) nézem routeren keresztül egy NAS-ról a filmeket. Azt vettem észre, hogy minél több film van egy mappában, annál lasabban nyitja meg a mappát (tovább homokórázik). Illetve minden film lejátszásakor van egy akadás, kb. 15 másodperc után....
-
bally4
tag
válasz
Bobolit #21911 üzenetére
Tapasztaltam én is, nekem is hullámzik néha, kicsit lassabban jönnek le az anyagok pi-n, mint pc-n. Még nem néztem utána, most nekem megfelel így is, betudtam egyelőre annak, hogy a pi-n lehet torrentezni, de nem teljesen arra való.
Szerk: seed-nél is kevesebb a kapcsolat, kevesebb az upload is, pedig port: open. Legyen nyitva nálad is. -
Aygor
tag
válasz
Bobolit #15824 üzenetére
Hali!
Én OSMC-t használgatok mostanában Raspbmc után. Sajnos nem tudom most mi az aktuális helyzet a kérdésedben, de:
Mikor ezt a funkciót utoljára használtam, akkor Yatse (android telón) használatával a telefonon kerestem feliratokat, rögtön kidobott megannyi találatot, csak ráböktem és hozzádobta az aktuálisan futó filmhez.
Annyira gördülékenyen ment, hogy nem is scraperkedtem hozzá (bár lehet a KODI DB-be beírta), így nem lett lementve a film mappájába (mivel nem exportáltam semmit). Nem tudom melyik feliratkeresőt használta a háttérben (mivel régebben volt, még lehet az op.sub. volt...?), de mivel a Yatse alapból is jó dolog, talán megérne egy próbát neked is.
Üdv!
Aygor
-
ht42
senior tag
válasz
Bobolit #15824 üzenetére
Az opensubtitles scraper az kodi addon nem? Nem lehet köze az oprecerhez....
Hoppácska, most látom:
This addon was removed from the Kodi repo in [this commit] due to containing adverts -
-
válasz
Bobolit #12579 üzenetére
Nekem ilyet nem csinál. Megy non-stop. Rdesktopnak az xrdpt használod? Sztem az a legjobb! (Configolni sem kell...) Illetve akkor lehet még ilyen, ha wifin van. Ha stickkel használod, próbáld ki ethernet kábellel.
Ez csak pár tipp volt...
Szerk.: Ha egér mozog, akkor a kliens diszkonnektel. Egy reconnect ált megoldja. Ja és ssh is megy, csak kb 12x kell próbálni csatlakozni rá. Egy ideig no hostot fog dobni, utána vmiért felmegy nekem. (Juicessh androidos app)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest