Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- UHD filmek lejátszása
- Samsung Odyssey OLED G9: QD-OLED csúcsmonitor a tesztpadon
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterPH
senior tag
válasz perempe #11817 üzenetére
A monitor felbontása helyett érdemleges információ a csatlakozó típusa lett volna.
A Pi HDMI, és composite video kimenetekkel rendelkezik.
Ha a monitorod ezek egyikét sem képes fogadni, akkor a következő lehetőségek vannak:
-DVI csatlakozó esetén egy passzív HDMI-DVI átalakító használata
-VGA csatlakozó esetén aktív HDMI-VGA átalakítóval használata -
-
azbest
félisten
válasz perempe #11982 üzenetére
Nem, ezek a licenszek a hardveres dekódoláshoz kellenek. Ha valakinek van ilyenre szüksége, akkor van lehetősége külön licenszdíjért aktiválni. A pi2 van amit már proci erőből is elbír, de valószínűleg jobban megéri 1500 forintért licenszet venni, mint feleslegesen pörgetni a gépet. Ha csak h264 és divix filmeket nézel, akkor nincs rá szükséged.
-
vjozsef
senior tag
válasz perempe #12862 üzenetére
Nekem van ketfele is, egyik ilyen, faszanyos mert gyorsan tudsz tesztelni mindent forrasztgatas nelkul. Aztan valaki igy hagyja teszteles utan is, mert bedobozolja es nem esik szet.
Erdemes nem 1dbot rendelni, mert hiaba nagy, de neha keves egy bonyolultabb tesztelesnel a hely rajta.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz perempe #15861 üzenetére
A farnel mindig eljátssza ezt új modell indulásakor. Először össze vissza árakat tesznek ki, majd később korrigálják. Valószínűleg most sem szabadna többszörös árat adniuk, mert az alapítványos Liz szerint nem szabadna. Nem tudom milyen szerződésük van az alapítvánnyal. Szóval később valószínű, hogy tényleg lesz 5 dolcsi + áfa körüli áron.
-
-
DarkByte
addikt
válasz perempe #21776 üzenetére
Mondjuk én jövőbe látóan inkább a legnagyobbat venném meg, hacsak nem ezt tervezed beépíteni valamibe és ezért számít a méret. De beépíteni szerintem badarság, akkor már próba NYÁK-ra összehuzaloznám a cuccot, ha nincs is kedvem panelt gyártatni vagy maratni. Nem kell ahhoz elszállt árú forrasztó páka, csak lehetőleg ne hevítse agyon a komponenseket.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest