- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Monitor hiba topik
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #16598 üzenetére
Ja és már szétszedtem a dobozt
A műanyagról kezdtek lepattogni a felragasztott távtartók. Meg a régebbi rendszerekkel nem volt elég stabil. A pi2-es rendszer most csak a polcon van lerakva. Nameg az is volt az oka, hogy backendnek használtam, nem kötöttem rá monitort. Pécéről és androidos eszközökről néztem az adását. Mostánában szoktam rá arra, hogy egy másik pi2 -vel használjam, amin openelec fut. -
azbest
félisten
válasz
golya87 #16598 üzenetére
A hub-omhoz próbaképp vettem ilyet , hogy ugyanarról a két portos tápról hajtsam mint a pi2-t, hátha a külön táp okoz néha furcsaságokat. Attól függ persze, hogy milyen fajta kábel kell, hogy milyen csatlakozó van a hub-on.
Mondjuk nem tudom mennyire jó minőségű, nem mértem a túloldalán, hogy nagyot esik -e. (én persze kiderült, hogy ígyis néha visszatápol az usb portrol a pi, mikor meghülyül az usb)
Aha, a pi1-hez (nem B+) valószínű jobb aktíb hubot használni. Bár, ha a rev2-es felfogató lyukas verzió, akkor a gpio pinről tápolás esetleg kiválthatja. Úgy nem limitál be a microusb betáp biztosítékja.
Nekem ilyen hubom van már 3.5 éve, eddig még jól működik. Csak nem tudom, hogy ma is ugyanaz van -e benne vagy csak külsőre hasonlít. Az biztos, hogy van egy nagyon hasonló fajta, aminek ledje is van. Ez a led nélküli.
AF9033 alatt gondolom az it9135-re gondolsz. A régi AF9035 + tuner egy chipben = it9135. Kb egy éve gondoltak egyet és egyesítették a driverét, mivel gyakorlatilag ugyanaz és azóta írja 9033-nak ezt is
Érdemes a watchdogot neked is beállítani raja, korábban írtam már hogyan, mi alapján állítottam be. Vannak fagyások, amikor szépen automatikusan újra tud indulni úgy.
-
golya87
őstag
válasz
azbest #16597 üzenetére
Pi1 van itthon, a zéró pedig olcsó. De a lan-ról meg is feledkeztem, jogos!
Jelenleg RTL2832U tunereket használok, de AF9033-ra akarok áttérni, mert az gyorsabban vált csatornát.
DVB-S-re mindenképp gyári SAT>IP cuccot vennék.Utána néztem ennek az USB DC kábelnek, de semmi használható nem jött ki a keresésből.
Az USB hub-jaimnak az a baja, hogy vagy egyáltalán nem, vagy csak néhány portja működik. Valószínűleg rossz tuner amortizálta le.
A tiedhez hasonló "dobozos" DVB-T SAT>IP cuccot szeretnék. Így nem lóg ki kábel a szerverből, nem zavarja meg kernel upgrade és nem kell a hibájuk miatt újraindítani egy teljes host-ot. -
azbest
félisten
válasz
golya87 #16595 üzenetére
miért pont zero/pi1? A fogyasztás miatt? Lehet a 4 portos b+ vagy pi2 szerencsésebb lenne. "A"-nál és zero-nál a lanhoz/wifihez is kell egy usb.
A B+ / 2B 1.2A usb módban el kellene bírjon két tunert szerintem. Gondolom nem dvb-s tuner, mert azoknak saját tápjuk van.
Egyébként lehet kapni usb-dc kábeleket is, ha gyári tápja ment volna tönkre a hubnak.
(#16596) Blaise
hasonlóan kinéző realtek 8188 wifit használok pivel. -
Blaise
veterán
Ilyen WiFi adapter szerintetek jó lehet a pi2 és pi zero-hoz is?
-
golya87
őstag
Mivel múltkor innen kaptam az ötletet az USB-s töltőre, így érdeklődni szeretnék.
Tudnátok ajánlani, jó, bevált, strapabíró táppal ellátott USB Hub-ot, ami jól megy RPi-vel?A kínai lehalt, az iPon-tól rendelt garis szintén.
SAT>IP eszközt szeretnék építeni Pi1/Zero alapon DVB-T tunerekkel, de normális hub-ot nem találok.
3-4 aljzatra lenne szükségem (2 tuner + Pi) -
KrAt
veterán
válasz
Celtis #16557 üzenetére
Jogos, de ami furcsa volt, hogy simán ment akkor, ha reload-oltam..
Nem érdekes, csináltam egy scriptet, ami 30 mp-ig alszik, majd reload-olja, és ezt betettem az rc.local-ba..
Más kérdés: külső hdd-t szeretnék rátenni, valami kicsit (80gb körül). Gondoltam, hogy veszek egy sima usb-sata kábelt, amivel 2 usb-ről meghajtom. 2A-es gyári tápom van hozzá, el fogja vinni?
-
azbest
félisten
válasz
havri1 #16583 üzenetére
Az általánosabb kártyapc topciban szokoktt szóba kerülni [link]. Szoftveresen a gyártó gyakorlatilag semmi támogatást nem ad, közösségileg van pár ember aki próbálkozik, de a régi kernel miatt így is vannak problémák vele. Pár linuxos szolgáltatást futtatni jó, de minden más esetben problémás.
Egyébként a gyártótól közvetlenül is meg lehet venni, a csupasz board szállítással együtt 18 dolcsi és pakkokban is adja.
(#16590) DarkByte
Van egy video youtube-n, ahol android telefonnal próbálgatják. Ott szét is szedik és valami siano chipset van benne. Lehet, hogy támogatja a linux alapból csak valami dvb_rio.inp firmware fájlt kell vadászni hozzá, ha hiányolja.Az antenna csati gyakori a kínai tunereknél. MCX - IEC átalakítóval a nálunk elterjedt dugósra is köthető.
Mondjuk raspberry-hez lehet jobb egy it9135 vagy realtekes mini tuner. Az biztosan megy vele és 8 dolcsi kürül indul, míg ez az androidos 20 dolcsi felettinek tűnik.
-
DarkByte
addikt
Közvetlenül micro USB portba dugható WiFi adaptert keresgéltem a neten amikor is találtam egy ilyet:
Micro USB DVB-T EZTV HDTV dongle for android
Nem tudom mennyire szabványos az az antenna aljzat, lehet-e kapni hozzá IEC adaptert hogy normál koax kábelt rácsatlakoztasson az ember. De akár RPi Zero-ból lehetne vele mini DVB-T set-top-box-ot vagy headend-et építeni
Az is jó kérdés hogy driver szempontjából minek látszódik, lehet kedvez az Android-nak. -
havri1
félisten
válasz
lord.lakli #16588 üzenetére
Így van. Tapasztalataim szerint ilyesmit nem fognak meg. De bele van kalkulálva a vételárba, ha mégis fennakad.
-
havri1
félisten
válasz
lord.lakli #16586 üzenetére
10e volt, már úton van, de azért köszi!
-
golya87
őstag
válasz
odipapa #16579 üzenetére
Hello
Én még nem találkoztam olyan YouTube videóval, amit ne játszott volna le, de ha adtok egy konkrét példát, rápróbálok.
Nekem van Chrome plugin, amivel egyből tudok youtube videót lejátszani Kodi-n. (Play to Kodi). Így nem hiszem, hogy ne lenne ennek Androidos megfelelője. -
havri1
félisten
Orange Pi PC H3 Quad-core Learning Development Board ez klón? Rosszabb mint a raspberry?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
odipapa #16581 üzenetére
Szerintem játszik, csak válogatós. Pl. van aviból amit nem volt hajlandó lejátszani. Nekem Synology a kiszolgálója filmek terén, így aránylag használható a kezelése is, bár inkább rPi-t használok film lejátszásra Openelec -el.
Az rPi viszont nyűgös szerintem youtube-ra.Nekem van mindkettő, tapasztalatból mondom.
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy Pi 2-őt, hálózati média lejátszásra, és youtub-ra, de visszaolvasva látom, hogy nem minden videót játszik le (youtube), van valakinek erről aktuális infója?
A másik: A youtube alkalmazást lehet párosítani androidos mobillal, hogy azzal irányítsam? -
havri1
félisten
válasz
dugesz77 #16573 üzenetére
No, azt nem tudom, h tudja e, megnézem, köszi!
Szerk:
SIMPLINK
(Kivéve 42/50PC3*)
Csak olyan készüléken működik, amelyen a SIMPLINK logó
fel van tüntetve. Ellenőrizze a SIMPLINK logó meglétét.
Ennek segítségével vezérelheti a TV-hez HDMI-kábellel
csatlakoztatott egyéb AV-eszközöket anélkül, hogy további
kábelekre vagy beállításokra lenne szükség.
Ha nem kívánja a SIMPLINK menüt használni, válassza az
„Ki” (Kikapcsolva) beállítást.
A 26/32LB7* típus esetén a SIMPLINK funkciót nem
támogatja a HDMI IN 3 bemenet.Hát ezt tudja, ez vajon az..?
-
-
azbest
félisten
válasz
Bandus99 #16567 üzenetére
Szia,
egyik raspberry pi sem alkalmas anrdoid futtatására, nincs hozzájuk hivatalos android rendszer. (A közösségi próbálkozások elég gyengék voltak, nem alkalmasak videózásra).
Valamilyen androidos stick vagy androidot is futtatni képes board lehet a nyerő, de ha nem akarsz legózni, akkor inkább a kész megoldások közül érdemes választani. 35 dolcsitól indulnak az olyan eszközök. Persze nem árt utánanézni, hogy a HorizonGo miken hajlandó futni. A drm másolásvédelmi dolgok hiányára például valószínűleg háklis lehet.
Ha a telefonodnak van videokimenete akár arról is lehet. Bár ez ma ritkább. Ellenben easy cast ota stick-re lehet, hogy átadható a telefon képe és 12 dolcsi körül már lehet rendelni gearbest-ről. Kicsit többért banggood-ról. Ja múltkor írt valaki egy másik easycastről logouton [link]
-
dugesz77
őstag
válasz
havri1 #16568 üzenetére
Igen ez kell venned ez a raspberry 2. Ez jelenleg a legizmosabb . Kicsit bezavar a Zero ami mostanában jelent meg cserébe kisebb és gyengébb. Jó a tok is hozzá. A mikró usb tápra nem árt figyelni, hogy tényleg tudjon 1A leadni és akkor a perifériákkal, pendrive-kel sem lesz gond. Nagyobb táp akkor kell ha külső HDD-t is akarsz rárakni ,illetve azt aktív hubbal érdemes inkább próbálni. Ha tetszik a plexi ház ezt ajánlom. Ebben van hűtőborda is, tökéletes méret,jó anyag.
-
havri1
félisten
Helló!
Szeretnék egy pi 2-est venni.
USB-s IR vevővel, egy MCE kompatibilis távval működhet vajon?
Raspberry Pi 2 Model B ARM7 Quad Core CPU 1GB RAM 900MHz Support Windows 10 Ubuntu etc.Ez az új model, vagy van jobb?
Ez a tok jó hozzá?ABS Case For Raspberry Pi 2 Model B & Raspberry Pi B+ Black White Transparent
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni. Nem vagyok jartas a temaban abszolute.
A kovetkezo problemat szeretnem megoldani (tobbek kozt) pl hetvegi hazban nincs bekotve televizio ellenben van HorizonGo program es persze net is. Ezt szeretnem futtatni (lehet webes verzio is) es TV kepernyojen nezni.
Ehhez alkalmas lehet vmelyik verzio ebbol az eszkozbol? Akar androidot futtatva rajta, vagy barmi mas otletet meghallgatok. Ha alkalmas akkor melyik verzio ajanlott, akar beszerzesi forrassal. Termeszetesen nem problema a kulfoldi beszerzes es a szallitasi ido.Aztan otthonra is elgondolkodtam egy torrent kliens, dlna kiszolgalo futtatasrol is, erre is alkalmas lenne.
Koszonom aki idot szan ram
-
Celtis
veterán
wetek topic nyílt.
-
azbest
félisten
válasz
Flowtation #16554 üzenetére
Múltkor úgy tűnt, hogy kevés volt hozzá a táp és ahogy olvasom az meg is oldotta az akkori problémádat, hogy eldobálta a hangkártyát.
Ha mpeg2-es videót játszol, ahhoz a régi pi proci ereje kevés. De lehet hozzá venni licenszet, hogy a hardveres gyorsítás mpeg2-re is aktív legyen (vc1re is van). Mpeg4 / h264-hez nem kell, mert azt alapból engedélyezték, benne van az árában. Egyedi, csak adott pi-hez jó kulcsot adnak, amit a config.txt-be kell beírni. Nehogy félreértés legyen, ez mpeg2-höz (dvd iso, sd kábletévé jellemzően) való, néha br iso-hoz is. A vc1 talán még ritkább. A manapság elterjedt videók általában mpeg4-esek.
Ha viszont a hang codec az adott videóban valamelyik hd formátumú, akkor ahhoz a pi prociereje szintén kevés, nem tudja dekódolni, legfeljebb erős tuninggal, de az is necces. Ezt az adott videóknál kell ellenőrizni, leírásukat elolvasni. A pi2 procija már erősebb, annál ez sem gond. Én csak stereoban használom és pi2-vel.
Sajnos hardveres hang codec-et nem lehet venni a pihez, mert annó kb válaszra sem méltatták az alapítványosokat a licensz tulajdonosai, pedig a soc képes lenne rá (pontosan nem tudom melyik fajtákra). De persze, ha a külső hangkártya támogatna ilyesmit, akkor lehet az is segítene.Na, szóval ha dts hd vagy dolby truehd a problémás videó hangja, akkor keress olyan változatot, ami sima dts vagy dolby.
Egyébként karácsonykor belefutottam egy-két videóba, ami pécén jól ment, de a pi2 openelec 6-tal egyiknél nem adott képet, csak hangot, a másiknál meg időnként beakadt. De ez valszínűleg valami elcseszett tömörítési beállítás miatt lehetett.
-
Celtis
veterán
válasz
tupacamaru #16551 üzenetére
Nem nézted az USB átalakítót, amit linkeltem? 2 darab 1 dollár.
-
Flowtation
őstag
válasz
azbest #16549 üzenetére
Szia!
Múltkor beszéltünk itt az usb-s külső hangkártyás lejátszásról és nekem gondom volt vele, miszerint nagyon lassította a pi-t. Akkor azt javasoltad, hogy szerezzek be egy tápos usb hubot. Azt szeretném kérdezni,hogy esetleg lehet e az a probléma, hogy nem birja a pi a hang és a kép kódolását is egyszerre? Tehát, hogy kevés a hardver hozzá? Egy pi1-em van, B verzió, olyan aminek két felfogató lyuka van.( Az usb tápellátás különbségéről is szó volt).Elég lenne a hub vagy inkább gondolkodjam a pi2ben?
Köszi! -
azbest
félisten
a feketéje a beállításon is múlhat (meg hogy épp milyen video módban van a hdmi): hdmi_pixel_encoding
config.txt-ben, 1 vagy 3 érték tűnik megfelelőnek
(#16547) KrenAtesz
talán valami beállítás probléma... meg kell nézni pl dmesg-et, vagy más logot, hogy próbál-e indulni. Nem ismerem a konkrét programot, se azt, hogy mi alapján lett beállítva. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Feltettem a Transmission torrent progit, viszont az a bajom vele, hogy indításkor ki kell adnom a "service transmission-daemon reload" parancsot, hogy menjen a webserver.
Egyszerű módon beírtam az rc.local file végére a fenti parancsot, de nem adta ki a megoldás.
Mit ronthattam el a konfigolás során?
-
Az új Pi2-m jól vizsgázott mint médialejátszó, bár az A4-5300-as alapú HTPC-nek szebb a feketéje meg a képe, szerintem.
A következő próba az okosotthon szerver megvalósítása. Van valakinek használható linkje erről a témáról? Keresgéltem, de nem találtam kerek egész megoldást, vagy annak tűnő kezdeményt.
-
Celtis
veterán
válasz
sztanozs #16543 üzenetére
Egyrészt beállítás kérdése, hogy frissítsen-e. Másrészt kézzel is kezdeményezheted a frissítést. Harmadrészt pedig semmilyen beállítást nem kell végigszenvedned, mert megtart mindent, hacsak nem fő verziók között váltasz, mert akkor lehetnek olyan kiegészítők, amik az új verzióval nem kompatibilisek.
Goto Programok/Openelec settings.
-
Celtis
veterán
Kezdjük ott, hogy nincs libcec. Nem lehet semmit sem konfigurálni a CEC-en.
Már a CEC bekapcsolása is trükkös, és ami utána van abban sincs köszönet. 3 gombnyomásból ha egyet érzékel, akkor már örülhetsz.
Nekem legalábbis Sony TV-vel teljességgel használhatatlan volt.Ja és ha jól tudom, CEC-en küldeni nem tud parancsokat csak fogadni.
-
sztanozs
veterán
Openelec miért nem frissíti le magát? Kell egy új image-et letöltenem, kiírnom és az összes beállítást megint végigszenvednem?
-
azbest
félisten
válasz
Blaise #16540 üzenetére
Na de mi az alap
Mert egészen más irány, ha gpio-ra kötözgetnél valamit vagy ha médiajátszónak használod
Egyébként szerintem
táp, micro sd kártya leglaább 8GB, micro usb - otg kábel + nano wifi, mini hdmi - hdmi átalakító.
Így már tudsz valami szolgáltatást futtatni, ami hálózaton is elérhető. Vagy éppen ezt teheted a tévé mögé, ha az cec kompatibilis.(#16541) vkp
valószínűleg openelec verzión is múlik, hogy működik-e a cec a wetek playerrel, a hivatalos fórumon is vannak kommentek, hogy egyik verzióval megy, a másikkal meg nem annyira, meg kézzel kell konfigolni hogy menjen némelyiknél [link] -
azbest
félisten
válasz
Blaise #16538 üzenetére
Attól függ mire szeretnéd használni.
Tápegység, micro sd kártya kell hozzá. Ez a minimum.
Ha tévére / monitorra kötnéd, akkor mini hdmi - hdmi átalakító vagy kábel.
Ha gpio-ra dugnál valamit, akkor tüskesor és forrasztó felszerelés. Ha usb-re kötnél valamit, akkor micro usb - otg átalakító. Ha usb-re csak hálózatot akarsz, akkor wifi vagy usb-lan adapter. Ha több mindent (bill egér stb), akkor aktív usb hub. Ha mindenféle dolgot rá akarsz kötni, akkor lehet neked inkább a normál méretű pi-ből kell valamelyik
-
Celtis
veterán
-
kobipeti
aktív tag
Újra raktáron a zero 4 font a szállítás!
https://shop.pimoroni.com/products/raspberry-pi-zero -
Asztee
aktív tag
válasz
Celtis #16507 üzenetére
Az addonok nem is annyira érdekelnek, inkább csak a menüket nem szeretném újra összeállitgatni meg a file listákat újra kreálni. ( vagy ez utóbbit a médiatár visszaálitás megoldja !?) Az a baj ,hogy olyan régen telepíttettem már ,hogy azóta már el is felejtettem az egészet és még hyperionom is van úgyhogy azt is újra kellene buherálni.
Megéri ez a veszödséget !?Mit kapok cserébe ??? (Talán azt ,hogy müködni fog a Youtube addonom.
(mert azt most nem sikerül beüzemelnem.
))
-
vkp
aktív tag
válasz
Virág et. #16524 üzenetére
[Openelec Edition] még mindig 90 ejró.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A Programozható elektronikák című könyv nincs meg valakinek?
-
azbest
félisten
válasz
dejaris #16518 üzenetére
Nem hinném, hogy hamisítanák a pi-t. Inkább az az érdekes, hogy ha azon is made in uk felirat van, akkor az igaz-e, vagy esetleg a kínai gyártósorokon készült. Régebben minden pi-t kínában gyártottak, aztán fokozatosan tolták át a britt sony gyártósorra. De ezzel párhuzamosan is voltak kínában készült pi-k. A kifejezetten keleti piacra készült piros nyákosokról nem is beszélve és mindegyiket hivatalosan támogatta az alapítvány. Úgy értem, hogy a kínai verziók más gyártótól való memóriáinak támogatása miatt is jöttek ki frissítések. Piros pi2-ről viszont nem is hallottam még, szóval esélyes, hogy zöld nyákosakat gyártanak oda is.
Nameg a soc amelyre a pi épül kifejezetten a pihez készül, a régiből került médiajátszókba is, de az pi2 socja azt hiszem csak pi2-n van. Az alapítvány és a broadcom pedig szorosan fogja, hogy hová kerülhetnek a soc-ok. Emlékezzetek, hogy az odroid-w boardot is megfúrták a bejelentés után.
Esetleg a minőségbiztosítás körül lehet trükközés a kínai árusoknál, de ez is csak feltételezés részemről. Korábban hivatalos csatornán is árultak silányabb minőségű sorozatot.
-
válasz
szasanyi #16514 üzenetére
Na,ezt már végképp nem értem: mi a baj azzal, hogy tudsz úgy vásárolni, hogy ha a megvett termék nem felel meg az igényeidnek, akkor visszaküldheted?????? Könyörgöm, ez nem jelent kényszert a visszaküldözgetésre, hanem egy lehetőség. Ezek szerint az elállási lehetőség nélküli, kockázatosabb megoldás a Te műfajod?
Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy a RPI Neked jobb lenne, mint egy kész médialejátszó. De a PI médialejátszóvá alakítása éppenhogy egy egyszerű művelet, onnantól viszont jó eséllyel van egy jobb felületed, mint legalábbis a legtöbb médialejátszónak, nem is beszélve a sokkal szélesebb körű lehetőségekről.
MaCS
-
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #16513 üzenetére
Ez a kipróbálás majd visszaküldés (azaz úgy vásárolni, hogy annak a valószínűsége több, mint valószínű) nem az én műfajom.
A linkelt lejátszónak van fóruma több helyen (itt is) és az egyik legjobb a piacon (a működésétől kezdve a támogatásával bezárólag, nem beszélve a 2+3 év gariról). A gondot az ára jelenti, mert az elég húzós (ahhoz képest, hogy heti 1-2 filmet nézek) de valszeg rászánom és a probléma jó időre megoldva. No, de nem is szaporítom tovább a szót ide nem tartozó témában.
-
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #16512 üzenetére
Miért vannak problémák? Ezt inkább egy filozófiai fórumba tedd fel.
Nézd meg, hogy a szóbajöhető médialejátszónak van-e topikja és ott csak arról van-e szó, hogy az mennyire jó és hibátlan. Mondjuk olyat eleve nem vennék, aminek nincs felhasználói fóruma. Az meg a másik, hogy a fórumok már csak ilyenek, az emberek a kínjaikra keresnek segítséget és nem arról diskurálnak, hogy tegnap is megnéztem 3 filmet és nem volt semmi baj.Ha neked nem kell Paypal, akkor az ebay-en nem tudsz vásárolni. Másutt kell körülnézned.
Egyébként baromi egyszerű, egy webshopban rendelj egy Pi-t, próbáld ki. Ha nem tetszik viszaviszed és kész.
-
szasanyi
félisten
válasz
dejaris #16503 üzenetére
Benéztem, és sajnos sok hasonló olvastam mint itt.
wassermann: szted nagyon sötét szemüveg kell, sztem elég elolvasni a topikban leírtakat. Még véletlenül sem szeretnék órákon át kínlódni ezért kizártam. Marad a céleszköz, ami semmi más nem tud azt viszont egyszerűen és instant. Sajnos jobbat (de legalább ugyanolyat) olcsóbban nem leltem.
Celtis: PayPal nincs, és mivel nem vásárolok sem annyit sem olyan helyen ahol kell így nem is lesz. A leírás az szép dolog, de akkor az itt leírt (szép számú és többféle) probléma miért van? És még lényegesebb amit már írtam: nekem csupán egy széleskörűen és kifogástalanul médialejátszó és kell semmi más. Ezek miatt ez nem nem jó lenne jó, habár olcsó (de az meg ugye önmagában kevés).
-
hpeti2
aktív tag
Azt mondjátok meg, hogy miért jobb az ilyet itthonról rendelni?
Én megvettem a pakkot rpi2 + ház + hűtő borda kemény 11k-ért és teljesen hibátlanul működik.
Persze töltőm már volt hozzá, de akkor is... -
Sziasztok!
Szerintetek ha a Malnapc-nél elfogy a PI 2 Kit-ben (light kit), akkor vajon mikor lesz megint újra elérhető?
1 db van jelenleg raktáron és nem tudom eldönteni, hogy megvegyem-e az utolsót (igazából január végére terveztem a vásárlást), vagy nem érdemes kapkodnom, mert nem szokott több hónapos készlethiány lenni? -
Én most tesztelgetem a Kodi-t PC-n. Szerintem nagyon jó. Tény, hogy rá kell szánni egy kis időt, mire mindent beállít az ember, de utána sokkal élvezetesebb használni, mint egy out-of-the-box médialejátszót.
-
Celtis
veterán
válasz
Asztee #16497 üzenetére
Az addonjaid jó része meg a skined nem lesz kompatibilis az új Openeleckel és Kodival. Mindegy, hogy upgrade-et csinálsz vagy új telepítés után próbálod visszaállítani a régi konfigot. Ezek gyakorlatilag ugyanazt jelentik. A nem kompatibilis kiegészítőket nem fogja használni a rendszer.
Tapasztalatból a friss telepítést ajánlom és a médiatár mentését-visszaállítását. Az addonok és skin újratelepítése közel sem akkora munka, mint gondolnád.
-
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #16500 üzenetére
A paypal fizetés önmagában garancia. Ha nem kapod meg az árut vagy nem azt kapod amit szeretnél, akkor visszakapod a pénzed. Mi kell ennél több?
Már le volt írva, hogy kell felrakni az Openelec-et. De neked kell beállítani, ízlésedre szabni, a kívánt kiegészítőket hozzáadni.
Olyan ez, mint pl. egy okostelefon vs. butatelefon. Utóbbit kiveszed a dobozból és használod. Ha neked erre van szükséged, akkor vegyél kész médialejátszót. Tud amit tud, aztán kész. -
wassermann
Topikgazda
válasz
" ...továbbra sem győzött meg teljesen ez az eszköz mert sokan sok dologgal szívtak, kínlódtak amit nem szeretnék... "
Ez szerintem nem igaz - nagyon sötét szemüveggel kell olvasni a sorokat egy ilyen véleményhez! Egy topikban nyilvánvalóan az nem fog kérdezni, akinek jól működik mindene : ) és a többség ilyen, sokan vagyunk! : ))
-
A hyperion leírásában lévő további 3 gombos funkciós dolog működik valakinek?
Nekem annyira nem. Írtam egy saját sűrített, de az se fut le, szóval nálam már a távirányító parancsnál elhal a dolog.
Valami ötlet? -
szasanyi
félisten
válasz
Geripapa #16501 üzenetére
Én nem akarok kísérletezni, akárhány ezt-azt telepíteni majd kipróbálni mert nem is érdekel és nem is ez a célom (annyira nem, hogy ezt leginkább kerülni szeretném nem kipróbálni). Nekem csupán egy jól működő, és széleskörűen használható médialejátszóra van szükségem (semmi másra) jó áron és ezt többen is favorizálták, ezért elgondolkodtam (főként az ára miatt). Viszont a tapasztalat alapján egyértelmű és jól megfogalmazott válaszod után ezennel be is fejeztem a téma (eszköz) utáni érdeklődést.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Szerintem akkor hanyagold ezt! Vegyél egy dedikált médialejátszót... azzal (talán) nem lesz semmi baj.
Ez nem médialejátszó de lehet belőle építeni. Mindeni olyant épít magának amilyen neki (az igényeinek) kell. Innentől kezdve nem is lesz olyan leírás ami a te igényeidet "minden tekintetben kifogástalanul (és lehetőleg a legfrissebb verzióval)" kiszolgálja. Ezt neked kell megcsinálni!Én úgy gondolom hogy aki Rpi-t vagy hasonlót vesz az alapból szereti szívatni magát! Én is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hosszabb bemutatón a Chrono Odyssey című MMO
- Második bétánál jár a One UI 8
- PlayStation 5
- Óra topik
- Autós topik
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest