- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Projektor topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Acer notebook topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
-
DarkByte
addikt
-
-
-
-
berobi78
tag
válasz
berobi78 #16615 üzenetére
Na, ahogy látom, ez lehet, hogy tényleg ennyit tud. Talán ha EXT3-ra formáznám a vinyót, valamivel több lenne, mert most NTFS, de ezt nem akarom.
Másik kérdésem, hogy Total Commander alatt nem tudok létrehozni a PI2-nek hálózati meghajtót.
Elérni elérem, ha direktbe beírom az IP címét (fix IP-t adtam neki), csak úgy nem jön össze, ha egy meghajtóként akarom hozzáadni. Erre van ötlet?köszi cigam, megnézem!
-
válasz
berobi78 #16615 üzenetére
Ezt teljesen normális. 19.2-22.4Mbps sebességet jelent. Wifin n+1 dolog befolyásolja a sebességet. A "150"-es adapter elméleti csúcssebessége a 150Mbps. A gyakorlatban jó, ha 50-et tud. + a Pi-n ugyanazon az egy USB interfészen osztozik a wifi és az USB is.
Wifi analyzerrel (pl. WirelessNetView) kereshetsz egy kevésbé zavart csatornát és arra állítsd át a routert. Ha sok a zavar a környéken inkább kapcsold ki a 40MHz-es "sávszélességet". Ez 2 wifi csatornát használ egyszerre, így duplázva meg a sávszélességet. Ha sok a foglalt csatorna a környéken több zavart okoz mint előnyt.
-
berobi78
tag
válasz
berobi78 #16402 üzenetére
Sziasztok, vettem egy ilyen dvd lejátszót, hogy bele építsem a pi-t, és a külső winchestert. (kemény jó magyar ezres volt
)
Ami külön tetszik benne, hogy van az elején egy USB csatlakozó, és egy SD kártya nyílás.
Arra van ötlete valakinek, hogy milyen kábellel/adapterrel tudnám megoldani, a pi és az usb/kártyaolvasóból kijövő kábelek összekötését?
A kártyaolvasó mondjuk nem létszükséglet, mert ritkán venném ki (soha?) az sd kártyát a pi-ből, az USB-t meg lehet, hogy megoldom egy sima usb hosszabító kábellel, de ha van ötlet, akkor felhasználnám ezeket a kábeleket. Köszi.
-
szasanyi
félisten
válasz
berobi78 #16431 üzenetére
Ebben a KIT-ben az a nagyobb táp van amire céloztál? Illetve mennyire fontos, vagy javít-e vmit ez a passzív borda ami ezen van?
-
Celtis
veterán
válasz
berobi78 #16431 üzenetére
Inkább eldugnám a cuccot a TV háta mögé, minthogy valami VHS magnó dobozába tegyem. A kijelzőnek sincs értelme, pénzkidobás. Ott a Yatse helyette.
A Pi-t nem lehet kikapcsolni. A Kodi shut down ugyan kilép, de a Pi-t nem tudja leállítani, az ugyanúgy fut tovább, és ugyanannyit is fogyaszt. A legjobb ha állandóan be van kapcsolva. Ha mégis ki akarod kapcsolni, azt csak tápelvétellel lehet. -
berobi78
tag
válasz
berobi78 #15730 üzenetére
Ha valakit érdekel, hétvégén rendeltem a hifiberry-t, hétfőn küldték svájcból, és ma reggel (pénteken) ideért. Szóval elég gyors volt. És ami meglepő, hogy a svájciak 39,8eurót írtak a csomag értékére (egyébként házzal és postaköltséggel együtt 58 volt), ezért nem is vámolták le. Nem gondoltam, hogy a svájci precizitásba ilyen kis "csalás" belefér
Már csak értelmes hangsugárzó kell, hogy ki is tudjam próbálni mit tud
-
krechl
csendes tag
válasz
berobi78 #15630 üzenetére
Ma megkaptam a Max2Play-től a premium licenszt, így sikerült megszólaltatni. Maximalizmusra törekedve, hálózat helyett egy powerbankról tápláltam a PI-t. Egyelőre úgy érzem, egy darabig boldogan élek a kapott hanggal. Habár úton van egy I2S to HDMI átalakító, amivel állítólag még jobb minőséget lehet elérni, ha van mi fogadja az I2S jelet.
Sajnos a coax tényleg szebben szól, mint USB-ről.A Max2Playre érdemes ránézni, mert egy komplett debian alapú oprendszer, beágyazott Squeezebox serverrel, KODI-val, MusicPlayerDaemon-nal. És még egy csomó bővítmény van hozzá 10 euroért.
Ettől függetlenül, ha valaki tudja, hogy pl. Runeaudioba, hogy lehet a wolfson kártyát szóra bírni, ne kíméljen!
-
krechl
csendes tag
válasz
berobi78 #15619 üzenetére
Nem vagyunk egyformák
Nekem ördöngősségnek tűnik. Amíg nem értem az utasításokat, csak mechanikusan lemásolom, addig nem érdemes belevágnom. Mondjuk nem is találtam olyan leírást, ami kifejezetten lámáknak szól. Általában feltételezik, hogy jártas vagy linuxban. Hát én nem vagyok jártas
-
krechl
csendes tag
válasz
berobi78 #15617 üzenetére
Annyiban különbözik, hogy a Wolfson a régi PI-khez 26 tüskés csatlakozóhoz illeszthető, a Cirrrus pedig az újabb 40 tüskésre. De a chip benne ugynaz, azonos driver kell a működtetésükhöz. Hangjukban sem lehet különbség. Nekem cirrusom van, de ezeket csak Kernel Patchel lehet működésre bírni.
-
totya79
tag
válasz
berobi78 #15609 üzenetére
Hát aki azt tervezi hogy hangkártyát vegyen a pi-hez,akkor én a cirrust mindenképp ajánlom.
Elképesztő hogy milyen minőségben szól.Nemrégiben itt a forumon segitettem egy srácnak beüzemelni,és most engedelmével megosztom azt amit utána írt nekem.
"Nagyon szép hangja van. Bevittem a stúdióba (összeálltunk páran, amatőr stúdiót működtetünk) és mutattam az egyik kihangosító kollégának. Megtápláltuk nasról flac-okkal. Hanyatt estünk tőle :-) Ugyanolyan hang jön belőle mint a Mackie Onyx digitális stúdiókeverőből. Dynaudio stúdióhangfalakkal hallgattuk. És mindez összesen kerül egy-két tízezerbe. Miközben a stúdiószoftverek többezer eurósok, az eszközök néha több tízezer eurósok. Ez a málnapc egy kisebbfajta csoda."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest