Hirdetés
- Keserű jövőképet ígérő lövöldével dobná meg az új GeForce eladásait az NVIDIA
- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztoja
csendes tag
válasz
Spuri2000 #23418 üzenetére
Természetesen tettem bele microSD kártyát, és természetesen van OS a kártyán. Az, hogy most bénulok a Pi-vel, nem azt jelenti, hogy totálisan eszetlen lennék.
Elolvastam egy magyar, egy német, és egy angol lírást a Pi első indításáról, és annak megfelelően jártam el,tehát ELMÉLETILEG rendben kellene lennie mindenben. Azért kértem így segítséget, mert a gyakorlatot nm tudom leellenőrizni, tehát kérés-kérdé továbbra is aktuális. -
Flowtation
őstag
válasz
Spuri2000 #22549 üzenetére
Most újraindítottam a pit, erre belépett de minden meg lett osztva, kapásból az egész D meghajtó.
Megosztás mappa megosztás2 névvel, meg ilyenek. Most leformázom a D-t, aztán újra próbálkozom. Egész egyszerűen nem értem miért van ez. Mondjuk gyanús nekem, hogy otthoni csoportot ir a megosztáshoz, de pl munkacsoportot nem tudok hozzáadni.
-
-
-
Flowtation
őstag
válasz
Spuri2000 #16186 üzenetére
Igen erre tippeltem én is, időközben megnéztem az infot és valóban 1280x586 va valami ilyesmi volt a felbontás. A következőnél már előre megnéztem, ott 1980x8 valamennyi. Egyébként nagyon jó a kép, szokatlan még de jó.
Ja, az, hogy időnként, kb 15 mpenként mintha ugrana az gondolom a pi lejátszási hibája, ugye? Pi-ről beszélek..
szerk: Nem jó ez a felbontás sem...
-
azbest
félisten
válasz
Spuri2000 #15521 üzenetére
olyan kártyaolvasó kell, amit a linux alapból kezel külön, zárt driver nélkül.
Nekem egy ilyen van a pi-re kötve [link], de omnikey-ek is jók, meg másfajta is jó lehet. Kíváncsiságból rendeltem egy ilyet, elvileg ez is jó lesz, de még nem ért ide.Szoftverek terén pedig a tvheadend és az oscam kulcsszavakra keress itt és a dvb topicban.
Ha openelec-et használsz, akkor csak ott telepíteni kell a megfelelő addonokat (az előbb említett programokat unofficial repóból) és kész is egy egyszerű set-top-box a kártyaolvasó segítségével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch
- 10, 15, 20: egy kis iQOO-val megfejthető a számmisztika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Béta iOS-t használók topikja
- BIOS topic
- Milyen joysticket vegyek?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Plus 128GB,Újszerű, USA verzió, 12 hónap garanciával
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest