- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pube111
senior tag
válasz
lord.lakli #37742 üzenetére
Igaz. Valamiért az xbmc vel kevertem az osmc t. 4-4 betű
-
pungora96
tag
válasz
lord.lakli #37257 üzenetére
Kötöttem rá egy külső dvd lejátszót az csak nem okozhatja vagy? Még egyenlőre nem volt időm próbálgatni.
Azon gondolkodok ha nem lenne sehogy se jó, akkor ameddig ki nem adnak egy updatet, akkor egy másik sd kártyára raspbiant rakok és arra kodit autostartal meg dockert. Raspbianon milyen a kodi? Ugyanolyan szépen fut mint libreelecen? -
wassermann
Topikgazda
válasz
lord.lakli #35361 üzenetére
Ez tipikusan a PC-kbe való CPU-khoz szokott vásárlók lehúzása... A mobilodat is ilyennel hűtöd
?
Arra a pár Watt-ra, amennyit a Pi-k fogyasztanak, ha pillanatragasztóval a chip-re ráragasztassz egy nagyobb fémcsavart, az is elég
csak legalább nem szép!
-
válasz
lord.lakli #35359 üzenetére
Heller-Forgóéknak nincs valami robusztusabb megoldásuk?
MaCS
-
mesger82
tag
válasz
lord.lakli #33284 üzenetére
Nem, az Incomplete ki van kapcsolva. Bár megnézem, hogyha bekapcsolom és a merevlemezt adom meg, akkor is csinálja-e. Egyébként 32GB-os kártyán van, nem kellene, hogy gond legyen, mert ~500MB a rendszer.
-
válasz
lord.lakli #32583 üzenetére
Szerintem elég sok magát profinak tartó szakember szeretne ilyen szinten buherálni...
MaCS
-
DarkByte
addikt
válasz
lord.lakli #32583 üzenetére
Szerintem azért de.
Az egész Tiano Core UEFI réteg open source, és technikailag ott indult a kísérletezés amennyire követtem, hogy ezt átportolták a Pi-re, majd megpróbálták ARM-os Windows bootloader kompatibilissé tenni. Ez meglepően gyorsan ment, csak után a driver-ekkel volt a gond. Volt valamilyen kezdetleges USB driver, de folyton kékhalálozott és eldobálta az eszközöket. Most már van USB hub és Ethernet érdemében. Talán még a hang is működik, bár ebben nem vagyok biztos.
-
JohnDoe_Hun
tag
válasz
lord.lakli #32073 üzenetére
Az sem rossz csak a miboxot másra is használom. Nem szeretnék külön billentyűzetet is használni. Van bt-s távkapcsim is. Kezeli a kodi a rpi3-on vajon?
-
carr
őstag
válasz
lord.lakli #31970 üzenetére
Köszi.
-
apezka
aktív tag
válasz
lord.lakli #31252 üzenetére
Hogy egy klasszikust idézzek: "Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem!"
-
modeller
aktív tag
válasz
lord.lakli #29651 üzenetére
Azure IoT Hub-ból akarom majd felügyelni, vezérelni pár otthon-automatizálást. (redőny, ajtózáródás stb)
-
toth_janika
őstag
válasz
lord.lakli #29614 üzenetére
Megnéztem. Fixen be van lőve neki a 192.168.0.101 cím, ezt is kapta meg a restart után. Semmi nem változott 1 órával ezelőtthöz képest, amikor még működött, csak annyi, hogy reboot volt
-
toth_janika
őstag
válasz
lord.lakli #29612 üzenetére
Az rendben van, eddig megfelelően működött, csak reboot után nem indult el.
Aservice transmission.daemon start
segítségével elindult a daemon csak a webes ui nem -
válasz
lord.lakli #29609 üzenetére
Másik tápegységgel is csinálja? Nincs tuningolva (órajel felemelve)?
-
vadkörte
addikt
válasz
lord.lakli #29599 üzenetére
Döglődő - ill. hibázó - kártya, vagy kevés RAM. LE és OSMC szvsz 128MB alatt nem szeret futni. Elmegy 32MB-tal is, (mazohista módon kipróbáltam
) de a biztonság kedvéért 256MB-ot osztottam ki neki. (LE)
-
Egy-két
tag
válasz
lord.lakli #29599 üzenetére
Én a ram elosztást okolnám, nem volt esetleg mostanság osmc frissítés? Mert az tudja esetleg néha visszaállítani alacsonyabb értékre.
-
törölt tag
válasz
lord.lakli #28782 üzenetére
Téveszme. Csak workaround volt.
Meg különben is: "Microsoft has not identified any mitigating factors for these vulnerabilities."https://docs.microsoft.com/en-us/security-updates/SecurityBulletins/2017/ms17-010
Annyi csak a hátránya hogy nem megy a wins névfeloldás ha ki van kapcsolva az SMB1.
-
Weareus
addikt
válasz
lord.lakli #27713 üzenetére
lol
-
Archttila
veterán
válasz
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
Váázzeg pont ez jutott eszembe
-
pvt.peter
őstag
válasz
lord.lakli #27344 üzenetére
Köszi.
Vmilyen mobil rack + HDD (2,5" most már) megoldás lesz a befutó.
Én is szemeztem a dokkoló állomással, eléggé praktikus, főleg, hogy 2,5" / 3,5". -
pvt.peter
őstag
válasz
lord.lakli #27342 üzenetére
Köszi a választ.
Ez melyik modell pontosan? -
toth_janika
őstag
válasz
lord.lakli #25296 üzenetére
Köszönöm!
Igazad van, rákeresni elfelejtettem. Most megtettem, de amit nem találok az az, hogy a kábelezés hogy van megoldva, illetve a GPIO-ban hova van kötve a ledsor...
Találtam egy blogbejegyzést Kroni1 tollából, de innen is hiányzik a káblezés, illetve nem vagyok biztos abban, hogy az Openelec megoldás jó-e OSMC-re... -
törölt tag
válasz
lord.lakli #25191 üzenetére
Én kb. azt számoltam, hogy ha csak egy pi-t, házat, tápegységet, drót nélküli billentyűzetet, kábeleket veszed, akkor tartasz kb. 120 eurónál, a maradék 80 lehet az egyedi gyártás (színes kábelek, táp, stb.), a nyomtatott anyagok ("gyerek kompatibilis" útmutató, matricák), saját OS és oktatóanyagok ára, terméktámogatás + nyilván a "gyereknek ajándék" felár, hogy nem a szülőnek kell összevadásznia a cuccokat a netről ha nem ért hozzá.
Engem igazából nem az ára érdekel, hanem hogy mennyire működik az egész, azaz tényleg leköt-e egy 8 éves gyereket, tényleg elboldogul-e vele egyedül, mennyire megbízható a konstrukció azaz vannak-e fagyások, váratlan hibaüzenetek, eldobja-e a wifit, stb. -
toth_janika
őstag
válasz
lord.lakli #24799 üzenetére
Nekem is ez tetszik benne, de valahogy sokat kell még tanulnom, mert már hónapok óta szenvedek azzal, hogy a sorozataimat mindet beszedje a Médiatárba és ne csak egy részét... de ez valszeg az én bénázásom.
-
gonorrea
senior tag
válasz
lord.lakli #24777 üzenetére
igen, én is úgy látom hogy nem fut, de kodi-n telepítve csak arra tudok rámenni hogy leállítás, tehát ott úgy néz ki hogy fut! Eltávolítottam, újratelepítettem, eredmény ugyanaz
-
szalay_1
csendes tag
válasz
lord.lakli #24022 üzenetére
csak kíváncsi voltam, hogy én nem látok ilyen opciót a beállításokban
(hide xy folder) stbakkor ezt ajánlod ?
pi@raspberrypi ~ $ rm –v Recycle.Bin -
toth_janika
őstag
válasz
lord.lakli #23499 üzenetére
Remek
No már csak meg kell várnom a jézuskát, hogy hozza és rakom is össze
Jó kis KODI meg Transmission mellett döntöttem, és majd idővel keresek valamit, amivel a házimozira is rá tudom kötni a jobb hang miatt
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
lord.lakli #22064 üzenetére
Igazad volt, tényleg megnyomtam a teknőst
A Kodiban, mit kell beállítanom, hogy lássa a HDD megosztásomat ?
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
lord.lakli #22064 üzenetére
Lefelé körülbelül: 40kB/s tölt.
Amikor beállítottam ennél azért jóval gyorsabban töltött. -
powerwade
senior tag
válasz
lord.lakli #21228 üzenetére
Persze, csak "Az említett Raspberry Pi alaplapok mellett szükség lesz még egy 23,6 hüvelykes kijelzőre, egy megfelelő méretű gyógyszeres szekrényre, valamint egy két irányban működő akril tükörlapra is." :-) Ezek beszerzése a kihivás, nem az RPI konfigurálása.
-
Mattb
senior tag
válasz
lord.lakli #21200 üzenetére
Nemtudom mitévő legyek. Mert akarok hozzá rendelni házat kis ventillátorral. És aliexpressen lenne kitben. De nemtudom, hogy onnan merjem e megrendelni magát a Pi3-at is??
-
psg5
veterán
válasz
lord.lakli #20209 üzenetére
Köszi!
Ez volt a baj!
Minden okés!
Most már csak az kellene, hogy mit állítsak beállításokban, hogy a médialejátszó kadenciahelyesen játsszon mindent? Arra emlékszem, hogy valamit mindig-re kellett állítani. -
psg5
veterán
válasz
lord.lakli #20204 üzenetére
Már 5-ödször teszem az sd-re ezt.
Nem értem.
-
psg5
veterán
válasz
lord.lakli #20190 üzenetére
Jah meg utána abeállítgatások képfrissítés, licens beírás, miegymás
-
válasz
lord.lakli #20072 üzenetére
Igen, meg is próbálom majd. Lehet, hogy túllihegem ezt a dolgot, de annyira megtetszett a Kodi, hogy próbálom kihozni belőle azt, amit szeretnék/lehet...
-
Balerik
aktív tag
válasz
lord.lakli #19888 üzenetére
Este, ha haza érek kipróbálom. Ez mit takar első indításnál fogad el a titkosító kulcsot.
-
válasz
lord.lakli #19364 üzenetére
bogabi, Pulsar, lord.lakli -- köszönöm!
Az 1 MB/s ezek szerint, bár alacsony érték, de nagyságrendileg rendben van.
Egy 5-6 MB/s sebességgel már elégedett lettem volna .. még mindig csak az elvi hálózati sebesség fele, tehát már reális is lehetne.
Mondhatnánk, hogy ez így faszán Full Speed USB -- annak viszont túl gyors, tekintettel arra, hogy mivel az USB-kontroller vezérli a LAN-t is, még az elméleti sebesség is elvben feleződik, a gyakorlatban sokadolódik.Köszönettel: MaCS
-
Firpo
tag
válasz
lord.lakli #18778 üzenetére
Nem állítottam le, de SSH-n belépve megnéztem a beállításokat szükséges fájl-ban és abban az volt, amit én beírtam.
-
psg5
veterán
válasz
lord.lakli #18393 üzenetére
OTP-s virtuális MC. Érthetetlen.
(#18397) Beni2360: áh, ahogy írom a virtuális kártyaszámot egyből mastercardot választ ki.
Egy esély még lehet, hogy valamiért banki oldalon van a baj a viruálisommal. (kb 4 hete fizettem a webkártyával utoljára)
-
szasanyi
félisten
válasz
lord.lakli #18393 üzenetére
Nem értem nála mi okozza a problémát, amiért képtelen fizetni az OTP-s MC webkártyával.
Én is úgy vettem, és elsőre sikerült a tranzakció.
-
psg5
veterán
válasz
lord.lakli #18373 üzenetére
OTP-s webkártya.
-
szasanyi
félisten
válasz
lord.lakli #18046 üzenetére
Ez már meg van ~fél éve, és csak emiatt nem akarok másikat venni.
dugesz77: igen, már minden frankó (a 3D-t kivéve, de az a Kodi frissítés még nem megoldható)
PpenoO: nem látom értelmét 50k-s befektetésnek ha csak én nézek filmeket egy adott tévén ezért eszemben sincs NASolni meg SAMBAzni.
Viszont arra nem kaptam - számomra - egyértelmű választ, hogy akkor hálózaton keresztül / távvezérlővel sem lehet felébreszteni / bekapcsolni az eszközt?
-
válasz
lord.lakli #17560 üzenetére
Annak nem "codec pack" a neve, hanem licensz. Ahhoz, hogy az MPEG2 vagy a VC1 dekódolásába besegítsen a GPU, meg kell vásárolnia a codec-hez tartozó licenszet.
-
cinemazealot
addikt
válasz
lord.lakli #17483 üzenetére
Egyelőre csak médialejátszónak használom, de egy procinak az élettartamát tekintve mindig jobb, ha klimatizálva van.
(#17492) psg5
Én is Suli Kitet vettem, de valahogy nem sikerült előkotornom az előtelepített SD kártyáról az OpenELEC-et, mindig a Raspbian-nal indult el. Amikor meg a NOOBS-szal akartam kiválasztani, hogy mivel boot-oljon, statikus IP cím kiosztással nem talált hálózatot (ez mondjuk csak nálam volt gond, mert én itthon még nem DHCP-zem), majd néhány próbálkozás után a NOOBS összeomlott. Szóval lehet, tényleg nem éri meg a kit kizárólag az előtelepített kártya miatt. És ahogy (#17503) PpenoO is mondta, a malnapc.hu által a Suli Kithez forgalmazott ház tényleg elég gagyi benyomást kelt. Mobiltelefonos szakzsargonnal élve: nyomorgatásra recseg-ropog.(#17503) PpenoO
Ezt a szép gyűjtemény írhattad volna néhány nappal korábban is, akkor lehet, hogy tőlük rendelek én is...(#17506) nlpK
El tudom képzelni, hogy el akarják kerülni a magánszemélyek (fogyasztók) általi 14 napos elállási jog gyakorlását. Bő éve volt munkahelyem számára vásároltam egy webshop-ban 5 db billentyűzetet. Csak mikor megérkeztek, vettem észre, hogy szlovák kiosztásúak, és mivel ezt apró betűkkel tüntették fel a weboldalon, elsőre nem is lehetett észrevenni. Próbáltam élni a 14 napos elállási joggal, de azt mondták, hogy mivel céges megrendelés, arra ez nem vonatkozik. Így tettünk szert 5 db vadi új billentyűzetre, amit soha nem fogunk használni. -
válasz
lord.lakli #17454 üzenetére
A kérdésedben benne van a válasz: jó-jobb...
Nyilván nem lehet mindig optimális paraméterek szerint használni az akkukat, hiszen akkor nem szolgálnának ki -- de a felhasználói igényeink adta keretek között azért érdemes odafigyelni a használat módjára.
A lényeg, hogy ha tehetjük, kerüljük a felső feszültségtartományt, mert az fokozottabban amortizálja az akkut.
Az aztán, hogy kinek mik a preferenciái, már más kérdés.MaCS
-
válasz
lord.lakli #17411 üzenetére
Bocs, kifutottam az időből:
Mire alapozod, hogy a powerbank vagy tölt, vagy áramot ad? Az én tapasztalataim és a logikám mást mond.
Miért lenne más logikája a töltőelektronikának, mint mondjuk a telefonoknál? A főszabály az, hogy az akku legyen mindig 100%-on -- erre törekszik minden készülék, akkor is, ha egyszerre lóg a töltőn és fogyasztón.
A lítiumakkuknál viszont nincs csepptöltés, van viszont egy minimális önkisülés, amit viszont a töltő próbál kompenzálni. Az akku már önmagában nem szeret a szokásosan 100%-os töltöttségen lenni, amire a töltő egy-egy lökettel még rá is segít.MaCS
-
válasz
Nem igazán, éppen az alacsony tartományban történő töltögetés viszonylag kímélő a lítiumakkuknak (már feltéve, hogy a 0%-os töltöttséget az elektronika a megfelelő biztonsági tartalékkal kezeli, azaz ekkor még van tartalék az akkunak már valóban káros alsó szintig. Ennél már csak az alsó középtartományban történő töltögetés, tehát mondjuk a 30-60% lenne jobb.
MaCS
-
moed
csendes tag
válasz
Azt irtad:
"mivel ez a "töltés közben használat" a lítium akkumulátorok elpusztításának egy elég hatékony módja."A telefonokban is lítium akkumulátorok vannak.
-
szasanyi
félisten
válasz
lord.lakli #17087 üzenetére
Győzködtem magam, de mivel nem látok jobb (és megfizethetőbb) megoldást bevállaltam. Majd kiderül, legfeljebb a Ti lelketeken száradok.
De úgy tűnik jó arcok vannak itt, meg jó válaszok is szvsz nem lesz gond (ha mégis akkor majd csak lesz hozzá segítségem
).
Celtis: szerintem igen (LG 42LF652V) de ez akkor is fontos, ha egy Pioneer VSX-424-be lesz csatlakoztatva és nem közvetlenül a TV-be?
-
martinkeet
aktív tag
válasz
lord.lakli #16676 üzenetére
Pi 2.
Tudom ,hogy semmi szükség a kodekre film lejátszásokhoz ,de az előző PI2-ben a proci meghalt.
Gondoltam ezt kímélni fogom. -
martinkeet
aktív tag
válasz
lord.lakli #16673 üzenetére
Csupán a procit szeretném kímélni.
Amikor átírtam a config-got ,automatikusan át is állt szoftveresre a beállításokban. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
lord.lakli #16673 üzenetére
Ha már ez a téma, mikor érdemes megvenni ezt a két kodeket, amit a PI-hez árulnak?
Normál avi és mkv fájlok lejátszásakor érzem a hatásukat?
-
havri1
félisten
válasz
lord.lakli #16608 üzenetére
De nem is 45EUR a vámhatár jelen esetben, hanem 22EUR, ami 6000JMF egységesen egy rendelet alapján.
A 45EUR értékhatár akkor érvényes, ha magánszemély magánszemélynek küld, térítésmentesen EU-n kívülről terméket.
Gyakorlatban azokat a vámköteles termékeket sem vádolják meg, aminek az áfatartalma nem haladja meg a pár e ftot (ha jól emlékszem 2-3e).
-
Gyula84
veterán
válasz
lord.lakli #16588 üzenetére
dehogy fog beleesni nincs annyi összeg
-
havri1
félisten
válasz
lord.lakli #16588 üzenetére
Így van. Tapasztalataim szerint ilyesmit nem fognak meg. De bele van kalkulálva a vételárba, ha mégis fennakad.
-
havri1
félisten
válasz
lord.lakli #16586 üzenetére
10e volt, már úton van, de azért köszi!
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
lord.lakli #16420 üzenetére
"Fájlrendszert én nem említettem, de te bele kötsz mit írtam"
Te azt említetted, hogy amiket felsoroltam, azok a linux előtt is léteztek. Tehát ebbe a te megfogalmazásod és az én értelmezésem szerint minden általam felsorolt beletartozik. Erre hoztam példának, az ext filerendszert, ami linux előtt nem létezett. Te nem említetted ugyan, de én igen, viszont te hivatkoztál a felsorolásomra.
"Régi, első linuxok is ext2-es fájlrendszerrel működtek, ugye?"
Nem, az első linux még a minix filerendszerét használta, ezután jött az ext majd az ext2,3,4, reiser, anyám tyúkja.. .
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
lord.lakli #16417 üzenetére
" mert ugye amiket írsz linuxnál, azok meg linux előtt pár évtizeddel is léteztek unix alatt."
Tévedni méltóztatsz. A linux előtt létezett ugyan a unix/system-V jellegű könyvtárszerkezet, amit linux fel is használt, lévén egy posix kompatibilis, unix tipusú operációs rendszert fejlesztett, azonban nem létezett ext2,3,4 filerendszer, mivel az a linux saját filerendszere. Linus Torvalds fejlesztése.
"Android linux/unix alapú, de önálló OS."
Az android az én fogalmaim és az általam tanultak szerint egyrészt nem önálló, mert akkor mi szükség is volna a linux kernelére, shellre, miegyébre, másrészt, nem tesz eleget az operációs rendszer kivánalmainak, ergo, nem is az.
A linux kernel, mint rendszermag architektúrájából következik (mivel mindent az csinál és ring0 fölött nem fut semmi ami a kernelmagtól független lenne (ellentétben mondjuk a mikrokerneles architektúrákkal)), hogy sem az android, sem más linux kernelt használó rendszer nem lehet egyben natív operációs rendszer is. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
lord.lakli #16412 üzenetére
"Android nem linux, hanem linux kernelt használó, önálló operációs rendszer."
Hát, szerintem meg nem az, hanem egy grafikus framework, ami nem csak a linux kernelt használja, de a filerendszert, shellt, segédprogramokat, könyvtárhierarchiát is.
-
válasz
lord.lakli #15889 üzenetére
Szia!
"A beállítása picit nehéz volt magának a freeradius szervernek, mert sehol a neten nem találtam éppkézláb leírást, ami pontosan leírja az egész folyamatot és nemcsak a localhostos tesztig jut el."
Mint írtam nem. A saját fejem után mentem. De ha kell mondom szívesen segítek.
A feltétele egy raspbian, vagy vmilyen rendes linux disztró, amiben van apt-get féle (dpkg) csomagkezelő)
Ha debian alatt vagy, akkor esrtleg tolhatsz egy sudo apt-et update és sudo apt-get upgrade párost, majd a sudo apt-get install freeradius freeradius-mysql -y segítségével tedd fel a freeradiust.
Nekem az sql sem volt fent alapból, ezért azt is telepítsd ha kéri. Aztán cd-z fel a /etc/freeradius könyvtárba. Itt vannak a konfigok. Célszerű mcvel, vagy winscpvel módosítani. (Ezeket a fájlokat csak a root user tudja módosítani alapból. Fontos, h ne adj chmod 777-et a szerkesztés engedélyezésére, hanem rootként szerkeszd, mert utána nem indul a radius) Szóval itt be kell állítani a clients.conf-ban a routert (nas-t), a users fájlban pedig a felhasználókat.
Szerencsére a konfigok nagyon jól és akár számomra is érthetően fel vannak kommentezve, ezért nem kell hozzá leírás sem.
Illetve célszerű feltenni a daloradius web gui-t.
Szerk.: A freeradius-mysql-t nem muszály feltenni, de szerintem okosabb sqlben tárolni a usereket. Nomeg ha vki daloradiusozni szeretne, akkor alap az sql.
-
berobi78
tag
válasz
lord.lakli #15771 üzenetére
Szia, én is ilyesmit tervezek, de még csak a Kodi-t bújom.
Hogy valósítottad meg? Kodi alatt egy add-on-al? Még csak ismerkedek a cuccal, fogalmam sincs mire képes, de azt már látom, hogy el lehet veszni benne -
inf3rno
nagyúr
válasz
lord.lakli #15771 üzenetére
Ezek hány éves időtartamok?
-
kk831228
addikt
válasz
lord.lakli #15725 üzenetére
Nem cirrus kártya csak digitális spdif vagy optikai kimenet ami nekem kell...
Legnagyobb baj hogy nagyon fönn van az árfolyam szerintem...
-
PpenoO
őstag
válasz
lord.lakli #15348 üzenetére
Nekem is volt Nexus S-em (wolfson audio vodooval de jó volt) de szerintem a hozzá adott töltő nem smart, stabilan adja le a 700mA-t, ami Pinél határeset. Dugj rá USBre egy fogyasztót (hdd, telefon, kamera stb) és szerintem villani fog a szivárvány kocka.
-
azbest
félisten
válasz
lord.lakli #14532 üzenetére
"SZÁLLÍTÁS
Budapest területén nettó 10000.-Ft feletti rendelés esetén igény szerint díjtalan másnapi kiszállítás. Nettó 10000.-Ft alatti rendelés esetén egyeztetés alapján.
Vidékre csomagküldéssel, 1500.-Ft szállítási és csomagolási költséggel, de nettó 30.000.-Ft. feletti megrendelés esetén díjtalanul.
..."A rendelés közben is kiír valamit a szállításról, ott ez van
"kiszállítás készpénzzel (Budapest területén díjmentesen)
10000.-Ft nettó rendelési érték alatt 2-3 munkanap
kiszállítás átutalással (Budapest területén díjmentesen)
10000.-Ft nettó rendelési érték alatt 2-3 munkanap "Ez utóbbi valószínűleg el van írva, de az ászf megegyezése szerint akár ingyen is lehet
De akár úgy is lehet érteni, hogy a drágább cuccokat másnapra kiviszik, az olcsóbbakat meg pár napon belül BP-en. A vidéki 30eft feletti ingyen kézbesítést már próbáltuk a kollégákkal
-
Froclee
őstag
válasz
lord.lakli #14442 üzenetére
Ja csak alsó kettő alapból disabled
szerk.: ja kis félreértés, én a csávót kérdeztem hogy neki hogy van beállítva
-
Froclee
őstag
válasz
lord.lakli #14440 üzenetére
SSH
nano /etc/transmission-daemon/settings.jsonés ezt kell nézni: download-dir
-
Geripapa
aktív tag
válasz
lord.lakli #14392 üzenetére
Mi van vele? Ha arra gondolosz hogy a kodi ipcime :80 ott nem sok minden jelenik meg nekem, ill nem tudom hogy azt hogy kell kezelni.
-
azbest
félisten
válasz
lord.lakli #13968 üzenetére
Végül is lett egy fapados grafikus felület, de csak vesa módban és ablakkezelő sincs. Legfeljebb egyszerűbb kiosk-hoz jó az a felület.
Ha valaki ms wordot meg hasonlóakat akar, az nézzen szét inkább a bay trail alapú windows-os minipécék között, azzal jobban jár.
-
DeniL
tag
válasz
lord.lakli #13883 üzenetére
Mondjuk mivel Én egy feladatra 1 Pi-t használok, nem terveztem kevergetni nem teszteltem. Viszont ha már NAS-nak is akarja használni, én azért vagy távolról, vagy csak helyi hálózatról, vagy csak róla nézek filmet, vagy mozgatok róla és rá adatokat. Tuti nem aggatnék még rá filmnézést vagy ledezést...
Persze ha 1 felhasználó, és torrentezik, és amit letöltött ugyan arról játsza le és még ledezik is, lehet elbírja, nem teszteltem (bár nekem a torrentek sem párhuzamosan futnak, hanem amint végzett eggyel, indítja a következőt, hogy ne akasszam meg, még a Pi2-n is így használom...), viszont nálam már mindent a Pi-n tárolok, mivel van rákötve összesen 3,5 TB tárhelyem, így a család minden tagja hálózatról néz filmet, hallgat zenét, ez az adatforgalom igencsak megterheli a Pi-t, pláne a 10/100-as hálóját ami osztozik az usb-vel is....
Éppen, hogy türéshatáron belül van a használata, tervezem, hogy cserélem majd erősebb socra, natív sata, gigabit, de pénz.... -
inf3rno
nagyúr
válasz
lord.lakli #13745 üzenetére
Nekem nem állt össze, hogy hogyan lehet böngészni az ő rendszerükben. Vennék egy RPI-t meg vennék hozzá GPS-t is, CSR-t vagy BroadCom-ot, valamit, ami jó. Meg még egy csomó másik dolgot, de tényleg nem vágom, hogy hogyan tudnám átnézni a választékot, ha csak valami keresőt raknak ki az oldalukra, a katalógusnál meg valami tök másik oldalt linkelnek be. Vagy a másik oldal a nagyker vagymi? Nagyon fapados ez így...
-
szabifotos
senior tag
válasz
lord.lakli #13745 üzenetére
Tényleg egész jó ár a 10800Ft+1500 posta. Így nem sokkal lenne drágább mint külföldről. Lehet ez lesz a befutó.
-
válasz
lord.lakli #12203 üzenetére
Pont a mai dátumra akartam felhívni a figyelmet
-
gurabli
őstag
válasz
lord.lakli #12198 üzenetére
Köszönöm az infót. Hát itt valóban az USB2 a szűk keresztmetszet. Ez van sajnos. De akár még így is jó lehet, meglátom. Igazából most már majdnem minden infóm megvan, köszönöm nektek!
Néztem én is az 14.04LTS Ubuntu-t, érdemes lenne kipróbálni, hogy vajon tényleg minden úgy működik, mint x86 vagy x64 változatnál. A Snappy is ígéretes, csak ennyi mindenre már nincs időm: (
Az egész pi2-project is már inkább kihívás és érdeklődés, mint szükségesség. De nem lenne rossz, ha a kis Pi2 átvenné a szerver szerepét
Meg akkor már jól megnyúznám Openelec és Kodi alatt is, hogy ugyan mire képes és milyen minőségben.
Pl. a hifi minőségű 2xRCA hangmodul nagyon vonzó cucc, olyan profi streamer-t lehetne zenére csinálni belőle, hogy csak na. Akár még érintőképernyővel is. De bármelyik tel/tablet is tökéletes távirányító lenne és meg is van a hifi lejátszó....
-
envagyok
veterán
válasz
lord.lakli #12149 üzenetére
Ez nem teljesen igaz,
Dts hd-ből tudja a core-t spdifben is, Dolby truehd-t pedig multichannel pcm-ben ad ki.Van több FullHD koncertem dts-hd-ben és dolby truehd-val, 30-50GB-os anyagok, lanon keresztül simán játssza hanggal együtt...
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
lord.lakli #12149 üzenetére
ertem, akkor bukta a projekt.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
lord.lakli #11946 üzenetére
A törpefeszültségről üzemelő elektromos dolgokat úgy tervezik, hogy +5...+10% tűrést simán elbírjanak, mert az alkatrészek sem mind pont ugyanolyan értékűek, amiből készülnek. A tűrésre visszatérve: ez a tartomány a mi esetünkben 5,25V ...5,5V.
Emiatt ez a tápra írt 5,3V valószínűleg semmilyen gondot nem okozhat!
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
lord.lakli #11920 üzenetére
@Dave567: Igy mar vilagos, en ertettem felre.
-
Dave567
addikt
válasz
Igen, sajnos számomra nem tökéletes ez így, csak az bosszant, hogy alig találni mást.
-
MineFox54
őstag
válasz
Én azt írtam, hogy nem annak találták ki.
-
Dave567
addikt
válasz
lord.lakli #11907 üzenetére
Na de nekem a HD-ok is kellenek, azt viszont nem támogatja, mondjuk ez is érdekes, na mindegy.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
lord.lakli #11911 üzenetére
Nekem is a régifajta B van, már jó rég és tunninggal média lejátszásra teljesen jó. Éjjel nappal megy. Eddig egyetlen dolgot nem játszott le: ha PC-n VLC-vel áttömörítettem vmit mp4-re. De a net-en kotorászva kiderült, hogy ez inkább a VLC hibája...
-
MineFox54
őstag
válasz
lord.lakli #11911 üzenetére
Oké, köszönöm!
Egyre valószínűbb a vásárlás -
MineFox54
őstag
válasz
lord.lakli #11907 üzenetére
Nem tudom, valamiért nagyon arra emlékszem, hogy "szidták", de az is meglehet , hogy rosszul emlékszem
-
Ákinard
aktív tag
válasz
lord.lakli #11768 üzenetére
Köszi. Akkor visszamegy pihenni a fiókba
-
azbest
félisten
válasz
lord.lakli #11782 üzenetére
Lehet, hogy mindegy nekik és jó fejek voltak, ha kivitték ingyen. Viszont szerintem a "megrendelő által szállítva" a kulcs, tehát ha személyesen átveszed
Nekem futáron át volt velük kapcsolatom, meg egyszer telefonon beszéltünk, amikor anno a raspi kamera miatt szóltak, hogy arra várni kell és rákérdeztek úgy is fenntartom-e a rendelésemet.
Jim Tonic
Jaja, éppen azon gondolkodtam, hogy milyen magyar neve lehet ennek, ha már magyarul akarjuk írnicigam:
köszi, változtattam rajta. -
azbest
félisten
válasz
lord.lakli #11780 üzenetére
Mai árfolyamon nettó 11,007.‑Ft a pi2+8GB kártya kombó, ami még készleten is van a farnellnél. Csak a pi2 magában pedig nettó 9,632 Ft, ahogy látom, de ez 26odikán indul a farnelltől.
A farnelles áron adják ők is. Gondolom itteni hivatalos farnell disztribútorként ők kedvezőbb áron kapják meg és abból van hasznuk.
Gondolom nettóban számít a szállítási díj is.
"Budapest területén nettó 10000.-Ft feletti rendelés esetén igény szerint díjtalan másnapi kiszállítás. Nettó 10000.-Ft alatti rendelés esetén egyeztetés alapján.
Vidékre csomagküldéssel, 1500.-Ft szállítási és csomagolási költséggel, de nettó 30.000.-Ft. feletti megrendelés esetén díjtalanul." [link]Szóval lehet valami pár száz forintos készleten lévő dolgot érdemes mellécsapni, hogy meghaladja a 10-et. Vagy ha úgyis kell sd kártya hozzá, akkor elvileg készletről jön is és a határ felett is van.
-
balu999
tag
válasz
lord.lakli #11462 üzenetére
Amikor noobs-al próbáltam és be is volt dugva az ethernet kábel akkor tudtam a beépített böngészőt használni, de úgy se sikerült telepíteni. Mintha nem kezelné az sd kártyát. SD kártya 16gb-os leformázva.
-
lehella
senior tag
válasz
lord.lakli #11392 üzenetére
Én ilyet rendeltem bagóért, a héten jött meg, teljesen jól viszi a Pi-t
-
válasz
lord.lakli #11345 üzenetére
Attól, hogy nem pont rá fúj,még kavarja a levegőt nem? + kis kézügyességgel otthon is lehet a zárt házba ventillátort aplikálni.
-
válasz
lord.lakli #11259 üzenetére
Bocs, azt nem írtam hogy openELEC alatt futtatnám. Kerestem is. itt pl azt írják, hogy próbáljam meg kilőni, és frissítsem a böngészőt a WEB felületen. Ott - ahogy írják is - mindegyik átkapcsolt pause-ra. Majd amikor ráböktem a start all torrent gombra, szépen beröffent.
Meg is nyitottam a service.downloadmanager.transmission.service fájlt, de abban már szerepelt a megoldásként írt Type=idle sor már szerepelt a [Service] szekcióban.Itt hívja meg a /storage/.kodi/addons/service.downloadmanager.transmission/bin/transmission.start scriptet.
Nem lehet azzal kezdeni, hogy várjon pár mp-et? Tippem szerint a daemon hamarabb beröffen, minthogy hozzáférhetne az USB lemez fájlrendszeréhez.
Persze lehet tévedek, de egy próbát megérne. Egyébb ötlet? -
Dudee
senior tag
válasz
lord.lakli #11215 üzenetére
valóban nem tudom, hogy melyik rip honnan van, viszont egyről tudom, hogy én csináltam, és ott semmi trükközés, vagy tömörítés nem volt, sima iso rip. Viszont ott is rossz a menü.
Inkább arra lennék kiváncsi, hogy egyálalán működik-e valakinek? -
vargalex
félisten
válasz
lord.lakli #11206 üzenetére
Szia!
Ezek mind olyan tulajdonságok, amik a settings.json-ban állíthatók.
-
válasz
lord.lakli #11204 üzenetére
Az 5.05-ben már ez az alapértelemzett:
"watch-dir": "/storage/downloads/watch",
"watch-dir-enabled": true
Szóval pöc röff működik. Bár felveszi a watch könyvtárból a torrent fájlt, nem törli azt onnan. Ez normális?Azt nem teljesen értem, hogy a settings.xml-ben a
<setting id="TRANSMISSION_ENABLE_CUSTOM_CONFIG" value="false" />
<setting id="TRANSMISSION_PATH_CUSTOM_CONFIG" value="/storage/.cache/transmissi$
szerepel, akkor miért veszi figyelembe /storage/.cache/transmission/settings.json beállításokat.A másik kérdésem az, hogy most egy 16GB-os kártyáról megy a rendszer. Elég csak a bittorrent letöltött könyvtárat átírni, vagy a figyelő, és a letöltést végző könyvtárát is toljam át a merevlemezre? Ennyire nem bírják a gyűrődést ezek az SD kártyák?
A mentésre tényleg elég a cp -r /storage/.kodi /storage/usbmeghajto/openelecmentes/ parancs?
Ez visz mindent (add-on-ok, beállítások,...)?
Csak most, hogy próbálgattam a beállításokat, az n+1 reboot alkalmával már ki nyúlt a kártya fájlrendszere. Kezdhettem mindent előről. -
válasz
lord.lakli #11201 üzenetére
Egyáltalán nem buta, sőt! Mivel beállítja a könyvtárat azt hittem hogy ...
Melyik konfig fájlban kell engedélyezni, és hogyan?Közben megjelent az 5.05-ös verzió.
-
smallmer
őstag
válasz
lord.lakli #11063 üzenetére
Még egy kérdés. Inkább a raspberry pi2 jobb vagy egy banana pi jobb torrentre?
egy böngésző meg egy torrent kliens futna rajta
-
tvamos
nagyúr
válasz
lord.lakli #10787 üzenetére
Hogyha nem TV boxnak hasznalod, hanem valamilyen alkalmazas fejleszteshez, akkor nem feltetlen adott a lehetoseg, hogy dobozba tegye, ugyanis akkor eleg nehezkes hozzaferni pl. oscilloscope-pal, spektrum analizatorral. Neha az alkalmazasban vannak olyan dolgok, amit esetleg le is kell fenykepezni. Ha egy laborban dolgozol, eselyes, hogy vakut, hasznalj. Esetleg stroboszkoppal mersz motor fordulatot. Ilyenkor jo, ha tudod mire szamits!
-
azbest
félisten
válasz
dobtam nekik egy mailt, de ezeket ignorálni szokták. Tàrgyi tévedés nem szempont.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Ha dobozva teszed , hogyan fotozod le?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged