Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az új Macbook Pro is beveti az M5-ös rendszerchipet
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeriJan
csendes tag
válasz
MaCS_70 #15819 üzenetére
Két évvel ezelőtt a gyári adatlapok alapján SanDisk Extreme Pro-t találtam megfizethető áron, ami tudta a wear levelling-et (meg egy pár ipari kategóriás többszörös áron). Valahol azt feltételezték, hogy liszenszdíjjas okok miatt nincs az olcsóbb kártyákban.
Ha jól számolom akkor a 800 nap alatt 22 milliószor irt a kártyára (+ amit a rendszer log-ol), 37TB adatot.
Tapasztalatom szerint rendszer stabilitását az SD átalakító is befolyásolja. -
inf3rno
nagyúr
válasz
MaCS_70 #15819 üzenetére
Attól függ, 2GB-nál TLC-vel 2TB az elvi limit 3k MLC-vel 6TB, 5k MLC-vel 10TB, SLC-vel meg talán 100-200TB. Hallottam olyan mendemondát, hogy a Sandisk is SLC-t használ a komolyabb kártyáiban, de nem találtam semmilyen hivatalos forrást, ami alátámasztaná, szóval valszeg csak mítosz építésről van szó. Szvsz. ugyanúgy MLC-t vagy TLC-t tesz bele, mint mindenki más, mert az az olcsó, és amúgy sem használná ki senki az SLC-t, hacsak nem valami ipari alkalmazásról van szó, amiben szünet nélkül törölsz meg másolsz a 2GB-os kártyádra, ami nem túl valószínű. A lényeg, hogy windows-t ne telepíts rá soha a fél hibernálásos marhaságaival, már ha ez egyáltalán lehetséges, onnantól sztem sínen vagy egy normális kártyával.
Wear levelinggel kapcsolatban én ezeket olvastam többek között: [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- E-roller topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest