- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobolit
aktív tag
Pár hete "panaszkodtam", hogy az OSMC alá hegesztett Deluge lassan, darabosan szedi a torrenteket.
Jelentem a problémát a 3%-os egészségi állapotú külső HDD okozta, amire a letöltések mentek.
Azóta szépen megy minden -
Bobolit
aktív tag
válasz
wassermann #21934 üzenetére
Szerintem egyelőre maradok az Acer Revo-nál, mint NAS. Bevált, ok, igaz nem 4W-ot kajál, hanem elvileg 25-öt, de évek óta hozzá se kellett nyúlnom, szépen frissíti a noip-s hosztnevet, ftp-n, ssh-n, samba-n kiszolgál.
-
Bobolit
aktív tag
-
Bobolit
aktív tag
A helyzet bonyolódik
Nálam két málna van, az egyik a TV-re, a másik a projektorra kötve, mert jelenleg egy kimenete van az erősítőmnek, így volt a legegyszerűbb. Málna1-en van az OSMC, arra raktam most a deluge-t, Málna2-őn van egy 2 TB-os külső HDD sambán megosztva. Ha Málna1-ről indítok egy letöltést Málna2-re és közben Málna1-ről elindítok egy film lejátszást, ami szintén a Málna2 HDD-n van, na akkor szépen megáll az élet, egy ideig még a HDD sem látszik, rendesen megakasztja. Kevés itt a sávszél sajnos ilyen úri huncutságokra. Kezdem irigyelni az USB csatis routereket -
Bobolit
aktív tag
válasz
bally4 #21902 üzenetére
Hmm, egyelőre érdekes tapasztalataim vannak. Megy a deluge, de folyamatosan hullámzik a letöltés, felmegy 3MB/s-re, lemegy 500KB/s-re és ez így megy végig. Ez mi a vihar lehet? Esetleg kevés a sávszél a csatolón? Egy felmount-olt share-re megy a letöltés, nem usb-s lokális tárolóhelyre.
-
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Pi 2-őt használok HTPC-nek jó ideje, de "előtte" van egy Acer Aspire Revo, ami ssh szerver, ftp szerver és deluge web szerver. Nem mai csirke már, a ventije is néha tisztításra szorul, arra gondoltam, hogy ezeket a feladatokat átadnám a Pi-nek. Kérdés, hogy bírja-e, nem röccen-e a filmlejátszás, ha elkezdek leszedni egy torrentet és mondjuk közben ftp-n szednék róla valamit, stb?
Köszönöm előre is,
Victorpictor -
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan, aki OSMC-t használ?
Az egyik málnámra azt raktam OpenELEC helyett, de pl. az Opensubtitles scraper-t nem lelem sehol sem benne, a többi meg szinte használhatatlan. Ráadásul, ha több scrapert állítok be és szeretnék köztük váltani keresésnél, na az nem megy, csak az OK és a Manuális keresés elérhető a távval. Bár volt olyan eset, hogy engedett váltani, lutri a dolog.Köszönöm,
Victorpictor -
Bobolit
aktív tag
Használ valaki Rpi-t rdesktop-pal Windows szerveren? A jelenség az, hogy naponta legalább egyszer megáll, mint a bot, egér mozog, de ennyi. Pingre válaszol, ssh már nem megy.
Ötlet? -
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Van érdemi különbség abban, ha a Kodi (Rpi2) dekódol és PCM hangot küld az erősítőnek ill. ha bitstream-et küld és az erősítő dekódol? Ha nincs, akkor az előbbire szavaznék, mert nem előttem, hanem polcon, mellettem van az erősítő és ha hangerőt akarok változtatni, akkor a másik esetben oda kell mennem hozzá, a táv sajnos oldalról nem megy.
Bobolit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Eladó Belépő szintű gamer PC
- Eladó gamer pc. intel i5 10gen, rtx 2060 super
- Ryzen 7 5700X + RTX 3070 + 32GB RAM + NZXT hűtés/ház + Windows 11 Pro
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest