-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
Szia!
Nálam is hasonló a felállás, az erősítőn nincs HDMI bemenet. Elmondom, nálam miket próbáltam eddig.Szóval nálam az alapfelállás, LG Full HD TV, 5.1 erősítő HDMI nélkül, RPi. Az alapkövetelmény, hogy legyen a TV-n és az erősítőn is egyszerre hang, mert egy Columbo rész kedvéért nem biztos, hogy be akarnánk kapcsolni az erősítőt.
Sajnos az elcseszett LG TV-nek hiába van optikai kimenete, ha azt aktiválom, akkor a TV hangszórójából nem jön ki hang, nem tudja párhuzamosan kezelni.1. Először egy PCM2704 usb-s hangártyát próbáltam ki. A hangminőség jó lenne, van optikai, koax kimenete, de sajnos pattogott a hang (mint később rájöttem azért, mivel az USB-n van az Ethernet is, így nagyobb USBs forgalom esetén kimarad a hang). Ehhez DualAudios Openelec kell.
2. Ezután vettem egy HDMI->optikai splittert, azaz a HDMI jelből, ami megy a TV felé kinyeri a digitális hangot. Sajnos viszont ez a kütyü elrontja a CEC-t, így nem lehet a TV távirányítójával kontrollálni a Pi-t, amit viszont az asszony nagyon hiányolt (nem szereti a légegeret). Ehhez nem kell DualAdudio.
3. Ezek után gondolkodtam, hogy beszerzek egy HDMI ARC splittert, mert ezek elvileg CEC kompatibilisek, de közben rátaláltam, hogy van a HifiBerry-nek egy kínai másolta, a PiFi DIGI+, ami házzal együtt is jóval olcsóbb, mint a HifiBerry. A héten jött meg, beüzemeltem, de csak 5 percet tudtam vele szórakozni, működik, nem pattog a hang. Ehhez is kell DualAudio.
Én neked a 3-as opciót (PiFi Digi+) javaslom, a legrosszabb esetben lesz egy Audiophile zenelejátszód.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Bitcoin topic
- Óvodások homokozója
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged