-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogy a tv (panasonic) és a raspberry 4 CEC kapcsolata nagyon változó. Ha elalszik a raspberry, akkor már nem reagál a tv irányítójára. Muszáj bemenni a tv menüjébe és ot ki és bekapcsolni a viera link funkciót és csak ezután tér magához az rpi. Libreelec 10.0.3 van az rpin. Milyen CEC beállítást kellene megváltoztatnom, hogy rendesen tudjam használni. Köszi. -
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
RPI4-en libreelec utolsó kiadása fut nálam. A youtube app beállításaiban van olyan menüpont, ahova ezt kellene beírni: "megnézendö videók lista egyedi megtekintés azonosító"
Ha ez nincs kitöltve, akkor a megnézendö videók menü nem aktív, nem jelenik meg.
Milyen azonosítóra gondolnak itt, tudna valaki segíteni?
[link] - fótó, amiröl szó lenne
Köszi. -
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
1 hete írtam, hogy az rpi4 a legújabb libreelec és kodi alatt a youtube videók nagy többségét nem játsza le. azbest segítségével sikerült orvosolni a hibát, de pár napja megint elöjött valami. Minden más müködik a youtube appal, megvannak az elözmények, kedvelt videók stb.,csak a feliratkozások alatt tünt el minden. Nem jelennek meg a frissen feltöltött videók. Semmit nem állítottam rajta, este még minden ok, másnapra meg a nagy üresség fogadott a feliratkozások oldalon.
Tudna valaki segíteni mi lehet a baja, köszi. -
crissprivat
senior tag
Saját apikat használok, szóval azzal nem lehet probléma, gondolom.
Köszi a linket, utánaolvasok mit is írnak.Gabesz 87, a másodiknál menj a speciálisra, balra lent és utána katt az alsó linkre. Talán így menni fog.
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Van egy 2es és egy 4es rpi-m. Médialejátszóként használom és youtube nézésére öket. A legfrissebb libreelec fut mind a két gépen. Az utóbbi napokban elég sok youtube videót nem játszik le, kidob, mielött elindulna. Mindkettönél ugyan ez van. Mi lehet a baj, google megint változtatott valamit, nem tudjátok? Köszi. -
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Hálózati áramkihagyás után az rpi felébreszti a tvt. Mit kellene állítanom,hogy ne tegye.
Köszi. -
crissprivat
senior tag
Hali.
rpi 1et használok médialejátszóként és a legujabb libreelec fut rajta. Elég gyakran lefagy,ha többször beletekerek egy filmbe és csak az rpi áramtalanítása segít. A táp jó,mi lehet a gond? Köszi. -
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kis gondom. Lett egy ilyen régebbi tv a konyhánkba beüzemelve és egy pí2 / openelec 8.0.4 lett rákötve cec-re alkalmas hdmi kábellel.
Az lenne a gondom,hogy az lg simplink funkciója nagyon kiszámíthatatlanul müködik. Aktiválom a tv menüjében ezt a fukciót,egy darabig müködik,utána megszakad a kapcsolat. (A hdmi kábel jó,mert más tv-nél hibátlanul tette a dolgát ilyen téren.) És ilyenkor újra fel kell venni a pít a tv simplink menüjében,hogy a kapcsolat létrejöjjön. De ilyenkor már vagy müködik,vagy nem és csak a tv,vagy a pí újraindítása segít. Mi lehet a gond. Csak azért,mert van egy pana tv-m,amin ez a cec-es funkció hibátlanul müködik és ezen meg ilyen kiszámíthatatlan az egész. A píben lehet állítani a bemenet / perifériák menüben a cec beállítását. Ott kellene valamit áttállítanom,hogy jól müködjön a kapcsolat?
Köszi aki tudna segíteni. -
crissprivat
senior tag
Kicsit utánajártam a dolognak és ezzel a tp linkes wifi kütyüvel sajna nem fog müködni az rpi.
Amit ajánlottál cuccot,azzal akkor azt mondod,hogy nincs gond,simán csak be az usb aljzatba és mükodik is? Nem kell semmi drivert telepíteni ugye? Mert az openelec alatt nem nagyon lehet,vagyis én nem tudok.
Akkor rendelek egyet,így jónak néz ki. -
crissprivat
senior tag
Sziasztok. Van egy v1es rpi-m és vettem hozzá egy tp link wn822n v5. usb wifi adaptert. Az rpi-n openelec 6.0.3 fut. Csak médialejátszóként van hasznélva. A helyzet az,hogy nem ismeri fel,ha összedugom a kettőt. Hogyan kellene összehozni,hogy működjenek,tudna valaki tanácsot adni? Köszi a segítséget.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Celtis #18731 üzenetére
5drb pim van. Szépen be vannak kötve a szobákba. 5.0.8-al nagyon sokáig elvoltam mindegyiken. A kényszerem abból fakadt,amit nemrég írtam is,hogy az egyik addon nem müködött tövább ezen a régebbi verzión. Muszáj volt lefrissítenem mind,hogy tudjam használni öket. Backupolni meg nem akartam,nehogy gond legyen az 5röl 6ra való fö rendszerváltás végett.
Köszi az infókat -
crissprivat
senior tag
Helo.
Nálam NASon vannak a filmjeim és erre csatlakozik pi. (van 1es és 2es szériás pi is) A gondom az,hogy a médiatáramban közel 500 film található és amikor új rendszert teszek fel (OE,nem unalomból,hanem kényszerböl) akkor a filmek indexelése után nagyon lassú a fanart képek betöltése,amíg végig nem megyek az összes filmen. És ilyenkor,van hogy fél,egy perc is kell mire betölti a képet. 500 filmnél azért ez már nem elhanyagolható idö. A kártya sandisk c10 és u1. Szóval a kártyák gyorsak,a táp 2Aes,a kábelezés cat5e,gigabiten fut minden. (persze a pi nem tudom)
Hogyan lehetne megoldani,hogy mindjárt gyors legyen,ne legyen elsö alkalommal ilyen nyomasztóan lassú? Nálatok is ilyen,vagy van rá megoldás? Gondolom a memóriájába kell betöltenie a sok filminfót elöre azért olyan lassú és utána már jó. De miért nem csinálja ezt meg magától,miért kell nekem egyenként végigzongorázni sorba a filmeket -
-
crissprivat
senior tag
Hali.
Valakinek öttlet vagy tapasztalat arra a problémára,hogy a pi 1es nem képes elindulni OE 6.0.1 -es rendszerrel. A rendszer betöltödik,kiírja hogy OE és Kodi és utána a nagy kékség körökkel. Semmi reakció semmire. Sok újraindítás után sem sikerült elindítani. Újratelepítés sem segített rajta.
(nem a 2es pi OE verzióját tettem a kártyára,nem az a baj) -
crissprivat
senior tag
OE 6.0.1 -ben melyik mappában található az a config fájl (már ha van ilyen
),ahol tudom az órajelet növelni,vagy csökkenteni?
Sambán csatlakozom macintosh géppel és az elérési útra lennék kíváncsi. Köszi. -
crissprivat
senior tag
válasz
Celtis #17994 üzenetére
6.0.1 et próbáltam. Sikerült belőnöm az optimális értékeket a perifériák/cec beállítás alatt. Itt már belehet ezeket is állítani,újabb cec firmware van 6.0-ban. A lényeg,hogy a ms értékeket elállítottam 1000 , 250 , 250 -re (egymás alatt vannak a menüben) és már nem ugrál össze vissza a leütések közben.
Köszi még 1x a tippet.Már csak arra kellene rájönni,hogy az xbmc library auto update miért szokja néha újraindítani a pit. Néha elmegy 10 napot is,néha 2 naponta újraindul.
-
crissprivat
senior tag
Mi lett a változás OE 6.0.0 és 6.0.1 közt?
-
crissprivat
senior tag
Helo.
OE-Kodi alatt ti milyen média tartalom frissítö progit használtok. Van valami jó alternatívája az "XBMC Library Auto Update" -nek? -
crissprivat
senior tag
válasz
wassermann #16963 üzenetére
Itt a pont
-
crissprivat
senior tag
Igen,ilyen az erösítöm.
A helyzet az,hogy egyelöre nincs két egyforma sony hdmi 1.4-es kábelem,ezért két különbözö van bekötve.
Meglehet,hogy azért nincs cec funkció? A tv-erösítön sony,a raspberry-erösítö viszont ac ryan hdmi kábel. Amúgy mind a kettö hdmi cec kompatibilis. -
crissprivat
senior tag
Üdv.
A kis raspberry és a tv közé betettem egy 5.1-es rendszert. Minden szép és jó,kivéve,hogy a HDMI CEC kapcsolat most nem müködik a rendszerben. Van rá megoldás,hogy müködjön,vagy búcsút lehet neki mondani az erösítö (pioneer htp-073) végett -
crissprivat
senior tag
Hali.
Csak annyi lenne a kérdésem,hogy az 1es pí gond nélkül megbirkózi 1.4es HDMI kábelen keresztül 5.1-es hang kiadásával? OpenELEC 5.0.8+Kodi -
crissprivat
senior tag
EZ a fajta tápom van jelenleg a raspberryk alatt,csak nem 1,2A-es,hanem 2A-es. De volt már más is és ugyan így viselkedtek. Igen,a tv,erösítö ugyan azon fut,mint a raspberry. De van olyan is,ami nem. Szóval
Használom a "Auto Update Library" ha jól emlékszem a nevére. Ez a progi bizonyos idöközönként indít média frissítést. Most 4 óra az idököz,amikor keresést indít. Ez megbarmolhatja a pít?
Vagy még azt is észre vettem,ha indítok egy "programok frissítése" opciót,ott is újraindul. Érdekes na -
crissprivat
senior tag
válasz
Celtis #15789 üzenetére
Sziasztok.
Köszi szépen fiúk,hogy megírtátok,hogy nálatok mi a helyzet.
Köszönöm a problémára a leírt javítási módszert,de már visszaáltam 5.0.8-ra.
Itt egy zavaró dolog van nekem. Már múltkor írtam,hogy talán sikerült megoldanom,de nem. Ez a hiba nálam a random újraindulás. Van,hogy két nap,van hogy 10 nap után indul újra. Többen írták,hogy a táp okozza. De nem,2A tápjaim vannak és mind az 5 pí csinálja ezt. Erre még nincs valami?? -
crissprivat
senior tag
Hali.
Ma kipróbáltam a 6.0 -ás OpenELEC -et RPI2 -esen. A tv-m egy pana g20 plazma. Szóval minden jó lenne,ha nem lenne még mindig benne az a hiba,hogy a tv irányítójával ha vezérelem a pít,akkor elég sokszor az 1 lenyomást 2nek veszi. Nálatok ilyen bugKegyetlen idegesítö.
Emlékszem hármas OE -nél ilyen nem volt,utána a négyesnél megint elö jött,most az ötöst használom és abban sem jelentkezik ez. Érthetetlen,hogy nem tudják kijavítani -
crissprivat
senior tag
válasz
redwhite78 #14978 üzenetére
Jó ideje elvagyok az 5.0.8 -as verzióval. Nálam stabilan müködik minden. Nincs gondom vele.
-
crissprivat
senior tag
válasz
redwhite78 #14922 üzenetére
Én jelenleg openelec 5.0.8 as verzióját használom. Elégedett vagyok.
-
crissprivat
senior tag
válasz
redwhite78 #14918 üzenetére
Vedd az erősebbik táppal. Csak annyi kraftot fog kivenni belőle,amennyire szüksége van.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Osynho #14857 üzenetére
A tv usb-s tápnál az a baj,hogy mindig kikapcsol-bekapcsol a pi,amikor a tv. Nem hiszem,hogy jó megoldás lenne. Egy jó kis 2A táp sokkal jobb megoldás lenne.
Az 5.1 nálam nem játszik,mivel csak sztereó erösítöm van bekötve. De nagy az esély,hogy csak úgy lehet,ahogy írod. -
-
crissprivat
senior tag
válasz
Sk8erPeter #14780 üzenetére
Köszi az infót.
-
crissprivat
senior tag
A mostani tv-k mind CEC kompatibilisek. A HDMI kábelen sok függ,nem mindegyikkel müködik ez a funkció.
Nekem egy kis LG tv-vel gyült meg a bajom. Már feladtam,amikor utolsó reményként HDMI kábelt cseréltem. És láss csodát,gyönyörüen együttmüködött végül egy rpi1-el.
Szóval érdemes erre is figyelni. -
crissprivat
senior tag
válasz
redwhite78 #14577 üzenetére
Nyugodtan vedd meg az rpi2-est. Semmi baj a képalkotási minőségével.
Pár hete használom egy pana g20-al. Elégedett vagyok vele. -
crissprivat
senior tag
válasz
huliganboy #14571 üzenetére
Hogyan van leformázva,simán sz.gépen és utánna megy rá az openelec?
Vagy van valami trükkje? -
crissprivat
senior tag
válasz
Flowtation #14500 üzenetére
Igen.
-
crissprivat
senior tag
Milyen lett az openELEC 6 ötödik bétája. Tesztelte már valaki?
Megvan még benne az "egy kattintás kettöt ugrok" betegség? -
crissprivat
senior tag
válasz
crissprivat #14365 üzenetére
Erre a kártyára nekem a laptopom 10MB/s ír és 20MB6s-al olvas. Próbáltam más C10-es kártyát is,dettó ez az érték jött ki. Ez jó,vagy sem a rpi-nek?
-
crissprivat
senior tag
-
crissprivat
senior tag
válasz
Celtis #14363 üzenetére
Helo.
Ugyan azzal a micro sdhc kártyával használom,mint az RPIegyeset használtam. U1-es kategóriás sandisk.
Valami más lesz a bibi. Azért köszi az ötletet. Ha más nem lesz,veszek egy új kártyát és megpróbálom azzal. Mondjuk van egy eredeti RPI kártyám is,de az csak C4-es. Szóval az még lasabb lenne.
Ja és a skinem default confluence. Nekem az tetszik. -
crissprivat
senior tag
Helo.
Nemrég írtam,hogy az rpi1-et cserélem kettesre. Ma kaptam meg,feltettem rá az 5.0.8-as openelec-et,médialejátszóként használom,de valahogy nem az igazi. Az rpi1-es gyorsabb volt szinte minden téren. Mi lehet a bibi? A filmekben való böngészés közben,a fanart kép több mp váltással ugrik csak átt.
Valami ötlet,tanács esetleg,hogy mit kéne beállítanom. Amúgy mindent úgy csináltam,mint az rpi1-nél. -
crissprivat
senior tag
Hali.
Holnap jön meg az RPI2 kis cucc. Nálam idáig RPI1 szolgált a szobában,de mivel az leköltözött a konyhába,így gondoltam beruházok az újabb modellbe. Remélem ez is lesz olyan megbízható,mint az RPI1-es cuccaim.
OpenELEC 5.0.8 -at teszek rá KODI-val. Nem kísérletezgetek egyelöre a béta 6-os OE szoftverrel. Majd megírom tapasztalatom vele. Remélem nem csalódom. -
crissprivat
senior tag
Az OpenELEC 5.95.4 Beta-nál azt tapasztaltam (RPI1),hogy a TV távirányítóját (PanaG20) nagyon sokszor az egy lenyomást kettönek veszi és borzasztó idegesítö. Lehetetlen a menüben így járkálni. A 3-as Betánál ez nem volt jelen. Régebben ilyet még valamikor a 4.x.x szoftvernél tapasztaltam. Egyelöre visszatettem a stabil 5.0.8-as változatot.
Másnál van ilyen jelenség? -
crissprivat
senior tag
válasz
crissprivat #13869 üzenetére
Hali.
Úgy néz ki rájöttem,hogy mitöl indulgat újra a kis rpi. Pár napja kikapcsoltam a kiegészítök automatikus frissítését és azóta egyelöre elvan. Nagyon remélem,hogy ezért csinálta. Véletlen jöttem rá,gondoltam frissítem a kiegészítöket és amikör rányomtam a frissítésre,akkor újraindult. Csak az után néztem,hogy az automatikus frissítés be volt rajta kapcsolva. Na most ezt kikapcsoltam és azóta nyugi van.
Csak gondoltam leírom,hátha valakinek jól jön ez az infó. -
crissprivat
senior tag
Helo.
Mit kell beállítani a rpi-n,hogy ne induljon újra bizonyos idöközönként? Ez valamikor 1 nap,valamikor 10. Kiszámíthatatlan. Médialejátszóként használom nas-ra kötve. És amikor újraindul,a lényeg,hogy felójtódik vele együtt a tv is.
Nincsen rajta semmi extra program. Amúgy 5.0.8 openelec fut rajta.
Köszi. -
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem,hogy a kis rpi-m (1.gen) pár naponta ezzel az üzenettel fogad:Mi lehet a gond. OpenELEC 5.0.8 van rajta,de már a régebbi verziókkal is csinálta. Mit kellen beállítanom,hogy ne csinálja ezt. Semmi más problémám nincs vele.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Építő/felújító topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- ZIDOO médialejátszók
- Robot fűnyírók
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- HP t630 Thin Client 256GB SSDvel - leírást olvasd
- Eladó steam kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest