- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Webes vásárlás esetén a 14 napos határidő az elállás bejelentésére vonatkozik. Magát a terméket újabb 14 napon belül kell visszajuttatni a kereskedőhöz, akinek megint csak 14 napja van a vételár visszafizetésére. (Elvileg ebbe még a szállítási költség visszatérítése is beletartozik, habár az ilyen ritka mint a fehér holló. Nekem pl. az Auchan azt is visszaadta, és a visszaszállításért sem kért pénzt, amikor visszaküldtem az OLED-et.)
Bolti vásárlásnál tudtommal nincs kötelező elállási lehetőség, de a kereskedő ettől eltérhet. A 3 nap meghibásodás esetére vonatkozik.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Aha, szóval akkor nem én vagyok a hülye, hogy nem találtam.
Én nem értem, hogy egy OLED-nél, ami az egyik legfontosabb, mi a redváért nem lehet rácseszni egy dedikált képernyővédő gombot a távra?
De k...szok vele, mert csinálok egy 4K képernyővédőt rá, kb 4-5 órában és azt bármikor eltudom indítani majd. 4 óra nem használat után, ha elfelejteném, meg úgyis kikapcsol. -
Fisha
őstag
Igen benne van. Kicsit trükkös volt, hogy nem ott volt a video linkelve, mint amire a krédés vonatkozott. Szóval az egy LG UHD-HDR videó, ami benne van a 9-es szériában is. Lehet, hogy megtalálod a korábban linkelt oldalon is, illetve van nagyon sok még jobb is.
Ezeket azért ne yt-ről akard szerintem lejátszani. -
Meg az embereknek, vásárlóknak, akik elvárják az évenkénti váltást. Mert ugye ezeket megveszik, hiszen ezért hoznak ki évente új oled szériát is. Amiből aztán lassan visszalépés lesz az előző évihez képest.
Egyébként félreértés ne essék, én értem, amit mondtok Daneellal, de ahogy mondtam, szerintem az én gondolkodásom is reális. Szerintem. -
Nem veszem támadásnak, de akkor mi a szoftverfejlesztés? Az a normális, hogy megvetetek egy több százezres, milliós tv-t a felhasználókkal és közben komoly hibákat javítok, amiket már az elején kellett volna? A Microsoft is ezt csinálja, hibát javít és közben újabb hibákat költöztet a frissítéseivel a Windowsba. De neki mentségére szóljon, hogy iszonyú sok fajta hardver és környezet az, amire fejlesztenie kell. De egy tv gyártó esetében van 3 típus egy adott évben és ezekre kell összehozni működő szoftvert. Nincs sokfajta hardver, sem más, elvileg nincs nehéz dolguk, főleg úgy, hogy az alapok megvannak, hiszen pl a webos több éve fut.
-
-
daneel_hu
addikt
Ha belsőépítész által megálmodott/vagy segítségével kialakított lakásokról van szó (mint designer lakás) akkor el kell keserítselek, mert egy jó belsőépítész mindent megkérdez és figyelembe vesz. Kik fognak ott élni, hányan vannak, mennyi idősek, mik az igények, mennyi ruha van stb stb...
Az, hogy jól néz ki egy lakás az nem zárja ki azt, hogy használható is. Sőt. -
daneel_hu
addikt
"Nekem, igaz C8 van, de eléggé meg kell rázni a távot, hogy aktiválódjon a pointer. Tehát ha véletlenül csak megmozdul a kanapén, akkor nem történik semmi."
E8-ason is ugyanez a szitu.
Meg kell rázogatni, hogy tévénézés közben előjöjjön a pointer.
Ha pedig belső lejátszót használsz, akkor el lehet tüntetni azonnal a NYÍL FEL gombbal.Érdekes is lenne az azonnal aktiválódó pointer, egy rakás gomb direkt működik (pl csatornaváltás), ezekhez nem is kell az egér.
-
ForRedGlory
félisten
Ha felkelek és mellettem van, egyből bekapcsol. Idiótán hiperérzékeny.
torma: Engedd el. Értelmes kérdésem volt, baromságot válaszoltál. Ha nem érted a kérdést, nem érdekel. Pláne a válaszod, amivel kapcsolatban kérdést sem tettem fel. Egyébként a C8 távirányítója közel sem ennyire érzékeny. Még véletlen sem azt kérdeztem, hogy hova kell tenni a távirányítót, hogy ne mozogjon. Annyi eszem van, hogy erre magamtól is rájövök.
-
Külső lejátszóval játszottam le a jeleneteket.
Igaz utána kipróbáltam a tv-k saját lejátszójával is és nem láttam különbséget. A képbeállítások ugyanazok voltak mindkét esetben.Full ugyanaz a 4k uhd hdr felbontású és minőségű anyagot próbálta mindenki. Virágboltból lett beszerezve. Miért lenne hibás? Ráadásul az E és a B sorozatú LG-k szoftverileg ugyanazok. Nem? Hardverben térnek el és ebben az esetben a mozgáskezelés lehet rosszabb a B sorozatnál. Nálam a külső és a belső lejátszók is ugyanúgy játszották le. A külsők kínai kütyük. Vagy nekem ekkora szerencsém volt, hogy minden esetben folyamatos volt a kép és nem tűnt el a gida feneke vagy bármi más részlet? Meg E sorozaton se? Meg Philipsen se?
-
-
Én meg azt gondolom (és most nem azért, mert richtig ellent akarok mondani
, mert nem így van), hogy ha valakinek képjavítókkal tetszik valami, úri joga úgy nézni. Ha valaki mozgáskorrekcióval nézne valamit, akkor tegye úgy.
Ez olyan, mint a faterom a minap. Adtam neki egy hdr-es filmet és megkért, hogy ne adjak neki többet olyat, mert kiégette a szemét, pedig lejjebb vette a fényt is. Szintén oledről beszélünk. Neki jó az SDR. Abban jöhet akármilyen felbontásban. Majdnem nekiálltam vitázni, hogy márpediglen a HDR az mennyivel jobb, mert szerintem tényleg sokkal jobb. De mégsem vitatkoztam. Ő így szeretné én meg úgy. És ha meg együtt nézünk valamit, akkor majd alkalmazkodom, mert Ő a faterom.
Szóval mindenki úgy állítsa be a tv-jét ahogy neki tetszik. -
Ha nem kadenciahelyes a lejátszás, akkor annak elvileg két oka lehet. Vagy a lejátszó nem tudja (pl Androidos, azok 90%-a nem tudja, ezért kell rájuk LE vagy CE), vagy a lejátszandó fájllal van gond. A tv-nek elvileg nincs köze hozzá. Max annyi, hogy a hozzá csatlakoztatott eszköz nem küld olyan jelet neki, amitől tudni fogja, milyen frekvenciára kapcsoljon. 24p-re, 60p-re, 30-ra és így tovább. Így nem lesz szinkronban a lejátszott fájl és a tv frekvenciája. Pl 24p-s (pontosabban 23,976 fps) a film, sorozat, de a tv 50-en marad, akkor 1-2 másodpercenként kis megakadás lesz a képben. Ami eléggé zavaró.
-
daneel_hu
addikt
"Nem lehet, hogy azért mert gyárilag a "kiemelt", vagyhogyhívjákra van állítva?"
Fogalmam sincs mire volt állítva, szerintem minden oleden vannak előre feltöltött profilok.
Ha a C9-esen szúrsz egy TechniColor-t vagy ISF-Expert Dark-ot bekapcsolás után, az nem "out of the box", vagy mi?
Azért gondolom 1 kattintás még belefér, nem?Ellenben ha a RTINGS szerint a pre-calibration (mégegyszer: ez nem tudom pontosan mit jelent náluk) egy B9-es 4,9 pont, a C9-es 7,6... az E8 pedig 8,8... akkor az LG-modellek között is elég nagy különbségek vannak, így felesleges egy rossz véleményt ráhúzni az egész márkára.
-
"Ne haragudj, de ez egy nyilvános fórum, nyilvános topicja, bárki hozzászólhat, bárkihez. Ha neked ez nem tetszik, nagyon sajnálom."
Ismerős?Nincs kedvem veszekedni. Ha nem tetszik amit én vagy Pro vagy bárki más ír, perelj be.
Én leírom, hogy mim van és mennyiért, Daneel is legalább ennyiszer leírta már, ha nem többször. Irígy vagy? -
Te pedig LG szemüvegen át nézed az oled piacot. Az mennyiben más, mint amit Pro csinál? Már megfigyeltem, hogy nálad csak egy márka létezik. Amúgy igen én akkor és úgy vettem tévéket, ahogy, amikor, amit szerettem volna és nagyon jól döntöttem. Ez talán problémát jelent számodra? Úgy csinálsz, mintha az aki 350-400-ért akar oledet venni, az szegény mint a templom egere, én meg netán az új lölő vagyok. Aki tud 400-ért oledet venni, tud 30-ért külső lejátszót is vásárolni. Ha mégsem, az azt jelentené, hogy nem szabadna ennyit költenie tv-re és kimaxolnia a hitelkeretét.
Mostanára szinte az összes márka egy árba került, talán a Sony még mindig eltér, de a Philips és a Pana egy árban van az LG-kel. Miért olyan furcsa, ha valaki nem a belső lejátszót akarja használni (nem mintha nem lehetne pl a Panáknál is), vagy ha nem magenta színű oprendszert akar bámulni? Vesz a tv-ihez egy lejátszót 30-ért pl és kész.
Egyébként meg ha valaki itt tv-t akar venni, nem baj, ha minden szempontot megtud, megismer és ebbe belefér a plusz médialejátszó is. Aztán ha úgy dönt, hogy neki a legjobb belső lejátszóval kell oled, akkor LG-t vesz.
Visszatérve pedig az eredeti gondodra, hogy Pro a Panákat védi. Néha tényleg túlzásba viszi. De te sem vagy különb, ráteszel egy lapáttal azzal a kioktató stílusoddal. -
Pro Koryak
addikt
Nem is neked írtam a kezdő löketet, csak beleszóltál.
Amúgy honnan tudod, kinek mik a szempontjai oled vásárláskor?
Nem lett hülyének nézve senki, egyértelműen jobbak a felsorolt típusok.
Sony felskálázás, mozgás, Pana szintén + alapból a legkorrektebb színek, Philips mozgásmegj.
B9 mellett szól a webos + médialejátszó rész. Akinek ennyi elég, az vegye ezt. -
Én másfél milláért vettem 2 oledet másfél éve. Az egyik majdnem 1 millió volt. De nem volt szempont az, hogy tud e hbo go-t. Vagy ahogy te nevezed, a teljes funkcionalitás. Nálam egy tv-nél a teljes funkcionalitás a kiváló képminőséget és az elfogadható hangminőséget jelenti.
Minden másra ott egy külső (nálam kettő, mert két oled van, na meg egy plazma) médialejátszó. -
Pro Koryak
addikt
-
Pro Koryak
addikt
Egyből dobálóztok a százezrekkel.
15-20-30-40-50e-ért már kapsz.
Amúgy nekem is van egy 110e ft-os médialejátszóm, ami a legújabb fw-től egy kalap kaki lett. Szóval nem mind arany ami ... kaki.Ettől függetlenül általános használatra, amire egy tv készül, beza jobb a GZ950.
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
Azt nem írtam , hogy az Lg rossz lenne vagy más márka oledje .Én csak azt írtam , hogy ha valaki visszanézi a topicot kb. egy évre visszamenőleg , ezt fogja leszűrni. Az utóbbi időben sokan új tévé vásárlásánál számításba veszik az oledet ( egyre jobb árakon lehet megvenni pl. 55 lgb9 350 eFt) mint lehetőséget és ha valahol , akkor itt érdemes a volt és jelenlegi tulajok véleményét elolvasni.
-
daneel_hu
addikt
Na majd megnézem.
De azt azért kell tudnod, hogy egy ilyen nagyszabású mozi mint az 1917, az kőkeményen a rendező látásmódját tükrözi vissza. És az nem biztos, hogy NEKED tetszeni fog.Épp ezért azt gondolom, hogy a HDR képességeit, lehetőségeit jobban visszaadja egy természetfilm, mivel ott sokkal fontosabb a színhűség mint egy nagy mozinál.
De ettől eltekintve még egy PE II-ben is színezgetnek dolgokat. (pl eget kékre ha épp kiégett a felvételnél). De összességében egy PE II vagy SEVEN WORLD megmutatja a HDR-t, jobban mint egy szétcégéízett mozi.
De van olyan film, sorozat aminek még így is jól áll a dolog, vagy baromira el van találva minden szín, pl STAR TREK DISCOVERY. (sci-fiknek jól áll).Vagy nézd meg pl A CÁPA 4k/HDR verzióját. Gyönyörűek a színek, nagyon szépen megcsinálták az UHD-verziót. De az nincs túltolva.
, pedig egy 1977-es film. (vagy régebbi)
-
salapp
addikt
A plazma után a legjobb általános képminőségért. A 4K - adott esetben, ami ritka, mert szinte minden felkonvertált - érdekel (mikor írtam, hogy a 4K nem érdekel?), elsősorban természetfilmeknél, ha olyan a forrás, a HDR csak ritkán ad hozzá valóban, engem többször inkább zavar, művinek hat. De hát örvendezzünk, hogy sokan ezekért vettek oled tv-t. Ugye megbocsátod nekem, hogy élek, és én nem ezekért?
sati: Igen, aki gémer, illetve szereti a (gyakori
) megértő szervíz hozzáállást és panelcseréltetést, az bizony ne vegyen Panát, úgy tűnik, jó neki az LG. (Na, de ez szigorúan csak gonosz poén volt, én többet nem is mondok LG-ről semmit, csak a Panáról jót, ha kérdezik)
-
blakey
titán
Közel 1,5 éve "visszatértem" a sztereóhoz, igaz 2.1 kialakításban, teljesen elégedett vagyok a hangzással és tulajdonképpen hiányérzetem sincs. Ha megfelelő az elrendezés akkor a sztereó-tér is adott, zenénél egyértelmű az előrelépés, mozinál a szub miatt azért vannak ütős részek is.
-
gago1975
őstag
Mint ahogy írtam:
Amik ezalatt vannak (nem érték hanem minőség) azok nem nevezhető még kezdő set-nek sem!!
Használtan is lehet alacsony költségvetésből ilyen és ehhez hasonlókat építeni, csak türelem, kitartás és hozzáértés kell hozzá.
Ezzel a hsz-el nem lenézem a többieket. Ha kezdő új renszert akar valaki összerakni, akkor igen, kábelekkel együtt minimum 700-at el kell költeni.
Lehet a fent említett set-nél használtan jobb és minőségibb HM-et összeállítani olcsobban.(#45200) skippper És ez még nem is drága
.
kicsit barokkos túlzással de megkérdezem tőled, és ha valaki azt írja újra, hogy a föld nem kerek hanem sík??? Akkor azt is elhiszed neki?
Vagy újra jönnek ezekkel a buta felvetésekkel, hogy ittvan, jön a világvége???Én kipróbáltam több kábelt és nekem az "olcsobb" noname kábeleknél mozizásnál nagyon sok hiányérzetem volt.
Nagyon szívesen elhívnálak egy vak tesztre ahol megmutatnám neked, hogy egy pár száz forint/ méter kábel és egy nem is "drága" 3-5000Ft/ méter kábel között mekkora különbség.
Általában azt mondják a guruk, hogy egy rendszer össz értékének 20%-át kellene kábelre költeni.
Ezt azért költség szinten én is túlzottnak tekintem, de nem mondom azt, hogy nincs igazság tartalma.(#45198) Fisha Éz nem hívő közösség, csak egyszerűen én a tényeket írtam le.
Na ne már, hogy egy bármilyen LG valamit úgy írjunk le, hogy és igen szerintem oledhez pláne alap egy jó hangcucc.
(#45201) krx21 Az a kommersz Hama nem olyan rossz ám, laptop-ot összekötni a 77C8-al bőven tökéletes de a Marantz AV7705 illetve a Q10 pro azért Oehlbach XXL Carb Connect MKII-vel illetve Oehlbach Highspeed XT-SL 200-van az OLED-hez kötve. -
Jorgi Kormi
senior tag
Én szintén így vagyok vele , nekem a hifi a lényeg , mivel van egy jó Marantz cd lejátszóm egy jó Yamaha erősítővel.( Tervbe van véve egy bakelit lemezjátszó is és egy komolyabb álló hangfal)Netflixen nézünk filmet vagy pendriveról , nekem tökéletesen megfelel a sztereó hangzás . ( Telekomos iptv-ről hallgatok rádiót is elég jó minőségben)És a tervezett oled tévé vásárlása után is így fog maradni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem kell, de amíg nem hallottad a jobbat, addig frankónak tűnik a 200 ezer körüli, pl Pioneer erősítő is.
De...sokat lehet tenni a hangzás élményhez, ha az adott szoba "süket". Nyilván egy nappali falát nem fogja telecseszni senki hangtompító/elnyelő szivacsokkal, vagy speciális táblákkal, esetleg még speciálisabb direkt erre gyártott gipszkartonokkal etc...Itt is nagy minőség és árbeli különbségek vannak.
De amikor hangmérnök kikeveri a hangokat, azt pontosan ilyen stúdiókban teszik és utána már le is tojja, hogy egy adott nappaliban ennek csak hangorkán lesz az eredménye, mert a hangok minden kis szarról visszaverődnek, keresztezik egymás útját, a tulaj meg kérdezi, hogy mi a jó francért fizetett ezért a HM rendszerért fél milliót, vagy jóval többet.
Mindegy, ez (is) egy meddő téma, a vétlenségig lehetne ragozni és jobbá tenni, a pénz meg a csillagos égig is mehet, mert az igazi hájend hallgatók 1 méter kábelért többet kifizetnek, mint egy tévé ára... -
Gtaati
őstag
Helló!
Nem kell engem semmiről meggyőzni! Szeretem az oledet és van is (55B7), minden "nyűgével" együtt. Tisztában vagyok azzal, hogy az itteni fórumból nem igazán lehet statisztikát csinálni és nem is akarok. Csak mostanában tényleg egyre több a problémával jelentkező! Valószínűleg azért mert egyre többen vesznek oledet és a túlnyomó többség Lg-t, így nyilván ott jelentkezik a legtöbb probléma számszerűen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest