Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Ha minden hdmi bemeneten, többféle kábel esetén is, több eszközzel is előjön a hiba, pláne ha sd esetén is deep colour offon, akkor gyanús. Persze lehet, h egy sw frissítés megoldja... Mindenesetre felvenném a helyedben a hazai lg supporttal a kapcsolatot! A topikban ilyen hiba még tudtommal nem jött elő!
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Szerintem mindenképp fordulj LGhez, első körben biztos javasolnak 1-2 dolgot amire mi nem gondolunk, hátha megoldja. Végső esetben tudtommal házhoz jönnek s ott nézik, de igen, garinál az mindig idegesítő ha csak 1-2 óránként jön elő a hiba, megvárják e, vagy ránéznek fut 10percig s elhajtanak De olednél nem hiszem h ettől tartani kéne...
SWből a legfrisebb van fent? Az lg oldalán van hogy már elérhető, de a tv még nem találja meg magától, ellenőrizd le a számokat, s ha van frisebb tedd rá pendriveal.
[ Szerkesztve ]
-
Zolom89
senior tag
Nekem ps4 pro-nál csinálta már 2x is ezt, mind a kétszer ki be húztam a hdmi kábelt a tv-ből és jó lett. Elinditok egy játékot és az első menübe normál majd amikor belép a játékba megkapja a HDR jelet és át volt a tv, arra gyanakszom h ez a váltással lesz valami gondja, kb minden nap játszok és eddig 2x csinálta csak, szerintem egy sw frissités tényleg megfogja oldalni, főleg ha egyre többen jelzik az LG-nek a hibát
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Morph76
aktív tag
Most sokan lehurrogna majd ,de konkrétan felsorolnád a kábeleket?csk azért mondom ,mert én hazahoztam a Monster 48GB/s -os kábelét és nem működött!Alig vették vissza a boltban!Nem hittek nekem.
Ha megteheted és közel lax a Kácsaaudióhoz menj be, és szállítóra vigyél haza egy audioquest belépő Forest (vagy lehet van lejjebb is) kábelt és próbáld ki.Odaadják letét ellenében és ,ha nem működik visszaveszik.
A lényeg ,hogy a legújabb 18GB/s -os legyen.Ez volna az 5letem.[ Szerkesztve ]
-
BenFe
tag
Igazad lehet.....
Viszont ha ilyen az Lg hozzáállása, akkor nem kell finomkodni az Oled fénnyel, mert amíg 2 éven belül beég és cserélik és ha tényleg úgy van, hogy újraindul a kijelzőre a gari akkor nincs gond....viszont ha nagyon takarékosan van használva kifuthat a 2év gariból aztán előbb-utóbb úgyis beég ezek szerint,de akkor már nem lesz mit tenni, nem?
-
alaves
addikt
Az én esetem még valószínűleg belefér a túlnyúzás kategóriába, de nálad a leírtak alapján még nem lett volna szabad kifakulni ezeknek a statikus elemhelyeknek. Az LG-s manus nekem azt mondta a panelcserénél, hogy a régebbi panelek elektronikái nem voltak elég pontosan beállítva beégés ellen, de az újak már igen. Meglátjuk, hogy a 2018. novemberi panelcsere után meddig bírja.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
daneel_hu
addikt
"Az összeadódó statikus tartalomra érdemes odafigyelni, nekem 55B7V-m van, 2017 novemberi vásárlás. Két dolog "égett be", az egyik a youtube app bal felső sarkában lévő teli piros és a jobb alsó sarkában lévő kis teli sárga "logó", pedig kíméletes képbeállítást használok (pl. oled fény 24) és ami még furcsább, hogy ezek a logók maximum 1percig látszanak belépéskor az applikáció főképernyőjén és soha nem maradt hosszabb ideig kint (ha akarnám sem tudna, mert gyorsan elindul a képernyőkímélő), ugyanakkor tény, hogy heti 7 nap alatt 7 alkalommal biztosan bekapcsoltam és ez elég is volt, hogy másfél év alatt összeadódva ott maradjon.
Viszont az LG nagyon korrekt, szó nélkül cserélte a panelt úgy, hogy a panelre újraindult a garancia."Mondjuk ez a sztori szigorú, mert itt már nem lehet azt állítani, hogy túlságosan magasra lett volna állítva az oled-fény.
Ami még lehetséges, hogy a youtube menüre külön profil tartozik, és az nem volt alacsonyan tartva... nekem az e6v-n így volt és az euro logó mellett a youtube-pöcök is beégett, de anno úgy láttam, nekem sajnos véletlenül a menüre magas oled-fény volt meghatározva.
Persze van aki beállítja "mindenre alkalmaz" cuccost, és akkor nincs gond.Viszont ha 24-es oled-fénnyel beégtek a pöckök az több mint durva, ráadásul 2017-es masina.
A yutúb is elmehet a pi***ba amúgy, igazán megoldhatná, hogy ne legyenek ilyen színes szarok a menüben.
-
daneel_hu
addikt
"A youtube is ugyanazzal a visszavett beállítással ment, minden bemenet és app egységes beállítással fut, persze kivéve a HDR-Dolby Vision, de a youtube menü képe hiába változik, az a logó még az ennél is lejjebb húzott oled fénynél is úgy világit, mintha az egekbe fel lenne húzva a fény és a kontraszt."
Akkor még szomorúbb ezt olvasni.
Elméletileg a 2017-es panelek ugyanolyanok mint a 2016-os társaik, talán csak szoftveresen volt némi védelem a készülékekben. De ez nem biztos.
YouTube-on van egy video erről a problémáról, és a hozzászólók között többen vannak akik ebben a cipőben járnak.Kérdés kinek milyen beállításokkal ment a tévéje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Redmi 14C - C-kategória
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Wise (ex-TransferWise)
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Vírusirtó topic
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest