Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
UberMutant
üzenetére
Én inkább azt mondanám valami teljes képernyős dolog menjen ne film alul felül feketével.
Mert aztán a nap végén elszörnyülködik a két ottmaradt friss sávon.
Oké a pixel refresh kiveszi majd, de akkoris...És összerakásnál nem csak a 2 ember a lényeg hanem hogy a teher mindig csak alul legyen a vastag résznél. felül semmi vagy csak alig.

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
&PuMbA: mindkettőtöknek köszönöm a tanácsokat

Igy fogok tenni.
Én alapból tv nem nézek, így nem volna szabad 'gondot' okoznia
Jah, és az üzlet saját eladoja szallitja, így több a szállítás díja, de a futarokbol nem kérek...
Es a sráccal együtt uzemeljuk be, igy a biztos
-
PuMbA
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
[link]
A csomó kis képet az oldal alja fele természetesen nem kell beállítani, illetve az OLED Light-ot (#15797) UberMutant szerint, mert itt a 17-es érték csak teljesen sötét szobában jó. -
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
a 100-as oled fényt vedd le (20-30 köré)
és elsőpár napban csak filmet nézz rajta.
és kicsomagolásnál kérj segítséget, ha nem akarod, hogy ívelt legyen a tiéd is.meg olvasd el ezt a topikot
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Hajnalka te azt nem tudhatod...

-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Na, ezt ellenőrizd le.

Voltak arról posztok mostanában (ma is), hogy meghajlott a tévé kerete. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
De hát ez nem ívelt

-
Pro Koryak
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Első dolgod legyen az íveltséget ellenőrizni...

-
Lacielvtárs
nagyúr
No drága uraim, az LG OLED65B7V megrendelve, holnap hozzák is.
Mindenkinek köszönök mindent.
Esetleg egy megfelelő kepbeallitast kérhetek?
Előre is köszönöm
-
válasz
zohan echte
üzenetére
Szerintem is jobban jársz így. Azt sem tudnád bizonyítani, hogy nem te okoztad hiszen az átvételnél ugye átnézted a terméket és mindent rendben találtál...
-
törölt tag
válasz
zohan echte
üzenetére
Miért nem az LGvel veszed fel a kapcsolatot?
-
torma1981
veterán
válasz
zohan echte
üzenetére
Miért nem rendelsz közben egy masikat? Max kered mikor szállítsák. Az sem 2 nap.
-
válasz
zohan echte
üzenetére
Ennyire nem, de egy pici ív lehet benne... ettől független én ezzel nem foglalkoznék... szvsz.
De ez én vagyok... levon bármit is az élvezeti értékéből szemből? Nem.
Nyilván ezt is valahogy szarul fogták meg és túlterhelték a tetejét, vagy összerakásnál vagy nem tudom.
-
törölt tag
válasz
zohan echte
üzenetére
A vásárlas (számlakiállítás) időpontja számít. Regisztálni augusztus 15-ig ráérsz.
A számlát nem állítják ki, amikor megrendeled az új tévét? Én csak a Media Marktot tudom, ott volt olyan, hogy kifizettem, megkaptam a számlát, a készülék pedig később érkezett.
-
zohan echte
tag
Szerkesztési időből kicsúsztam.
Csak még annyit az egészhez, hogy a telekom mondta vigyem vissza a készüléket egy üzletbe, majd sztornózzák, ez kb 1-2 hét. Majd újra megrendelhetem, mire a tv ideér, addigra pont kifutok az 5 éves garanciából. -
zohan echte
tag
Egy hete van meg az LG55B7V és a tetején ezt csak most vettem észre. Szinte az egész képernyő kicsit íves (cérna kifeszítve úgy néztem meg). Másnak is ilyen?

-
-
*Tata*
senior tag
A németeknél is jó áron van a 65-ös Oled.
[link] -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
értem, köszönöm az infót, ez azért nagyon jó hír

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pityu89
üzenetére
Szívesen! Anno én is ugyanígy megszívtam Kodival. De az LG is elég hülyén nevezte el a képméretet. Ráadásul, aki nem így állítja be, annak nem lesz pixelhelyes képe, csak átméretezett és ez vonatkozik minden LG oledre, amin "levágás nélkül" képméret szerepel a lehetőségek között.
-
Pityu89
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Köszi. Pana plazmáról jövök, ott tök máshol volt a képarány. :-)
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
"az új modellek ára meg úgy is a csillagos egekben lesz, jó szokás szerint"
Addig lesz drága a 8-as széria, amíg lehet kapni a 7-est. Nyugi, utána rohamosan csökkenni fog az áruk.
Sőt, edigi-nél az idei e8 széria bő 100-200e ft-tal olcsóbb volt pár hónapja, mint most(pl. 65e8 1misi alatt volt). Linkeltem is ide anno, hogy jól nyomják. -
Lacielvtárs
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Olyan sokáig nem is biztos, hogy elérhető marad a 65B7. A Euronicsban kategóriához mérten egész értelmezhető áron adják, érdemes szerintem az 5 év gondoskodást is kihasználni. (A július 15-ig megvásárolt tévékre él a promóció.)
Később is biztos lesz hasonló vétel, csak nem tudni, mikor. Lehet, akkor már az idei modellekben lesz érdemes gondolkodni.
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ahogy olvasom a hozzászólásaidat kb két éve eléggé elindultál lefelé az audiovizuális lejtőn ahol köztudottan nincs megállás.
Ha jól emlékszem az ELAC hangfalakkal kezdődött minden...
Sok sikert a beszerzéshez! Egyébként én is csak a méret miatt váltanék max, de az nekem még távoli az anyagiak miatt.
Btw tegnap PS PRO-n nyomtam az Uncharted lost legacy-t átjött egy haverom és csak kereste az állát de én is.
Szóval nekem marad a jó kis FHD OLED.
-
tothl
addikt
Volt projim is, plafonról lógatva, 2.10m széles vászonra. Az a baj vele, hogy (bár mondjuk én megoldottam) be kell sötétíteni és mégis csak macera. Lámpa, koszolódás, képromlás, satöbbi. A TV meg mehet egész nap és 3 év múlva is pont ugyanolyan mint új korában.
Az OLED -del vannak kétségeim de majd meglátjuk. Fél év távlatából még minden nap rágyönyörködöm. -
Lacielvtárs
nagyúr
Igen, pontosan ezek azok az érvek amiért a nagyobb oled felé kacsingatok...

Balika911: el sem hiszed ez mekkora probléma ám
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jah es jól mondod, a hangja sem semmi egy projinak és nagyon allergiás vagyok a monoton morgo hangra, a NASaim is azért van másik szobába, korbe belelve
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Micsoda problémák, LOL.

Projektorokról én annyit tudok, hogy a bemutatókon gyönyörű képet vetítettek velük. Viszont nem OLED, meg kell nekik egy vászon, plusz nekem rettenet hangos volt az összes amit láttam (hallottam). Valamilyen, helyiség felől hangszigetelt dobozba kéne rakni őket. Egy időben járt az agyam ilyeneken.
Már én is 65"-ban és OLED-ben gondolkodom. Kicsit variáltam a szobában, most szintén úgy három méterről nézem a képernyőt.
(#15759) krx21: Köszi a választ!
-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Azért a proji méretben más liga, viszont OLED után nagyon zavarna a fekete helyett a szürke. Meg ahogy elnézem, a szobádat is feketére kellene festeni hogy maradjon valamennyi kontrasztod. Anno én is ezért vettem inkább 65" OLED-et.
-
krx21
nagyúr
válasz
üzenetére
Egyértelműen nagyobb. A hatás persze folyamatosan csökken. De én 2,5 méteről nézem, néha egy kicsit közelebb ülök. Visszont 65" után az 55", hát igen rossz. Ilyenben is volt részem,mert már volt anno 65"-os Tv-m.
Ez a méret kérdes távolság és egyéni preferencia kérdése.
A képek elnézve, neked kell a 65", mint tanyára a villany.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Vászonból mekkora férne el, és milyen messziről nézed? Mert azért lehet az az eset, amikor a méretből profitálsz többet, és jobban jársz a vászonnal, vagy akár egy benga (80-85"-os) LCD-vel.
-
tothl
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ha mégis túl nagy, csak szólj és cserélünk. (55B7v).

Nem fogod megbánni, jó cucc ez. Már úgy értem az OLED. -
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az biztos hogy már csak a méret miatt is megéri, de kicsit a képminőség is jobb lesz. Most nem részletezem hogy miért, gondolom olvasod az OLED topikot.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, sajnos nem találok fullhd oled 65-ös méretben...
Joshi : neem
hanem hogy esetleg kell e állványt is venni 
Mindjárt feltapaszkodom, és lemerem

Mindannyiotok véleményét köszönöm

Szóval ugyanez a kepminoseg, csak nagyobb méretben, jól hangzik
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Hát a nagyobb az nagyobb élmény, az biztos. Nekem is egy 55"-t váltott.
Elfér amúgy? -
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ennyire jól megy, hogy bútorhoz veszel tévét?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Szerintem a méret miatt érdemes cserélni. Vagyis hogy érdemes-e, azt te döntöd el, mindenesetre szembeötlő a kettő közti méretkülönbség. Plusz ott a HDR ha nézel majd ilyet, és az eggyel újabb panel.
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Majdnem 80cm...
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ez az, köszönöm! Kár, hogy csak ki/be lehet kapcsolni, mert nem rossz funkció, csak idegesítő, hogy időközönként értesít, h van ez a funkció.
-
-
törölt tag
M4 esetében feljönnek infó lehetőségek az alsó színes gombokhoz rendelve. Ezt ki lehet kapcsolni? Elején tetszett, de már inkább zavaró...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pityu89
üzenetére
Van olyan képarány, hogy "levágás nélkül". Ezt kell alkalmaznod, különben le fog lógni a GUI. Nem kell a PC mód, az játékhoz lett "kitalálva", mert korlátozni fog egyéb beállítást. Amúgy nálam is Kodi fut...
Warm 2 hasonlít leginkább a valóságos színvilághoz (bőrszín egyebek) . A kontrasztot kicsit soknak érzem ehhez az oled fényerőhöz, én úgy 80-85 körül gondolnám megfelelőnek, de ez csak tipp. Élességet 0-n használom HDMI bemenetekről, de 10-nél nem mennék magasabbra.
55-ös színmélység túlzó színeket fog eredményezni, de csak szerintem. Én 42-n használom, ha jól emlékszem. -
Pityu89
senior tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Köszönöm. 24P jel jön bőszen, a valósághű mozi mit csinál pontosan?
-
Partizan182
senior tag
válasz
Pityu89
üzenetére
Haladóra rakd át a profilt, egyébként a lentieket módosítanám csak a tiédből:
Élesség 10
Színtelítettség 50
Fehéregyensúly: warm 2 (W45 a csúszkán)
Valósághű mozi be ha 24hz jelet kap.Fehéregyensúly elsőre nagyon melegnek fog tűnni, de ez az industry standard, a színek így kerülnek a helyükre.
-
Pityu89
senior tag
Költözés után végre sikerült végső helyén beüzemelnem az 55EG9A7 tévém. Wetek Play 2 médialejátszóm van, Libreelec fut rajta. Lejátszó menüje túllógott a képen, bemenetet átnevezve PC-re megjavult a dolog. Ám filmet indítva szintén túllóg a dolog (időjelző skála lelóg a képről) Gondolom túlpásztázást ki kéne kapcsolom, de nem találom a menüben. Merre keressem?
Következő beállításokkal használom a készüléket, mit kell beállítanom, hogy a legélethűbb képet kapjam?
Eredeti (felhasználói)
OLED fény: 30
Kontraszt: 95
Fényerő: 50
Élesség: 25
Szín mélység: 55
Árnyalat: 0
Színhőmérséklet: C20
Dinamikus kontraszt:ki
Színjavító elektronika: ki
Színskála: eredeti
Szuperfelbontás: ki
Gamma: Közepes energia megtakarítás.
Zajcsökkentés: ki
Valósághű mozi: ki
Szemkímélő funkció: ki
Trumotion: kiKöszönöm a segítségeteket.
-
RockHaRD
addikt
No, úgy néz ki sikerült megoldani a lejátszást gépről. Gyönyörűen smooth minden. Az egyetlen gondom, hogy gyors mozgásoknál van némi szellemkép

Lehet még ezzel tv beállítással segíteni valamit, vagy szokjam meg?
-
-
krx21
nagyúr
A sony hivatalos oldalán is írják... De mint Te is kinyomoztad: A sony egyszerűen elvetette a régen egzakt műszaki jelentését a Triluminos szónak és leminősítették egyszerű marketing kategóriás jelzőnek...
Már évek óta elkezdődött ez a folyamat, hisz van sony triluminos bluray lejátszó és sony triluminos erősítő is...
Pedig a sony büszke lehetne erre a szóra, hisz ők csinálták először a quatum dot lcd-t, amin most a Samsung lovagol Qled néven... -
Faresz29
aktív tag
55E7N 499 bruttó, szerintem bomba ár! Nagyon elgondolkoztam rajta...
-
Joshi
titán
-
RockHaRD
addikt
Ha rossz topikban kérdezem, akkor navigáljatok tovább légyszives: Létezik olyan lejátszó Windowsra, ami képes olyan folyékonyan lejátszani a 4k hdr filmeket, mint az LG oled belső lejátszója? Nem hiszem el, hogy egy gép, ami majdnem kétszer annyiba került, mint a tv, nem képes normálisan akadás nélkül lejátszani a 4k filmeket. Mi lehet a gond?

-
Joshi
titán
A Euronics hülyeségeket ír nem érdemes foglalkozni vele, pl az XE7005-höz is odaírták hogy Triluminos pedig a 2017-es tévék közül csak a XE80-as szériától kapták meg a tévék.
Egyébként már kérdeztem én is hogy OLED-nél mi akar lenni a Triluminos, és Partz fórumtárs megválaszolta.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Amúgy én nem látok Sony 55A1-et 700 alatt.

-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az LG 55B7 meg csak 450.

Itt inkább az az érdekes, hogy a 2018-as modellek közül olcsóbb a Sony mint az LG, gondolom javítani akar a Sony az eladásokon. -
Pro Koryak
addikt
Az 55a1 meg csak 500e.
-
Tengri
senior tag
Az 55-ös sony AF8 most "olcsó"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
darthdenes
üzenetére
Minden bemenethez egyedi beállítás szükséges. Legalább is ha jót akarsz magadnak. Ergo YT, TV, HDMI 1, 2, 3, stb stb, mind egyedileg külön-külön testre szabható. Innen kezdve nem lesz/lehet hatalmas eltérés a különböző források váltogatása esetén.
-
darthdenes
tag
válasz
ahab2020
üzenetére
"Autómata színkiemelő"
Szerintem itt arra gondol, hogy pl média menü/youtube stb más színbeállítasokat használ, mert amikor rányomok a filmre láthatóan beál a fehér színhőmérséklet (ergo meleg 2) a választottra. Más képbeállítást használ ilyenkor a menü mint amit filmnézéshez állítottam.
Szerintem. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ahab2020
üzenetére
Lehet ABL is... de
Dinamikus kontraszt ki van kapcsolva?
Otthoni módban van a tévé, nem üzletiben?
Nem valamilyen előre beállított gyári képmódot használsz?Tru motion 2/10 legyen, ne 2/2. Esetleg lehet 3/10.. Nálam 3/10 egy ideje és nem látok zavaró zajosodást, szaggatást, akadást. Igaz, nem is tűnik el teljesen a 24p röcögése, cserébe nem "esik darabjaira" a kép. Jó kompromisszumnak mondanám.
-
törölt tag
válasz
ahab2020
üzenetére
"automata színkiemelő"
Ez az ABL lesz szerintem. Erre a kifejezésre keress, így már volt róla szó a topikban. Ez nem a színeket emeli ki, hanem sötétebbre veszi a teljes képet, ha az átlagos fényesség amúgy magas lenne.
Kikapcsolni nem lehet, maximum ha sötétebbre kalibrálod a képet, akkor kevésbé lesz agresszív.
"Tudja valaki, hogy a hdmi link-t fent lehet-e valahogy tartani stand-by-ban?"
Azt szeretnéd, hogy standby-ban is aktívnak látszódjon a tévé? Én ilyen HDMI-s eszközzel még nem is találkoztam. De a problémát se értem - mi a gond azzal, hogy ha kikapcsolod a tévét, akkor a tartalom átkerül az aktív kijelzőre? Ez a normális működés.
Ezt szerintem csak úgy tudod kikerülni, ha bekapcsolva hagyod a tévét, és beállítasz neki egy fekete képet képernyővédőként.
-
ahab2020
újonc
válasz
dgyuri0123
üzenetére
automata színkiemelő
Nem tudom, hogy ennek a jelenségnek van-e egyáltalán hivatalos neve. én neveztem el így mert ezt csinálja.
a tartalomtól függően élénkebbé vagy mattá teszi a színeket.Nincs benne a menüben ilyen funkció, ha mindent off-ra teszek akkor is csinálja.
Úgy lehet látni, hogy a desktop színe változik ha egy nagy sötét vagy világos téglalapot jelenítek meg.de mint mondtam menet közben ez nem tűnik fel mert nagyon szépek és élethűek a színek.
A true motion-nál meg pont azt csináltam igen. 2-re tettem mindkét csúszkát.
Nem a forrással nincs baj mert kikapcsolva vagy ilyen alacsonyra beállítva nincs vele gond -azt leszámítva, hogy magasabbra állítva azért folytonosabb volt a kép.Nem volna rossz ha ennyi pénzért normális szoftverrel adnák el azért.
Tudja valaki, hogy a hdmi link-t fent lehet-e valahogy tartani stand-by-ban?
Köszönöm.
-
-
Joshi
titán
Nem a praktikusról volt szó hanem hogy szép és jól néz ki azaz esztétikus. És igen az A1 nagyon jól néz ki, de valaki nem tudja elfogadni hogy kicsit hátrafelé dől hiszen a tévék eddig soha nem dőltek hátrafelé. Ez kb olyan mint az ívelt kijelzők, sokaknak bejött még többeknek meg nem. Egyébként nálam szóba sem jöhet a tévé asztalon tárolása, mert a batár centersugárzó ott van. Az A1 falon teljesen jó, annyi hogy kicsit jobban eltávolodik a faltól mint egy hagyományos talpú tévé.
-
krx21
nagyúr
Nekem nem "fordulatom" van a Sony-val, hanem elfogultság nélküli véleményem... (nem kapok már fizetést a Sony marketing osztályról.
)
Bármely márkánál dícsérek, ha tetszik vagy fordítva.
A külsőtől elvonatkoztatva is vannak hátrányai ennek a kialakításnak, amit Te tudsz a legjobban, hiszen ott van a szobádban.
A1: asztalra tévé hátra dől és még falra helyezve is sok helyet foglal hátul. Az új készülék ezektől már mentes, ( (nem véletlenül, hisz a koncepció nem jött be), viszont maradt az asztal síkjában, ami szintén nem szerencsés.
Gondoljunk csak bele, hogy így az asztal felületén sokkal jobban tükröződik a képi tartalom.
De mint mondtam, ezt csak az én észrevételeim... -
lezuvius
őstag
Sziasztok!
65B7V 750e-ért 5év garival megéri vagy várható, hogy lesz olcsóbb?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ahab2020
üzenetére
"automata színkiemelő"

Azmiaz ? Ilyennel még nem találkoztam.
A Trumotiont pedig próbáld 2/10-re állítani, úgy a legjobb, esetleg 3/10. Fogalmam nincs hol állhatnak a csúszkák nálad, hogy ilyen képhibákat okoz. De sok esetben a rilíz sem jó és azon a tru-motion sem fog javítani, inkább ront.
HDMI kérdésre nem tudom a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor