Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz alaves #13416 üzenetére

    Nálad valami nagyon nem kerek, és a te példád is bizonyítja, hogy nem lehet más kalibrációs értékeket használni. A teszten ha kinagyítod a kalibrálás utáni ábrát, akkor látható, hogy a piros és a kék a helyén, a piros kicsit túl megy. Mivel ez 2d-és ábra, ennyiből nem lehet megállapítani, hogy a telítettség sok, vagy a fényerő nem megfelelő.
    Igaz, hogy én B6-ost kalibráltam, de automatikuson megfelelő helyre kerülnek a színek. Nem hiszem, hogy visszaléptek volna a következő modellben ezen a ponton. Mondjuk én a 180cd/m2 fénysűrűséget is soknak tartom.
    Azt is tudni kell a színtelítettség állításával kapcsolatban, hogyha a nem egyforma szinten vannak a színek, akkor a színtelítettséggel csak egy színt tudsz megfelelően beállítani. A többi szín másként fog eltérni. Magyarul, ha a piros sok volt neked, és a kék meg kevés a zöld pedig pont jó, akkor a színtelítettség csökkentésével a piros jó lesz, a zöld csökken, a kék pedig tovább csökken. Ezért jó a cms, mert ott külön lehet korrigálni. Ugyanez igaz az árnyalatra is, ha a cián és a sárga a helyén van, a magenta pedig nem, akkor az árnyalat változtatásával a magenta a helyére kerülhet, a cián és a sárga viszont eltávolodik a megfelelő helyről.
    Én a helyedben ha lehetőséged van rá, megméretném a tévét. Arról még nem is beszélve, hogy ezek a szélső értékek, a közbenső szaturáció és colorcheker értékekről semmi infó nincs, azok pedig fontosabbak, mint a szélső értékek.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák