Hirdetés
- Apple MacBook
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rewmac
tag
-
Rewmac
tag
Akartam már kérdezni valaki csinálta már az s90c - s95c modot vagy az 1700nites esetleg 2000nites modot? Nem tervezem csak érdekelne mennyire durva a különbség. Nem nagyon találok összehasonlításokat, véleményeket erről.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
golfvariant #111175 üzenetére
S90D -ről volt szó. C4 -nél van DTS.
-
Sasi001
senior tag
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #111164 üzenetére
Az 1.gen WBC kijelzőktől kezdődően ez egy bevált gyakorlat volt a nyers panel bejáratására, azért hogy minél homogénebb legyen. Az összefoglalóban is benne volt. Azok HDR pattern-ek tehát a fényerő és kontraszt amúgy is csutkán van mint normál használatnál, a szín és a képjavítók felhúzásával csak fokozódik kicsit a hatás. Nálam bevált régen is.
-
Partz
senior tag
válasz
robi-k #111144 üzenetére
Alkalmazták, Sony-nak 2004-2008 között több ilyen tv-je is volt. Azért vezették ki, mert eléggé megdrágította a gyártási költségeket. Attól még ez ugyan úgy egy LCD tv marad bármit csinálnak vele. Oled mellett jó ha van ilyen, de nem hinném, hogy vetélytársa lenne.
Ami leváltja idővel az oled-et az a quantum-dot technológia lesz, de semmikép sem az egyre költségesebben előállítható LCD.
-
C4-nél egy laptop amibe RTX 2080 Super 8GB MXM kártya van, mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábellel a max. (PC mód és PC-re rakva a csatlakozás típust) 2560x1440 120Hz ami állítható.
G-Sync nincs, ha a TV-t be is állítom (jatekoptimalizalas menunel) akkor elmegy a kép instant.(HDMI 2.1 kábellel nem próbáltam, csatlakozás a laptopon 2.0b ha jól emlékszem, mDP 1.4 az biztos, 2 db van egymás mellett) - laptopba a kijelző FHD 240Hz G-Sync 100% sRGB.Most majd nézem a napokban az újabb laptoppal, amibe RTX 3080 16GB MXM kártya van, HDMI 2.1 kábellel HDMI csatin hogy mi a helyzet.
Mikor próbáltam, ott volt 4K 144Hz és G-Sync is TV beállítás nélkül (se nem PC-re állítva a csati és jatekoptimalizalas menübe a G-Sync sem volt külön be kapcsolva) Viszont a kép villogott, mikor be állítottam már 1440p-re 144Hz-n , 4K-n is.Kíváncsi leszek ha majd próbálom, akkor mindent be állítva a kép rendben lesz-e vagy villogni fog?
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac #111161 üzenetére
A fórumtárs A95L-je elég érdekes, QD-OLED nem szokott bandingos lenni, pláne az egész kijelzőn. Szerintem 1000-1500 óra környékén még az enyémen is volt egy db nagyon halvány pár centis banding, utána múlt el valamikor. Nem foglalkoztam vele úgyhogy nem tudom mikor tűnt el, 3000-4000 óránál már biztos nem volt ott. Mikor észre vettem pixelfrissítőt futtattam 3x, illetve 2x4 órában (pár nap eltéréssel) [link] hurokban folyamatos lejátszással (csutkára felhúzott szín beáll.-al+ tónusáth.+dinamik.kontr.).
-
alaves
addikt
válasz
Cool Face #111160 üzenetére
Buta Samsung-os elnevezések. 'Képtisztaság: auto' esetén csak az interpolációt kapcsolja be (+de-blur +zajcsökk). Szappanoperás lesz a kép, nincs 24p-s szaggatás hátha ez a baj.
Képtisztasági beáll. > Képtisztaság: egyedi > Képtisztaság: ki (csúszkával) (ez az almenü a BFI)
-
Rewmac
tag
válasz
alaves #111158 üzenetére
Csináltam ezt az elmúlt másfélben ahogyan korábban is beszéltük februárban, de egyre jobban látom sajnos. Nagyon szerettem a TV-t, de kb így nem tudom végigjátszani rajta az AC Shadows-t borzasztóan elkezdett zavarni mintha rosszabb lenne. 1100 óra után még változhat? Nem csak az első 200-ban?
-
Cool Face
aktív tag
válasz
alaves #111154 üzenetére
Képtisztaság akkor végülis ki vagy auto legyen?
Próbálom leszűkíteni a dolgokat így inkább most már csak Apple TV-n YouTube-ot nézek. SDR 60hz az alap beállítás, a dinamikatartomány egyeztetése és a képkockasebesség egyeztetése funkció be van kapcsolva. Filemeket, Xbox-ot mellőzöm addig még rá nem jövök. -
Cool Face
aktív tag
válasz
gab1ka #111153 üzenetére
Köszi, átolvasom ezt is, én is elég sokat olvastam erről a jelenségről, de nálam nem jelentkezik ennyire drasztikusan, hogy migrén és hasonlók ezért talán más lehet a probléma nálam. Inkább nagyon gyors szemfáradás ahogy jellemezni tudnám. Gondoltam hátha itt is valaki találkozott hasonlóval. A beszéltek alapján elkezdem szisztematikusan tesztelni a dolgokat. Hozok teszt alanyokat is a családból és meglátom milyen konklúziót tudok levonni, de hasonlóan a linek lévő problémához soha semmilyen kijelzővel ilyen gyors szemfáradást nem tapasztaltam az elképzelhető legrosszabb körülményekkel mellett sem.
-
so_ha
senior tag
LG G5 Erster Blick (német nyelvű videó)
-
gab1ka
senior tag
válasz
Cool Face #111152 üzenetére
Ha nem okoz gondot a az angol akkor rengeteg hasonló problémával küzdő usert fogsz találni a neten külföldi fórumokon. El se kezdem linkelgetni őket mert nem nehéz megtalálni "oled eyestrain" "new tv eyestrain" stb stb.
Volt egy azt hiszem AVForums-os bejegyzés ahol az ember végigsorolta az elmúlt éveiben vásárolt tévéit hogy melyik mennyire és milyen mértékben bántotta a szemét. Volt köztök több fajta OLED több gyártótól, új LCD-k is, semelyikkel nem tudott megbarátkozni, ellenben a régebbi lcd tévéje semmi gondot nem okozott neki. Volt szemésznél is, az ég egy adta világon semmi problémát nem találtak nála. Állítgathatsz bármit a tévén, jó eséllyel nem ott lesz a gond. Van aki más mértékben érzékeny az ilyesmire, szerintem keresgélj a témában hogy mások mire jutottak végül.(meglett az említett bejegyzés is: [link] )
-
tibbike01
őstag
A virágboltos filmek, amik nevében benne a Dolby Vision azok sima HDR-ben jellennek meg a Samsung TV-ken vagy le sem játsza őket a TV?
A DTS hang semmilyen szinten nem megy át a Samsung TV-ken? Ezáltal az Atmos hang sem megy át a soudbar felé?
-
robi-k
őstag
Igazán ígéretes lehet a Sony új RGB LED technolóciájú képformálás: Sony Develops Next-Generation Display System with Proprietary Signal Processing Technology for Individual RGB Control of High-Density LED Backlights Komoly vetétlytársa lesz az OLED-nek, főleg ha az áruk kb egy szinten lesz, az RGB LED javára.
Felmerül bennem, ezt az RGB LED háttérvilágítási megoldást ez idáig mások miért nem alkalmazták? -
Cool Face
aktív tag
válasz
alaves #111141 üzenetére
Módosítottam a beállításokat az általad leírtakra. Megnézem így lesz-e változás bár gyanús, hogy a gond az az, hogy túl nagy. Előtte egy 55” Sony LED TV-m volt. A TV-t úgy állítottam be a falon, hogy képernyő közepe ülve szemmagasságba essen viszont eldőlve a kanapén ez már annyira nem igaz és nem tudom egyben az egész képet nézni. Középen is ha csak kimérten beülök. Nem gondoltam, hogy ez gond lehet mert a THX ajánlása szerint 40 fokot kellene a látómezőben kitakarni ami 90” ilyen tavolsagrol nezve. Megmértem ujra es 3,8m-ről nem 3,5m ahogy korábban írtam. Családtagokkal is tesztelem majd a TV-t hogy hasonlóak-e a tünetek.
-
alaves
addikt
válasz
Cool Face #111139 üzenetére
Eddig milyen és mekkora TV-t néztél? Célszerű kizárásos módszerrel megállapítani a problémát. Intelligens mód: ki (képnél), (hang mind lehet: be, mert jól dolgozik). SDR-ben csúcsfényerő: ki.
- filmmaker képmód > szakértői beáll. (ellenőrizd): kontrasztjavító: ki; színköz: auto
Ha a 24p szaggatás okozza a problémát:
- filmmaker képmód > szakértői beáll > képtisztasági beáll: auto (utána lehet majd az interpolációt pontosítani, ha ez a probléma)
Ha a méret okozza a problémát (szemmozgás):
- messzebbről próbálni nézni (a képernyő közepe lehetőleg szemmagasságban) -
Cool Face
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! S90D-ről van szó. Filmmaker módot használok alap beállításokkal csökkentett fényerővel. 36-ról 25-re nappal, este 15-20.Minden képjavító ki van kapcsolva, meleg 2-es színhőmérséklettel. Próbáltam az Rtings-es javasolt beállítással is ami tulajdonképpen alap filmmaker mód 2.2 gamma és magas csúcs fényerővel.
-
-
alaves
addikt
válasz
Jeep1 #111123 üzenetére
Egyébként ha már nem küldhető vissza, QD-OLED-nél jó esély van arra, hogy több száz üzemóra múlva teljesen homogén lesz ha le tud futni a 4 üzemóránkénti kompenzáció készenléti üzemmódban (áramtalanítás ne legyen éjszakára, csak ha vihar van vagy hosszabb időre nincs otthon senki).
-
hello28
aktív tag
Sziasztok!!! Ha be van kalibrálva egy Tv és valami gond van vagy lesz Vele ,pl panel csere, akkor minden újra tábla vagy fel lehet használni az előző tv beállításait!? Köszönöm
-
enonlui
tag
Hali mindenki!
Segítséget kérnék hogy mitévő legyek....!
Lg oled55b9 tvről van szó. Össze van dugva egy harman/kardon erősítővel. Hdmi-arc ponton keresztül. De valamiért leugrál az erősítő a tvről vagy fordítva a tv-n is be van állítva a hdmi-arc használat. Hol megy a hang hol nem. Amikor van egy kis pillanatnyi kontakt hiba akkor hang egy el egy pillanatra meg az erősítő megjeleneik a PCM felirat. Próbáltam másik hdmi kabelel és rá kötöttem hdmi-n keresztül más hangprojektort és annál is így viselkedett. Most akkor vagy a tv-n a csatlakozó a hibás vagy szoftveresen van valami galiba?
Valaki esetleg tudna valamit hogy mitévő legyek!? Előre köszi mindenkinek. -
alaves
addikt
válasz
Cool Face #111125 üzenetére
OLED-nél nincs PWM. Képmód: filmmaker, színhőmérséklet 6500K (LG: meleg 50, Samsung: meleg2). BFI: ki (LG: OLED motion/pro: ki, Samsung: képtisztaság: ki).
A WOLED/QD-OLED nagy dinamikájú, ∞ kontraszttal rendelkező kijelző (AMOLED-től eltér), elképzelhető, hogy érzékeny a szemed erre vagy a méret túl nagy (hihetetlen, de olyan is van pl. nálunk a családban is). Esetleg interpolációval is lehet próbálkozni (trumotion fokozatok), mert a 24p/77" +pulldown +OLED gyors válaszidő > szaggattás is lehet probléma. -
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
kb 2 hete cseréltem a TV-met 77”-es OLED-re de a mai napig nem tudtam megszokni. 3,5M-ről nézem. 30-as fényerőről indultam most járok 15-nél és kb fél-1 óra után már el is fárad a szemem. Sötétben, világosban nézve ugyan úgy. A PWM-hez lehet köze? Minél alacsonyabb a fényerő annál rosszabb gondolom a villogási frekvencia. Tökéletes a szemem, nem vagyok szemüveges, soha semi ilyen “érzékenységem” nem volt ezért is lep meg ez most. PC-n, telefonon ami ugyan úgy OLED vak sötétségben közelről magas fényerőn sincs semmi bajom tőle. A TV előtt meg kb kiszárad a szemem. Az elején szimplán csak kifolyt, de a fényerőt már visszavettem… -
Jeep1
tag
Sziasztok,
Vásároltam 3 hete egy Sony XR-65A95L-t melynek menüben illetve szürkénél fura képe van. Médiatartalomnál nagyon ritkán észrevenni, de aggasztó egy drága TV-nél ez a mértékű banding.
Valaki aki benfentesebb tud róla véleményt mondani, hogy ez tűréshatáron belül van, vagy rossz? Ment már kb 100-120 órát.
[kép] [kép] [kép]Köszönöm,
-
-
Sasi001
senior tag
válasz
hyppo! #111102 üzenetére
Nem ált szándékomban sem támadni, sem félreérthetően fogalmazni. Csak jeleztem, hogy használtam már mindkét változatot, de nekem egyértelmű, hogy nem egy régi modellel hasonlítok össze egy új modellt, annak semmi értelme. Sőt privátban kikértem Vhiktor véleményét is. Megnéztem a c4-g4 és s95d-t is. Számomra szebb volt az s95d úgyhogy az maradt. Egyébként az s95b-t nem is akartam lecserélni, csak nagyobbat szerettem volna. Így lett 77S95d.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Sasi001 #111100 üzenetére
Sasi nem tamadlak, de mondanivalód, hogy volt már qd oked és woled ed is akkor tapasztalatból van hasonlítási alapod. Magyarán összehasonlítodtad már a korábbiakkal valamint ahogy írtad G4 is van a családodban.
A leírtakból az ember kikövetkezte.Ismétlem nem tamadás, beszelgetünk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Autós topik
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
- Milyen processzort vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i7-6GEN I 12GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest