Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vata666
tag
Sziasztok!
Mai napon hozták vissza a 48A1et, kijelző cserélve. Megnéztem milyen a panel és azt kell mondjam, hogy full homogén és egyéb problémákat sem vélek rajta felfedezni. 4 éves a készülék. Van még egy éve újra valami hibát dobni. Union biztosítos plusz garancia lett érvényesítve. Amúgy a panel kezdett több helyen pontokban kiegni. Annyi, hogy így Vhiktor kalibracioja már nem él..., de valamit valamiért. -
vata666
tag
-
vata666
tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Én tavaly annyiért vettem a 95d 77 colos Samut

-
vata666
tag
Köszi szépen a válaszokat. Ma volt, kellett egy Tv áramtalanítás(77s95d)...Servioo és plex kombó. Most este kipróbáltam és megy akadás nélkül a nagy bitráta is. Természetesen minden úgy van állítva ahogy kell. Azért is volt furcsa. Amúgy van egy zidoo is itthon. NAS rol ment előtte a többi, de egy ideje gond van vele és félretettem.
-
vata666
tag
77 S95D nincs hang. LG c8 régen csinálta... Nálam a Samsungnál (77s95d) már volt egy hátlap csere. Azóta nézegetem néha, de rendben van
. -
vata666
tag
Sziasztok! Samsung 77S95d szerviz update2. Ma voltak itt. Ekron Kft. Szekszárd. Samsung szervíz sok sok éve. Amúgy én is Szekszárdon élek. Ketten jöttek. Gyári csomagolásban hátlap. Olyan volt, mint egy új tv. Azt mondták a kijelzőket is ilyen csomagolásban küldik. Kesztyűt nem akartak húzni, mert csúszik. Természetesen össze lett tapogatva, de szerencsére ez a matt kijelző abszolút letörölhető sima szemüveg törlőkendővel. Amúgy még nem láttak ilyen tvt. Teljesen pattintós volt a hátlap, de van olyan a mini LED szériában aminek az alján ragasztás is van. Ahogy szedte szét a srác több helyen el is repedt. Amit hoztak újat... Egy alapjában ócska anyagú műanyag szar... Úgy tűnik a mai világban ennyi jár. Beszélgettünk. Elmondtam a negatív szervíz kritikákat, stb. Ők is meséltek. De azért megy a javítás. Annyira talán nem kell őket taknyolni. Amúgy ez a hátlap normálisan áll. Sok apró pattanás a széleken és sok belső ponton. Reméljük nem lesz már vele probléma. Amúgy megdicsérték hogy milyen jó képe van. Nagyjából ennyi 🙂
-
vata666
tag
Samsung 77S95d szerviz update1: Ma felhívtak a Samsung szervíztől, hogy megrendelték a hátlapot. Jövő hét elején várható és jönnek is. Beszéltünk a részletekről, hogy mikor hogyan jött elő. Ő is mondta az ő részét. És amúgy valóban elvileg pattintott a hátlap, de beszélt ragasztásról is, mármint hogy úgy is van csinálva egyes esetekben. Attól függ... Jövő héten írom a többit.
-
-
vata666
tag
Sziasztok! Samsung 77S95d reklamáció. Samsung webshopon keresztül vásárolva és reklamálva. A hiba: hátlap ragasztás elengedte több helyen, ahogy már írt más is ilyenről. Nálam is talpon áll november eleje óta. Múlt hétfőn írtam nekik először. Küldtem képeket, videókat, stb. Szerdán jött egy válasz emailben, hogy küldjek még képeket amin jobban látják. Nem kellett volna azon semmit jobban látni... Akkor küldtem még képeket... Nézik a technikusok. Gondoltam várok máig, hogy történik e valami. Nem jött válasz. Írtam nekik. Próbáltam velük beszélni, de nem vették fel. Aztán a 80-as számot felhívtam, de kb. össze vissza beszélt valami fiatal, de hozzá nem értő és nem akaró valaki. Aztán gondoltam újra chat... Leírtam újra az ügyszámom. Írta, hogy nem tud segíteni. Hívjam fel a 80-as számot. Mondtam talán irányítson át ahogy kéne a technikai részlegre. Megtörtént.. És Dorottya nevű ügyintéző a leírtak és történtek alapján, okán sikeresen el tudta intézni, hogy a következő napokban majd hívjanak és jöjjön a szervíz javítani a hibát... Ha nem áll ki durva módon az ember az igazságért a mai világban, akkor lefossák. Mellékelek pár képet is, hogy milyen a hiba... Nagyjából ennyi 🙂 [kép] [kép] [kép] [kép]
-
vata666
tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Nekem már csütörtökön is ott volt sok tartalomnál. Olyan nagy különbséget nem látok, de biztos a dinamikus miatt azért kell, kéne legyen...
-
vata666
tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Én váltottam. 24-ig lehetett nekem. 1850 helyett 2590. Google pay lemondva. Visszatérítés igénylése. Már vissza is ért a pénz. Utána a Max 80-as számon elérhető. Adtak egy kódot, hogy maradjon a kedvezmény. Bár először ki kellett fizetni a 3890 et, de visszaküldték a differenciát is.
-
-
vata666
tag
Köszi szépen a válaszokat
-
vata666
tag
Megnézitek légyszi ezen a videón, hogy 1%-tol kinek hány százalékig vannak függőleges és vízszintes csíkok. 77S95D elég fura, hogy 1-20 között szépen látható főleg függőleges csíkok is vannak. Vásárlás után is néztem, de nem igazán vettem észre. Most olyan 330 óra van benne. S95b nél nem emlékszem ilyesmire. Lg oled et is megnéztem. Annál 40-45%ig látható. Köszi előre is.
[link] -
vata666
tag
Egy kis finomság...
https://youtu.be/V_HnUn7zWKw?si=Rts6mrSBzGfvxfBq -
vata666
tag
-
vata666
tag
Ezzel én nem értek egyet. Saját példa. 43-77 colos tévék vannak itthon(Samsung, TCL, LG). Mindegyiken szép az adás. A legszebb kép a legnagyobb méreten van (77s95d ). Semmilyen hibát nem lehet látni. Hozzátéve, hogy az ország legjobb minőségű kábeles optikai hálózatán vagyunk (Tarr Kft.).
-
vata666
tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Fogalmam sincs... De miután kikapcsoltam a funkciót és a tvt. Egy darabig 60 watt körül mutat, amíg nem kattan szokásos oled.... Utána viszont olyan hangot adott ki... Villant is egyet a kis piros és olyan hangja volt, mintha tönkremegy. Akkor állt vissza a fogyasztás erre a normális(1 watt körüli) értékre. Megvan amit írtam az applikációban?
-
vata666
tag
Úgy tűnik megvan a megoldás. Menü, általános információ, hang, kéz nélküli ébresztés. Az be volt kapcsolva. Kikapcsoltam és most 0.8-1.3 wattot mutat az okos konnektor. Kíváncsi vagyok az applikáció hogyan reagalja le.
-
vata666
tag
Sziasztok!
77s95d standby állapotban okos konnektor 11-13 watt között mutat. SmartThings-ben pedig 10 watt. Ez mitől lehet? Amikor be lett üzemelve hétfőn este.... Kedden pár órát mutatott nullát. Onnantól kezdve ezt a 10 es értéket (SmartThings-ben). Az előbb próbáltam az okos konnektort az pedig még többet. Sdr-ben 60-160watt. Hdr-ben elment néha 400 fölé is. De ez a standby állapot nagyon zavar. 0.5 kéne elvileg legyen. Valami ötlet, gondolat légyszi?! Rámértem a TCL re is 0.5-0.8 watt a standby. -
vata666
tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Mivel volt már egy darab belőle itthon júliusban, így a látvány, hangzás nem új. Csak akkor visszaküldtem... Most még olcsóbban meg tudtam venni. És éppen volt is készlet. Nagyon ritkán van belőle. A connect box CI modul része volt, illetve kérdéses. Nem akarta rendesen felismerni a kártyát. Tegnap volt is kint a szolgáltatótól ismerős. Ki is cserélték a kártyát és a modult is. Azóta lekopogom, hogy rendben van. A kép szép, hang szar 🙂. A rendszer néha belassul, főleg ha hdr műsor, tartalom alatt akar az ember mondjuk a menüben "játszani". S95B is csinálta néha. Belső alkalmazásoknál veszek észre bugokat. Este pl a Disneyn egy tartalom eltolódott képpel jelent meg. Pause, start és jó lett. Azt írják avs fórumon, hogy jön hozzá, illetve már egyes régiókban van 1201-es sw és javul... Mondjuk az éppen gamemod amit olvastam, de akkor is. Hangprojektor ma érkezik. Azt viszont nem tudom, hogy a digitális audió kimenet 100ms -os alapértelmezett beállítás jó lesz e hozzá ha osszerakom. Optikai kábel esetén ugye. HDMI kizárva a házimozi rendszer miatt.
-
-
vata666
tag
Fotó nem adja vissza. Rózsaszín és lilás lesz a fényképen
Amúgy fekete telibe. Csak a fény esik rá. Akárhogy fotózom... Semmi értelme feltölteni, mert false. A lényeg, hogy látszik a fény/árnyék. És mégegyszer: totál fekete amúgy élőben. Itt ülök szemben vele és nem látszódok. Sm-ben meg tudom nézni a panelt? És total matt az egész. -
vata666
tag
Sziasztok. 77S95D "süti"
a nap. Ez normális, hogy így nézzen ki. Az a tükröződés elleni bevonat "ennyire" képes?! -
vata666
tag
Megjött az új Samsung 77s95d 🙂. Lassan beüzemelés, ha rendben minden, akkor megy az apróra a 65S95B.
-
vata666
tag
-
vata666
tag
Köszönöm a jókívánságokat
Hazaengedtek. Rendben van a vérkép és az ismétlés is (szívre néztek mellkasi fájdalmak miatt, infarktus gyanú), EKG is utána jó lett az SBO-n, orvosi vizsgálat is okés. Most pihi. Jó éjt -
vata666
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Az előbb atdugtam egy másik HDMI-re a tv-vel érkező csatlakozót. Folyamatosan erőlteti , hogy nem arc kompatibilis csatlakozás... A Zidooról elindítottam egy filmet. Megy vele, de már jött egy hiba... Csíkos lett a kép és lefagyott a lejátszó... Valóban nem túl jó ez így. Pedig gondoltam veszek egy q600c-t, az pont el is férne még az állványon. A tv hangja jönne azon, a Zidooról a tartalom meg az erősítőn keresztül. Ahogy mondod, már most összeakadtak a dolgok... Köszi
-
vata666
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tv váltás lesz (végülis a TCL-t lemondtam és 77s95d jön) és szeretnék hozzá egy hangprojektort venni, mert nem tetszik a hangja. Van egy Yamaha erősítő és Dali 7.1 rendszer zidoo z9x lejátszóval. Most a tv HDMI earc-ra van dugva egy HDMI kábel ami az erősítő HDMI out-ra van dugva. A zidooról a HDMI meg a 2es inputra. Hogyan kell majd dugni ha bekerül a rendszerbe egy hangprojektor. Az lenne a cél, hogy a hangprojektor szólaljon meg ha bekapcsolom a tvt. -
vata666
tag
válasz
Csandi
üzenetére
Nincsenek statikus tartalmak. Nincs pc és társai. A szoba elég világos, de a Samsungnak van bevonata. Illetve a mostani S95B is 150 nitre van állítva. Még tavaly Vhiktor kalibrálta. A DV hiánya miatt vagyok elgondolkodóban. De a TCL meg eléggé szoftver és egyéb problémás. Abból így is a csere darabot várom, mert voltak vele gondok. Kép, hang, illesztési hiba. És 3 különböző szoftvert próbáltam vele. Nem szeretnék különböző problémákat, cserét, szervíz. Egyszerűen csak élvezni.
-
vata666
tag
Sziasztok!
A kettő közül melyik? TCL 75c855 vagy Samsung 77S95D. Általános tv használat, streaming, filmezés zidooról és házi szerverről. Az ár differencia kb. 100 a Samsung javára pluszban. Mindegyik megvan véve. Csak, hogy melyiket tartsam meg?
-
vata666
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
+1, csakis valóban törlőkendő, ami inkább szemüveg törlő rongy. Optikákban lehet pár száz forintért kapni. Én meg szoktam lehelni a kijelzőt és törölni, ha esetleg bármi folt lenne rajta. De inkább a porolás is a sima szemüveg törlő ronggyal. 7 éve van oled tv itthon, de egyszer sem lett a kijelzőkre folyadék "téve".
-
vata666
tag
válasz
apszi
üzenetére
Nekem júliusban volt egy 77 colos 816-ért Samsung webshopból. Akcióban volt, plusz kuponok. Reklamáltam, mert össze vissza csináltak mindent. A meghirdetett kedvezményes ár plusz kuponok lett volna 720 körül. Másfél hét után visszaküldtem. Hangja nagyon doboz volt. Összeszerelés és szétszerelés egyszerű. Kép jó volt, de nem volt hűha érzés. Pluszban az S95B (65col) nem akarták megvenni kalibráltan(Vhiktor által) teljesen ár alatt sem. Így összességében vissza lett küldve. Jobban bántam előtte májusban, amikor 450-ért rendeltem újként eMAG-tól egy 75c935-öt, de sajnos törött volt. Így egyelőre maradt az S95B. Kép és hang jó, de a rendszer és a csomag összességében nem jó. LG és TCL jobb csomag (otthoni hálózat, médialejátszó, applikációk, stb), függetlenül attól, hogy nagyon homogén panel. Így várunk egy újabb jó ajánlatot valahonnan.🙂
-
-
vata666
tag
válasz
alaves
üzenetére
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy már nem lehet S95B service menübe ezzel a módszerrel belépni. Az első rész oké, de onnantól kezdve nem csinál semmit. Ezt az előző frissítéssel csinálta a Samsung (1400x=júliusi). Akkor rendeltem én is egy direkt service távirányítót AliExpressről. Úgy lehet már csak belépni (távirányítóval). Azt írták külföldi fórumokon, hogy le akarták korlátozni a hozzáférést. Így működnek az idei modellek is. Az előző update visszatette 7re az asbl-t. A mostani viszont nem. Annyi ugye a hátránya, hogy minden előállítódik, ahogy írtad. Így a kalibrált beállításokat újra kell potyogni, ha bármit csesztet az ember a sm-ben.
-
vata666
tag
válasz
lala666
üzenetére
Nem is állította vissza az SM-ben a screen saver brightness-t nulláról 7-re. Nálam is jól működik az fw. Annyi , hogy 1640-es frissítés óta már csak direkt olyan távirányítóval és metódussal lehet az SM-be lépni, mint a 2024-es modellek esetében. Nálam a távirányítónak annyi volt a "hibája", hogy amikor bekapcsoltam a tévét, akkor egyszer valamit meg kellett nyomni rajta. Utána lett "aktív".
-
vata666
tag
válasz
alaves
üzenetére
Ehhez nem kellett "jó" hallás. Konkrétan az új modell asszem 1.1cm mindenhol. Ahogy írtad... fizikai korlátok. S95B -nek van alsó részén konkrét vastagsága 4+cm. Oda fér azért normálisabb hangkeltő. Amit nagyon lehet hallani. Az egyikből nulla mély jött ki. Míg pl a napokban néztük a Gru 4et S95B-n. nCore töltés. És konkrétan a tv úgy szólt, mintha egy kisebb hangprojektor be lett volna kapcsolva. De a differencia máskor is érezhető. Az intelligens részét pedig nem erőltetem. Volt amikor bejött a robot porszívó a nappaliba vagy egy erősebb zaj valahonnan és a tv üvölt 🙂. Azért köszönöm a jó tanácsokat.
-
vata666
tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Másfél hétig volt meg. Amúgy jó áron (816 volt kuponokkal, plusz aktualis kedvezmény) vettem. Nagyon egyszerű összerakni és szétszedni. Nekem is 65s95b van. Méretben azért lehetett látni a különbséget, de a hangja nagyon gáz, full doboz, semmi mély. S95B jóval jobb. Közben azt sem akarta senki megvenni. Pedig már 350 alatt árultam Vhiktor által kalibrált is. És így inkább visszaküldtem. A kép jó volt, de nem volt hűha érzés. A matt kijelző érdekes látvány. A hangja meg egyenesen ciki volt. Így együtt nem érte meg.
-
vata666
tag
Samsung s90c között van ami gen 1 qd oled s95c a tuti gen2. Ahogy az s95d a gen3...
-
vata666
tag
Ma délután felhívott a Samsung webshop 3 hetes reklamációs után, hogy szereztek nekem egy 77S95D-t. Külön aktiválták a részemre azt az egy darabot. Meg is lett kuponozva. 65S95B-t fog váltani. Az előbb megnéztem a mediamarktban. Jó hogy nem vettem meg a miniledet. Egymás mellett azért látszik a különbség a blooming miatt. Már várom 🙂 Vhiktor, majd kalibrálod később légyszi?
-
vata666
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
https://www.avforums.com/threads/tcl-is-limiting-the-hdr-peak-brightness-in-europe.2497057/
-
vata666
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
EU ban az nem nit, hanem egy érték. Külföldi fórumon olvastam, hogy bemérték, de nem tudott kb 2000 nél többet. Eu-s energetikai szabályozás. Globális oldalon kint van a nit, de bármelyik EU oldalt nézve nincsen sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte alaplap topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Robotporszívók
- Arc Raiders
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG OLED C1 55"
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
a nap. Ez normális, hogy így nézzen ki. Az a tükröződés elleni bevonat "ennyire" képes?!