Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok. Milyen oled tv-t ajánlanátok ami 65 colos, 4k, google tv rendszerű, tudja a dolby visiont és atmost, hdr10+? Csak streaming film nézésre lenne használva. Most egy Philips 48OLED806 van, ennél rosszabb ne legyen. Az ára, a kategóriáján belül minél olcsóbb. Köszönöm!
-
Csandi
addikt
-
Sasi001
őstag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Ez szuper, legyen mindig így. Csak sajnos nem mindig ilyen zökkenőmentes. Főleg, ha az eMAG felteszi a kezét és azt mondja, hogy vedd fel a kapcsolatot a forgalmazóval, kereskedővel probléma esetén.
Bár nem ez a fő profilunk, de mi is kereskedünk az eMAG -on keresztül. Néhány alkalommal olyan is volt, hogy a Sameday nem jött el a csomagért. Ilyenkor, ha Pesti cím, mi vittük el. Főleg ünnepi időszakban. Ezt sajnos szintén nem sokan csinálják. Meg nyilván mondjuk Szegedre én sem ugranék el egy rendeléssel.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Addig nincs gond, amíg lokalizációs probléma nem kavar be. Tehát magyar jótállási/garanciális szabályozások vonatkoznak rá. Illetve itthon is intézhető a gyártó magyar képviseletén keresztül.
Az eMAG -nál érdemes inkább figyelni, hogy lehetőség szerint saját forgalmazást válassz. Vagy olyan forgalmazót, ami megbízható, főleg magyar cégek közül.
-
alaves
addikt
válasz
Vajga
üzenetére
Van értelme. Elméletileg a Samsung alkalmazza az OLED-eknél a zero pixelhiba garanciát. Erről hazai gyakorlati tapasztalatot még nem olvastam/hallottam, tehát erre alapozni nem nagyon lehet. A hozzáállás negatív és pozitív irányban is változhat és már az ISO 13406-2 sincs érvényben.
-
Vajga
tag
Köszi srácok a segítséget azzal kapcsolatban, hogy mennyire matt az s95d, ma rendeltem egy 77S95D-t az Alzából. Remélem jó helyről, mert Samsungnál sajnos nem volt, itt hardveraprón sem hirdettek, úgyhogy rendeltem listaáron, ez van. Bízzuk a legjobbakat.
Fentebb volt egy kérdés, hogy adott egy hibás pixel új tv-n. És mi van akkor, ha nem zavar, nézed teszem azt 2.5 évig, és akkor gariztatod le? Lehet ennek értelme? -
Celtis
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hogyne tudná a 300x200-at. Csak nézz rá. Bármilyen méretet tud a maximálison belül.
-
bbubby00
őstag
Fentvan a falon az S90D.
Kerdesem lenne, h van-e valami jo kepbeallitasi szisztematikatok?!
Melle van egy regi LG SJ4 soundbarom amit optikai kabelen kotottem vele ossze, de nem akarja a hangerot allitani a Samu tavkapcsoloval. Ha bt-on csatlakoztatom ra, ugy viszont megy neki. Elozo Samum vitte optikain is ezt az opciot. (Tudom, kovetkezoleg a hangrendszert fejlesztem mostmar)
-
-
alaves
addikt
válasz
creative_II
üzenetére
48C4, mert kisebb hibák esetén (banding, tinting, stb.) az LG fog inkább kijelzőt cserélni. Nagy fényerőigény esetén 50QN90D. (Én pl. 1,5m-ről nézem a 65"-est pláne ha 4k-s az anyag, PC monitorként pedig 0,75m). Értem a méret problémádat, mert nálunk a családban van olyan aki 43"-nél nagyobb méretet nem szereti TV-ben, rossz érzés neki (még a 32"-es monitor is nagy neki PC-hez).
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
Csak infó: most cseréltek nálam 48C1-ben kijelzőpanelt, a jobb felső sarok legszélén jelentek meg fekete pixelek. Mivel ilyen tapasztalatom már volt a C8-al, inkább bejelentettem. Most is gördülékenyen ment minden, küldtem előzetesen fotót, tv hátuljáról adatlapcímkét, valamint számlát (Telekom). A panelcsere kb. 30 perc volt, és a szerelő elmondása alapján újabb 2 év van rá. Mondjuk itt van némi ellentmondás, mert a gyári jótállás a tévé ára miatt 3 év. De majd rákérdezek most is a központnál. A lényeg, hogy most sem volt a panelcserével semmi bonyodalom. Alaposabb tesztre még nem volt időm munkaidőben. Érdekesség, hogy az új kijelzővel új wifi modul is járt, ami szemmel láthatóan más (újabb?), mint a gyári (eltérő típusszám).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
creative_II
üzenetére
C4, mert a samsungok ebben a méretben woled panelesek. Vagy ha a méret a lényeg akkor 50s90d
S90d esetében csak a 65 colos qd oled!
-
alaves
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, hiszen VESA szabvány.
-
creative_II
csendes tag
Sziasztok,
Tv vásárlás előtt állok, jelenleg Sony xh90 55 coll tvém van, az új albérletben sajnos nagyon nagy és nem tudom használni, rosszul érzem magam amikor használom. Cca. 2.2 méteres távolságban tudom elhelyezni a kanapé hoz képest. Kérdésem három típust néztem ki Samsung s90d 48 coll, Lg c4 48 coll, Samsung qn90d 50 coll. (Tegnap voltam a MM-ban és ilyesztő volt hogy C4 kijelzője beégett a demo videó alatt, nyilván a boltba azt mondtak a Samsung mennyivel jobb kevesebb hőt termel stb stb. Durva hogy ugy állítják be a LG hogy a legrosszabb az OLED tv között.) Összeségében ha már váltok olyanra szeretnek ami jobb mint a jelenlegi. Szívesen fogadok más márka típus javaslatokat/tapasztalatokat a márkákkal kapcsolatban. (Sony OLED sajnos nem fér bele a költségvetésembe)
Köszönöm -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egy fontos kérdés!
Ilyen tartó van nekem.
Arra fogom tudni rögzíteni gond nélkül az LG C4-t?
-
Akkor azt a C4-t választom.

-
Tyrone89
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egyértelműen C4 ahogy Vhiktor is írta.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
C4. 144 -hz-es már
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez a 2 közül választhatok.
Kérdés, hogy VESA felfogatás megegyezik a korábbi C9PLA-val ?
Ezek is tudják a 120Hz-t ahogy nézem, G-Sync-t is tudja?
3 év gari van mind2-re , de tudok venni +2 év gari kiterjesztést a BBox-nál újra
LG OLED55C41LA Televízió
Garancia: 3 év
Képarány 16:9
HD felbontás Ultra HD (4K TV)
Felbontás 3840 x 2160 pixel
Betekintési szög 179 °
Képfrissítési frekvencia 120 Hz
Szélesség (talppal) 122.2 cm
Magasság (talppal) 75.7 cm
Mélység (talppal) 23 cm
Tömeg (talppal) 16 kg
Energiaosztály - SDR (A-G) GLG OLED55B43LA OLED, Ultra HD TV
Garancia: 3 év
Képarány 16:9
HD felbontás Ultra HD (4K TV)
Felbontás 3840 x 2160 pixel
Képfrissítési frekvencia 120 Hz
Szélesség (talppal) 136 cm
Magasság (talppal) 77.2 cm
Mélység (talppal) 23.5 cm
Tömeg (talppal) 14.5 kg
Energiaosztály - SDR (A-G) G55C9PLA távkapcsoló (Magic Remote a gyári Model: AN-MR19BA) és komplett talp (új bontatlan) amik megmaradtak... ezeket tudom hasznosítani, vagy ajándékozzam, esetleg adjam el?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
a fénysűrűséget állítja, jobb a csatornákat egyformán emelni mint azt.
-
-
alaves
addikt
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Gondolom kuponozva igen kedvező áron vetted és ha elállsz a vásárlástól, akkor ennyiért már nem biztos, hogy lesz. Ha nem zavar, akkor megtartod, vagy ha a pénzedért hibamentest szeretnél, akkor visszaküldöd. Az, hogy több hibás pixel lesz-e emiatt, azt nem lehet tudni.
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem ez az 5% téma túl lett tárgyalva, engedjük el
-
alaves
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezen nincs mit gondolkodni: 55C4 [link]
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ma hívtak, a szerviz megállapítása szerint kijelző hibás és új TV-t választhatok az eredeti 2020-as tévé áron max. (409 ezer Ft)
Majd a segítségeteket kell, hogy LG 55C9PLA készülékhez hasonlót (ami legalább tudja azt amit az tudott) válasszak majd...listát küldik majd és megosztom.
Segítségeteket előre köszönöm!
-
XboxGamePass
senior tag
Sziasztok! Adott egy új Samsung QE83S90DAEXXH. Van 1 db hibás pixel. Érdemes ezzel foglalkozni, vagy ha nem zavar használjam így?
-
hunspikey
őstag
válasz
Mentolka
üzenetére
Egy biztos, a fekete szintet ne tekerd, mert nem lesz fekete.
A black crush jelenségén nem tudsz vele állítani, mert a képalkotás nem így működik.
Már több tucat hozzászólást írtam róla ezért csak röviden:
A TV 50 alatti fekete szintnél azt dönti el, hogy mi ne legyen megjelenítve, míg 50 felettivel bármennyit is állítasz rajta nem kerül elő több részlet, egyszerűen a megjelenítésre ítélt képet emeli egyre feljebb szürke irányba - de NEM vesz elő újabb részleteket.
Magyarul a fekete szinttel lefelé érdemes ha olyan a helyzet, felfelé viszont soha nem szabad menni. Max 50!
Az IRE nindzsázás a már megjelenítésre ítélt részleteket tudja fényerősebbre tenni a többi árnyalattól szeparáltan. Tehát IRE 10 alatt vannak a sötétebb tónusok, ezen belül 2.5 a near black - 10-20 közép tónusok, pl arocok stb. 20 felett kültéri napsütötte cuccok és csúcsfények.
Elsőre emelj bele egy iszonyatosat a képi módba alul, aztán ha ott sincs meg a near black részlet akkor annyi- vége - zéró lehetőség további játékra.
Halkan jegyzem meg, hogy nálam pl a TV mi jelenjen meg és mi ne kérdést máshogy gondolja vivid módban, ott valós fekete mellett ténylegesen több részlet jön - persze sok sok hibával együtt...
Szóval mit tegyél:
HDR vagy Dolby Vision esetén 22 ponto állítás.
legalsó értékekhez +8 / +8 / +8 (DV esetén ez a 2.5%)
ezutánihoz +12/+12/+12 (DV: 5%)
harmadik: +7/+7/+7 (DV: 7.5%)
negyedik +2/+2/+2 (DV: 10%)ez brutálisan megtolja az alját- ha így sem találod amit keresel akkor másik TV kell neked, vagy az anyag nem tartalmazza ténylegesen!!!
üdv!
-
hunspikey
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
Mind a c9-emen, mind a G3-on minden nap vagy 1 órát olvasgatom a híreket és használom a böngészőt - semelyiknek soha semmi baja nem volt ebből - miért is lenne? Mondjuk az is igaz, hogy netezéshez 5-ös OLED pixel fényerőt használok, mert itt tényleg 255.255.255 a web fehér, nincs kreátórz intent
szóval a 90 nit untig elég. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bbubby00
üzenetére
Arra szerintem tökéletes. Csak pont a Digi kiépítés elég változó minőségű. Ami egy konzol/PC online játékra, vagy letöltésre tök jó, az Xbox Cloud Gaming -re nem biztos, hogy az lesz. Ezért érdemes kipróbálni, hogy nálatok hogy fut.
Egyébként Samsung -on messze a legjobb. A közeljövőben érkezik majd LG TV -re is az app, de egyelőre csak 1 márkán van hivatalos támogatás.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bbubby00
üzenetére
Eléggé net függő, és ehhez nem kell csillió mega. 100 -as vezetékesen, vagy WiFi -n is tök jól működik, ha a kiépítés minősége, és a nálad lévő eszközök megfelelők hozzá.
1 hónap próba, vagy egy trial kód javasolt a kipróbáláshoz. Vagy amit hyppo! írt felettem.
Természetesen nem lesz olyan, mint egy Xbox, ami natívan futtatja a játékot. Tehát online fps -re nem a legjobb választás, de élhető.
Szerk.:
Samsung TV -n, és telefonon (+ Razer Kishi) jópár órát beleraktam a felhős játékba. Főleg autóztam, pl. FH5. -
hyppo!
aktív tag
-
bbubby00
őstag
Sziasztok.
TCL 85C805 helyett egy Samsung 83S90D-t rendeltem.
Ugyan azon az aron volt a ketto, erositsetek meg, h jobban jartam ezzel a WOLED kijelzovel, mint a MiniLED-del. -
Quadgame94
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Én ismerek olyat aki 48C1-ről váltott 65C805-re és a blooming nagyon zavarta. De ez érthető. Pusztán a méret miatt nem hinném. Max aki játékra veszi és a 65/77 inch már nagy neki játszani. Én így vagyok vele például.
Dilemmában vagyok én is, mert vennék nagyobb miniLED-et, de félek tőle.
-
alaves
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
Ennek alapján, valamint ha figyelembe vesszük a rendelkezésre álló filmek 99%-nak csúcsfényeit kb. 0 értelme van lecserélni G5-re egy G3/G4-at vagy éppen a QD-OLED-eket. Kivéve ha méretben szeretne valaki előre lépni.
Ui.: az avsforums lakói már rohannak is TV-t cserélni
-
T.Peter
őstag
-
Tyrone89
senior tag
válasz
A Zéé
üzenetére
Így érthető abszolút
a soundbar szerintem maradjon 2 okból is, bár nem rossz a tv hangja tv-hez mérten, de nyilván egy soundbar még ha olcsóbb kategóriás is, de jobban/szebben szól. Másrészt így nem a tv amúgy is kis hangszóróit "vereti" szét az ember úgymond feleslegesen
-
A Zéé
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Leszedem majd, persze.
Csak a MM-ben is szólt az eladó, hogy amíg nincs fixen a helyén, meg ki-be dugdosok dolgokat, addig maradjon rajta, ne taperoljam össze. Illetve itt is volt a "hogyan szabad tisztítani a tv-t" csörte, szóval nem azzal kezdtem, hogy leszedem.
Egyelőre azt nem tudom eldönteni, hogy maradjon-e a kis soundbar bedugva, mert a gyári hangszóró is egész vállalható TV-s adás alapján.#110811 hyppo!
Annyira nem korlátoz azért, illetve ez mostani konfig, ha minden a tervek szerint alakul, akkor max fél évig lakunk még itt... Igazából ezért is lett a nagyobb, mert ha lesz új nappali, ott lehet, hogy kicsit messzebbről fogjuk/tudjuk majd nézni. -
Aurig@
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Pedig sajnos szokszor fordul elő ilyen eset.
Nekem két oldalt vannak az álló hangfalak a házimozihoz, így max. a 65-ös férne el hajszál híján /talán egy-egy cm maradna a hangfalak között/.
Átrendezni nem tudnám a szobát, bár lehet az 55-ös is elég lenne nekem is majd, amikor sor kerül rá. Nagyjából 1,7 m-ről nézem a tv-ét, jelenleg még csak egy 10 éves, 43-as Samsung van. Ezt váltaná egy újabb, nagyobb. -
Tyrone89
senior tag
A Könyvelő 2 előzetese HDR-ben. Youtube-ra töltöttem fel, magyar szinkronnal:
-
A Zéé
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Őszintén, én most vagyok így

Beköltözött a 48C4 a helyére, most fejeztem be a beállításokat, és rajtam van ez az “Úr Isten VERY BIG" érzés, és azon agyalok, hogy lehet, hogy a 42-es kellett volna... Aztán majd ez lehet, hogy hamar elmúlik, térjünk vissza rá pár hét múlva.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
QE83S90DAEXXH ez milyen panellal szerelt? Honnan lehet tudni, hogy a S90D QD-OLED?
Azt tudom, hogy a S95D az mindegyik QD-OLED. -
-
gab1ka
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Velem ez történt ~1 hónapja bár nem OLED tévé esetén hanem sima miniled-del (tudom ez oled topic). 75" lett 55" után. Nagyon közelről nézem 2-2.3 méter körül. A DSE zavart elsősorban, a nagy felület miatt szinte mindig a képernyő valamelyik pontjára fókuszáltam és ez miatt egyből feltűntek a dirty screenes pacák már amennyi volt, igazán nem sok, a filmekben egyáltalán nem látszott, játékokban viszont sajnos igen. A méret esetén 21:9-es filmekkel nem volt baj, sem a játékokkal, sőt, pazar volt így, utóbbi különösen, viszont a 16:9-es sorozatokban a sok közelis párbeszédnél már picit zavaróak voltak a gigantikus arcok.
Ugyanaz a modell 65"-ban került a helyére. Nem is igazán a méret miatt, inkább az említett homogenítás probléma miatt eldőlt, hogy nem maradhat a nagy és szerencsére éppen azon a napon derült ki, hogy még akciósabb a kistesó mint korábban, szóval megléptem a cserét és visszakaptam egy fél tévé árát mellé.
Azt mondanám, hogy ez a méret itt így, amilyen messze én ülök tőle, így talán kényelmesebb egy fokkal, de tény, hogy a hűha a játékokban ami volt az most már nincs annyira meg. Pontosan tudtam hogy mire számítsak, a Windowsban lehet a képet méretezni, a 75"-t leredukáltam pontosan akkorára mintha egy 65"-os tévé lenne a helyén, tudtam mire számítsak, nem is ért meglepetés.
Nem mondanám hogy megbántam a cserét, de azt sem mondom hogy nem lenne jobb vissza a 75". Szerintem az én esetem szimplán szélsőséges és nem adtam elég időt neki hogy megszokjam.
Ha megint olyan gigantikus akció lesz mint ami van vagy volt a napokban, akkor ennek a helyére már biztosan 77"os OLED fog kerülni 1-2 év múlva és lesz közvetlenül mellette egy kisebb 65"-os monitorom
.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fel kellett vennem a kapcsolatot az eladóval, két naponta hívni kellett, nagyon macerás volt. Az eMAG-ot baromira nem érdekelte a dolog, abszolút nem volt segítőkész.
Akkor "ez ilyen".
Ja es persze AC.