Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hyppo!
aktív tag
Én 55" ról váltottam 77" ra és abszolult nem bántam meg.
Amikor felkerült a helyére a 77" akkor az asszony nem úgy reagált mint az 55"nál. "Ez csak ekkora?!" "Én nagyobbra számítottan!"
-
warren29
aktív tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Én is 77-ben gondolkoztam de végül 83" lett ( már kifizettem csak még nem szállították le ) és 2,4m -ről fogom nézni.
Kicsit tartok tőle, hogy ebből a távolságból a 65" után szokatlanul nagy lesz de azt legalábbis kötve hiszem hogy bármennyi idő elteltével azt mondjam, hogy kicsi
-
rento
őstag
Sziasztok!
Beüzemeltem ma egy LG 77C17LB tv itthon. One (digi) szolgáltató, csatornalistát kimentettem, aztán megszerkesztettem a sorrendet laptopon chansort programmal. Miután visszatöltöttem a tv-reminden csatornán angulol mennek a filmek, sorozatok. A reklámok és minden más az magyar. Hol tudom visszaállítani, a szinkronhangot magyarra?
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
A DV is dinamikus metaadatokon alapul, de ott is csak a P7 FEL DV ér ténylegesen többet a normál P5-Streaming és P8 DV vagy sima HDR-hez képest. De még oda is szem kell hogy lásd a különbséget, azt is jobbára egymás mellett nézve látnád, egymás után szinte biztos hogy nem mondanád meg melyiket nézted épp

Szóval azon kívül hogy a tv HDR10+ logot feldobja, semmi látható változás nem lesz igazából

-
Sasi001
őstag
Samsung s95d-n a színes gombokbak mi a funkciója? A pirosat tudom a többit nem.
-
Roland861010
veterán
-
vata666
tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Nekem már csütörtökön is ott volt sok tartalomnál. Olyan nagy különbséget nem látok, de biztos a dinamikus miatt azért kell, kéne legyen...
-
tibbike01
addikt
3,4 méterről való átlagos TV-zéshez, néha film, sorozat 65 coll vagy 77 coll TV lenne ideális? Nézem az "tv nézési távolság" ajánlót, de engem nem az érdekel, hogy milyen közel kell ülni a TV-hez, hogy lássam a Full HD és 4K közötti különbséget, hanem mint képernyő nagysága ne legyen zavaró, szédítő és ne égesse ki a szemem.
-
Sasi001
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
A HDR is jó volt, kiváncsi leszek milyen a kettő közötti különbség.
-
Roland861010
veterán
Ez csak két példa.
-
arpivw81
tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Például?
-
Roland861010
veterán
Nem tudom, hogy nézztétek-e de megjöttek a régi új HDR10+ tartalmak Netflixre.
-
so_ha
senior tag
Color Luminance
-
TripleM
tag
Sziasztok!
Philips 55OLED718 android tv-m van. Ritkán nézek tv adást, de akkor jó lenne, ha meg lehetne állítani és felvenni usb-n bedugott merevlemezre. Korábban az LG tv-men ez nem volt gond. Sajnos a Philips-n nincs lehetőség arra, hogy a műsorújságban beállítsak felvételt, amikor pedig az élő adásban rányomok a pause gombra, akkor azt írja ki, hogy ez a funkció nem támogatott. Digitális földfelszíníni adást fogok, nincs előfizetésem.
Van erre valami megoldás esetleg?
-
Storm10
csendes tag
Üdv.
C4 48col oledet vettem kb 3hete és azóta érzek kis furcsa szagot.Néha kissé erősebb néha nem.
Leginkább ha fölé hajolok akkor mindig lehet érezni.
Nem tudom hogy ez normális?
Forrónak nem érzem hátul a tv-t. -
Orbiteric
aktív tag
valaki tud esetleg olyan asztali monitor arm-ot 100x100 vesa amit derékszögbe lehet állitani ahogy a kép ábrázolja?

-
ρσгτσ
addikt
válasz
Gábordiák
üzenetére
Smart home integrációra gondolsz? Ebben a régióban nem elérhető.
Korábban úgy működött, hogy angol account kellett hozzá, de egy idő után nálam már az sem ment. És ahogy látom másnál sem. Utána elengedtem a témát.
Szerintem már nem opció a megkerülés, de ha valaki tud új infót majd megosztja.
-
Tyrone89
senior tag
Andor 2. évad HDR Trailer: [link]
-
42 - 48" 160hz+ oled lesz idén szerintetek ?
LG G5 csak 55"+ méretben ad 165hzet , a 48as modell ugyebár csak 144hz ,meg a régi C4 panelt használja. -
mucsácsó
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
na oké, csak tudjuk jól, hogy a biztosítók nem feltétlen arról híresek, hogy szeretnek fizetni..
mindig van kisbetűs rész, aztán azért is kérdeztem, hogy van-e hasonló esetekkel bárkinek innen tapasztalata.meg ha jól láttam, akkor lehet, hogy el is viszik az LG szervizbe, ahol felmérik a problémát (vagy nekem kell megoldani a szervizbe való elszállítását a TV-nek..?), és az alapján ítélnek meg összeget a biztosító felé, amit vagy fizetnek, vagy nem - plusz ahogy @pjen is írja, évről évre avul el az eszköz és a fizetendő összeg ezzel - szóval nem tudom, egy próbát megérne valszeg, de lehet csak megutaztatom vele feleslegesen a tévét pár hétre...
hát vagy nem tudom, hogy LG szerviztől kijön-e bárki ilyenkor házhoz, mert már hallottam otthoni panelcserékről anno, de az gondolom más tészta..
-
Sasi001
őstag
-
tibbike01
addikt
A Samsung 65-ös 90D és 95D között mi a lényegi különbség? Mindkettő qd-oled az látom.
-
T.Peter
őstag
-
sinci01
aktív tag
Sziasztok! Vásároltam egy Hisense 65U7KQ (mini led) TV-t, amivel teljesen elégedett vagyok. Kérdésem a HDR+ és DV tartalmakkal kapcsolatban lenne. Van egy filmem, ha a TV saját lejátszójával játszom le, akkor HDR10+ felirat jelenik meg a sarokban, ha viszont a Zidoo media lejátszóval játszom le, akkor Dolby Vision tartalomként ismeri fel, a lejátszó és a TV is.
Létezik valami "tuti" beállítás ezekhez a HDR tartalmakhoz? Eddig nem igazán fedeztem fel kimagasló különbséget a hagyományos tartlamakhoz képest, sőt, sokszor fakóbbak a színek is. Néztem a gyári Filmmaker és egyéb beállításokkal is, de nem az a húdeleesik az állam képeket láttam.
Köszi -
-
mucsácsó
tag
sziasztok!
Próbáltam visszaolvasgatni a keresővel a MediaMarkt Gold garival kapcsolatosan, de nem nagyon találtam róla érdemleges infót az ÁSZF pdf-en kívül.
A helyzet a következő: még 2020-ban vettem egy LG OLED B9-et, és augusztusig van még érvényes Gold garim.
Minden szipiszupi vele, imádom mai napig is, viszont így, hogy közelebb ülök hozzá mint eddig, észrevettem, hogy elég sok pixelhiba van a kerethez közel, szinte mind a képernyő 4 oldalán... illetve van lenti oldalon egy elég csúnya pixelhiba kollekció (vagy inkább pixelcsoport hiba), kb. mintha valami benyomódás lenne, pedig bizisten sosem volt nyomkodva a képernyő, vigyáztunk rá nagyon-nagyon..
Emellett van egy lazább beégésem is felül végig egy sávban, bár ezt fogalmam sincs, hogy milyen tartalom idézte elő...A kérdésem arra irányul, hogy érdemes ezzel megkeressem az MM-et és/vagy a biztosítót, van valakinek ezzel tapasztalata?
Nyilván nem várom el, hogy új TV-t kapjak, de ha javítható/cserélhető a panel, az tök jó lenne.Ha valakinek van tapasztalata, akkor kérem írjon - akár privátban is, ha esetleg olyan a story.
köszönöm előre is!

-
eL Geri
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Igen, persze, azt tudom, hogy eredeti nyelven vannak Atmos-os tartalmak.
Nekem is egy (alap) Atmos-os házi mozi rendszerem van.De nekem az is meglepő volt pár hónapja, hogy már van 1-2 magyar hangú kontent is Atmos-ban. De őszintén szólva nem jöttem rá, hogy csak Atmos konténerbe tett anyag, vagy valóban vannak felső hangsávok is. Nem úgy hallgattam épp, hogy ez érezhető legyen egyértelműen.
-
hunspikey
őstag
válasz
turbobusa
üzenetére
szinte soha... illetve a manuális még nem nagyon javított pl nálam - ellenben a rendes 4 óránkénti sokat tud hozni. Érdemes egyszer rendesen teliképernyős fullfényerős HDR-el jól meghajtani és úgy intézni hogy így érje el a 4 órát. Akkor a leghatékonyabb a kis ciklus- szinte mindent kiszed. A nagy kézitől már volt hogy pl rosszabb lett nálam legalábbis.
-
turbobusa
senior tag
LG C4 65" esetén kell manuálisan pixelfrissítést csinálni? hallom amikor x perc után kattan egyet, lefut a refresh.
-
T.Peter
őstag
-
Tyrone89
senior tag
[link] Ballerina HDR Trailer
-
-
vata666
tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Én váltottam. 24-ig lehetett nekem. 1850 helyett 2590. Google pay lemondva. Visszatérítés igénylése. Már vissza is ért a pénz. Utána a Max 80-as számon elérhető. Adtak egy kódot, hogy maradjon a kedvezmény. Bár először ki kellett fizetni a 3890 et, de visszaküldték a differenciát is.
-
Sasi001
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sajnos a magyar szinkron úgy is elég rossz mostanában.