Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Philips LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
senior tag
[link] Superman 2025 Sneak Peek HDR
-
HUNgabus
senior tag
-
blakey
titán
válasz
Suri84
üzenetére
…azt is ki kellene írnia hogy dolby 5.1 vagy atmos?
- csak Atmost írja ki a Dolby Vision alatt.Mert pl a film leírásnál ki van irva, de hogy tényleg abban-e hallgatom épp azt, honnan tudhatom?
- a leírás mindig a legmagasabb elérhető kép- ás hangminőséget írja ki, egyáltalán nem azt jelenti, hogy a kiválasztott hang formátuma megegyezik a kiírttal. -
Suri84
kezdő
Sziasztok, hogyan lehet megtudni, megnezni, hogy a tv (c3) éppen milyen hangformátumot küld a soundbarba? Illetve netflixen ha filmet inditasz ahogy elkezdodik a film kiirja jobb felső sarokban, hogy dolby vision, azt is ki kellene írnia hogy dolby 5.1 vagy atmos? Vagy azt nem jelzi? Mert pl a film leírásnál ki van irva, de hogy tényleg abban-e hallgatom épp azt, honnan tudhatom? Köszi
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Azt nem lehet kikapcsolni LG-n, hogy ne figyelmeztessen a frissítésre minden alkalommal? -
Storm10
csendes tag
A C4 oled-nél a VRR+Gsync használatával vibrál a kép néha.Már vettem audioquest kábelt de azzal is.
Ezzel lehet valamit kezdeni? -
Vhiktor
Topikgazda
Felkerült a csatornámra a legújjabb tesztem. Sajnos ezúttal nem tv, de a megtekintéseket köszönöm

-
Macrob77
csendes újonc
válasz
Sasi001
üzenetére
Na most voltam a Samsung szervizben megnéztem a tvt és láss csodát nincs a csattanó hang csak amit anderledani mondott, az a halk kattanás ami tényleg csak a tévé mellett állva halkan hallod. Javítás nem történt elmondásuk szerint, de megtagadták, hogy megnézzem a tápegységnek a sorozatszámát, mert februárba azt cserélték és nekik adminisztrálni kellett. Elküldtem a videot egy tv meg minden elektronikában jártas embernek, aki ugyan azt mondta, hogy ez nem normális jelenség és magától ez nem szűnhet meg. Nálam hetekig be-ki kapcsolásnál 10-8x csattant. Szóval most itt tartunk, valószínű akkor fogyasztóvédelem lesz belőle.
-
Macrob77
csendes újonc
válasz
anderledani
üzenetére
Igen értem amit írtál, és biztos van egy alap hangja, de ez a hang amit kiad ez nem volt. Az első alaplap csere után kezdte a készülék, hogy lefagyott és ezzel a csattanó hanggal kapcsolt le és indította újra magát. Előtte semmi ilyen hang nem volt, csak a távirányító kattanása és már jött is be a kép.
-
Suri84
kezdő
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Remélem tud valaki tanácsot adni, hogy lg c3-as oled tvn mik a jó hang beállítások, mit és mire kell beallitani. Vettem egy jvc 5.1.2 dolby atmos támogatással és minden massal is ellátott soundbart. E-arc hdmi kábellel van össze kötve. Ha belépek a tvn a hang menüben akkor azt irja nem támogatott, speciális beállításokban pedig csak az elérhető, hogy digitális tv hangbeallitas amelyben az mpeg, dolby dig. Dolby dig. Plus, he-aac és automatikus lehetőséget adja. Melyikre kellene állítani vagy jó az automatikus? Továbbá van digitális hangkimenet beállítás amelyben pcm, automatikus és áthaladás lehetőséget adja. Melyik a jó? Tudom, netflix, Disney plus nem nagy csoda hangban, de azért szeretném ha jól be lenne allitva ha már van... És még egy kérdés, hogyan tudom, hogy az éppen lejatszott film milyen hangformatumban hallható? Köszi előre is ha valaki megszán és megirja... -
Sasi001
őstag
válasz
anderledani
üzenetére
Ez igaz, de ahogy halottam nála inkább csattan mint kattan.
Szerintem túl hangos. -
szkutyi
addikt
válasz
Macrob77
üzenetére
Nem oled..q60r... Elsőre alaplap csere...aztán jöttek össze vissza értesítések hogy kész a mosás, a szárítás stb...-.-
Aztán hasra ütve még egy alaplap csere...aztán elszállt a tone mapping és szétesett néha a kép...na itt kezdődött a kálvária. Szerviz elvitte, szakvélemény szerint az volt a hiba hogy az elesseg 0ra volt véve..na onnan vittem a médiaba vissza..ott mindenki is látta hogy szar a tv, média szakvéleménnyel felküldte peste az Oktogonba...két hét múlva hivtak hogy kint volt a samsungtól valaki és azt mondta hogy ez a tv márpedig jó... Erre a média igazgatója adott egy csere utalványt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Samsung TV topikban a napokban jelzett vissza az egyik fórumtárs, hogy másfél hét alatt lement neki a garanciális ügyintézés. Bejelentéstől számítva a helyszíni panelcseréig.
Persze az ügyintézői egyeztetés így is körülményesebb volt, mint például egy LG -nél, de szerintem ez elfogadható. Sőt, Samsung -hoz képest jónak mondható.
Nyilván vannak negatív vélemények LG -nél, illetve pozitívak is Samsung -nál. De összességében nézve még mindig ég és föld a kettő. Az LG javára.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
én is a garancia miatt hajlok főleg az LG felé(bár elvileg már ők sem olyanok mint korábban, amikor fullosan dicsérte őket szinte mindenki akinek garis ügyintézése volt) illetve a magic remote, valamint nekem személy szerint a webos is bejön.
Illetve van DTS még a G4-ben amennyiben nem külső eszközről játssza le a filmeket az ember..ez is jól jöhet. (igaz pont a napokban linkelte valaki hogy a 2025ös LG oledekből megint kivették a DTS támogatást)
Szóval nálam ezek a dolgok ellensúlyozzák a Samsung képminőségben nyújtott előnyét. Egyébként biztos hogy baromi jó mind2 tv úgy hogy egyikkel sem lő bakot az ember akármelyiket is választja.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Én QD OLED párti vagyok, de nálam az LG garancia kisúlyozza a különbséget. Főleg, hogy G szériánál csak a panelre a 3 felül még további 2 évet ad a gyártó.
Nagyban függ szerintem attól is, hogy hol veszed. Ahol van lehetőség tényleg normális +2 év garanciát kötni, jó feltételekkel, ott érdemes nézelődni.
Egyébként mindkét TV az a kategória, amit érdemes megvenni. Szerintem. Azt nem elfelejtetve, hogy Samsung -on nincs DV, illetve DTS. Bár egyre több streming támogatja a HDR10+ -t.
Hogy ez mennyit jelent mondjuk stremingen, illetve kinek mennyire fontos ez a 2-3 tényező, amit az LG nyújt, azt mindenki döntse el maga.
Szerk.:
Amit még érdemes megnézni, akár személyesen, hogy S95D -nél számodra mennyire megfelelő hang. Már ha nem használsz mondjuk külső eszközt, kiváltva a TV hangját. Erre érkezett pár panasz, hogy ebben nem túl jó.Illetve nem írtad, hogy falra vagy talpra menne. Mert LG G szériánál van mindkét verzió. Nem mindegy melyiket veszed.
-
Sasi001
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ezt te sem így gondoltad szerintem. Maradsz az Lg-nél mert bejött neked azt értem.
De
“tudom hogy technikailag a qd-oled jobb, de mivel úgy sem lenne itthon egymás mellett 2 ilyen tv-m én elégedett lennék az LG-vel,”Tudom, hogy jobb de nem veszek Ferrarit mert elég nekem az Audi, hiszen úgysem állna itthon egymás mellett a kettő.
Mielőtt bárki kötekedésnek venné nem ekkora különbségre gondolok a két tévé között, csak érzékeltetni szerettem volna a mondanivalót, tanácsot.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
én személy szerint maradnék LG vonalon, pedig tudom hogy technikailag a qd-oled jobb, de mivel úgy sem lenne itthon egymás mellett 2 ilyen tv-m én elégedett lennék az LG-vel, főleg hogy a tartalmak,filmek sem nagyon használják ki a tv-k megjelenítési képességeit néhány kivételtől és demo videóktól eltekintve
-
tibbike01
addikt
Köszönöm!
Ha választanatok kellene, hogy Samsung S95D vagy LG G4, ki melyiket venné?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Néhány helyen hülyeségeket írnak. Vagy hiányzik pár adat.
Specifikációkra bökj rá, utána a Tuner/Műsorszórás -ra. Természetesen van. -
tibbike01
addikt
Jól látom, hogy az S95D nem képes CI+ Mediacardot fogadni? Ilyet már nem szoktak TV-kbe rakni?

-
Bazsi747
aktív tag
Sziasztok
Most füzettem előszőr elő a netfixre,és látom hogy dolbi vision-be játsza le a legtöbb tartalmat a C1.
A napokban olvastam hogy elérhető lessz a platformon a HDR10+ ha jól emlékszem.
Mindíg is volt DV vagy akkor most hogy van?
Nyilán tök szuper csak érdekel! -
blakey
titán
LG esetében, akinek hiányzik a tűzijáték képernyővédő, az a következővel próbálkozhat, a beállítások, általános, rendszer fül alatt az óra automatikus beállítást kikapcsolja, majd kilép a menüből, kikapcsolja a TV-t, áramtalanítja néhány percre és bekapcsolás után elvileg már a tűzijáték lesz a képernyővédő. Nem próbáltam, mert nálam ritkán jön elő, így nem foglalkoztam vele.
-
Storm10
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Fóliát levettem elölről igen.Hátul nem találtam rajta.
Mindenképpen visszaküldöm majd de lehet ilyen ez a széria.
Jó lenne ha javítás nélkül cserélnék egy újra inkább.
Na majd kiderül -
pana0017
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek
A hónapban jár mellé egy Q700D hangprojektor is, úgy már vetekszik a HA-val, de akkor figyelgetem a samsung oldalát, hátha lesz újra raktár. -
-
alaves
addikt
-
Macrob77
csendes újonc
-
ρσгτσ
addikt
válasz
pana0017
üzenetére
Samsung topikban ez sokszor volt téma az utóbbi napokban. A kuponozás módja is. Sajnos most nincs készlet, így jelenleg csak mint opciót említettem, ha tudsz várni. De azt nem tudom mennyire érdemes. Lesz -e egyáltalán még készleten...
-
pana0017
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Samsunsg QE65S90D tv-t, jelenleg legjobb áron az Alzan van. Ebben az esetben is igaz, hogy nem woled panellel lesz szerelve?
köszönöm!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Storm10
üzenetére
Nem normális az "égett furcsa" szag. Főleg, ha hetek óta tart. Be kellene jelenteni a szerviznek. Melegedéssel alap esetben nincs gond, de nem tudom milyen mértékű.
Ezt inkább a szerviznek kellene kivizsgálni, hogy mennyire normális a melegedése, és összefügg -e az égett szaggal. Simán lehet, hogy igen.
-
Storm10
csendes tag
Valaki esetleg erre tud valamit mondani?
"Üdv.
C4 48col oledet vettem kb 3hete és azóta érzek kis égett furcsa szagot.Néha kissé erősebb néha nem.
Leginkább ha fölé hajolok akkor mindig lehet érezni.
Nem tudom hogy ez normális?
Forrónak nem érzem hátul a tv-t." -
Macrob77
csendes újonc
válasz
Sasi001
üzenetére
Na most kaptam meg a levelet a Samsungtól, közölték, hogy mindent rendben talált a szerviz, a tévének semmi baja. Csak nem értem, ha a szerelő itt azt mondta a táp a ilyen hangot és szerinte az hibás. Tudok ide valahogy feltölteni videot? Kiváncsi lennék, hogy más találkozott már ilyen jelenséggel.
-
-
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Szerintetek egy hasznalt lg 65b8at mennyiert celszeru meghirdetni HAn? Hibatlan (kijelzore meg 9 honap gari van)
-
Tyrone89
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
pont most olvastam a hírt, Nyugodjon Békében!
A Top Gun-ból van hivatalos 4K kiadás ha jól tudom, és mivel Paramount film, szerintem a HDR is rendben van benne ,már amennyire ennek a filmnek szüksége van erre. Mert ennél a filmnél szerintem a csúcsfények helyett inkább a színeken volt a hangsúly utómunka terén.
majd megnézem azért, lehet teszek vele egy próbát ha lesz időm
-
Vajga
tag
Sziasztok!
A múltkori YUV 4.2.0. 10bit témában találtam egy ilyen leírást. Itt a kérdés alatt van egy hosszabb hozzászólás, ahol leírják miért nem találunk ilyen beállítást, de nem tudom jók-e az infók. Mindenesetre elég érdekes. Azért szenvedek vele (és olvasgatok róla), mert futottam már bele több olyan jelenetbe is, ahol úgy tűnt részletek vesznek el a sötét részeken (gyakorlatilag full fekete volt a terület részletek nélkül). Más jelenetek pedig olykor mintha fátyolosak lennének. Holott többnyire nagyon szép tiszta tűéles. Lehet persze hogy a forrás volt sz*r, de az is lehet nálam nem okés valamilyen beállítás. Minden úgy van beállítva ahogy javasoltátok a tv-n, minden képjavító ki, részletárnyékolás, gamma, plusz fényerő nem hozta elő a részleteket.Most ha tényleg nincs 4.2.0. YUV 10bit beállítás 4k 24p-re (és kisebb felbontásra), akkor ezt akár még összefoglalóban is lehetne javítani. Magam részéről is próbálok utána menni, hogy akkor mégis mit válasszunk helyette, de azért az itteni profiknak is sokat számítana a véleménye.
-
MrBazsi
senior tag
Sziasztok. Régóta egy 65B9 Lg oledet használok, nagy megelégedéssel, de felvetődött h lecserélném nagyobbra viszont a 77 ára brutál. Egy Lg Qned tv lényegesen rosszabb minősèg? annak azért 75ben jóval elérhetőbb az ára. Valakinek esetleg tapasztalat? Köszönöm
-
-
bigdigit
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Na közben ránéztem nálam a tv erre a filmre se HD10+. Nem tudom mi lehet a difi. Már kikapcsoltam házimozi erősítőt is és átraktam wifiről kábelre. Mondjuk maga az app 02. havi de nem talált frissítést.
Még egy dologra tudok gondolni pont a telefon kapcsán ahol biztonsági kérés miatt nem ment korábban csak az SDR. Korábban állítottam a tv-t ne sötétedjen a kép a developer menüben. Lehet ez is valami biztonsági problémát vet fel az alkalmazásnak. Bár azóta jött ki szoftver frissítés és lehet felül is írta ezt a beállítást. -
bigdigit
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Közben ráneztem TV -n. Pl. az Elektronikus állam HDR10+.
Viszont telefonon továbbra sem látok ilyen jelölést. -
bigdigit
addikt
Van itt rajtam kívül még S95B?Kíváncsi vagyok másnak működik netflix HDR10+ vagy csak nálam nem megy. Már újra raktam a netflixet is. Szoftver valami 1661 vagy valami ilyesmi.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
hyppo!
üzenetére
Nincs megcsinálva a film még
(Sajnos jelenleg még gőzöm nincs mikor lesz időm komplett filmeknek nekiülni újra, addig max trailereket és részleteket készítek.) most is csak ezt a részletet csináltam meg hirtelen felindulásból és tettem ide a hivatalos HDR kiadás ugyanazon kis részével együtt. 
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen mintha más minőségű lenne a két felvétel.Néztem az eredetit itthon, nem ennyire mosott mint itt a képen.
Szép a színe a lángnak az elsőnél is nálam néztem Philipsen és C2-n is.
A másodiknál nincsenek a lángon belül részletek és körbe poszterezettség van nálam, C2-n főleg.( az nincs kalibrálva) Viszont a karós rész környezete sokkal jobb a módosított verzión, ha választanom kellene én is a módosítottra szavaznék.

-
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nekem olyan, mint ha minőségi különbség is lenne . A környezet sokkal jobb a tieden de a fáklya fénye természetellenesen világos és erős a poszter effektus nálam A kettő ötvözete lenne az igazi.
Szép munka főleg amikor beleszúrják a karót az eredetin alig látni valamit.

-
anderledani
őstag
A Sex Education pl a második részre már nem írja ki info gombra hogy HDR10+ csak HDR10, az első résznél kiírta
Samsung S95D
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest