- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Léghűtés topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Valami baja van a tápomnak
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
oroszlan12 #112898 üzenetére
Azzal nem lehet. Próbáld a szülői felügyeletnél a kódokat, hátha ott feloldódik.
Ha nem megy akkor kérj a Philips ügyf.szolg.-tól upgrade_loader.pkg fájlt [link]
Az OLED708-hoz nem találtam a neten. -
ρσгτσ
addikt
válasz
oroszlan12 #112896 üzenetére
Az első kettőt, meg amit te írtál, azt írják máshol is. Esetleg még a 3448.
A másik kettőt azért javasoltam, mert hátha módosítva lett és valaki beállította gyors megoldásnak.
Nem módosította valaki a családban?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
oroszlan12 #112894 üzenetére
0000
8888Ezeket próbáltad? Mert ilyeneket is láttam.
Esetleg...
1111
1234 -
oroszlan12
tag
Sziasztok!Segítség kellene.Philips 708-as Oled- et szeretném gyári beállításokra visszaállítani de akkor kódot kér.Googliztam 0711-es kódot írták általános kódnak amennyiben nem állítottam be PIN-t de nem működik.Tudna ebben vki segíteni?
-
Rewmac
aktív tag
-
Dinasti
senior tag
Sziasztok! Sikerült kifogni monitornak egy 42-es c4 oledet. 2 kérdésem lenne. Ha szeretnék minőségi hdmi kábelt amivel a ps5 pro es főleg a pc mellett a maximális minőséget kapjam mit ajánlotok? A másik meg az hogy van esetleg valami kép beállítás a tv hez amit érdemes használni ? Köszönöm !
-
Tyrone89
aktív tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
undercover #112882 üzenetére
Igen, de az nem PS5 exkluzív dolog.
-
Vhiktor
Topikgazda
Felkerült a csatornámra a legújjabb teszt videóm, igaz nem tv, de aki tudja kérem kattintson rá
[link]Viszont, ami a topikot is érinti, elvileg jövőhéten kapok egy 65 colos LG G5-t tesztelésre
Szóval jön róla majd a teszt. Akár lehet élő kicsomagolás/beüzemelés is.
-
Sasi001
senior tag
válasz
alaves #112875 üzenetére
Igen, zidoo-n 2-percre állítottam, a gyári belső alkalmazásoknál pedig valóban 1 perc. Szervíz menüben nem állítgattam semmit, sőt a filmmaker módot is gyári beállításon hagytam valószínűleg csak rontanék rajta. Kevertem a kettőt (ABL-ASBL). Köszi. S95B-n azért sokszor volt észrevehető, hogy sötét lett a kép néhány jelenetnél, viszont S95D-n nem találkoztam még hasonlóval.
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001 #112873 üzenetére
Az ASBL-t azért nem láttad valószínűleg, mert a HDMI forrásaidon be van állítva képernyőkímélő rövid időre (1-5 percre), a belső alkalmazásoknál, menünél pedig bekapcsol 1 perc múlva a Samsung képernyőkímélő. Az ASBL (szerviz menüből kikapcsolható) állókép esetén (illetve minimális mozgókép is lehet) kapcsol be ~5 perc múlva és 2-3 perc alatt leveszi a fényerőt ~5-re. Az ABL (szerviz menüből nem kikapcsolható) azonnal visszaveszi a fényerőt, ha nagykiterjedéső fehér (világos szín) jelenik meg hirtelen a képernyőn (nagy SDR fényerő használata esetén).
-
S@c@
őstag
Nem tudom nekem 25-30on van az 55s90c-n a fenyero-kontraszt, pixelshifting on, logo max. Sosem volt aramtalanitva es kezzel is inditok pixel frissitest, megis lehet lesz beegesem.
-
John D'oh
aktív tag
Nálam a 65 S95D közel egy évig (azt hiszem) 37-en ment SDR-ben, cinema módban, és nem volt semm gond vele. Most a 77 S95D-n az első 1 hétben beállítottam az automata fényerőt mert sötét szobában túl fényes volt, de most már kivettem azt is.
HDR-ben megy maxon, SDR-ben meg ami az alap cinema módban. -
alaves
addikt
válasz
Sasi001 #112866 üzenetére
Akkor így meg pláne nem lesz beégés ~120 nit-en. Samsung-nál egyértelmű 'Logó fényerő módosítása', tehát ha magasra veszed, nagyobbat módosít, amely azt jelenti, hogy jobban leveszi a logó fényerejét. Viszont 32-es fényerőn gyakorlatilag nem látszik az algoritmus munkája, mint ahogy az ABL sem látszik, amikor hirtelen egész kijelzős fehér lesz a videóban, filmben. Ezek az algoritmusok nagy fényerőnél látszanak eléggé, van akit zavar is.
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001 #112863 üzenetére
Az SDR filmmaker mód gyári fényerő beáll. 36 (ha jól emlékszem), max.fényerő pedig: ki, így kicsi a valószínűsége a beégésnek. Nyilván a W segéd alpixel + MLA kijelző beégésállóbb.
Ha tippelnék, akkor akinél beég a QD-OLED (és/vagy):
- SDR 48-50 fényerőn használja
- napi 8+ üzemóra
- több órán keresztül van azonos statikus elem (HUD/logó)
- a logó fényerő módosítás ki van kapcsolva vagy alacsonyra van véve
- a pixelshift kikapcsolva
- használaton kívül sokat van áramtalanítva
- a nagy igénybevétel ellenére nincs kézi pixelfrissítés futtatva (min.500 óránként). -
Sasi001
senior tag
válasz
hunspikey #112862 üzenetére
Ezt nem vitatom, de az biztos, hogy gyári filmmaker módban használtam-használom az S95b-t és most az S95D-t és beégésnek nyoma sincs. Itt lala666 fórumtársnak több mint 12.000 óra volt az s95b-ben és szintén hibátlan volt a panel. Ettől a beégéstől én nem tartok. Hamarabb cserélem mint beégne, de a kép számomra fantasztikus.
-
hunspikey
őstag
válasz
Sasi001 #112850 üzenetére
Ezt adom, viszont én megnéztem a Vincent videóját ahol ezt a kettőt teszteli úgy, hogy kitesz 1 percig egy 100-as SDR értékes fehér négyzetet, aztán fekete slide és arról szól a dolog, hogy meddig tart a ghost. A G3 / G4 kiheveri kb 5 másodperc alatt, míg a Samun világít még vagy egy percig, amiből arra lehet következtetni, hogy többszörösen beégés hajlamos a Samu a MLA LG panelhez képest.
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri #112798 üzenetére
Az mitől lehet, hogy az Xbox Series X saját maga mindent zöldre pipált a tv-vel kapcsolatban, egyet kivéve. Miért nem megy szerinte a 4K 120Hz?
Az Xbox a Denon 1800-ba van kötve, a gyári hdmi kábellel. Viszont az AVR már a most vett Alzás 5m-es (elvileg 48Gb-es) hdmi-vel. Elvileg az AVR át tud engedni 4K 120Hz-t, azt hiszem.
Valamit még át kell kapcsolnom? Vagy nem elég stabil az 5 méteres hdmi kábelem? Alapból nem látom szükségét a 120Hz-nek számomra, nem játszok multi COD-ot pl. De azért jó lenne, ha a VRR felső határai azért rendben átmennének.
-
Sasi001
senior tag
-
-
tibbike01
őstag
Az LG (vagy más gyártó) vajon javítana egy olyan pixel hibát, ami nem látszik 150cm távolságról?
-
hunspikey
őstag
válasz
ρσгτσ #112829 üzenetére
MAradjunk annyiban, hogy nem nagyon van valós tartalom ami kihozná a különbséget. Persze gyári HDR demókat lehetne hozni, de tényleges anyagon szerintem egy G5 meg egy Samu kvázi egyforma. Jó Viktor 8.5 parszekről így is látja melyik melyik, de szerintem a többség inkább azt venné észre, hogy a fekete közeli részeken mennyivel jobb a G5 hahaha
-
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #112804 üzenetére
A margóra: 'Eszközápolás' menühöz:
S90C fw:2024.1/HDMI/telekom box/normál képmód: Eszközápolás indítása > Fennmaradó hibák: "Elmosódott a kép, furcsák a színek."
Átlag felhasználónak biztos jó, de a gyakorlottabb felhasználónak megmosolyogtató, hogy a képmódot rendesen beállítva (pl. élesség:0) ilyen üzenetet küld. Mondjuk azt is hibának véli, hogy be van kapcsolva az automata kikapcsolás 6 óra múlva (ha a táv.-ot addig nem kapcsolja senki). -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #112822 üzenetére
Ahogy ρσгτσ is írta, nyilván automata válasz a Samsung-tól. Természetesen olyan tesztképet is csatolni kell, ahol a hiba kristálytisztán látszik.
Ha beégés vagy pixelhiba:
Ui.: X-edjére is: Nagy SDR fényerő és/vagy sok statikus elem megjelenítése és/vagy napi +12 üzemóra esetén arányosan célszerű növelni a pixelfrissítés gyakoriságát. A 2022/2023/2024-es Samsung QD-OLED-eknél gyárilag a régi 2000 üzemóránkénti pixelfrissítési gyakoriság van beállítva, amely csak átlagos felhasználás során elégséges. Ha környezeti fény engedi, huzamosabb időn keresztül célszerű SDR-ben a régi szabvány 100-120 nit (27-32 fényerő) használata. -
LG Oled C2-nél már nem tudom mióta de több hónapja a távirányító kurzora képernyőn bekapcsolás után össze-vissza megy, pontatlan utána néhány másodperc után helyreáll és már pontos de ezt az utóbbi hónapok megannyi firmware frissítése sem hozta helyre.
Beszéltem ismerősömmel nála is megvan ugyan ez.
Másnál is jelentkezik a probléma, esetleg C3-C4 vagy G szériánál? -
Vhiktor
Topikgazda
Szervizes tapasztalatok űrlap
[link] -
ρσгτσ
addikt
válasz
hunspikey #112828 üzenetére
Ha a Samsung TV -n nem állították el a gyári értéket a boltban, és úgy mutogatnak tartalmak, akkor könnyen lehet, hogy egy laikusnak pont nem az LG fog tetszeni. Még akkor sem, ha nem egymás mellett van a két készülék.
Mert valamiért az emberek tátott szájjal nézik, ha túl van tolva a szín. Persze ez is függ képmódtól, modelltől.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
ρσгτσ #112824 üzenetére
Győrben nem jött semmilyen Samsung képviselő a szervizessel.
Érdekesség, hogy ugyanaz a cég itt a Samsung hivatalos szervize aki az LG-nek is a hivatalos szervize
Ettől függetlenül először a Samsung Ügyfélszolgálattal kell szerintem akkor is felvenni a kapcsolatot, hogy megirják a munkalapot a szervíznek, szóval ha ők első körben lepattintanak valami bullshit szöveggel akkor el se jutsz a szervizig.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #112817 üzenetére
Azt is érdemes belevenni, hogy melyik városban történt, mert egyes szervizek alvállalkozókkal dolgoznak, nincs országos hálózatuk. Így például a Samsung -nál is változó, hogy milyen a szervizes.
Meg az is elképzelhető, hogy vidéken nem minden esetben megy Samsung képviselő a szervizessel. Ezt én sem tudom pontosan...és ugye ez sem mindegy.
Szerk.:
Meg ami még fontos lehet szerintem, hogy helyszínen javítottak, vagy elvitték a TV -t. -
Vhiktor
Topikgazda
-
John D'oh
aktív tag
18 órával ezelőtti S95D értékelés a Samsung webshopon.
Ez te voltál Vhiktor, vagy valaki más úgy gondolja, hogy csak neki van ISF minősítése pici hazánkban?"Magyarország egyetlen ISF minősített megjelenítő kalibrátoraként és tesztelőjeként rengeteg tv-vel találkozom, nem csak otthoni felhasználásra szánt készülékekkel, hanem professzionális filmes kijelzőkkel is. Az S95D a qd-oled panelnek hála jelenleg abszolút referencia képminőséget képvisel SDR és HDR tartalmak esetében is. Ugyanez a qd-oled panel található meg egy professzionális referencia monitorban is, melyet a coloristok használnak a filmek készítésekor (ezen "színezik", "fényelik" a filmeket). Így valóban referencia képminőséget kaphatunk az otthonunkban is az S95D-nek hála. A tökéletes feketeszinten és kontraszton kívül, ami kiemeli az S95D-t a mezőnyből, a színek nagy fényereje, a P3 jócskán megahaladó színtér és színtérfogat lefedettség, ezek mind elengedhetetlenek a látványos HDR megjelenítéshez. A tükröződésgátló réteg valóban csodálatosan teszi a dolgát, lényegében teljes egészében megszünteti a tükröződést. Aki valóban azt szeretné látni otthon amit egy Hollywoodi film studióban látnak a filmkészítők, azoknak jelenleg a legjobb választás az S95D."
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #112812 üzenetére
Én mindig írok. Dátumokkal együtt, így az is kiderült, hogy pontosan mennyi ideig tartott az egész ügyintézés.
Illetve LG -ről itt írtam. Samsung -ról meg azért a Samsung topikban, mert mini LED TV -t garanciáztattam. De néhány részletet itt is megosztottam róla, amikor a Samsung garanciáról volt szó.
-
Peace
nagyúr
válasz
Vhiktor #112812 üzenetére
Én már annó megosztottam, hogy Samsung-ot soha többet a büdös életbe! Békéltető testület még konkrétan asszisztált is nekik ahhoz, hogy megá*uszoljanak. Azzal érveltek, hogy onnantól, hogy külső eszköz van rákötve és onnan menne a kép a tv-re, az már nem a tv sara, ha bármi képmegjelenítési probléma van.
Elmennek a jó ku*va anyjukba! Ugye ez a híres Q70R tv volt, amiről hirdették, hogy istenkirályság játékokhoz. Még a honlapjukon is ezzel promózták. Aztán zöldes-lilás utánhúzás volt. Nem csak játéknál, de HDR filmeknél is a karakterek kontúrjánál sötétebb jeleneteknél. A Békéltető azt ígérte, hogyha a Samsung szerviz bevizsgálása nem vezet eredményre és nem leszek elégedett a végeredménnyel, akkor folytatják az eljárást és kikényszerítenek valami olyan végleges megoldást a gyártótól, ami számomra is kielégítő. Ehelyett azonnal lezárták az ügyet. Kérdőre vontam őket, hogy nem erről volt szó a meghallgatáson, ahol a Samsung jogi képviselője is jelen volt. Azt írták válaszban, hogy ez van, törődjek bele. Kezdeményezhetek új ügyet, ha akarok. Természetesen nem akartam. Elkönyveltem, hogy egy aljadék szenny a Samsung és többet nem veszek tv-t tőlük.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
S@c@
őstag
Sajnos ez a samsung hozzallas nagyon rontja a felhasznaloi elmenyt. Hiaba az ember vett mar naluk tobb telefont, orat, fullest tv-t es hiaba a magas Vip meg platina szint.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hunspikey #112808 üzenetére
Eleve az a probléma, hogy a saját Samsung tesztábrákon a beégésnél komolyabb hibák sem látszanak már rendesen (vagy egyáltalán nem) olyan távolságból. Tehát totálisan alkalmatlan erre a célra.
Míg mondjuk normál, de más jellegű műsoron simán látszódhat. Pl. egyszerűbb grafikájú mesék (Bogyó és Babóca, Peppa) vagy valamilyen film, aminél van havas jelenet. Pl. TLoU.
Én általában meséknél fotózok hibákat. Vagy például tinting egy havas jelenetnél is tök jól ki tud rajzolódni. Némelyik beégés is.
-
szkutyi
addikt
válasz
hunspikey #112808 üzenetére
De most amúgy tényleg...ha már erőlteti azt a qrva tesztképeket, miért nem tud normalis teszt fotókat bele rakni?5-10%os szürke, piros, kék, zöld stb stb...amin aztán tényleg látszik a hiba ha van...
Vhiktor: azt hittem ezt már tudtad, hisz végig kísérted a kálváriám...xd -
ρσгτσ
addikt
válasz
Ilyen a Samsung policy. Ugyanakkor én is leírtam mellé, hogy egyébként ebben az esetben nem sok minden fog látszódni a hibából. Már csak azért sem, mert a telefon nem fog nyers képet készíteni, mindig javít valamennyit.
Kivéve RAW -ban, de azt meg nem fogják elvárni. Valószínű az ügyfélszolgálat nem is nagyon van képben e tekintetben.
Így gyakorlatilag át is lehet ugrani ezt a részt annyival, hogy csatolsz mellé más képeket is. Illetve leírod, hogy nincs megfelelő eszközöd hozzá, plusz a tesztábrák nem alkalmasak a hiba megmutatására.
-
válasz
Ezért választottam a G4-gyel az MLA+ panelt, amely talán egy védelmi rétegként is tud funkcionálni a beégés és pixelhiba elkerülésére, lévén csak egy beépített, külön energiafelhasználás nélküli fényerősségnövelő réteg, így nem főzi meg a TV-t. Igen messze vagyok én a te szakmai tudásodtól, ez nem is kérdés, de a saját egyszerűbb interpretációm alapján ezért vetettem el a qd- oledet, többek között.
-
Vhiktor
Topikgazda
Hiába nagyon jók a samsung qd oledek ha ilyen a hozzaallasuk:
Szeretnénk tájékoztatni, a tapasztalt jelenség teljes körű kivizsgálás
érdekében, a teljes tévé kijelzőjéről legyen szíves egy fényképet küldeni ügyfélszolgálatunk részére, 150-200 cm távolságból, a képtesztet elindítva (az itt megjelenő fotóról).
A készülék menüjéből lehetőség van elindítani a képtesztet (ezt a
Beállítások - Terméktámogatás - Eszközápolás - Öndiagnosztika - Képteszt menüpontban találja meg), amelynek során a televízió kizár minden külső forrást és egy alapértelmezett fényképet jelenít meg.
Várjuk visszajelzését a Képtesztről készített fotóval a további
segítségnyújtás érdekében.Ugye egy kis beégés vagy pixel hiba nyilván nem fog látszódni 2 méterről fotózva raadasul a tv beepitett teszt képeivel egy csomó hiba el van fedve.
Ehhez csak gratulálni tudok......
-
Dareiosss
senior tag
Akinek a 77S90C fali tartóval van felrakva, tudna nekem privátban méreteket írni, hogy hova esik a fali tartó? Ugye a s90 nek más a felfogatási magassága, és eddig lábon volt, most viszont a dobozában pihen amíg nincs kész az új szoba.
-
Peace
nagyúr
Pár kérdés:
-Megéri a C5 a C4 ellenében?
-Mi most a Sony megfelelője az LG C kategóriára?
-PS5+streaming-re melyik jobb választás?
-Van-e bármi plusz PS feature, ami csak és kizárólag a Sony-val élvezhető?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Apple Watch
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest