Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
karervin
csendes tag
Sziasztok! Panasonic OLED Tv-men (TX-55MZ800-E) magas fényerőn állandóan villog a kép (fekete felvillanások), néha ki is kapcsol a TV. Az Oled luminancet ha leveszem 30-ra, vagy alá, akkor viszont jó. Ezzel lehet valamit kezdeni, hogy magasabb fényerőn is lehessen nézni? Vagy szerviz lesz ebből? Köszönöm, ha valaki ért hozzá

-
eL Geri
őstag
válasz
John D'oh
üzenetére
A panelrohadásról se feledkezz meg

Meg én is hajlamos vagyok azt hinni, hogy csak itt vannak power user-ek, de azért nagyon látszik a piacon, hogy mennyire lereagálja a dolgokat:
- G2-ök jól beragadtak a boltokban, amikor jött az MLA-s G3
- G4-ből szerintem most azért voltak érdemi akciók, mert a G5 érkezésével érezhetően arra mentek rá a nagy tömegek, mert megint egy érdemi előrelépés volt a G3 és G4-hez képest.
- Érzésre a G4 nem fog olyan gyorsan elfogyni, mint a G3 volt. Mert ott mindenki érezte, hogy a G4 kb. semmi újítás, akkor jó lesz a G3 is. -
John D'oh
senior tag
Amúgy őszintén kíváncsi lennék, hogy pontosan mi van mögötte.
A legvalószínűbb, hogy költségcsökkentés, de akkor viszont nagyon érdekelne az is, hogy százalékosan kifejezve mennyit kellett vajon cserélni az összes eladásból.
Itt a fórumon "power user"-ként nyilván kritikusabb szemmel nézünk mindent, de el nem tudom hinni hogy a legtöbb ember tinting meg banding miatt cserélgetne (ha egyáltalán észreveszi).
Ha mondjuk látványos hibája van akkor már persze szinte mindenki megpróbálja majd gariztatni, de most komolyan olyan sok volt ebből, hogy érdemes ezért megvonni azt a minőségi garanciát amit eddig vállalni mertek?? Hisz ugyebár ez szerintem nem kis előny volt a G széria mellett a konkurenssel szemben.Szerk. Főleg egy teljesen új technológia bevezetésénél. Most akkor mondja a vásárló azt, hogy ha az LG nem bízik benne hogy a tandem 5 évet kibir akkor én se teszem?
-
eL Geri
őstag
Apró észrevétel:
Ugyebár én voltam az egyik Joy napos G4 77-es boldog vásárló.
Ami furcsa, hogy nem volt benne az ir blaster. Minden ránézésre újnak tűnt, nem láttam semmi visszacsomagolásnak nyomát. Illetve most megnéztem a Vhiktor videója alapján a pendrive-os módszerrel a futási időt is, ami 18 órát mond, reális
Szóval nem parázok, hogy nem kóser a csomag, csak érdekesség, hogy ezek szerint már elhagyták ezt a kiegészítőt belőle... amire szerencsére semmi szükségem, nem is értettem nagyon miért kellene ez nekem.
-
hunspikey
őstag
Én szerintem az 5 év panel gari kizárólag a G1- G4 privilégiuma volt.
-
KTTech
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Igazából a G4-nél sem emelte ki a forgalmazó, legalábbis a garanciális feltételeknél. A "selling point" az nem hivatalos állásfoglalás, csak ami a garanciális feltételeknél megjelenik. A weboldalon ennyi van, jelen pillanatban is:
"2022 modellévtől az OLED G és Z sorozatszámú és 2023 modellévtől az M sorozatszámú televíziókra további 2 év jótállás a kijelzőre - amely tartalmazza az alkatrész árát, de nem foglalja magában a javítás munka- és kiszállási díját -, és amely a kötelező jótállási idő lejáratát követően, de legkésőbb a vásárlás időpontjától számított 5 éven belül érvényesíthető. "
Ezek alapján a G5-re is adják.
-
válasz
torma1981
üzenetére
G4-re igen, a termékoldalon ez selling point:

“2. A törvény által biztosított jótállás ideje alatt a jótállás kiterjed a munkadíjra is. A törvényes jótállás lejártát követően, a vásárlás időpontjától számított legfeljebb 5 évig a jótállás csak a panelra terjed ki.”
G5 esetén ez már nincs jelezve, minden bizonnyal egy ilyen kardinális dolog nem véletlenül, hanem mert nincs +2 év az újakra.
-
KTTech
veterán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
UK-ban 3 évről 1 évre csökkent a TV-k garanciája. Hivatalosan már a G4-re sem volt 5 év a gyártó honlapja szerint. A Samsung TV-kre is 1 év garancia jár. Szóval nem olyan ritka a csökkenés...
-
alaves
addikt
A TV-k bluetooth és wifi moduljai nem éppen erősek, de sokszor feleslegesen cserélnek alaplapot és egyéb modult a készülékekben. Sokszor csak szoftveres a probléma, valamint érdemes a TV és a környezetében lévő eszközök (soundbar, erősítő, hangfalak, PC, router, USB HDD/SSD, TV box, kábelek, stb.) elhelyezését áttekinteni, módosítani. Az sem mindegy, hogy a bútorok mennyire zsúfoltak, illetve pl. a fal másik oldalán milyen eszközök vannak.
-
Rewmac
aktív tag
Én már az MM-től nem merem megrendelni mert lehet mindegyik G4 kiállítási darab. Az LG szervíz szerint szoktak panelt cserélni benne mielőtt odaadják, de ez akkor is rizikós nekem. Annyira haragszom magamra, hogy ráültem a témára és nem mentem rá a G4-re mert, hogy mekkora királyság lesz a G5.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
labeda
üzenetére
Soha életemben nem hívtak vissza "kivizsgálás után". Mi is kiadtuk a ügyfélszolgálatos cégeknek, hogy ezt kell mondani. Kb. az esetek 10%-ban történik valós dolog. Nekem a G2-nél mindent mondtak már. 3 év garancia, +2 a panel, de ha cseréled a panelt a cserére csak 2 év. Olyat is mondtak, hogy nincs 5 év.
2 év plusz garancia annyi egyébként, hogy a munkadíjat, kiszállást ki kell fizetned csak a panelt nem.
-
eL Geri
őstag
válasz
John D'oh
üzenetére
Huhh, nekem mázlim volt, akkor most. Nem látok hibát a G4-emben, de az első bekapcsolás előtt folyton azon fostam, hogy a fenébe fogom ezt visszacsomagolni, az elállást intézni... semmi kedvem nem lett volna.
Azért más visszavetetni egy 77-es TV-t, mint pl. egy vízforralót. Mármint csak a ki/be csomagolásra gondolva is. Nekem pl. kicsit megtört a kicsomagolásnál az egyik hungarocell is. -
John D'oh
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Ha tinting vagy banding miatt akarsz cserélni azt az LG nélkül is megteheti az ember.
A tinting az első ránézésre kiderül és az már nem is változik utána, szóval 14 napos elállás keretein belül is panel lottózhatsz. A banding meg ugye idővel vagy javul vagy nem, de ha akarja az ember itt is megheteti az ember 14 napon belül.
Én amikor A80J-ről váltottam A80L-re háromszor küldtem vissza a TV-t a MM-nak. Az első tiszta pink, a második még rosszabb, a harmadik meg hasonló volt mint az első csak ezen még brutális banding is volt. (Ekkor lett elegem woledből és vettem meg az első QD-t)
Nem is volt bonyolult a folyamat. Simán felhívtam az ügyfélszolgálatot és elmondtam mi a gond. Konkrétan még a második után emlékszem még kérdezte is a csaj hogy küldjenek e harmadikat, pedig már picit kellemetlen érzéssel hívtam, de mondom ha még fel is ajánlja akkor miért ne
-
Sasi001
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
A helyi szervizesnek nem sok beleszólása van ha kiadják, hogy Tinting meg homogenitás hiba miatt nincs panel csere. Kezdték a tintingel ami miatt már nem igazán cserélnek panelt, mondván a technológia velejárója. Már nem olyan zökkenőmentes a cserélgetés az Lg-nél sem.
-
válasz
torma1981
üzenetére
A vevői elégedettség végett ritkán csökkentenek a jótállás időtartamán a gyártók, de azért nem durva ez, láttunk màr ilyet nem egyszer a történelemben. (Nekem a hdd-k gari kiherélése a 2010 évek körül becsípődött)
Valószínű ahogy szokott lenni, osztottak szoroztak a HQ-ban és stabil már annyira az OLED vásárlói vonal, hogy a plusz szolgáltatásokat ki lehet vezetni.
(pl Samsung házhoz jövős ‘prémium gari’ is elég kellemes volt egy ideig a usernek) -
-
válasz
torma1981
üzenetére
25 perc telefonálás után sem tudtak az Lg-nél megygyőzni, hogy 5 év lenne rá a garancia: bizonygatta a kis hölgy, hogy rugalmasan kezelik a kijelző hibákat, de hogy leírva hol van az 5 év jótállás,( 3 általános, plusz 2 kijelző) mint G3 esetében /nekem az van/, azt nem tudta prezentálni. Megjegyeztem, hogy ez most egy szakmai fórum témája, és sokan ez alapján (is) választanak maguknak tv-t.
Szerk: visszahívtak, kivizsgálják, mert leírva ők sem találják.
-
crue
őstag
válasz
milcsi79
üzenetére
Szia! 65B4-gyel az a tapasztalatom, hogy sajnos gyalázatosan gyenge a blouetooth hatósugara. Airpods szinte használhatatlan ha nem a tevé közvetlen közelében vagyok, magic remote is sűrűn írja, hogy instabil a kapcsolat. Nem messziről, már három méterről képes akadozni a kurzor. Alaplapot, bluetooth modult és távirányítót cseréltek, de még mindig problémás. Egyelőre nem tudom mi legyen, gondoltam bejelentem újra a hibát, majd még egyszer ha kell és cserét kérek ha a harmadik javítás után is ugyanez van. Csak tartok tőle, hogy ki fognak bújni valahogy ez alól.
-
milcsi79
csendes tag
Sziasztok! 2025.05.08-án lettem egy LG OLED 65C41LA tulajdonosa. Nem rég volt egy szoftverfrissítés, és azt hiszem ezután kezdte el azt produkálni a cucc, hogy kb 1 per után eldobja magát a Magic Remote. Nem reagál konkrétan semmire sem a táviránytó. Miután tök ideg leszek egyszer csak megjavul (percek telnek el). Ezt Xbox Series X használata közben is csinálta. Van még egy LG S60T 3.1-es Soundbar is HDMI ARC-vel csatlakoztatva. Az LG support gyári alaphelyzetbe való visszaállítást javasol, mert szerintük szoftverfrissítés közben lehet, hogy egy pillanatra megszakadta wifi jel, és az okozhat nem megfelelő működést. Szomorú vagyok picit na. Tök új a TV, örülnénk neki, és erre előjönj egy ilyen dolog. Elvégzem délután ezt a folyamatot, aztán tesztelek. Közületek valakinek van hasonló tapasztalata ilyen esettel? Szép napot mindenkinek!
-
dropi
senior tag
válasz
A Zéé
üzenetére
Kb egy valaki mondta, hogy ő nem oledet venne ilyen felhasználásra. Mindenki más elmondta, hogy az oled tv-n minden jobban néz ki mint bármi máson.
Sztem meg tök jófej a srác, hogy a legjobbat szeretné megvetetni, és ezért fáradtságot nem kímélve próbálja begyűjteni mindenhonnan az infókat. -
Rewmac
aktív tag
Húúú ez a G5 nekem egyre kevésbé tetszik. Sajnálom, hogy nem csaptam le a G4-re amíg volt értelme. 165hz-en az input lag nagyobb mint 120hz-en eddig a teszteknél fel se tűnt, de most olvastam az egyiket is ott volt. Elvileg szoftveresen javítható ez a HDR10 dolog mert a C5 is csinálja, tehát nem a panel miatt van.
-
mp54
senior tag
válasz
A Zéé
üzenetére
Kösz a választ, de ez nálad félrement...
Pld. a másik lakása óriási nappalijában valami 80-85" méretű van, erre most jött rá, amikor látott ilyen nagyot és mellette a 65"-t.
Azért volt itt olyan vélemény is, hogy nem kell félni a C4 fényerejétől, tükröződésétől és én nem félek attól, hogy beégeti a használati szokásaival... -
A Zéé
addikt
bocs, hogy ezt mondom, de ez már kezd baromira komikus lenni...
Amennyire követem a sztorid, akinek "segítesz" nem akar nagy tévét, a helyi hozzáértők szerint pedig nem lenne jó neki az OLED, tehát igazából senkinek nincs igénye 65-ös OLED TV-re, csak neked... Ez most vagy csak folytonos trollkodás részedről, vagy igazából nem segítesz, hanem a saját vágyaidat akarod kiélni...
-
mp54
senior tag
A hölggyel-aki tőlem/tőletek várja a tanácsokat a választáshoz- voltunk ma MM-ben.
Óriási előrelépés, hogy rászánta magát a 65"-ra, 55" helyett...
Képbe került a Samsung S90D is, a tűrhetőbb árával.
Kérem hasonlítsátok össze ezt a következőkkel: LG G4, LG C4, S95D.
Köszönöm. -
ρσгτσ
addikt
LG 'Streaming' Hetek
Élvezd a kedvezményes, vagy akár ingyenes előfizetéseket! -
John D'oh
senior tag
-
John D'oh
senior tag
válasz
Vajga
üzenetére
A hivatalos győri szakszerviz volt.
Leszámítva, hogy majd szívrohamot kaptam amikor megláttam hogy úgy összetapogatták (annak ellenére hogy a feleségem átadta nekik hogy erre nagyon figyeljenek) mintha egy zsíroskenyérrel törölték volna végig, és hogy egyértelműen fogalmuk se volt arról hogy mi okozta a problémát, mégis azt kell mondanom, hogy nem volt vészes a folyamat. Viszonylag gyorsan lezajlott és végtére is sikerült megjavítani.
Samsung-nak jelenettem közvetlenül a problémát az elején.
-
Vajga
tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Hozzád milyen szervíz jött? Én alzából rendeltem, konkrétan one connect box problémám volt, csak azt akartam cseréltetni. Nem, küldjem vissza az egészet, több, mint 1 hónapos kálvária volt. De mint valami benny hill show. 1 hónap után meg lett az eredmény, hogy cserélni kell (milyen meglepő, eleve ők erősködtek, hogy az egészet küldjem vissza, mert szervizes kollégák szerint cserélni kell). Ok. Hová küldjék a 600eFt-ot? Írjak számlaszámot. Mondom miről beszéltek, cserére hívtátok vissza, és milyen 600eFt? 1MFt volt a TV... Vissza írtak ja tényleg elnézést, nem is tudják visszautalni, le kell vásárolnom. Néhány dühös telefonom volt ezután, felfogták, hogy cserélni kellene, ők hívták vissza konkrétan cserére, én vissza se akartam küldeni, ok sajnálják igaz elnézést benéztek valamit azonnal megsürgetve küldik a csere tv-t. Ez volt egyik délelőtt. Aznap kaptam tőlük a számlámra 300eFt-ot!!!
Istenem mi ez mondom hol vagyok, megint telefon hogy mi a bánatos *@#$& csinálnak már megint, újra elnézések sokasága, küldjem már vissza a 300-at... Rá pár napra útnak is indult végre a csere tv.... Nem biztos, hogy az alzával mégegyszer szóba állok... -
Rewmac
aktív tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Bmeg
Nekem az LG-s szervizes mondta semmilyen képzést nem kapnak. Kaptam 3 hibás panelt. Olyan idióta tesztek kellettek az utolsónál mert nem hitték el, hogy ennyi szar volt. Aki kinn volt nem is értettem miért kell a kábelen tesztelni bármit is.
Mert a pixel hiba meg a felemás fényerő az nyilván ugyanabból adódott. Annyi szerencsém volt, hogy szervizes hozott panelt. Amikor az utolsónál belépett a nappaliba és mutattam neki, zsebből mondta, hogy panelhiba.
-
John D'oh
senior tag
válasz
Rewmac
üzenetére
Persze jött a szerviz és cseréltek benne panelen kívül konkrétan mindent.
Fogalmuk se volt róla hogy mi okozta, és amúgy S95D-t még fényképről se láttak, szóval nem lepődtem meg nagyon miután az alaplap + táp cseréjét követően se kapcsolt be.Itt gondoltam feldobom, hogy nem lehet, hogy simán a one connect box döglött meg ?
A válasz kb. az volt, hogy jah ilyen is van hozzá? Hoztak egy újat és láss csodát ismét működött minden szépen. -
John D'oh
senior tag
válasz
Rewmac
üzenetére
Nem nagyon tudsz úgy TV-t venni manapság sajnos, hogy nyugodtan kijelenthesd, hogy ez egy megbízható márka, azt kapom amit várok, és biztosan el fog menni nekem min. 10 évet.
Persze ki lehet fogni biztos ilyet is, de annyi TV-t posztolnak naponta online fórumokon amik viszonylag rövid idő alatt letolták a gatyát, vagy valami egyéb idegesítő hibája van, hogy az valami elkeserítő.
Nekem a 65" S95D fél év után egyik nap minden előjel nélkül be se kapcsolt akármit csináltam. Akkor elmondtam minden szarnak mert az is, ennél többet kéne bírnia, és most mégis ugyanazt vettem 77-ben mert minden egyéb szempontból meg imádtam. Nincsenek illúzióim ez is jó eséllyel szervizes lesz majd egy ponton, csak remélem nem épp Karácsonykor mint múltkor

-
Rewmac
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Sok alternatíva nincs mert LG és Samsung. LG a G2 panelcseréimet elvégezte, de olyan tintes zöld panelem van benne, hogy kifolyik az agyam valamint mind a 3 panel ferde (hajlított) ha nem lenne baja nem igazán érdekelne, meg nyilván a kalibráció is kuka rajta, de én erre már nem fogok költeni.
Meccseltem velük eleget már, hogy leszarjam.
-
-
Rewmac
aktív tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Mondjuk ez jogos, de amikor legutóbb vettem TV-t és vártam a szoftveres javításra azóta is várok. Philips 908+ mondjuk olyan áron kaptam, hogy nyilván nem érdekelt, de ott kb. 1,5 éve mondják majd kijavítják a posterizációt.
Picit ezzel úgy vagyok, hogy örülnék neki, de nem bízom benne vagy érted.
-
John D'oh
senior tag
válasz
Rewmac
üzenetére
Ezeknek a nagy részét szoftveresen kijavítja majd az LG az ígéretek szerint. Persze nyilván szegény ember aki ígérni sem tud, szóval addig lehet jobb fenntartással kezelni.
A halvány csíkok sötét jeleneteknél, mozgásnál már más kérdés. Ez a G4-et is ugyanúgy érintheti ha olyan panelt fogsz ki. Idővel sokak szerint javulhat is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Rewmac
üzenetére
Nem olvastam még, de remélhetőleg 1 hónap múlva kapok egyet tesztre.
Viszont látom, hogy rtings áttért HDR esetében dE ITP-re azért vannak ilyen nagy eltérések.
Szerk: most gyorsan ránéztem, simán lehet, hogy kalibrálási hiba HDR10 esetében, elég megnézni a képeiket még a színhőmérséklet is teljesen más Dolby viison esetében, ilyen pedig nem lehetne.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Olvastad a teszteket? Én is csak azokból meg a feedbackekből, képekből látom. Nem volt még nálam vagy ilyesmi, de így rizikós nekem.
Hosszú lenne leírni mindent, de dióhéjban sötét jeleneteknél vibrál a kép hasonló mint az overshoot, iszonyat color banding van HDR-nél game mode-ban még rosszabb, illetve van még egy ehhez hasonló jelenség ami csak HDR-nél jelenik meg dolby visionnél nem, megint kivették DTS-t, halványan csíkos a kijelző amikor küzd a sötét jelenetekkel illetve mozgásnál. Igazából az owner's threadek tele vannak vele, egy részét a Rtings is megírta.
-
Rewmac
aktív tag
Erősen gondolkodom a G4-en így, hogy a G5 nem lett az igazi. Csak nem tudom meddig lehet kapni, lehet már kiállítási darabok vannak az ára meg nekem így kifutóként kicsit magas.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Összefoglalóban nem találtam, vagy átgörgettem rajta, szóval kérdezném:
Milyen fájltípusú filmeket támogat az LG C4, külső adathordozóról? -
dropi
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Én pont az ellenkezője vagyok, nekem szeptember óta van meg a tévé, de mar nagyon viszket a tenyerem a cserére :D
Plusz nálunk napi 18-20 órát megy a tévé
Amúgy az LG távirányítóra visszatérve, nekem volt olyan LG tévém, amit konkrétan amiatt adtam el, nekem az egy használhatatlan fos, amit minden egyes használatkor a tévébe akartam hajitani
Bezzeg a Samsungé az nagyon tetszik, kicsi, dizájnos, nem úgy néz ki mint egy 3 éves gyerek játéka
Nekem a Samsung használatával nem volt gondom, pedig nálunk a legnagyobb részt kábel vagy iptv adás megy. -
eL Geri
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Én viszonylag ritkán cserélgetem a cuccaimat… és akkor is megsiratom a régit egy kicsit
Egyenlőre úgy látom, hogy sikerül egy hiba (tinting) mentes oled-et kifognom, nagynehezen (azért nem is annyira, jó ez a G-s fali tartó) fel is került a falra. Én most már évekig hozzá se akarok nyúlni. Reménykedve a, nem tipikus, tartósságban.
Nálunk napi kb. 0.5-2 óra között megy a TV. Évi maximum 1000 óra, de ha úgy alakul, akkor lehet fele annyi. Inkább a ki-be kapcsolás a sok, nem a nézett óra. -
lapoe
tag
Sziasztok!
LG G5 széria árának "beesése" kb. mikorra várható? -
A Zéé
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
azért amikor rárakod a "komoly" hangszórót mindjárt kijönnek a fizikai korlátok.
Én sem raktam össze a 48C4-et a soundbarral pár napig, mert egészen vállalható az is. Viszont amint bekötöttem a kis JBL BAR 2.0-al (ami azért nem egy csúcs kütyü), és 2x 3x váltottam oda-vissza, hamar egyértelmű lett, hogy maradni fog rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - Total War: THREE KINGDOMS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Yettel topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Anyagi helyzetek és életutak
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- További aktív témák...
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

G3-ra is!

Szerk: visszahívtak, kivizsgálják, mert leírva ők sem találják.