Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- E-book olvasók
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen processzort vegyek?
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Roland861010 #110579 üzenetére
igen, normál esetben sötét van, de minden fúrófej és a fejek összes kis ágacskája jól látszik, nincsennek egybefüggő fekete pacák, mindig van képi tartalom. Nekem eddig nem így volt.
-
dropi
senior tag
-
Roland861010
veterán
Na ma többször is majdnem felgyújtottam a TV-t meg a retkes Laptopot.
Felismeri hogy S90D - type-c-n 4k144hz-en menne is.
De csak RGB színtért tol ki.
Majd 60Hzen már tudja a 10bit YCbCr 4.2.0-at. plusz utána már 120Hz-en ment.
Ki is írja a TV hogy UHD / HDR a beállításokban aktív a HDR.
Viszont hangban nem megy át
Mondom újraindítás na és ennyi volt.
Vissza állt RGB-re 144Hz-re .
Ha bármit is állítok zöld kép meg vibralas.
Mióta meg van a TV még egy filmet nem néztem rajta végig. -
Sasi001
senior tag
válasz
Körző Bálint #110591 üzenetére
Tuti rajta volt. Ha nagyon nyugtalanít akkor bemész valamelyik üzletbe ahol van kitéve és nézd meg. Anno nekem a C1-en is volt.
-
-
blakey
titán
válasz
Körző Bálint #110591 üzenetére
Ott voltak.
-
krx21
nagyúr
válasz
BorsiPisti #110583 üzenetére
Ez azért elég súlyos tv függőség…
Azért jobbulást…
-
szkutyi
addikt
válasz
Pro Koryak #110585 üzenetére
Kívanok neked nagyon sok 5-10 000es anyagot, olyan készülékkel, ami tudja is! Fényes nappal is bőven elég a 800-1000nit, nem hogy sötétben...attól még hogy 10 000nit van, nem fogsz többet látni a sötét reszekből..
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Pro Koryak #110585 üzenetére
Van igaza Szkutyinak azért, a 800 nit is tud k*va vakító lenni.
-
szkutyi
addikt
válasz
Körző Bálint #110581 üzenetére
Néztem én is..ez nem valami gyártási velejáró.nyilván.ha nincs funkciója, akkor szerinted oda rakják?
.annak oka van hogy ott van..szerintem a magic remote érzékelő ez...
-
BorsiPisti
csendes tag
válasz
OPiiPO #110578 üzenetére
Nem tőlem kérdezted, de itt egy élethelyzet: Reggel 7:00-kor kelek, tv bekapcs. 9:00-kor indulok dolgozni, anyós jön vigyázni a kutyára, tv megy tovább. Párom este ér haza, tv megy tovább. 23:00-kor érek haza, tv megy tovább. 01:00-kor kapcsol ki magától.
Havi 15 nap így telik. Nyílván ha szabadnaposak vagyunk, akkor valamivel kevesebbet használjuk. Lg 65C4, max fényerő, élénk kép üzemmód (többször próbáltam az ajánlott beállításokat, nem jött be). Plex, stream, youtube, ps5.
Vásárlás előtt besétáltam az LG bemutaóterembe és megkérdeztem tőlük, hogy ilyen “élethelyzet” mellett is ajánlott vétel-e a tv. Igen volt a válasz, így megvettem. Vállalnak rá három év garanciát, ez nekem így bőven megéri.
-
blakey
titán
válasz
Körző Bálint #110566 üzenetére
…TV alsó keretén megjelentek kb 6-7 centiméteres vízszintes csíkok…
- nem megjelentek, hanem eleve ott voltak, a gyártás, összeszerelés része. -
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Pro Koryak #110573 üzenetére
a John Wick sorozat az frankó HDR-ben nem? vagy is arra nem nagyon panaszkodtak ilyen téren emlékeim szerint
neem, ha megcsinálom szerintem a kicsivel 1000 nit alattira belőtt értékekkel fogom.
-
szkutyi
addikt
válasz
Pro Koryak #110573 üzenetére
Sztem qrva vakító már 800nites valós csúcs is....
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Roland861010 #110568 üzenetére
Ez mond lutri, proba sprsn derül csak ki.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #110568 üzenetére
Nincs link.
-
Körző Bálint
újonc
Sziasztok!
LG Oled C4 48 colos TV alsó keretén megjelentek kb 6-7 centiméteres vízszintes csíkok, a teljes alsó kereten látszanak.
Valaki tudja mi lehet ez?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
gab1ka #110558 üzenetére
papiron jobb lehet, viszont ha rendensen van elvégezve a manuális kalibráció akkor az otthoni felhasználó szemmel semmi különbséget nem lát rajta.
Samsung is jól kalibrálható, csak nem feltélenül kell a 75%ra pontosan lőni, hanem az egész sweepet kell nézni és az alapján állítani. Így simán deltaE 1 alá bemegy az összes szín, esetleg a színtér szélénél lesz a 100% kék hibásabb (deltaE 3 körül), de ez nem sok vizet zavar mert filmekben extrém ritkán van ilyen tartalom, ami a lényeg az deltaE 1 alatt lesz.
A kiscist nagyobb deltaE érték 100% szaturációs kéknél a miniledre jellemző, oled esetében deltaE 1 alatt lesz az is.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #110553 üzenetére
Érdekes infó, azt hittem van valami spéci service port amin keresztül te mint kalibrátor a megfelelő kábelekkel/megfelelő műszerekkel elérsz olyan menüket amiket az átlag user nem és ott tudsz matatni mindenféle licence nélkül.
Hoz szemmel látható eredményt amúgy a 3d lut kalibráció? Azaz ilyenkor a különböző stimulusok meg luminancia szintek egyenként tényleg leredukálhatóak a kívánt deltaE értékre? Csakmert a Samsungnál a CMS elég fapados, ott pl a standard 75%ot ha be is lövi az ember, az max úgy ahogy magával rántja a többit vagy erre vagy arra, de ez így elég korlátolt.
-
dropi
senior tag
válasz
LurkerSheik #110554 üzenetére
De mindból? Azt hittem, csak az olcsóbb kategóriát cserélték le.
-
válasz
anderledani #110555 üzenetére
Nem hívott senki, csak ideb@sztak egy automata levelet azzal, hogy készlethiány.
Végül ebolton rendeltem egy 48"-os Ambilightot ugyanannyiért: [link] Lehet, hogy ez volt az utolsó darabjuk, de ha ezt is törlik, akkor rituális szeppuku következik.
-
anderledani
őstag
válasz
Vision #110551 üzenetére
Nem kerestek telefonon? Én majdnem rendeltem kiállított S90C-t, és felhívtak hogy kiállított darab, most pedig Asus TUF A14 laptopot rendeltem Euronicsből, amiatt is felhívtak, hogy kiállított. (de az nem is bekapcsolva volt kiállítva, esztétikailag pedig hibátlan, szóval megérte)
-
válasz
dropi #110550 üzenetére
Mire odajutottam hogy ambilightos philips+oled+googletv kombó legyen és hagy jöjjön jó nagy méretben pár éve elhagyták a google tv-t és a fos titan os-üket erőltetik.
így kiesett a kosárból. Amilyen felárral mennek a philips oledek egy lg vagy samsunghoz képest azonos méretben nyugodtan benne maradhatott volna licence dijas google tv rendszer -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
gab1ka #110549 üzenetére
Nem a megtartással van a baj, hiszen a lut fileok megvannak. Hanem azzal, hogy az LG nem ad lehetőséget az egyszerű felhasználónak lut feltöltésre, mondjuk pendriveról (TCL ezt engedi, így bármikor feltölthető, letölthető a LUT a pendrivrea bárki által). Szóval vagy fizetős szoftver kell hozzá, vagy homebrew python kóddal ingyen és bérmetnve, otthon parancsorból fel lehet tölteni, de ez utóbbit mindenki csak a saját felelősségére végezze el.
Hozzáteszem, hogy a lut kalibráció abszolút nem működik a 4-es szérian, október/novemberi gyártástól kezdődve. Régebbi gyártásúakon megejelenéskor még ment, de lehet azóta azokon sem megy újjabb fw miatt, régebbi gyártással mostanában nem találkoztam. És ez a kijelentés kb csak az országban forgalomba került 4-es száriára igaz, Lengyelben vett tv-nél tökéletesne működik és infóim szeirnt a világ minden táján is, egy két balkáni ország van ahol nem, köztükl persze mi is
.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #110548 üzenetére
Manualis kalibralas eseten fényképezés, dv cal file meg megvan, az mehet pendriverol.
Lut kalibralas esetén megy a kukába, de van homebrew megoldás rá, nekem megvannak a lutok oda is adom, és házilag saját felelősségre fel lehet tölteni őket a tvre (nem hivatalos modszer), de működik.
Szóval megmarad minden.
-
dropi
senior tag
válasz
Vision #110541 üzenetére
Nekem volt ez az 55-ös, majd próbáltam LG C2-t, Samsung S90C-t, de visszavettem a Philips 718-at csak 65-ben. Felskálázásban és interpolációban veri a másik kettőt, oprendszer ízlés kérdése, az én ízlésemnek a többi gyártó még most farigcsálja egy kődarabból a kereket, miközben az Android TV-nél már a semi slicket tesztelik Imolában.
Nálunk a tévé átlag 18-20 órát megy egyfolytában naponta full fényerőn SDR-ben + némi streaminges HDR + némi XSX, de semmi baja nem volt az előzőnek sem, meg ennek sincs. Az Ambilight meg megfizethetetlen
Szal én nagyon ajánlom, de ez bizony kiállított darab lesz. Az más kérdés, hogy a garancia ugyanúgy vonatkozik arra is a vásárlástól. -
gab1ka
senior tag
válasz
hunspikey #110548 üzenetére
Ja, én csak ilyen alap 2/20 pont wb képernyőfotókra gondoltam meg pár alap beállításra ami fotózható. A 3D lut nem tudom hogy ilyenkor a tvn belül tárolódik e, vagy feltölthető/tárolható file-ban mint pcn, de ezt Vhiktor majd megválaszolja, ami azt illeti engem is érdekel hogy az ilyen precíz kalibráció hogyan tartható meg.
-
Gabor970
addikt
válasz
Vision #110535 üzenetére
Mi 22 őszén vettünk Philips 65OLED806-os készüléket. Nagyon meg vagyunk elégedve vele. Az oprendszere miatt rendeltem főképp, szuper, hogy androidos appokat fel lehet rakni rá, én raktam fel nem google áruházban elérhetőt is. (smarttube) Jól lejátsza a wifi hálózaton látott meghajtóról is a filmeket. Ma is philipset vennék. (de ma már inkább 77" vagy méginább 83", de nem látok philipsben
)
-
-
válasz
Pro Koryak #110540 üzenetére
Néztem ezt is. Elvileg a Philips is bontatlan. Ellenőrizni fogom, személyes átvételre kértem.
A kérdésem inkább arra irányult, hogy a Philips amúgy jó választás-e szerintetek.
-
hunspikey
őstag
No, némi tesztelgetés után most már 100% bizonyossággal ki merem jelenteni, hogy a factory reset - teljes - ténylegesen más képpel ruházta fel a TV-t.
A feleségem is csak ámul milyen szép lett.
Eltűnt a black crush!
Nekem mániám nézegetni a Silo S01E02 végén a jelenetet amikor a csajszi a kötélen lemászik a vízhez. Minden részletét ismerem ennek a jelenetnek és most a fúrófejek, sötét falak sosem látott részletességgel jelennek meg.
Nem tudok másra gondolni, mint hogy az én TV-mnek valami beragadt valahol a 24-es WEBOS előtt.
Viktor elvileg jön majd valamikor hozzám, kíváncsi leszek milyen számokat produkál a kicsikém.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Pro Koryak #110532 üzenetére
Alita? Az már tervben van egy ideje, de abból az open matte verziót szeretném megcsinálni
nemrég találtam hozzá normális forrást
-
KTTech
veterán
válasz
mukisrác #110526 üzenetére
Akkor szerencséd van/volt. Az, hogy a jövőben előfordul-e azt nem lehet megmondani - ahogy előttem is mondták, lehetett egy egyszerű glitch -, ha tényleg gond van a tunerrel (feltételeztem, hogy az áramtalanítás már megvolt, mivel az a második dolog, amit hiba esetén csinálunk, ha a sima újraindítás nem segít), akkor újra elő fog jönni - ez esetben remélhetőleg a gari lejárta előtt.
-
Bütyi
újonc
válasz
Tyrone89 #110525 üzenetére
Ha oly csinos lesz,mint a filmelőzetes,akkor jöhet.
Egy szavazat a John Carter-re. -
Tyrone89
aktív tag
Cowboys and Aliens és/vagy a John Carter érdekelne e esetleg valakit HDR-ben?
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok,
Az alany egy 55oledC21. (digis- kábeltv)
Csak a kábeltévés/tuner részen a kép ilyen, stream, HDMI, egyéb bemenet jól működik. Hang mindenhol rendben van.
Ugyenezen kábelen egy másik TV is kifogástalanul működik
KI/BE kapcsolás megvolt.
találkozott már valaki hasnolóval?
Előre is köszönöm -
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
két hete van meg az új lgb4-es oled tévénk. eddig szinte csak hdr demókat bámultunk rajta nagy megelégedéssel.
aztán pechemre tegnap megnéztük rajta ezt a "szürke tesztet" meg egy sdr filmet (főleg a sötét jelenetekben) és azóta odahúzza a szemem a banding:[kép]
ez normális egy nagyon kevesett futott oled-nél vagy extra ronda? az alsó vízszintes sáv a kanapé tükröződése, inkább a függőlegesek látszanak. -
Cool Face
aktív tag
Ismét S90D-vel kapcsolatban van az a problémám, hogy nem tudok az erősítőn bemenetet váltani. Megy az Apple TV és az Xbox. Pl a bemenet az ATV-n van és ha az Xboxot választom ki mindig visszalép az ATV-re. Csak úgy megy a dolog, hogy ha a TV-nél a hangkimenetnél optikát választok ki. Akkor már tudok léptetni és nem dob vissza. Ha viszont az erősítő van kiválasztva mint hangkimenet nem tudok onnan ellépni sehogy. Találkozott már valaki ilyennel?
-
hunspikey
őstag
válasz
Mentolka #110507 üzenetére
Érdemes szórakozni vele, legalább megszerzed a megfelelő ismereteket - és ténylegesen elbarmolni nem lehet mert ahogy írtad, reset a képi módra azt kész
Én két emgközelítést látok - HA neked nem a gyári profil tetszik és nem akarsz kalibráltatni.
1: black crush mentő profil DV-re és HDR-re:
itt ahogy beszéltük a legkissebb számértékektől kezdve emelsz, DV esetén könnyebb írni, mert ott normális százalékok vannak, szóval:
2.5: +4, +4, +4
5 : +8, +8, +8
7.5: +12, +12, +12
10: +8, +8, +8
15: +4, +4, +4ez nagyon megtolja az alját- cserébe a kép teljesen logikus módon kontrasztot veszít, szóval arányosan ebből vehetsz el.
2: természet film kontrasztosítása "tunning"
2.5: 0,0,0
5: -4, -4, -4
7.5: -8, -8, -8
10: -5, -5, -5
15: -2, -2, -2
20: 0,0,0
25: 2,2,2
30: 7,7,7
35: 10,10,10
40: 15,15,15
45: 10,10,10
50: 5,5,5
55: 2,2,2ez rendesen S alakban bele emel a képbe.
Hangsúlyozom, ahogy Viktor is írja: ez a kép diszkósítása, kb olyan mint a neon a suzuki aljára....
-
hunspikey
őstag
válasz
Mentolka #110505 üzenetére
Az igazából teljesen mindegy. A teljes skála 0-1023 ig megy, a felbontás már tv függő lehet, hogy hány ponton tud belenyúlni.
Minél kisebb a szám annál közelebb jársz a feketéhez, 1023 meg a lehető legvilágosabb fehér.
Első két értéken tolj +8akat, harmadikra írj be +4et RGB-re egyaránt. Ezzel ahogy Viktor is irja jól bele emelsz a gradációs vagy transzfer görbe aljába, de hogy ez most jobb képet ad műszeres nézve vagy rosszabbat arra nincs gari, viszont ha így megszabadulsz a black crush egy részétől akkor persze, miért ne?
-
-
hunspikey
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest