Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beleth
csendes tag
sziasztok! van egy kb 1 éves LG C3 tv-m. Az előbb gond nélkül használtam rajta a YT-ot, aztán a következő percben fagyás, semmire nem reagált. Ki kapcsolás után vissza, és azóta nem tudok navigálni a menüben. Csak a kis és be kapcs működik. A távirányító reagál/vilagít minden gombnyomásra. Elem csere megtörtént, rendszeresen updatel is a tv. Mi lehet a gond, kicsit elkapott a pánik.
köszi a válaszokat. -
ρσгτσ
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Fent van a store -ban, most kerestem rá.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Valaki vagy utálja, vagy imádja.
Nekem pont a kedvencem. Főleg az újabb felület. Bár van olyan, amit nagyon nem kellett volna kivenni, vagy bonyolítani a néhány évvel ezelőtti felülethez képest.Pl. az alulról felugró sáv, ahol appot lehetett váltani.
-
ρσгτσ
addikt
KVIZ5 már nálam nem működik, de a FORBES10 még igen. Ami érdekes, hogy van egy szülinapi kódom, amivel az utóbbi nem összevonható.
Viszont így is lemegy 526 410 forintra, ha valaki bedob még egy régi készüléket is, ami náluk 15 ezer forintot ér.
Luigi962 #110187:
Igaz. Úgy már 500 090. -
ρσгτσ
addikt
válasz
steve35
üzenetére
Én azt szoktam inkább hangsúlyozni, hogy lehetőség szerint WOLED -ből ne Samsung legyen. Ott van például az 55C4. Nagyjából hasonló áron. Akciótól, kuponoktól függően.
Samsung -on nincs Dolby Vision és DTS, ami még negatívum lehet.
Milyen egyéb rosszra gondolsz?
Szerk.:
Vagy ha Samsung, akkor 55S95D, kicsit nagyobb méretben 65S90D. Ami már QD OLED. De ezeknek már magasabb az ára. -
steve35
újonc
Sziasztok! Samsung 55" s90d oledről tud valaki valamit?/Esetleg saját tapasztalat/sok rosszat olvastam róla.
-
alaves
addikt
válasz
marilllyo
üzenetére
A C4 régió típusodon tehát van Out Audio/HP feliratú fekete jack, amelyből kijövő jelet a másik oldalon RCA-val csatlakoztatsz az erősítő bemenetére. Ez az LGs spec. jack nem érintkezik mindig jól, esetleg próbáld megmozgatni vagy másik jack-el. Van amelyik jack dugó vékonyabb és rövidebb, jó minőségű kellene.
-
tibbike01
addikt
válasz
marilllyo
üzenetére
Pl egy ilyen kütyüvel a TV-ből jövő optikai jelet RCA-ra alakítod és ez megy az erősítőbe. Így a lehető legjobb lesz, amit ebből ki lehet hozni. Használtan még olcsóbban is találni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Egyertelműen nagy ugrás a G4. De érdemes megnézni személyesen is, ha tudod. Szerintem számodra is egyertelmű lesz.
Pendriveon vigyél magaddal anyagot. Ne a demót, vagy valamilyen rossz minőségű adást nézz.
-
marilllyo
veterán
Van egy pioneer erősítőm, amit ha a TV-re kötök (LG C4) 3,5 jack foglalattal, akkor búg "gerjed", de ha ugyanezt az iphone-omra kötöm, akkor semmi probléma. Mi lehet a gond, megoldás?

*a korábbi tévéimmel nem volt ilyen probléma.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ericdrawen74
üzenetére
A képminőség különbség valószínű jelentősebb lesz, mint a 120Hz-->144Hz. Pontosan milyen TV -t váltana?
-
ericdrawen74
senior tag
Üdv!
Van egy 120hz-es samsung qled tv-m, moninitorként hasznàlom. Van értelme lg g4-re vàltani? Szebb a képe? A 144hz dob valamit a 120hz-hez képest pc-n? -
bbmt
senior tag
Samsung S90D-ről van valakinek személyes véleménye? (És ha igen, mi az?)
-
alaves
addikt
válasz
apszi
üzenetére
A kiírás is lehet hibás: pl. a C1 422/10bit helyett 422/8bit-et írt pedig a vga biztosan annyit küldött (más kombinációnál a kiírás helyes volt). 'HDMI diagnostics' menü mit ír? Talán C2-n is így: összes beállítás > Általános > Csatornák > Csatornahangolás és beállítások -ra ráállsz a táv. mutatóval és 5x gyorsan a táv-on az 1-es gomb)
-
apszi
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Emlékeim szerint ott is így írja (7-szer zöld gomb). Ezt bizonyos felbontásokkal párosított bizonyos képfrissítési értéknél adja. (pl. 1080p+120Hz=1440p 120Hz; vagy 1080p+119,8Hz=1080p 119,8 (120)Hz) Nincs ezzel semmi gondom, csak kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mi történik?
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
lg oled b4-nél hogy lehet azt megoldani, hogy a saját lejátszója usb drive-ról lejátssza a dolby vision tartalmakat? a letöltött .mkv file-ok dv-t is tartalmaznak, de mindig visszavált hdr10-re. a vision feliratot a tv sarkába egyelőre még csak .mp4 és .ts file-okkal sikerült előhoznom, de örülnék ha menne mindenhol.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy technikai jellegű kérdés kapcsán hajt a kíváncsiság LG (C2) oledre kötött pc esetében.
Mi történik abban az esetben amikor a pc felbontása 1080p 120Hz-re-van állítva, és a tv gamebar-ja szerint ez 1440p-ben van megjelenítve? Ilyenkor a tv felskálázza a 1080p jelet 1440p-re? Ha igen, akkor ez esetben pl. az inputlag is megnövekszik a plusz melónak köszönhetően? -
Quadgame94
őstag
Én böngészésnél félhomályban 10-en hagyom az OLED pixelek fényerejét, Filmmaker módban van mindig, ez a szememnek a legjobb (természetesen játékoptimalizáló be van kapcsolva). Filmnézésnél SDR esetében 50-60. HDR esetében pedig 100 azaz csutkán van mindig. Nekem már lassan 4 300 óra van a tévében.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
igen erre gondoltam, hogy oké, hogy egy 4K filmnél pl 50-75 Mbps bitrátát lát az ember az nfo-ban feltüntetve, de ettől még simán lehet benne 100 feletti tüske is, nem is egy, aminél ahogy írtad is, kevés lesz a vezeték.
Egyébként létezik megoldás a vezetékes kapcsolat növelésére is.
Pl: [link] ez. Én rendeltem anno egyet, igaz nálam a 65 C9-el nem igazán működött mert netflix hálózat tesztelésnél pl 116 körül mért ezen keresztül, a tv lanján 96-97 között volt...munkatársam 65 E9 tévéjére kötve meg simán megvolt a 280-320 Mbps is netflix hálózat tesztelésnél..hogy nála mitől működött és nálam miért nem, azt nem tudjuk. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ezek mondjuk nálam is mennek simán. Minden TV -n. Igaz, hogy én csak kipróbáltam, mert nem szeretem a kábelezést. Azért vettem normálisabb routert, hogy normális vezeték nélküli kapcsolatom legyen. 20+ aktív/passzív eszközt szolgál ki, csak a szolgáltatói boxba megy kábel.
Egyébként Plex szerver van.
De amúgy lehet olyan tartalom, aminek kevés a vezetékes, mert magasabban van a tüskéje. Ez egyértelmű.
-
domerator
veterán
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Köszi, kezd összeállni a kép, sajnos ennyire le vagyok maradva a tévék világával (mondjuk sose követtem annyira, mint mondjuk a mobilokat). Pár éve, besétálva a Bestbyte-ba, nekem az is sokk volt, hogy a közepes OLED tévék már nem milliókba kerülnek. Azóta barátkozom az OLED tv vásárlással és most jött el az ideje.
Szerdán hozzák, azt hiszem hosszú estém lesz...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
domerator
üzenetére
Sajnos mivel az alternatíva vezetékes LAN csak 100Mbps sebességű, az összes helyi hálózatot vagy Internetet igénylő app attól függ. A telefonos, tabletes mirroring, Airplay is azon megy. A frissítések is azon jönnek le. Szóval kulcs elem. A HDMI kábelt nem lehet vele kiváltani.
-
bbmt
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
A mostani Qled ami egy Samsung QE75Q6FN (tehát nem egy acélos kategória, de jobb mint ami a következő évi volt) hibátlan,az Rtings beállításait használom hozzá de csábít a nagyobb méret vagy a sokkal jobb képminőség.
Bár ahogy olvasgattam a TCLC805 is már köröket ver erre a Samura. -
bbmt
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszi! Most is a sötét módot használom alapból, meg ahol elérhető, jobban esik a szememnek.
-
2boy
újonc
Sziaszok
Lenne lehetőségen hozzájutni egy lg oled 77 colos g3 hoz külföldről.Láttam is tökéletesen működik,de nincsen hozzá semmilyen papír.Igazából az lenne a kérdésem ha megveszem és valami baja lesz mondjuk beég akkor Magyarországon tudom garanciáztatni,ha beregisztrálom az Lg oldalán? -
bbmt
senior tag
válasz
domerator
üzenetére
Sziasztok,
Lassan cserélném a 7 éves 75" Qled Tv-met vagy nagyobbra, vagy 77" OLED-re.
Viszont én monitorként használom a TV-t. Hétköznap napi kb 4 órát, hétvégén napi 10 órát simán megy PC-ről, vegyes használattal. Böngészés, filmezés, játék.
Bírja ezt az OLED, vagy inkább maradjak a Qlednél? -
domerator
veterán
-
Tyrone89
senior tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Fokypit
üzenetére
Filmmaker kepmod. Minden "javíto" kikapcsolva. Hdr eseteben tone mapping statikus, ha szereted a világos képet, akkor aktív.
Game módot ugyanúgy allitsd be mint ahogy a filmmaker van, tone mapping meg hgig. Ennyi.
Ha pontosabb kep kell akkor kalibralni kell, de a qd oled miatt már 2 nm-es referencia spectro kell hozza, ebben az esetben keress meg.
-
Fokypit
csendes újonc
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszi Vhiktor!
Lennének még kérdéseim, de írtátok, hiogy nem olvastok itt regényeket, próbálok tőmondatokat írni.
(Samsung QE65S90DAT TV az alany, ha valaki ilyet birtokol, akkor beszélhetünk privátban is, ne szemeteljük tele a közös fórumot.)
1. Látom, hogy mindenki a Filmmaker módot írja. Ez "meleg 2" színtónus. A Kontrasztjavítót, Képtisztaságot állítsam? Itt a HDR automatikus?
2. Mitől más a kép Filmmaker képmód streamingen és tévénézésnél? Vagy TV-nél (HD és SD tartalom) váltsak Normálra?
3. A HGIG olyan játékoknál mint a Filmmaker mód?
4. A játék módot engedélyeztem. PS5-nél átvált automatán játék módba. Az alsó menü írja is, hogy VRR is aktív. A játékbeállításoknál mi váltsak alapra vagy haladóra? Találok valahol erre leírást?Bocsánat attól, akit zavar de nem tudtam rövidebben!
Köszi előre is!
Üdv: Péter
-
Tyrone89
senior tag
-
domerator
veterán
Újabb kérdésem lenne...

A tévében levő wifi mi célt szolgál? Ki lehet vele váltani a telekom médiabox és a tévé közötti hdmi kábelt valahogy?Amúgy most találtam meg, hogy ez az LG tudja az Apple Airplay 2-t... egyre inkább az az érzésem, hogy nem rossz tévét sikerült venni...

-
Rewmac
aktív tag
válasz
Biga123
üzenetére
Nekem eddig nem volt velük bajom, de ez a sok rossz minőségű cserepanel, a garancia és a support szigorítása, a szolgáltatás minősége és a csalás sajnos nekem egyelőre egy nagyon rossz tapasztalat. Persze lehet másnak teljesen rendben lesz minden örökre és semmi baja nem lesz, de nekem a tapasztalatom most nagyon rossz volt. Én azért vettem eddig LG-ket mert bíztam a Supportban és a termék minőségben. Ha legalább az egyik rendben lenne akkor nyugodtan vennék LG-t a jövőben. Sajnos nekem kell a 4 3.1-es HDMI ezért marad majd a Samsung mert 2025-ben még mindig csak 2 gyártó tudta megugrani ezt a lécet.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
warren29
üzenetére
Szerintem várd meg legalább. Ne legyél olyan mint a medve a porszívós, nyulas viccben. Én is most rendeltem. A házban szinte csak LG TV van, mind sima belépő modell, de ez lesz az első OLED.
Mondjuk kicsit beteges hogy LG-ből van 5db TV + 1 TV-s monitor + 1 UW monitor (+ 2 Dell monitor és egy Philips TV, de az utóbbi rokonnál feleslegessé vált) Nem röhög, szinte mind használatban van és kell is.
Ehhez jön most még egy. 
Eddig garanciális probléma 1-nél volt, talán az egyik újabbnál. Bezzeg a 15 éves HD ready 42-es köszöni jól van. Egyet kellett javitani garancia után, egy 32-est tápegységcserével olcsón.
Amit az LG-nél nem szeretek, az a gyenge okos TV hardver, a csak 100Mbites LAN kártya, ami problémás is, illetve a WLAN sem épp erőssége. Ezeknek a nagy része tippre ugyanúgy gond minden márka esetén. Hiába, a smart TV hardvere sosem lesz fókuszban a TV gyártóknál, de megerőltethetnék magukat egyszer egyszer. -
Biga123
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
Akkor nincs más hátra ,legolcsóbbat kell venni, hisz sz@r mind

(magamat ismerve mindegyikben fogok hibát találni)
De az egyedüli érv volt az LG mellett a garancia , de ha már az is elkurvult akkor ennyi.
Nekem még anno az LG "bevilágítás" (backlight bleed) problémás lcd-m esetében panel csere után kaptam csereutalványt. Pedig ezzel simán elhajthattak volna. De ez se mostanában volt.Ja és csak netes rendelés és ha nem frankó bármi akkor elállás.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
warren29
üzenetére
A többinek sajnos még rosszabb supportja. Nekem a Sony-val nagyon nagyon rossz a tapasztalatom. LG-vel legalább eljutottam oda ahová kellett, de igazából 2 hibás panel után kaptam egy jót ami meg green tintes. Ez van.
Amiket tudok már a szervízről, a folyamatokról ahogyan csalnak és ígérgetnek én meghúztam a vonalat. Sajnos egy idő után nem tudsz mit csinálni csak elfogadni és remélni nem lesz baja gari időn belül és utána sem évekig.
-
Rewmac
aktív tag
A harmadik panel pedig green tintes
Ami amúgy nem garanciális mert 2024-es panelek nagy része ilyen. Szerintem akkor igazából meg is futottam az összes körömet az LG-vel és azt kell mondjam bárcsak maradt volna az eredeti pixelhibás panelem. Többször én biztosan nem veszek LG TV-t. Nem csak az ahogyan a garanciát intézték, ahogyan. Majd a végén összevonják a hibákat egynek amikor ez jogellenes. Őszintén amiket meséltek hogyan mennek benn a folyamatok ebből Lengyelországban semmit sem tapasztaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Warhammer 40.000
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Elektromos autók - motorok
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
köszi a válaszokat.
... mondjuk így holnap már nem is lesz több.
Nekem pont a kedvencem. Főleg az újabb felület. Bár van olyan, amit nagyon nem kellett volna kivenni, vagy bonyolítani a néhány évvel ezelőtti felülethez képest.