- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- 80 cm-es képtálójú, 4K-s BenQ monitor audiovizuális típusú munkához
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- AI és közelségérzékelő növeli az MSI QD-OLED kijelzőinek élettartamát
- Bemutatjuk az MSI új Godlike X870E és MAX szériás alaplapjait
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Valami baja van a tápomnak
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orbiteric
tag
válasz
Frorika1972 #1629 üzenetére
Kár hogy nincs hozzá távirányító valami univerzális is jó lett volna .a fényerőt én nem állítgatom 100 nit szabványra be van lőve .csak egyszerűen meg akarom javítani mert maga a tudat is bosszant. Valamelyik nap össze ragasztom… Amúgy maga a joystick gombot most is tudom használni minden irányba működik csak a műanyag teteje le van törve…. Fillérb.szó Samsung.. 5 Ft-os műanyag darabkával gyártják. Következő monitorom biztos lg lesz és a továbbiakban is . már csak a gari miatt is, Ahogy ők hozzá állnak.. ez a Samsung egy 0.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
Frorika1972 #1256 üzenetére
Szerintem nem állna vissza régire. Maradna amire frissítetted.
Ugyanúgy mint egy telefonnál. -
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1206 üzenetére
Szerencsére ma már minden mérhető.
Framerate, 1% és 0.1% Framerate
Frametime
input lag minden hardverrészen
késleltetésekG-sync modulos korszakban nem voltak 360Hz és 480Hz monitorok OLED gyorsaságú RGB váltással
Egyébként aki Multiplayer-t nyom és egérrántást érez az nem használ VRR-t mert 2-3ms késleltetést visz az egész rendszerbe. Ugye ekkor a VGA és Kijelző megbeszéli mennyi FPS renderelődött és mi megy ki. Na ez is időbe kerül.
Szóval mire itt mindent összeadok, hogy input lag + RGB változás ideje + mai 360Hz 2.3ms frissítési idő + Renderelési késleltetés + bekapcsolt VRR késleltetési idő -->
teszek egy jópofa mosolyt a G-sync modul érezhető de nem mérhető előnyéreSzerk: Megnéztem az Nvidia oldalát.
1db OLED van G-sync modullal és az is 175Hz max. Tehát a ms(frametime) 2x több mint a 360Hz.IPS panel pedig megint lassabb mint az OLED. így azokat nem is nézem már tovább
Plusz a VRR miatt a monitor frissítés (frametime) az alacsonyabb GPU általi framrate (FPS) által növelt értékre áll be.
-
ACE-
addikt
válasz
Frorika1972 #1200 üzenetére
Ezt úgy hívják, placebo...
-
Stormrider
tag
válasz
Frorika1972 #1102 üzenetére
Ugyan ezt néztem. Ott a linken.
-
válasz
Frorika1972 #1090 üzenetére
Semennyire, told a gamet egész nap, aztán a gépet kapcsold ki, a monitor elintézi magának a refresht standby mód alatt.
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1090 üzenetére
Nyugodtan használd ameddig kell és ha tartasz egy szünetet akkor mehet 30 perc mert annyi kell a refresh-re
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1036 üzenetére
Pixelek vannak itt is szóval igen, az első fólia lehúzás előtt érdemes végig vinni az Eizo monitort testet és az is tartalmazza ezeket.
Nekem az első SUXEN600 1db zöld subpixel hiba volt pont középen. Szépen látszott teszt alatt. Pixel Refresh sem oldotta meg --> elálltam a vásárlástól és megrendeltem újra, igaz akkor már SUEX602 volt készleten.
Beégésre a szürke árnyalatokat szokták vagy fehér. Youtube-on biztos lesz sok teszt. Nem tudok semmit kiemelni mert 3 hónapja van OLED-em. -
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1032 üzenetére
Nem offolsz és nyugodtan oszd meg a véleményt. Redditen hasonlókat olvastam én is ahogy írod. Persze én nem tapasztalom
de Reddit is egyöntetűen azt mondja hogy a HDR Win11 kell. De lehet igaz maradt hogy a Win10 lag oldalról jobbSem megcáfolni sem megerősíteni nem tudom mert a leírt játékokat nem játszom
-
válasz
Na, ez 100%, hogy nem a W11 miatt volt.
-
Csandi
őstag
válasz
Modern hardvereken a friss win 11 buildek már jobban viszik a gameket mint win 10. 2 éve azért nem ma volt.
HDR kezelése meg ég és föld.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Frorika1972 #1021 üzenetére
De miért fut nálad egész nap, én ezt nem értem?
Ne ess bele abba a hibába, hogy annyira az fps-re meg egyéb adatra koncentrálsz, hogy közben a játék el is sikkad.
Nekem a "Home" gombra van téve a megjelenítés/elrejtés, ha épp a beállításokkal molyolok akkor bekapcsolom, egy gomb kikapcsolni, azon kívül meg nem kell, hogy ott legyen. -
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1021 üzenetére
Érdemes Win11-re váltanod, a HDR sokat javult Win11-en.
Sokan nem használjuk a tálca elrejtést, mert egyszerűen akkor SDR-ben vagyunk, nem csúcsfényerőn járatva a monitort.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Frorika1972 #1002 üzenetére
Az Afterburner OSD-t úgyis csak addig kapcsolod be normál esetben, amíg monitorozod a dolgokat, azalatt meg beégni nem fog. Én mondjuk nem szeretem az alap kinézetet, a múltkor találtam egy tök jó videót és meg is csináltam, így nekem jobban tetszik.
-
Grampy
aktív tag
válasz
A manuális pixelfrissítőt csak panel egyenletlenség során érdemes alkalmazni, egyébként az elektronika számolja az üzemórákat, így 4 összegyűjtött üzemóra után automatikus pixel frissítést csinál, de csak ha standby mode-ban van, ez pár perc szokott lenni. Ha a monitor használatban van, nem kezdi el, max figyelmeztet, hogy itt az ideje lefuttatni. Írtad, hogy egész nap megy a monitor, így néha majd kapcsold ki, hogy lefusson az automata pixelfrissítő.
-
válasz
Az Afterburner-ben beállíthatsz hotkey-t az osd be-kikapcsolására.
Nálam a bill. jobb felső sarkára (vakon is eltalálom) van állítva az ON/OFF, néha rácsapsz, megnézed mi az ábra, majd kinyomod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen routert?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW3423DWF Oled 165HZ Gamer Monitor (garis)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU OLED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K UHD Gaming Monitor garanciával
- LG 32" IPS QHD 2K monitor fehér színben 32QK500-W, 2560 x 1440, AMD-FreeSync, doboz, első tulaj :)
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest