- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hegyirabló #1087 üzenetére
Ajjaj, most már ilyen bajod is van az OLED monitorral?
-
válasz
Hegyirabló #1055 üzenetére
30 nap elállás és 14 napod van visszavinni
-
válasz
Hegyirabló #1026 üzenetére
hát késssssszzz
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #1010 üzenetére
Most elküldte az Alza ugyanazt a levelet, és kicserélték benne a "Samsungot" "Asusra"!
-
válasz
Hegyirabló #1010 üzenetére
Ééés… legóból megvan már a vízszintre kiegyenlítő támasz?
-
válasz
Hegyirabló #1008 üzenetére
Azt csak zárójelbe raktam.
-
válasz
Hegyirabló #1005 üzenetére
-
válasz
Hegyirabló #1000 üzenetére
Simán letölthető
-
válasz
Hegyirabló #984 üzenetére
Én meg irigylem az ilyeneket mint te, mert az én rendmániám sem jobb, sokkal jobb lenne ha "lazább" lennék, mivel az egész asztal egy egérpad, így ha van egy szösz vagy folt, azonnal megy a mosógépbe, vagy jön a kefe ha az megoldható gyorsba
Egy vezetéket nem tudok elviselni az asztalon, a telefontöltő meg az óra inkább máshol van a lakásban, elég volt eltüntetni a géphez tartozó kábeleket, na meg vezeték nélkülit használok inkább mindenből amiből lehet. [kép] [kép]
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #984 üzenetére
Haha, akkor az enyémen lehet a legnagyobb rend, mert SEMMI nincs rajta
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Hegyirabló #980 üzenetére
Hát lehetett az sok raklap is akár.
Az aftermarket kar sem ördögtől való dolog amúgy, én csak így tudok már elférni az asztalon (a mai csirkelábak annyi helyet elvesznek, hogy nem igaz, plusz nem is kerül annyira hátra a kijelző mint ahogy én szeretem).
Ok itt most nálam belerondít a céges laptop kábele de anélkül jó letisztult minden, ahogy én szeretem. -
válasz
Hegyirabló #980 üzenetére
Aftermarket kart néznék, ha ez a mostani abszolút pixelhibamentes és nem küldözgetném vissza, hanem elkezdeném használni.
3-5 évig fogod nézegetni… igen, fos a tartója, de istenigazából nem az a lényeg, hanem a monitor maga.
Amúgy addig meg esetleg egy súlyosabb VGA-hoz járó kitámasztóval használod addig?
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Hegyirabló #976 üzenetére
Ha van türelmed ezzel játszani, akkor ezt visszaadod, és berendeled máshonnan ugyanezt. Hátha az Alzában landolt egy raklap szar széria (és nem hiszem, hogy ez a kategória túlzottan gyorsan kipörögne). Természetesen olyan helyről ahol szintén nem szarakodnak egy 14 napos elállás esetén - persze tudom, ezt sehol sem tehetik meg igazából, de az Alzát én is emiatt szeretem a legjobban, lerakom a szekrénybe azt jön az utalás szó nélkül.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #976 üzenetére
Ha a képe amúgy jó meg ez a legjobb, akkor esetleg egy aftermarket kar? Tudom szembemegy az elvekkel, hogy veszel valamit drágán aztán még oldd meg a baját amit gyárilag tudnia kéne, de ha meg a kijelző maga a legjobb akkor ennél csak rosszabbat fogsz kapni azért cserébe, hogy nem billeg, vagy pedig annyival drágábban ugyanilyet, hogy vehettél volna egy kart is.
-
Lizard0828
tag
válasz
Hegyirabló #970 üzenetére
Melyikbe sikerült ismét belenyúlnod?
-
válasz
Hegyirabló #970 üzenetére
sorry, de tudom nem vicces, de te megvagy átkozva ezzel a monitortémával
-
emiki6
veterán
válasz
Hegyirabló #956 üzenetére
Látjátok, kár volt keresni, szimplán csak venni kellett volna egyet.
-
Årpi
őstag
válasz
Hegyirabló #929 üzenetére
Én sem szeretem, ha valaki kihasználja túlzottan az ilyen visszaküldéses, elállásos mókát, de ebben az esetben szerintem minden jogod megvan rá. Brutálisan drága monitor, "szériahiba", meccseljék le az Asus-szal, ha nem tetszik nekik.
-
4264adam
veterán
válasz
Online rendelés , elállás jog.
-
válasz
ennyi
Persze az is igaz, hogy le sem kell szednem róla a fóliákat, rárakom a talpat, ha ferde, leveszem, visszacsomagolom, viszlát. -
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #925 üzenetére
Ne legyünk már naívak és a saját pénztárcánk ellenségei. Főleg ha még Jog is van rá
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #925 üzenetére
Egy fél milliós monitornál ne legyen aranyból. Főleg, ha még ők ajánlgatják is.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #923 üzenetére
QD után WOLED-et biztos nem.vennék. A helyedben rálróbálnék egy másik UCDM-re. Erre való a 15 nap. A kerwskedőkért meg nem aggódnék.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #920 üzenetére
Miért? Pedig az UCDM kurva jó monitor.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #920 üzenetére
Mik az igények, mi a keret, és mik a kinézett opciók? Vagy ua utóbbi nincs akkor nézünk neked.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #917 üzenetére
Preferencia kérdése. Ha mindig sötétben játszol glossy ajánlottabb, ha sokszor esik fény a monitorra akkor inkább kevésbé glossy.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #843 üzenetére
Ugyanilyen monitorom van. Nem billeg. Kérj cserét.
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #882 üzenetére
valahogy így lett volna a helyes első gondolatom szépen írva: Nem gondolok ma már 1 PC hardware gyártót sem prémiumnak vagy nem annak. Vannak jobban és rosszabbul sikerült szériák hiszen mindenki ott akar nyerni profitot ahol tud.
Csandi : Szerencsére akkor még csapágymentes vagyok. Szélzaj /ventihang ami szokott nekem lenni mint az RTX5070TI Prime, TUF-on ami most van pedig a CW jobban hallom terhelés 100+ FPS mellett mint a ventiket. TUF 1500RPM 50%-iog megy el, nekem néma mert a CW több, ház ventik 800RPM-el szintén semmi. De ugye ez egyéni -
válasz
Hegyirabló #876 üzenetére
Monitorban szerintem nem rosszak amúgy az Asus OLEDek… bár mondjuk igazából azt simán ki lehet jelenteni, hogy nincsen igazán “gáz” oled, mert LG vagy Samsung panelt használnak mind, a körítés, amit a gyártó odatehet a nagy difi.
VGA-ban amúgy most TUFot használok, és nincs panaszom rá -
Skynet258
Topikgazda
válasz
Még tűrhető tartományon belül van, meg nem anyáztok, szépen off-ba is teszitek, szóval...
Amúgy az a lekonyuló monitor nem 500k-ért de 100-ért is vérlázító lenne, szóval megértem a csalódottságot.
Nekem valamiért a Giga-tól van viszolygásom, mégis tőlük vettem monitort - eddig szerencsére nem bántam meg, sőt, tök okés vele minden. -
4264adam
veterán
válasz
Igaz
pedig az eszmecsere jó
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #871 üzenetére
A marketinget értem. Az Asus 4070 Super DUAL széria Ram Padje pedig rosszabb volt mint az Inno3D 2X, 4090 ROG pump out, és az összes TUF CW-zik. Csak az érték más. Nekem is csak kicsit.
A lap VRM-et aláírom mert sokszor ajánlom ki, 12-14 fázis. De hogy szakmailag nem tartjuk csúcs kategóriának a márkát az biztos. 5070 PRIME hűtés venti vezérlő 10 éve a legrosszabb amivel lehetett találkozni. -
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #865 üzenetére
Noctua NF paramétereit megnézed ugyanazt tudja a 2 ezres Artic P széria is. Csak egy sima papírdobozba kapod egyszerű műanyag fekete színben. Semmi szép csomagolás és Gumis tartó meg kézi előtét ellenállásos kábelek. Gyártás szempontjából óriási többlet költség a Noctua gumi külön gyártás majd összeszerelés.
a fizikát viszont ez a tény nagyon nem érdekli. Van a nyomás, fordulat és átáramlott levegő mérhető mennyisége óránként. Meg a pénztárcád.
Ezert raktam tele 7db Artic P12 PST-vel a házat 800RPM-el.
U.I.: Artic / Be quiet / Noctua ezek mind német brandingek tervező oldalon. De senki ne gondolja hogy Hans német gyártósoron a havi 3500EUR bérével otthon gyárt
Asus ROG : 4090 széria pumpout paszta bajnoka. Tápjai átcimkézett CWT Tápok mint az összes nagy márka.
az ASUS TUf 5070Ti-om ami van szinten CW bajnok a szériában mint az összes többi Asus TUFde ugye én ezért felárat fizettem mert nekem kell
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #865 üzenetére
De az Arctic ventik nem drágák, pont, hogy budget king, annyiért pedig nagyon jók. Nekem is csak Noctuák vannak, kérdés, hogy túlárazott-e vagy pont ennyit ér?
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #863 üzenetére
Egyébként az, de persze jobb mint egy suzuki.
-
Årpi
őstag
válasz
Hegyirabló #855 üzenetére
Mit tud az az Asus monitor kar, amit pl. egy Arctic X1-3D nem?
-
válasz
Hegyirabló #853 üzenetére
Esetleg a boltnak írnék, hogy:
- Kérsz egy cserét, mert ferde a monitor alapállásban
- Ha adnak egy értelmes monitor kart, akkor azt elfogadod és nem viszed vissza
- Kérsz egy upgradet MSI-re -
emiki6
veterán
válasz
Hegyirabló #844 üzenetére
Ezért kerül csak 530 ezerbe.
Ha nem billegne lehet 600k lenne.
-
válasz
Hegyirabló #849 üzenetére
Mehh, ez így gáz azért.
-
válasz
Hegyirabló #846 üzenetére
Nah várj... kipróbáltam én is, nálam is van ennyi holtjáték az PG27AQDM-n.
Ettől még be tudod állítani vízszintesre (1 centit felfelé tolod a lentebb lévő oldalt) nem?
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Hegyirabló #837 üzenetére
Az nvidia driverben van egy RTX video enhancement, én azt használom, meglepően jól skálázza a Youtube videókat (is), 720p-ből persze csoda nem lesz, de egy jó minőségű 1080p minőséget azért képes csinálni abból is.
-
Icewloxy
tag
válasz
Hegyirabló #844 üzenetére
ezeket illik egy minőségi asztali konzolra tenni. több hely, esztétikus,és oda állitod ahova szeretnéd. gondolom ha 530k kiadtál egy monitorra, az a 20-30k nem okoz gondot.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #843 üzenetére
Videó az 530 ezres monitorról, ami a saját állványán billeg. Ha megbillentem balra, helyreáll a vízszint.
-
válasz
Hegyirabló #841 üzenetére
Melyik Asus ez? Azt ne mondd, hogy nem lehet picit allitgatni a vizszintes szögen pár foknyit.
-
válasz
Hegyirabló #839 üzenetére
- Jól van összerakva a monitor?
- Az asztal is vízszintben van? -
válasz
Hegyirabló #837 üzenetére
Nálam a wow érzés akkor jött elő, amikor a régi monitoron vagy másik monitoron néztem dolgokat párhuzamosan vagy egymás után: úristen mi ez a kép?!
a jót könnyen megszokja az ember -
válasz
Hegyirabló #835 üzenetére
2025, Oled logika
Monitor firmware upgrade menjen, Asusra szinte biztos, hogy van újabb verzió.
Nálam szűk egy év alatt .4 -> .8 = 4 ugrás volt firmwareben.
-
válasz
Hegyirabló #832 üzenetére
HDR miatt van, kapcsold ki.
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #830 üzenetére
Nvidia problémamentesebb a DP-n. Így is úgyis DSC On lesz. A PC elsődleges megjelenítő portja a DP, konzolok miatt és a TV miatt pedig a HDMi is
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #828 üzenetére
DP
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #811 üzenetére
Pont azért tettem ki, hogy nem kell beszarni a beégéstől, ha pár alapdolgot betart az ember.
Csandi,HDR-ben viszont megemelkedik a fényerő, ott mi a helyzet a beégésveszéllyel?
Shkiz0,Én biztos, nem mennék vissza 4K-ról WQHD-ra, onnan jövök.
-
emiki6
veterán
válasz
Hegyirabló #816 üzenetére
Általános felhasználásra jó az oled. Munkára nyilván inkább ips mondjuk.
Monitorunboxed videójában is csak a kép közepén az elválasztást sikerült beégetni észrevehetően, de ha néha picit eltolja az ember egyik v másik irányba, szerintem az se fog beégni. Az, hogy játékban van HUD, az nem csinál semmit, hacsak nem napi 8 órában tolod.
Meg ugye írták, nem max fényerőn kell használni, meg képernyővédő, stb.Nekem már a galaxy s2 se égett be számottevően az életciklusa végére, és az 13 éves tech.
-
Csandi
őstag
válasz
A monitors unboxednal meg szandekosan probalnak beegetni egy monitort es mar kb. 1 eve nem sikerul.. vedd meg és élvezd, baja van gariztatod. SDR-ben ne használd maxon azt ennyi
-
válasz
Ott a 3 év beégés elleni garancia, ha képes vagy naponta 10-12 órát használni az OLEDet max fényerőn, akkor 2.5 év múlva nézd meg beégett-e, és érvényesíteni a garanciát.
Minden másra meg mehet a parázás
-
sixpak
nagyúr
válasz
Hegyirabló #771 üzenetére
De miért némítod?
Gondolom PC-hez használod, úgyis az fog szólni, ami a windows-ba be van állítva.
Nálam a rendszerhangok és a voice command miatt fel van hangosítva, hogy halljam, ha valamit pofázik a monitor vagy visszajelez, hogy vette az adásom, de a játékok nem onnan szólnak nyilván. -
Dare2Live
félisten
válasz
Hegyirabló #767 üzenetére
Igen tizenes. Alapvetően nem a tizennel van baj hanem avval amit összeraktak vele. Egész elképesztő logikátlan horror bugos förmedvény. pl a villodzó hangerő gombra rákerestem a megoldás, hogy nem mutolod hanem leveszed a hangerőt egyre. Ha egyen van nem villog és azt kvázi nem hallani. [link]
btw elvileg lefrissítette magát szóval nem a régi fw a gond.Másik kedvencem, hogy úgy lehet bemenni a beállítás menübe, hogy hátul megnyomod majd setting majd előveszed a távkapcsolót és hosszan nyomod a playt.
Magamtól nem jöttem rá innen szedtem. Végülis ez alapján belöttem. [link]
Elsőre ez is sötét szobás monitor."ami most kapható 4K WOLED vagy QD-OLED, az mindegyik erős kompromisszumra szorul."
Képminőségre, lagra... amit láttok az alapján a legkissebb kompromisszum jelenleg az oled monitorok. Ez is kompromisszum de a tftk sokkal nagyobbak. -
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #762 üzenetére
Igen.
4.1ms frissítése van a 240Hz-nek. Szabad szemmel
nem láthatod a képtörést amit a G-sync megszüntet. Csak lassított felvételen.Ellenben VRR flicker gondot okoz ha be van kapcsolva, növeli az input lagot és személyes véleményem
alapjan a 240 360Hz fix frissítés kellemesebb érzés smoothabb mintha szinkronizálnád a monitort egy alacsony GPU FPs-hez ami magas frametime-ot eredményez -
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #760 üzenetére
Monitor 240Hz maradjon fix. Ne használj VRR-t.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Hegyirabló #756 üzenetére
A VRR miatt annyi Hz-en megy majd amennyi fps van. És 4K-n sajnos kevés az fps... 😁
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
Hegyirabló #754 üzenetére
Azt szinte semmi
Max CS vagy valorant
Vagy megveszitek sztímen a LoselessScaling kacsát.
Aztán mehetnek a kamu képkockák -
válasz
Hegyirabló #746 üzenetére
Ha belegondolok hogy a g6 volt nekem 330k, így már bánom hogy nem azt vettem plusz 100k+-ért amit te.
-
válasz
Hegyirabló #744 üzenetére
Hogy bírod ki addig? Nálam úgy van ha nincs az alzaba azonnal nem is kell, vagy max másnap, de az a max
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #744 üzenetére
Mennyi lett kuponnal a vége?
Mivel a 32" nem kapott 4th gen-t így ha olcsóbb ne várd meg az "F" betűt hanem vedd nyugodtan a 3th genes "D-t"
-
csizo13
tag
válasz
Hegyirabló #708 üzenetére
És mi a véleményed róla?
-
emiki6
veterán
válasz
Hegyirabló #728 üzenetére
Olyan fényviszony mellett ami a képeden van elég kell legyen az oled is szvsz.
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #728 üzenetére
A mostani képet, a délifekvésű nappaliban készítettem ma, direkt a nappali fényviszonyokat mutatni. Ez 30%
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #725 üzenetére
Nem kell, Matte réteg legyen.
-
válasz
Hegyirabló #708 üzenetére
Ebben biztosan nem fogsz, grat hozzá, használd egészséggel.
-
emiki6
veterán
válasz
Hegyirabló #685 üzenetére
A kövi qd-oled gen-ben nem lesz 32-es, csak 27-es. 4k 240hz, 1440p 500hz és kicsit később 5k. Woledet nem tudom, ott lesz több fényerő a tandem miatt, de hogy mekkorában, azt nem vágom.
Dare2live: 165->240 már van akkora difi, hogy látható legyen. A baj inkább az, hogy 4k-ban nincs hardver ami kihajcsa v nem megfizethető.
Túlzás a 240? Nekem most 170 hz lcd van, 240 alatt én már nem vennék monitort. (Sőt, nálam a 1440p 500hz a cél, annál több tényleg nem fog kelleni.) -
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #697 üzenetére
Ahogy néztem csak 40 seriesen problémás a legújabb driver, nekem 5080-on probléma mentes és a stúdiók is a latest drivert ajánlják 50 series esetében. Aminek örülök, mert az új verzióban már rá lehet forceolni a DLSS4-et azokra a játékokra amik gyárilag régebbi DLSS verzióval jöttek. MH: Wilds esetében ennek különösen örülök mert az ócska konzol port miatt muszáj vagyok DLSS+FG -t használni, hogy egyáltalán élvezhetően fusson, úgy viszont nagyon mosott csúnya volt a kép, de most DLSS4-el kristálytiszta tűéles lett.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #694 üzenetére
Alapvetően a Samsungnál az OLED TV-ikből kiindulva is nem újkeletű, hogy legyenek elb.szott firmware-k, de itt a topikban is van 2 Samsung OLED monitor tulajdonos akinek nincs panasza szóval puding próbája az evés esetedben
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #694 üzenetére
Igazából ha megveszed és mégsem tetszik van 2 heted visszaküldeni, vagy ha nem jól viselkedik azt látni fogod 1 hét alatt.
Első G6-om pixel hibás volt, elálltam és rendeltem újra. cash vissza az első rendelésből.
1 pixel nem hibahatár, de az elállás vonatkozik arra is az első 14 napban. -
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #689 üzenetére
Az erős kompromisszum azért elég erős szó.
Tökéletes megjenítő nincs, de az OLED közelíti meg ezt a legjobban a létező technológiák között.
A VRR villódzás minden típust érint mert azonnali válaszidőd van és pixelenkénti fényerő vezérlés nem háttérvilágitás mint az LCD technológia esetén.
--> Itt pedig nem is értem miért kell 240Hz és 360Hz-en VRR-t használni:
Elméletileg van képtörés
gyakorlatilag ezen a frissítési frekvencián már nem fogod észrevenni de ha bekapcsolod a VRR-t villódzást fogsz tapasztalni és még a frametime-od is elrontod mert a GPU alacsony framerate melletti magas frametime-ját fogja felvenni a monitor frissítésre. --> Ezek jobban fognak zavarni mint a 360hz miatti 2.8ms frissítési rátával látható képtörés. 240Hz-en 4.1ms ez a frissítési ráta. nem lehet hogy ezt a képtörést már gyakorlatilag lásd. Lassított felvételen persze látszik.Lila árgyalat: Szépek a képek róla hogy ha kikapcsolt állapotban fény éri a QD-OLED-et lila árnyalatra emelkedik a fekete -->gyakorlatilag bekapcsolt állapotban semmit nem látsz ebből. És még a Matte réteg ezen javít mert már nem Glossy a G8 és G6 QD-OLED.
DG80-nál Reditten leírták hova kell állítani a VRR-t hogy ez ne legyen meg illetve jelenleg az nvidia is tele van ilyen driveres gondokkal főleg ha duplamonitoros rendszert használsz.
[Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket]Ez pedig maga a Geforce feedback hub:
[link]Érvényes ezekre:
"Elméletileg az elmélet és gyakorlat között nincs különbség, gyakorlatilag pedig van"
-
sixpak
nagyúr
válasz
Azt nem tudom, hogy a többiben mi van, de a 34-es G8-ba nincs ventilátor, hőcsövek vannak benne, valami gőzt párologtat....
-
Csandi
őstag
válasz
Lila árnyalat csak akkor van ha ráesik a fény.
-
válasz
Mármint kivárnád a következő 32" 4k monitor generációt?
Mit várnál a kövi gentől? Kapsz 50 nitet vagy 200-300 peak nitet, és valszeg ennyi lesz
-
4264adam
veterán
válasz
Szerintem nem, 3th Gennel megvan minden .
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #681 üzenetére
Ez a 3th genes panel és ide modell (2025 march). ezért az F jelölés. És az 500k+ ár. tavalyi modellek olcsóbban kell lennie.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #650 üzenetére
ISO az még lenne is belőle de HUN nem. Szerencsére általános suli óta tudok vakon gépelni így nekem fölös, az ANSI-t pedig a nagy shift miatt amúgy is jobban szeretem játékra, úgyhogy problem solved
átvilágítás meg van a Wootingon, de igen neked úgy a Keychron a legjobb opció.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #648 üzenetére
Mióta létezik a Wooting csak azt szabad venni
Keychront váltott nálam is, competitive FPS gamingre kötelező. Minden másra amúgy fölösleges.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #646 üzenetére
Nekem a billemhez járt egy átlátszó műanyag fedő, este azt csak rárakom
de ez ugye PC, nem laptop.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #644 üzenetére
Attól, hogy a mikroszálas kendőknek 2 fajtája van, az egyik picit ilyen "szöszös" felületű, kicsit durvább mint mondjuk egy szivacs, na olyat pl. nem használnék monitorra, a másik pedig ilyen extra "smooth" könnyed mintha selyem lene, na az a jó.
Tüsszentésnél én is elfordulok, de 99%-ban multis gameket tolok haverokkal, non stop beszélek a gép előtt, szóval elkerülhetetlen, hogy 2-3 hét alatt ne legyen tele foltokkal a kijelző
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #640 üzenetére
Nincs, de a kedvedért majd veszek egyet, hogy össze tudjam hasonlítani és kijöjjön, hogy tényleg ugyanaz.. ez egy kendő, mikroszálas finom anyagból, nincs benne több technológia, nem tud más lenni.
Szemüvegkendőt én bementem egy vision expressbe és vettem ott valami 1600 ft-ért egy sima kéket. 4264adam pedig Hoya márkájút használ elvileg az az egyik legjobb. Neten azt még 1000ft alatt is találni.
Nekem az első tisztításom pont tegnap volt, mivel nem vettem 2 kendőt ezért először áttöröltem szárazon, hogy az alap por lejöjjön róla, aztán egy kis Clin a kendőre azzal végigmentem leszedni a zsíros foltokat (főleg gondolom a beszédből származó köpet nyomok) azután csíkos maradt a kép, megvártam hogy kiszáradjon a Clin-es kendő átmentem vele újra körkörös mozdualtomkkatal és minden lejött róla. Glossy WOLED panelem van. QD-OLED nél is hasonló az eljárás csak ott asszem desztvíz kell. Redditen is r/OLED-Gaming en sok posztot találsz OLED tiszítással kapcsoaltban, még USA-ban is kevesen veszik meg az Apple kendőt, és ugyanúgy vadiúj tisztaságú állapotra tudják csináálni az emberek, karcok nélkül.
-
válasz
Hegyirabló #640 üzenetére
Mikor megvettem a 15 pro maxot, vettem apple törlőkendőt is, utána vettem 1000 ft-os noname kendőt a dm-be az jobb volt
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #638 üzenetére
Senki nem beszélt “illatszerboltos” kendőről eddig sem. Prémium szemüvegtörlő kendőt használunk, ami 1500-2000ft / darab. Le merem fogadni, hogy annál semmivel sem különb az Apple-é. És ezt Apple felhasználóként mondom, itt is van/volt Macbook nem egy, ipad meg 2G óta csak iphone.
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #635 üzenetére
Nyugi, az igazság a kettő között lesz.
Nem kell a 8 ezres Apple törlőkendő mert a sima szemüvegtisztítós kendő is tökéletes, de ne is az 500Ft-os mikroszálas törlőkendő legyen.
Nem illatszerboltost ajánlottunk hanem Optikai üzletet.
De aranyos leírások vannak az Apple termékre:
- "polírozó kendő" --> a polírozás pontosan pár um(mikrométer) réteg eltávolítást eredményez- "ne használjon tisztításra semmi folyadékot csak a száraz kendőt" --> zsírtalanítani így nehezen fog menni.
majd ugyanez a leírás ezt is tartalmazza: "Mosd ki kézzel a törlőkendőt mosogatószeres vízben.Öblítsd át alaposan."
Nem győzött meg. De örülök hogy téged igen.
Szerintem máshol is a gúnyolódás helyett kaptál arra választ, hogy az olcsóbb optikai is megfelelő a célra.
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #633 üzenetére
nincs
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #631 üzenetére
Igen az a törlőkendő ugyanaz lesz mint minden másik olcsóbb típus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest