-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
Aby_2014 #1621 üzenetére
nem tudom hogy öregíti e vagy mit takar ez a szó az internet népénél.
Másik oldalról pedig akiknek itt a topikban OLED monitor van nem hiszem hogy megvárjuk a garancia idő lejártát.Hamarabb eladjuk még ezidő alatt és veszünk majd másikat új garanciával
Amúgy is a beégés veszélye statikus tartalom mellett érvényes, mind a játék mind a HDR használat nem releváns arra a használatra. Maximum az állandó HUD
De itt is további védelem van:
így használom:
SDR: 30% fényerő
HDR: 80% fényerő -
4264adam
veterán
-
-
emiki6
veterán
válasz
Aby_2014 #1613 üzenetére
Én redditen belefutottam egy Just got my first OLED monitor. What is something you wish you knew the first time you got an OLED? posztba és rengetegen említik a hdr-t. Hogy megéri, de rengeteget kell vele szuttyogni. Nerd privilégium. Én is majd eljátszom vele aztán jelenleg 2 két opciót látok: Szakértőjévé kell válni vagy hagyni a francba.
Ráadásul nálam még win10 van, ami úgy tudom még problémásabb. -
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
válasz
Aby_2014 #1610 üzenetére
Windows-on semmivel nem tudunk javítani mert SDR és a Reshade (te amit használtál LUT kb hasonló). Csak a windows HDR Calibration Saturation 100%-ra húzása.
Monitoron való globális elállítást nem tudom javasolni, ott a gyári standard mode a legjobb és ha lehetséges akkor szoftveresen tolni a szaturációt. Esetleg ha nagyon zavar akkor van a VGA driverekben "vibrance" eltolási lehetőség, de az tolja az SDR és HDR-t is.
Assassin Creed: Egyik címükben sem lehetett megfelelő HDR-t előhívni, talán a nexusmodon létezik rá program ami helyre rakja a HDR tartományát.
Fortnite-ra én ráküldeném a Windows féle "AutoHDR"-t. Amíg nem tudja, hogy te most HDR tartományban vagy és az SDR anyagot ehhez kellene igazítani mindig fakóbb képet fogsz kapni.
Cyberpunk 2077: Talán olvastad is tőlem, hogy a fekete nulla pont eléggé elmászik felfelé gyárilag. Azért van így masterelve mert nagyon sok fekete terület lenne (pl van lépcsőház ahol vak sötétben vagy mert nincs fény és a fekete fekete) a játékba így pedig azok szürkébben hatnak, van benne még látható tartomány --> emiatt a színek értékei is felfelé tolódnak el --> fakóbb lesz.
Fekete nullára állításával a színek is élettel teltebbek lesznek és ezen felül is lehet szaturációt húzni anélkül hogy a windows-t vagy vga driver vagy monitort globálisan állítanád el. --> Ezért jó a Reshade. Ha a szoftver fut alkalmazza a kívánt beállításokat, kilépve pedig minden marad ahogy kell.
Nexusmodon kell letölteni.
Röviden: Nagyon jó dolog a HDR de fleg akkor lesz teljes az élmény ha van kedved kézzel állítgatni.
És most 1 perc néma csendben tisztelegjünk ezen programozók előtt akik a megjelenítést utólag képesek állíthatóvá varázsolni nekünk és tudják mit csinálnak
ingyen
-
4264adam
veterán
válasz
Aby_2014 #1599 üzenetére
Milyen felhasználás alatt látod mosottnak?
AMD esetén is kapcsold ki az adrenalin színprofil belenyúlást és a Windows esetén is
Ugye itt azért tisztában kell lenni pár dologgal:
Windows és az appok SDR-ben vannak megírva --> tehát HDR erőltetése sosem lesz 100% mert nincs implementálva.
Amit tudsz tenni hogy a Windows HDR Calibration-t 100% Saturation-re állítasz.
Játékok esetén ha Assassin Creed címet használsz HDR-ben csak ront a minőségen mert az implementáció nem sikerült
Ghost of Tschusima esetén kicsit szebbek a színek és minden fénytartomány szélesebb
Cyberpunk 2077 esetén várnánk a legvividebb szaturáltabb színeket de itt is a RenoDX Reshade teszi rendbe és adja vissza azt amit elvárnánk.
Nagyon sok esetben kevés DCI-P3 színteret mastereltek, legtöbb HDR anyagrész minimum 80% is SDR színtér rec., max 5-15% közötti a P3 színhasználat.Fallout 4: 2015-ös cím de az AutoHDR / TrueHDR /NV App HDR --> mind tökéletes működik vele.
Filmek: HDR anyag kell szintén hozzá
Meglehet az állkoppanós HDR érzés de ahhoz az kell hogy minden a helyén legyen.
Megjelenítő / Forrás (ne SDR anyag legyen) / HDR masterelés (minden ott legyen ahol kell)
Ezeken tudsz a Reshad-el javítani
-
Årpi
őstag
válasz
Aby_2014 #1431 üzenetére
Ennyire órája meg sem jelent a monitor, így csak valami bug, amit majd az első tényleg lefutott teszt majd átbillent a rendes állásba. Nálam végig 360 Hz-en fut a monitor, sosem gondoltam rá, hogy vissza kellene vennem. HDR módot én ritkán használom, mert kompetitív játékoknál elég fura anomáliákat okoz (monitortól függetlenül).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged