Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• emiki6

veterán

Tapasztalatok és OLED védelmi beállításaim, praktikák. Philips Evnia 27m2n8500 (legfrissebb firmware V1.05). 147 óra, 28 pixel refresh-t ír.

Képernyővédő manuális bekapcsolásához:
    C:\Windows\System32\scrnsave.scr megkeresése, én létrehoztam egy parancsikont róla az asztalon és beállítottam gyorsbillentyűnek az F9-et. Ha elmegyekl a géptől be szoktam nyomni.

-

A nem fix tálcát próbáltam, de borzalmas élmény, főleg amiatt, hogy nem azonnal tűnik elő, azt én végül kikapcsoltam.

Monitorbeállításokban a dimming-et fast-ra állítottam és ha tehetem megpróbálom engedni a pixel refresht, ha felajánlja. De ha nem akkor valóban szokta csinálni automatikusan is standby-ban, amit a kis led villogása jelez.
    A szobában lámpa nélkül használom, maxra állított, fix ambiglow-val, így elég a 40%-os fényerő. Nappal közvetlen fényt nem kap, mert tettem a monitor és az ablak közé (magam mögé) egy szekrényt (függönyöm, pláne rolóm még nincs :D)

360 Hz, VRR off, semmi képtörést vk folytonosság egyenetlenséget nem tapasztaltam.

Néztem a HDR-t, annyira nem tűnik nagy cuccnak. A legtöbb játék, csak a fényerő dinamikatartományát emeli, de nem lesz "színesebb" az srgb-nél. Jópofa, hogy a fényes dolgok fényesebbek, de a gyakorlatban ez is annyira niche, mint a 180+ rr, legtöbbször nem számít v nem tűnik fel.

A 360 Hz kihasználásában mondjuk abba ötköztem, hogy a fast paced singlelayer amivel játszom nincs hrr-re optimalizálva, nem járatja maxon a proci egyik szálját sem és a VGA is képes emellett 60%-on pihengetni. Ettől az adott helyzetben be tud capelni a játék pl 100 fps-re, pedig ott és akkor hardver tudna legalább 150-et szerintem. Máshol meg becapel 220-ra, de tudna 280-at is simán, csak a szoftver nem használja ki, mert 60 fps volt megcélozva, esetleg 120 és a hrr le van szarva. :D

Új hozzászólás Aktív témák