Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED TV topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aby_2014
aktív tag
Ez a monitorállvány [link] megfelelő lehet a topikban is kedvelt, Philips Evnia 27M2N8500/00 monitorhoz?
-
Aby_2014
aktív tag
Ez így igaz, de nekem mint design is tetszik.
Ha a maximális védelem a cél, akkor természetesen a teljesen üres és fekete háttér a tuti megoldás.Csak kíváncsiságból vajon ugyanolyan fekete a fekete, ha pl ezt állítjuk be háttérnek, és akkor ha a windows beállításoknál egyszerűen kiválasztjuk a fekete színt a palettáról... 🤔
-
Aby_2014
aktív tag
Én a tálcát áttetszővé tettem, ezzel a programmal.... [link]
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
Valahogy így gondolkodtam én is, a leírás alapján ugyebár 16 óránként kötelező, akkor már nincs választási lehetőség, csak közli, hogy a futtatás szükséges.
Nem parázok akkor...
Eddig ha épp meccsben voltam, skippeltem a frissítést azt izgultam, hogy nehogy valami gondja legyen és csak a 6 órás jelzésnél vagy amikor épp "ráérek" manual indítással fut le a refresh.
Ha jól olvastam a panel refresh az ami "öregíti" a panelt és nem szabad sűrűn futtatni, mondjuk erre a philips-nél menüből nincs is opció, hogy a felhasználó indítsa...
-
Aby_2014
aktív tag
Bakker szóval van itt utánajárni való bőven, gondolhattam volna, hogy tipik PC buhera, nem az egyszerű ON/OFF és örül, hanem minden egyes program egyedi rigolyáit ki kell tapasztalni.
Vaaagy ne legyünk maximalisták... jóvanaz, ennyit tud azt csókolom.
Köszönöm, az iránymutatásotok.
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
Köszönöm a részletes választ, először pl: rögtön az asztalon, olyan mintha egy fehér szöveten keresztül nézném az egészet, ezen segített valamennyire a korábban linkelt egyed lut calibráció, ami segített a kontraszton javítani, de a színek sem olyan élénkek mint egyébként.
A másik az AC Shadow, ezek szerint ott a rossz implementáció lehet a gond.
Harmadik pedig az RDR2 volt, ott fény-árnyék kontrasztnál is láttam hiányosságot, valamint a színek is fakóbbnak látom.
Pl a Fortnite is sokkal fakóbb, "világosabb", de mivel az nem támogat HDR-t, így gondolom ez jelenti a problémát.
Cyberpunk 2077 még várat magára, nemrég fejeztem be a 2. újrajátszást, most harmadszorra is elővettem az rdr2-t

-
Aby_2014
aktív tag
Úgy látom lettünk páran itt, az evnia monitorral
nekem is nagyon bejött, szép kép, gyors, tisztásra amit vettem pihe-puha rongyi nem karcolja, nem szöszöli. Viszont a HDR mód továbbra is piszkálja a fantáziám, vajon miért olyan mosottak a színek ha bekapcsolom?
Ki hogy használja a monitort? Végülis HDR nélkül is szuper a kontraszt arány, de na hátha lehet jobb is.A Windows beépített -store-ból letölthető- HDR kalibrációját futtattam, de így sincs legalább olyan képe, mint a SONY local dimming -es TV-nek...
-
Aby_2014
aktív tag
Jah azt gondoltam, hogy az új nem ez az árkategória lesz.
Ezek szerint a paneleknél csak a frissítési freki emelés lesz ami változik,
új OLED care megoldások nem várhatóak ami az élettartamot és a
biztonságos üzemeltetést javítanák.Esetleg a Woled - QD típusok mellé egy harmadik technológia...
-
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a Samsung Odyssey G6 S27DG600SU és a Philips Evnia 27M2N8500-ban ugyanaz a panel van, csak a körítés más?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Skynet258