Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
válasz
kiskornel #4998 üzenetére
Na most aztán sikerült ösznye visznya keverni a dolgokat. Komolyan nem érted hogy a CA-nak semmi köze a látószöghöz, gyújtótávolsághoz? Én csináltam 500 mm-es telével képet amin nagyobb a CA. Ilyen még viccből sincs hogy ennyi meg annyi gyújtótávolságon ennyi vagy annyi CA van.
-
kiskornel
addikt
Sokat gondolkodtam, hogy ezt egyáltalán kommenteljem...
Miért nem gyártanak az 50mm es fix obi lencséiből 400mm-es objektívet? Hisz akkor nem kellene Fluorit meg SUD lencse a CA ellen.(erre ne válaszoljon senki! Ez amolyan költői kérdés volt).
Vagy mégis van valami köze a lencserendszernek a látószöghöz?Canon estében a CA 16mm alatt lesz, volt, van. Még az L-es obiknál is. Tokina, Sigma, stb... szintén. Aki mást mond, az mutasson teszteket, tesztképeket.
-
Simtu
senior tag
Asszem a Sigma helyett én is inkább a Tokinát veszem, már a fényerő miatt is. Viszont használtat nem nagyon találni...
-
sanyixXx
senior tag
a 100mm környékére akkor marad 24-105, ha a fényerő is fontos. ha a 17-50-től is szabadultok, akkor még nagyon jó általános obinak a 24-70/2.8 (Sigma v. Canon tárcától fügően), bár annak már van súlya is. viszont a 70 meg ugye nem 100mm
más esetben marad a 28-135 vagy a 100mm körüli fixek.
-
kiskornel
addikt
-
sanyixXx
senior tag
hi
h a 17-50-essel nincs bajotok, akkor azt simán megtarthatjátok, hacsak nincs kimondottan szükségetek a 17mm alatti nagylátóra.
mellé még jöhetne egy 28-135/3.5-5.6 IS USM. ezzel 17-135 közt le vagytok fedve. ehhez mondjuk le kell mondani a fix fényerőről. a kép minősége viszont tök jó a ennek is.
ha nem munkára kell vagy hazitáltok az ár/érték arányon, akkor nem biztos, hogy szükségetek van a 24-105-re.mod: én 40D-n használtam 28-135-öt és maradéktalanul meg voltam elégedve vele. az 30D meg nincs messze ettől.
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Egy év használat után úgy döntöttünk a párommal, hogy kicsit át kellene rendezni az obi kelléktárat (mind a 2db-ot.
).
Eddig volt egy 17-50 2.8-as Tamron, felette pedig egy 70-200 f4 L IS. Azt vettük észre, bár a teleobi kifogástalan, valahogy mégsem használjuk ki a teljes tartományt, inkább csak az alsó részét. Szóval kellene 1-2 jó ötlet. Mi valami hasonló tartományt szeretnénk lefedni:
lenne mondjuk 1 10-20-as Sigma (v 11-16 Tokina) felette meg egy 24-105-ös Canon. A 24-105 mondjuk nem egy olcsó darab, nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy megéri az árát.
Tudtok mondani 1-2 alternatívát, hogy lehetne legjobban lefedni ezt a kb 10-110-es tartományt? A keret olyan 300e körül lenne. A váz pedig egy 30D.Előre is köszi!
-
rumos14
nagyúr
na pont azt használok Sony vázon, de ott legalább ugyibár a vázban van a stabi... merthogy nekem ennél a gyútávnál is jól jön az. a 16-85 az egy nagyon kellemes átfogás, és úgy olvasom, hogy más tekintetben is rendben van az az obi.
szóval itt van a világ legnagyobb DSLR gyártója és nincs egy jó középkategóriás (~150k) középkategóriás obija?szerk: az miért van, hogy a Sigma, Tamron nem annyira cuppant rá a képstabis obikra? tudtommal csak pár ultrazoom obiba rakják bele.
-
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #4979 üzenetére
KTTech, Sten, rumos14: köszönöm az infokat.
-
KTTech
veterán
válasz
Szten Márs #4979 üzenetére
"Lehet, hogy kész pénzügyi öngyilkosság, de baromi jó objektívnek néz ki
"
Tökéletesen egyetértek
A Tamronon felül nem csak az IS a plusz, hanem az AF is (néma csönd és sokkal gyorsabb)
De erről Ropi többet tudna mesélni, ő a Tamron 17-50/2.8-ról váltott rá
-
KTTech
veterán
-
sanyixXx
senior tag
köszi a véleményt.
nem azért olvasgatok teszteket meg beszámolókat, hogy utána szigorúan 4-4.5-ön használjam a 2.8 obijaimat. biztos igazuk van, de ha már fényerős az obi, akkor nehogy már ne használjam ki.a nagyobb mérettel meg súllyal nincs gondom. legalább látják körülöttem, hogy komolyan gondolom, hogy menjenek odébb.
most egy Sigma 24-70/2.8 -at és a egy canon 50/1.4 -et használok. no meg van egy Sigma 18-50/2.8 -am is, de az nem rekeszel, szervizre vár a szegényke.
-
Stitch
őstag
válasz
sanyixXx #4972 üzenetére
Személyes tapasztalatom egyikkel sincs.
Az tudom mondani, amit sok helyen olvastam, hogy a Sigma egy blendét zárva rajzol úgy, mint a 70-200/4L nyitott rekeszen, tehát ugyanott vagy.
!!Közhely veszély!!; Szerintem egy jó kép nem azon múlik, hogy az adott objektíved különböző élesség, illetve objektív tesztek alapján milyen eredményt ért el. Persze egy bizonyos szintet el kell érnie a használt eszköznek, de azon túl nem számít. Én sokáig voltam rabja ennek a, "ezt az objektívet csak rekeszelve használd" baromságnak, de szerencsére kinőttem és azóta sokkal felszabadultabban fotózom.
Szóval, ha nem zavar az f2.8 miatti nagyobb méret és súly és úgy érzed, hogy kell az a 2.8, akkor vedd a Sigmát és azért is nyitott rekeszen használd.
Most milyen objektíveket nyüstölsz?
-
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #4975 üzenetére
EF-S 17-55 F2,8 obit. A mostani Euro árfolyammal kész öngyilkosság, de ha már benne van 100 ruppom... Az egyetlen hátránya, hogy ha egyszer FF-re váltok...
-
kiskornel
addikt
válasz
rumos14 #4973 üzenetére
Köszönöm tanácsod. Választottam helyette egy megbízható Canon obit, aztán nem szenvedek. Az teljesen biztos... Ha fel kell mennem Pestre az +10-15e Ft...
A raw feldolgozók alapból élesítenek valamennyit. Ha 1:1-es croppot használsz, hogy megmutasd a gyártásban a kis műanyag alkatrészek hibáit, akkor biza élesítened kell. Vagyis nem nyomtatásra fotózok, hanem még az 1:1 nagyítású képből is kivágok 1:1-es cropot. -
rumos14
nagyúr
válasz
kiskornel #4952 üzenetére
Tamron és (főleg) Sigma obit sosem vennék alapos kipróbálás nélkül. (vettem már, Tamron elsőre jó volt, Sigma 3-szora...)
továbbá én ebbe a klaibrálgatós játékba nem mennék bele, nehogy már te szívózz ezzel. azt kell kérni, hogy adjanak egy másik 17-50-est, személyesen próbáld ki.
amúgy érdekes amit írsz, hogy raw-t mindnig élesíted, mert én pl. szinte alig, sőt. Sony A300 és középkategóriás Minolta-Sigma + olcsó Tamron obikat használok. -
sanyixXx
senior tag
a használt 70-200/4L -re van keret alapból. de kellene a fényerő nekem, így elgondolkodtam a 2.8-as sigmán. jelentősen olcsóbb a 70-200/2.8L -nél és néha még egy használtba is bele lehet futni, azt megúszom kicsivel egy új 70-200/4L ára alatt.
tehát ha annyival jobb a képe a 70-200/4L -nek, akkor lemondok a fényerőről és azt veszem majd, viszont ha nem jobb annyival a képe a canonnak, mint a sigmának, akkor inkább a fényerőset venném.
ezen hezitálok, hogy fényerős sigma vagy L-es canon. -
Stitch
őstag
válasz
sanyixXx #4970 üzenetére
Legjobban egy 70-200/4L IS-sel járnál, ha az már nem fér bele, akkor szerintem vedd a 70-200/4L-t. A Sigma nagyobb, nehezebb, persze ha kell az f2,8 akkor nincs mese.
Szerk.: na várjunk csak, egy használt 70-200/4L nem épp egy árkategória, a 2,8-as Sigmával.
Ha a 70-200/4L-re van keret, akkor miről beszélünk?
-
sanyixXx
senior tag
hali!
szeretnék egy 70-200-as obit. anyagi szempontból a canon 70-200/4L játszik, az is használtan leginkább. fotózgatok rendezvényeken is, így a 2.8 lenne a legjobb, de az a nem megfizethető kategória sajnos canonból. a sigma 70-200/2.8 milyen? a fókusz belső, de a zoom is az, mint a canonnál? érdemes egyáltalán a 2.8 ennél az átfogásnál?
olvasgattam és azt írták pár helyen, hogy a 4-es canonnak még jobb is a képe, mint a 2.8-asnak. ez kb. helytálló?
tulajdonképpen tehát az érdekelne, hogy ha 70-200, akkor a canon 4-es jobb-e nekem, mint a sigma 2.8? a canonnak van annyival jobb képe, hogy lemondjak a fényerőről?köszi
-
-
Padam
aktív tag
Sajna a Nikor obikra most nem tudok nagyon aldozni, mert pont most szunt meg a melom, ugyhogy uj melo utan kutatok, de gondoltam addig belecsapok a rendezvenyfotozasba, es mivel a 18-105-tol meg tudnek valni, arra gondoltam ezt elcserelem es akkor igy el tudom kezdeni a dolgot melokereses kozben.
-
KTTech
veterán
DX-en nem az igazi (az átfogása miatt többek közt)... Egyébként közel sincs olyan, mint az említett objektívek (persze, ha maradsz DX formátumnál, mindenképpen a Nikkor 17-55/2.8 az ajánlott).
Ha FX-re váltasz, akkor az új Nikkor 24-70/2.8 a jó választás.
Tudom, ezek drágák, de neked munkára kell... oda meg kell "némi" befektetés. -
kiskornel
addikt
Igen. Ezt mondták a telefonba. Küldjem vissza számlástul, mindenestül, hogy lestornózzák, aztán írjam meg, mit akarok helyette, s különbözetet fizetve új terméket választhatok.
Azt hiszem, tamron 17-50/2,8 ugrott a skáláról. Javítást (kalibrálást) úgy vállalták volna, hogy a vázat küldöm mellé.
Viszont a telefonba nagyon korrekten jártak el (220Volt).
Azt mondták, küldjem vissza az eredeti számlát is. Meg lehet bízni manapság ennyire az emberekben? -
KTTech
veterán
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Eskuvo- es rendezvenyfotozashoz szeretnek valami 2.8-as obit es arra gondoltam, hogy a 18-105-os VR-s obimat lecserelnem.
Szerintetek milyen obit lenne erdemes valasztanom amire nem kene tul sokat rafizetni a 18-105 melle?Illetve szerintete mennyit lehet kerni egy decemberi 18-105-ert. (itthon kitben vasarolt, tehat meg garis)
-
pitman
őstag
válasz
Ha interneten vetted, akkor emlékeim szerint 8 napon belül különösebb indoklás nélkül visszaküldheted és vissza kell adják az árát.
Ha meg akarod tartani, akkor gondolom kalibráltatni kell, amit Magyarországon tudomásom szerint jelen típus esetén nem tudnak megoldani. Ha más objektíveid pontosak, akkor a kalibráláshoz a vázhoz kellene állítani, amihez természetesen a vázat is küldeni kell az objektívvel együtt (gondolom én). -
gardener
senior tag
Ha éjszakai képeket szeretnék készíteni, akkor egy canon ef 50mm f/1.8 alkalmas lehet?
Vagy hogyan is van ez?
-
kiskornel
addikt
válasz
johnjohn #4953 üzenetére
Ezt ajánlották... ezzel próbáltam ki.
-
johnjohn
addikt
válasz
Sajnos nem téveszt, hanem alighanem lágy a képe tág rekeszen.Ha viszont ki tudod próbálni , hogy back, vagy front fókuszos, akkor az más tészta. esetleg egy másik vázzal is próbáld ki, azon mit produkál.
Amit én próbáltam, 3 darabot, azok mind használhatatlanok voltak, igaz 50 mm-en, és tág rekeszen. -
kiskornel
addikt
Most vettem egy Tamron sp af17-50mm f/2,8 XR LD Aspherical (IF) lencsét (huh, jó hosszú neve van) és még a for Canon kimaradt. Az interneten rendeltem. Az első dolog, amit kipróbáltam, az a fókusz volt. Sajna rövid távolságnál, tág rekesszel elég nagyot téveszt. Ahol azonban mégsem, ott nagyon éles tud lenni. Olyan még nem volt, hogy RAW úgy lett volna tökéletesen éles, hogy semmit nem élesítettem rajt.
Szerintetek elég, ha azt tárgyalom le velük, hogy visszaküldöm, és állítsák be egy 450-es vázhoz, vagy inkább azt próbáljam erőltetni, hogy levásárlom valami másra.
Fókuszhibával nem kell; vázat nem szeretnék küldeni hozzá, mert eddig az összes Canon + Tokina obim tökéletes fókusszal megy. Állítsák be Canon-hoz... -
Surfym@n
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy mi a véleménytek a pentax 17-70mm-es objektívéről, esetleg jobb mint a sigma 17-70-es? Inkább optikai tulajdonság szempontjából érdekelne az összehasonlítás. Köszi
-
-
Doom
aktív tag
Hello!
Lenne lehetőségem, hogy viszonylag jó áron vegyek egy obit, viszont úgy tűnt a próbánál, hogy van belül benne néhány porszem. A képeken látszanak kicsit, de nem vészes. Érdemes megvenni, majd elvinni tisztíttatni, ha tényleg belül van? Mennyibe kerül egy zoom tisztítása?
Köszi.
D -
Lazac1
csendes tag
M42-es objektíveket tudok használni a gyakorlatban 4/3-os gépvázhoz? Azaz milyen képminőséget várhatok el? A gyújtótávolság/fényerőből mit tudok hasznosítani? Egyy 2.8/180-as obi 360 mm-nek fog megfelelni? Azért kérdezném, mert használtan elég jó teleobikat kínálnak fillérekért, és hát a gyári 4/3-os obik szörnyű drágák, még használtan is. Amennyiben működik a gyakorlatban: Az rendben van, hogy az AF megszűnik, és persze a rekeszvezérlés is. Időautomatika működhet még azért? Illetve manuális üzemmódban a fénymérő? Élességállítással mennyire lehet gond AF nélkül ( és élőkép nélkül)? Olympus E400-ról van szó, a keresője nem túl informatív.
-
ottkar
addikt
válasz
macskajancsi #4940 üzenetére
Amúgy meg jóval többet is megér gyönyörű éles rajzú optika.Nagyon jó részletrajzzal.
-
ottkar
addikt
válasz
macskajancsi #4940 üzenetére
Bőven. A Ricoh eredeti gyári optikája.
-
kb05
csendes tag
Hello!
Szerintetek egy Sigma 15-30-at érdemes lecserélni Sigma 18-50 2.8-ra? Ha nem nézzük a fényerőt, átfogást stb. csak a képminőséget, akkor ez előrelépés lenne vagy inkább hátra?
Canon 30D vázzal használom.Köszi, üdv!
-
macskajancsi
aktív tag
Rikenon 50mm F2-ről hallott már valaki? 5k-t megér?
-
th!nk
csendes tag
válasz
Szten Márs #4935 üzenetére
Ezekről mi a véleményed: Csak kíváncsiságból:
Sigma Pentax 28-80/3.5-5.6 AF Macro II objektív
Sigma Pentax 28-105/3.8-5.6 UC-III ASP IF objektív
39.990Ft egy "digitális" helyen mai nappal
linkeket nem merek beszúrni, nem tudom a fórum hsz.-t
üdv th!nk -
th!nk
csendes tag
válasz
macskajancsi #4936 üzenetére
Szép képek
köszönöm a tippet
utánna nézek
th!nk -
th!nk
csendes tag
válasz
Szten Márs #4933 üzenetére
pont van egy új pentax 50-200 obim
még anno a géphez kaptam
juhuuu
akkor holnap meg is rendelem a dcr-250 előtétet
Szuper vagy Szten köszönöm...
th!nk -
Szten Márs
nagyúr
Ha manuális fixet használsz, akkor közgyűrűsor. A raynoxot inkább kistelére akaszd. Ha beszerzel egy Pentax 50-200-at, meg egy raynox DCR-250-et, ezzel a párossal is igencsak jó makrókat tudsz lőni
Ami azt illeti ezt a párosítást maximálisan tudom ajánlani
Használt Pentax 50-200 van az opticamnál (www.opticam.hu) azt hiszem talán 32 ezerért és nem olyan rég volt az optiformban (www.optiform.hu) is 30 ezer körül. Most nem néztem meg az árlistájukat, de van, hogy nem tükrözi a tényleges kínálatot, mert ritkán frissítik (főleg opticamnál), szóval érdemes telefonon megérdeklődni, vagy személyesen elmenni. Én sem árlistában láttam ezeket, hanem a kirakatban -
th!nk
csendes tag
válasz
Szten Márs #4931 üzenetére
Köszönöm a gyors és alapos választ!
Persze, gyorsabb voltál, semmi gond. Jó fényt kívánok hozzá!
Kérlek, segíts nekem valami "baráti árú" manuális fixet +előtétlencsét ajánlani, mert ez még kissé ismeretlen. Azt hiszem a raynox dcr-250-e lenne jó, de a manuál obi mi legyen?
th!nk -
Szten Márs
nagyúr
Szia! Ha már elvittem előled a Tamron 70-300-at, legalább válaszolok
Szóval ezek nem "majdnem teleobi szintjén vannak", hanem konkrétan teleobjektívek. 70mm már fullframen is teleobjektívnek minősülne, APS-C-n, ahol 105mm ekvivalensnek felel meg, pedig abszolúte teleobjektív, a 300mm-es (azaz 450mm ekvivalens) vég meg pláne. Szóval a 70-300 teleobjektív, és még csak nem is kistele.
Makróra akarod őket... nos... hát az a helyzet, hogy nem minden makróobjektív, amire rá van írva a makró szó. Egy tényleges makróobjektív 1:1 leképzést nyújt, ezek csupán 1:2 leképzést. Ez még a kisebb baj, a nagyobb az, hogy ezt az 1:2 leképzést is csupán a 300mm-es végükön nyújtják. Egyrészt ott a legrosszabb a képminőségük ezeknek a 70-300-asoknak, ez már önmagában igencsak kellemetlen, másrészt ott a legrosszabb a fényerejük, harmadrészt pedig, makrózni nem annyira nagyon szoktak 300mm-en (450 ekvivalensen). Ugye a tipikus makróobjektívsor 50mm-100mm-150mm-180mm, ezek a tipikus makrógyújtótávolságok. A 300mm számomra már elég elvadultnak hangzik. Lényeg a lényeg: maradjunk annyiban, hogy "korlátozottan" használhatóak makróra... ha ez a fő cél, akkor inkább vegyél valamilyen fényerős manuális fixet, meg közgyűrűsort.
A Bigmának semmi köze a Sigma 70-300-hoz. A Bigma a Sigma 50-500-as modellje, jóval jobb, mint a 70-300-as és ennek megfelelően jóval drágább.
A Sigmával rengeteg tulajdonos elégedetlen, a Tamron jobb elégedettségi mutatóval bír. Ami azt illeti én is elégedett vagyok veleEgy hátránya van: viszonylag erős hajlama van a kromatikus aberrációra, de ez sok témánál ugye értelemszerűen egyáltalán nem jön elő.
-
th!nk
csendes tag
Üdv a topic lakóknak!
Egy kérdésem lenne! Obi vásárlás előtt állok és a 2 kiszemelt obi a következő:
Sigma Pentax 70-300/4-5.6 DG Macro objektív és a
Tamron Pentax 70-300/F4-5.6 AF LD Di Macro 1:2 objektívAzért e kettő között vacilálok
mert néha-néhs szeretnék makrózni (az előtét lencsékkel meg még bajba vok, mert most kezdtem). Mint látjátok Pentaxom van.
Ezek az obik már "majdnem teleobi" szintjén vannak, és az én igényeimnek szerintem tökéletesen megfelelnének. Tehát pro-et contra érveléseket várok Tőletek, előnyök-hátrányok. Ha már volt vmelyik hsz.-ben akkor bocsánat, utána olvasok- csak pls jelezzétek.
Annyit tudok, hogy mivel nagyok lassúak zoomoláskor, mert nagyok. Minél többet utána olvastam, annál bizonytalanabb vok. Hol a Tamront, hol a "bigmát" minősítik le.
A Tamronról több jót olvastam, mint a sigma-ról...
Szóval?
Válaszaitokat előre is köszönöm
th!nk -
Dare2Live
félisten
18-105VR az ami. Egy utazozoom. Amik között igencsak jó, egyik legjobb. Ár/értékben meg kb verhetetlen.
De ettől még az ami, a képminősége az utazozoom kategóriába esik és ha egy tami 17-50 vagy nikor70-300vr éshasonlókhoz hasonlítgatjuk akkor csúnyán elvérzik.
hozzáteszem nekem gyanus, hogy a 16-85VR is utazozoom kategória még akoris ha vszeg az a kategória csúcsa.... -
törölt tag
18-55 -ig van egy önálló zoom.
18-105vr-ről volt szó vaze. Milyen önálló zoom? Ez valami új optikai kategória? A magában álló zoom? 1ébként miért ne lehetne összehasonlítani a két obi (18-105, 55-200) közös gyutáv-tartományát képalkotás szempontból? Ez alapján akár el lehet dönteni hogy egy hosszú zoomot vesz az ember vagy inkább kettőt (alapzoom + telezoom) , ha a képminőség nagyjából azonos (márpedig ezeknél az olcsó obiknál kb egy szinten van).
most egy kicsit kötekedő hangulatban vagyok.Ugyanitt ezerkettes Lada eladó.
-
Pilács
senior tag
Na jó nagy vitát szült, hogy nekem az egyik obi élesebb képeket produkál a másiknál
Én csak ennyit jegyeztem meg, hogy hiányzik a rövidebb tartományban az élesség. Igaz nem tudom, hogy ezt vajon a 16-85vr meghozná-e, remélem egyszer a kezembe akad egy és kipróbálhatom. Addig meg még beszerzek nyár végére egy 10-20 sigmát
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #4924 üzenetére
Szten, észérvekkel akarod megyőzni
bocsi... -
Szten Márs
nagyúr
1, Nem túl sok, közös gyújtótáv-tartomány híján.
2, Az, hogy megnézzük, hogy a 300 ezres mennyivel is tud többet a 40 ezresnél. Ennek szerintem abszolút van alapja - nyílvűn a 300 ezres győzelmét várja az ember, de jó látni, hogy mikor, miben és hogyan is nyílvánul ez meg.Egyébként meg a példánkban két olyan objektívet hasonlított össze a hozzászóló, amiknek van egybeeső gyújtótáv tartománya, nem is kevés: az 55-105-ös tartomány. Ezen kívül árban majdnem megegyeznek, talán egy 10% különbség van az áraik között, de mivel mostanság elég változékony az objektívek árazása, az igencsak minimálisnak tekinthető. Szóval itt egyik érved sem áll.
-
Degeczi
nagyúr
miért ne lenne értelme összehasonlítani?
a kérdés az, megéri-e az egyben nagyobb, praktikus átfogás előnye a láthatóan vmivel gyengébb minőséget a szűkebb tartományokra szétbontással szemben - ez viszont csak az összehasonlítással derülhet ki
(és persze a felhasználással: hiszen amikor nincs mód cserélgetésre, egyértelműen a nagyobb átfogás nyer. Ezért van sokaknak külön "nyaralóobi") -
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #4919 üzenetére
18-55 -ig van egy önálló zoom. Milyen azonos adatról beszélsz? A lencsék sem egyeznek meg. Hogyan lehet nem egyező lencséket összehasonlítani, és minek?
-
Pilács
senior tag
Beszereztem egy nikon 55-200VR-t és kicsit szomorúan látom, hogy ez mellett a 18-105VR alul teljesít. 55-200VR láthatóan élesebb képeket produkál, ezért asszem beruházok egy 16-85VR-re
-
Stitch
őstag
Kisfilmhez szokott szemnek fura látvány..nem épp olcsó móka.
Vigyázat, ~15MB-os jpg!
-
Zebu
addikt
Ha valaki tud esetleg Sigma 100-300 f4-et eladót nikon bajonettel emberi áron, akkor ne tartsa magában!
Nagyon rácuppantam erre az obira!
Tokina 100-300-zal vannak esetleg valakinek tapasztalatai?
-
Zozzant
addikt
válasz
macskajancsi #4909 üzenetére
Hát én egy tizesnél többet nem adnék ezért a "huzogatós" manuális obiért.
-
Zozzant
addikt
válasz
macskajancsi #4907 üzenetére
-
törölt tag
válasz
macskajancsi #4905 üzenetére
nem a 80-200/2.8ra gondolsz?
-
macskajancsi
aktív tag
Tokina 80-200 F4-ről hallott már valaki? guglin nem sokat találok róla...
-
Konflikt
addikt
válasz
runner 125 #4897 üzenetére
hat ha mindenkepp nikkor 70-300, akkor az ED-re erdemes dobni + ~30K-t, es a VR-eshez jutsz. amirol eleg jokat irnak.
btw nekem a tamron 70-300 as van es bizony van CA, foleg nagy gyujtonal. de arertekben jo kis darab. hasznaltan ennyiert talalni az ED-s nikkort is.
-
Bubanc
aktív tag
sziasztok,
Canon 28-135 IS USM-ről van valakinek vélaménye? képminőség? milyen az első generációs IS? Milyen záridőt lehet vele még kitartani?
Köszi! -
pinkypinky
tag
válasz
runner 125 #4860 üzenetére
Hali.
Próbáltam mindkettőt, nem tudom ér-e annyival többet, de képminőség tekintetében van különbség bőven. Kontrasztosabb, élesebb, színesebb képe van az 1.4-nek, viszont azt elmondanám, hogy F/2.2-2.6 alatt elég kemény CA-t produkálnak, úgyhogy ezt komponáláskor figyelembe kell venni, ha a végértéket használod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1