Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyixXx
senior tag
a 100mm környékére akkor marad 24-105, ha a fényerő is fontos. ha a 17-50-től is szabadultok, akkor még nagyon jó általános obinak a 24-70/2.8 (Sigma v. Canon tárcától fügően), bár annak már van súlya is. viszont a 70 meg ugye nem 100mm
más esetben marad a 28-135 vagy a 100mm körüli fixek.
-
kiskornel
addikt
-
sanyixXx
senior tag
hi
h a 17-50-essel nincs bajotok, akkor azt simán megtarthatjátok, hacsak nincs kimondottan szükségetek a 17mm alatti nagylátóra.
mellé még jöhetne egy 28-135/3.5-5.6 IS USM. ezzel 17-135 közt le vagytok fedve. ehhez mondjuk le kell mondani a fix fényerőről. a kép minősége viszont tök jó a ennek is.
ha nem munkára kell vagy hazitáltok az ár/érték arányon, akkor nem biztos, hogy szükségetek van a 24-105-re.mod: én 40D-n használtam 28-135-öt és maradéktalanul meg voltam elégedve vele. az 30D meg nincs messze ettől.
-
Terapeuta
őstag
Nekem azaz érzésem, hogy ha már témánál vagyunk, (70-200, 70-200IS, meg a 24-105) hogy nagyon-nagyon kevés ember tapasztal nagyobb különbséget...másképp fogalmazva ha kitenne ide valaki egy képet, nem mondja meg senki, melyikkel készült... 4-es fényerőn talán, 5.6-on már annyira kicsik a különbségek...
Mindhármat másért lehet szereni: 24-105 szuper all round, jó minőség, IS, a nagylátó része mehetne lejjebb..de...ezzel el lehet lenni bárhol, a 70-200 alá pedig biztos kell valami
A 70-200 a legjobb ár/érték arányú meg merem kockáztatni, hogy az összes canon bajonettes zoom között
A 70-200 pedig mindemellett egy hatékony IS-el van felvértezveÉn nagyon nagy értéknek tartom 200 mm-nél az IS-t, de ha Neked ez tényleg nem hiányzik (amit mondjuk kétlek), akkor a sima...
Persze hangsúlyozva hogy 24-105 meg 70-200 nem kompatibilis egymással (képkivágás szempontjából)
-
Dare2Live
félisten
70-200 f4 L és 70-200 f4 IS L közt optikailag is elég komoly difi van. A Canon messze legeslegjobb zoomja.
Evvel szemben a régi 70-200 f4 szimplán csak egy jó obi.A megéri e meg kérdésedre a válasz: Kinek. Akinek a fényképezés az élete és havi félmisit keres annak tuti....
-
*Ropi*
félisten
Az IS-essel hosszabb záridőket tudsz kézből kitartani. Ez akkor jó, ha előtte nem ittál eleget.
Jellemzően mondjuk 200 mm-en az 1/80 sec éles lesz vagy 70 mm-en az 1/15 sec. A 70-200 F4L IS-ben 3. generációs stabi van, ami max. négy fényértéknyit tud javítani. De mozgó célpontnál mit sem ér, csak a kézremegésedet kompenzálja.
-
*Ropi*
félisten
A Simát felejtsd el, ha képeket akarsz készíteni.
Vagy Tampon 18-50 F2.8, de ez csak F4-től éles, vagy Canon 17-55 F2.8 IS. Esküvőzéshez kellenek a fényerős obik, ott még a 2.8 is kevés, ha vaku nélkül fotózol, mert természetes hangulatú képeket akarsz. Fixekkel érdemes kísérletezni, mennyire jön be a használatuk: 50/1.4, 200/2, stb.
-
*Ropi*
félisten
A lábamat.
Ha meg nem lehet, akkor más képkivágást. Ezért akarok venni egy 17-55 IS-t a Tamron helyére, csak "kedv" kéne még hozzá. Az 55-70 tartományt meg megintcsak lábzoomal pótolom majd.
De mondjuk a 10-22 képének összetéveszthetetlenül más feelingje van a hordótorzítása miatt, mint bármi másnak. Nem lehet egy lapon említeni egy sima zoommal.
-
TOM.......
tag
Ezt már én is kérdeztem pár hsz-el ezelőtt
sok válasz nem érkezett...konkrétan kettő...elvileg minden forumon a akik használják és tesztekben elég jónak titulálják...kit obinál teljesen más világ ez de csodákat ettől sem kell várni...általában teszteken 5-ből erős 4 csillagot kap...
-
*Ropi*
félisten
Esküvőzéshez a sötét templombelsőkre gondolva nagyon fényerős obik kellenek, még az F2,8 is kevés átlagban, feltéve, hogy nem vakuval agyonvert képeket szeretne készíteni. Vakuval csak minimálisan szükségesen derítsen, ne az legyen a fő fény (persze csak ha megoldható). Ha csak a vázba épített vakuja van, akkor eleve felejtős a háttér rendes bevakuzása, nincs elég teljesítménye hozzá. Esküvőzéshez a Metz 58 AF-1-et ajánlom a második derítővillanója miatt: nagyon szépen kiexponálja a hátteret is, meg a kis reflektorával gyönyörűen derít áll alá / szemgödrökbe, stb.
Ja, hogy obikról kérdeztél?
Nikonban nem vagyok otthon, nekem Canonos Tampon 28-75-öm van, ha vásárlásnál megbizonyodsz róla, hogy nem fókuszhibás, akkor egy szuper üveged lesz. Kukkants ide! Kicsit melegebb a színképe az átlagnál, de ez adott esetben még jól is jön, ingyen szoli a menyasszonynak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest