Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskajancsi
aktív tag
hali!
faternak van otthon a szekrény mélyén egy Tamron AF 55-200 obija, Nikonra.
olvastam, h lehet kapni "véget" némely obikhoz.
ha ezt a tamron obit szeretném ráeszkábálni egy pentax gépre, akkor csak elég magát a "véget", a bajonettet kicserélni?
az mennyire jelent problémát, h más a blendevezérlése a két gyártónak? (axiális-radiális)
és végül ha mindez megoldható, árban mennyiért szoktak menni az ilyen cuccok?üdv!
-
Chapel
addikt
Üdv!
Kínálnak nekem eladásra egy ilyet,elvileg szép állapot. Árban kb mit érhet?
Ismeritek? Használható?
-
Chapel
addikt
Sziasztok.
K200D-hez venném kitobi helyett,mit tudunk az obiról illetve ár?
előre is thx
-
válasz
Oliverda #4578 üzenetére
Én 70-200-al használom. APSC-s gépen használható olyaaan 100mm-ig. 200on már kézzel sem nagyon találsz fókuszt, 32-es rekesszel is max 1mm lesz a dof-od. De 70-en jó.
Hirtelen csak ezt tudtam idebökni.
mod: ez cirka 14-es rekesz 70mm-en, a kékboglárka meg talán van két centis. -
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
70-300 Vr-es nikon-on az "active" modot milyen helyzetben erdemes hasznalni? -
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #4571 üzenetére
De a 12-24-et már igen...
Sigmaban nagyon nem vagyok jó. Mindig keverem őket.
-
Oliverda
félisten
Tegnap végre sikerült megvennem régi vágyaim egyik obejktívét a Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM-et. Tesztelni még nem nagyon volt időm, viszont az érdekelne hogy valaki esetleg próbált-e már ilyet Raynox DCR-250 előtéttel?
-
Papichulo
tag
Illetve új Sigmák: [link] Kiváncsi leszek az új 10-20as mennyibe kerül majd...
-
Papichulo
tag
Ide süssetek: [link] 7mm
-
Zozzant
addikt
válasz
philoxenia #4565 üzenetére
Azt a helyet nem találom
-
Olivair
csendes tag
szerintetek ez reális?
[link]
mert szerintem elég olcsóLink javítva
[ Módosította: philoxenia ]
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Sigma 50-500 telezoomot Sigma 2x EX DG APO Tele-Converterrel használava romlik a kép minősége?
Van erröl tesztje valakinek?Köszi!
-
johnjohn
addikt
Itt olvasgass alaposan.
Elég jól átlátható a kínálat, és a minőség. -
damo
csendes tag
Sziasztok!
Nikon 16-85 VR helyett tud nekem valaki valami alternatívát ajánlani? Egy kicsivel jobb fényerőre lenne szükségem..Esetleg Tamron 17-50/2,8... vagy valami Sigma?
Köszi -
kiskornel
addikt
válasz
philoxenia #4556 üzenetére
Én is észrevettem, hogy nem olcsó egy hely... de nem akartam üzletrontó lenni.
-
Zozzant
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
Na, ezért szoktam én mindig gyújtótávolságot, meg tárgytávolságot írni, akkor nincs ilyen probléma
-
BEE
addikt
válasz
Szten Márs #4543 üzenetére
Ha sokan hibásan tesznek valamit, az még nem teszi azt helyessé.
BEE
-
BEE
addikt
Az a 70-200+DCR kiszolgálja a makróst, ha nem akar makróobit venni.
Ha pedig mégis akarsz, akkor ki ne hagyd a listádról a Tamron 90/2,8-at,
mert az most az egyik legjobb optika.
A mélységélesség meg a makrós nagy ellenfele !
Abból mindig kevés van, ezért nagyon fontos a pontos élességállítás.
Nagyobb nagyításoknál az AF-et el lehet felejteni, nem arra van kitalálva.BEE
-
Szten Márs
nagyúr
50mm és 200mm között a DOF beli különbség talán 1% körül mozoghat ugyanakkora leképzésnél.
Kicsit bővebben: [link]
"CLARIFICATION: FOCAL LENGTH AND DEPTH OF FIELD"
"Even though telephoto lenses appear to create a much shallower depth of field, this is mainly because they are often used to make the subject appear bigger when one is unable to get closer. If the subject occupies the same fraction of the viewfinder (constant magnification) for both a wide angle and a telephoto lens, the total depth of field is virtually* constant with focal length!"Örülök, hogy segíthettem
-
válasz
Szten Márs #4533 üzenetére
Ettől féltem, bár valami hasonló elképzelés derengett bennem is a logika útját követve...
Akkor spóroltatok nekem 100k-t, köszi szépen, rendesek vagytok
-
-
Zozzant
addikt
Nézd meg ezt: [link]
Ez 105-ös fizikai gy. távon készült az pentax 50-200-as obival és dcr150-el, F9, kézből, de lehet hogy épp sárban feküdveAzért a dcr250-nek nagyobb a nagyítása, de az emberfia nem 1:1-ben makrózik folyamatosan, és a makróobival is igen kicsi a mélységélesség. Úgy tapasztaltam hogy F9-11 fölé már nem is érdemes menni számottevően nem lesz nagyobb a mélységélesség, pláne ahhoz képest, hogy megemelkedik a záridő. Meglátod, szerintem megjön a tavasz adj neki még esélyt.
-
Szten Márs
nagyúr
A kis mélységélesség a nagy leképzés folyománya. Ha veszel egy 60mm-es makróobit, akkor ott ugyan kisebb a gyújtótávolság, ami miatt nagyobb mélységélességet várhatunk, de közelebb kell menni a témához, ha ugyanolyan leképzést akarunk vele elérni, mint mondjuk egy 200mm-essel. Így elég jó közelítéssel ugyanakkora mélységélességed lesz.
Magyarán, akár DCR-250 + 70-200mm, akár 50-60mm-es makróobi, akár 100mm-es makróobi az, amit használsz, ugyanakkora leképzési arányhoz jó közelítéssel ugyanakkora mélységélesség fog tartozni. Emiatt ne vegyél makróobit.
-
válasz
Zozzant #4526 üzenetére
70-200al alig van mélységélességem, és átfogásom. Valahogy úgy tudnám elmondani, hogy eqv 110mm-en 5-7 centi a tárgytávolság, és 32-es rekesszel is cca 1 centi a mélységélesség. Az nem zavar, hogy le kell tennem a gépet, és önkioldóval játszok.
Lehet, hogy valami kisebb gyújtótávolságú obit kellene vennem, mert ez a 2.5x nagyítás nagyon bejön, annyit meg nem ront a képminőségen az előtétlencse...
Nem tudom naKipróbálom a 100as Kanyont úgy érzem, aztán eldöntöm.
-
Oracle
senior tag
Üdv!
Találtam egy porszemet a makró obim belsejében, mit lehet azzal kezdeni
Második kérdésem pedig hogy az objektívek hátsó lencséjét szabad tisztítani, és ha igen mivel mi a legjobb tisztító szett, vagy valami jól bevált módszer.
-
-
Jinxx
senior tag
Mindnek 1:1 a leképezése, igen. Igazából nem vagyok nagy makrós, de talán egy 100mm környéki obival járnál jól. A Sigmát, és a Canont is sokan dícsérik, talán én a Canont választanám a masszívabb felépítése miatt. Ha mégis sok a 100mm, akkor pedig a 60as Canont venném. Érdemes lenne kipróbálnod egy 100mm-est, milyen a munkatávolsága, fogása, szaga stb, és aztán dönteni, hogy kell-e a kisebb. Na, hátha erre jár majd valami makrós szaki, és kimerítőbb választ ad mint én...
-
Jinxx
senior tag
válasz
Papichulo #4520 üzenetére
200mm-ig teljesen okés, mintha valami "fehér színű" obival fotóztál volna, 300mm-hez közeledve látványosan romlik a minőség, 300mm-en már kicsit életlennek tűnik, de még ott is teljesen használható képet ad (nem úgy mint a sima 70 vagy 75-300 vagy a Sigma 70-300), főleg ha lerekeszeled. CA-t nekem nem nagyon sikerült belőle kihozni, amin csodálkoztam is, de örültem neki.
-
Jinxx
senior tag
Kicsit leírhatnád bővebben mire szeretnéd használni pontosan. Teljesen más szerintem egy 50mm-es és egy 100as makróobival fotózni. A Sigma nem árul 100as-t, csak 105öst, amit sokan dícsérnek, a Canon 100mm-esét szintén, egyikkel sem jársz rosszul. Érdemes még szemezni a Canon EF-S 60mm f/2.8 USM-el is, ha tehetném én ezt használnám, kiegészítve egy 150-es Sigma telével. Egy szóval szerintem döntsd el milyen témákra lesz legtöbbet használva és mennyit szánnál rá, úgy többet lehet erre mondani.
-
Jinxx
senior tag
-
Papichulo
tag
Min. 300mm végű telék közül mit ajánlanátok ami jó áron van és jól is teljesít? Eddig a Canon 70-300 IS USM a befutó...
-
Valszeg lecserélném a dcr250-et egy makro obira...
Sigma 100 / 2.8
Canon 100 / 2.8
Canon 50 / 2.5Ezeken gondolkodom. Vélemény, esetleg más ajánlás?
köszi -
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #4511 üzenetére
Tamron 55-200-at használom, igaz, Sony vázon, de teljesen bevált. kicsi, könnyű, nekem, aki csak elvétve telézik, tökéletesen megfelel. volt alkalmam összehasonlítani egy régebbi, elég jónak számító 75-300-as Minolta obival, és nem vallott szégyent. két hátránya: műanyag bajonett (súly- és költségcsökkentés miatt) és vékony, táv.mérő nélküli fókuszgyűrű.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Szten Márs #4511 üzenetére
A Tamronok sem rossz ötlet ebben az árkategóriában, a Canon 55-200asa sem rossz vétel ennyiért. Néha szokott lenni használtan még a filmes korszakból Canon 80-200. Az is kicsi, és fillérekért dobálják. Kezdő kistelének tökéletes.
Persze ez főleg Duduatinak szólt, csak te voltál közelebb. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
duduati #4509 üzenetére
Tamron 55-200, újonnan, Kicsi, olcsó és eléggé dícsérik.
Tamron 70-300: ezt is eléggé szokták dícsérni, bár van gyenge pontja is: a kromatikus aberáció.A Sigma 70-300-at nem dícsérni szokták, hanem szidni, én nem venném meg. A makró felirat meg pont annyit ér azon az objektíven, hogy el lehet benne gyönyörködni. Mármint a feliratban.
-
Jinxx
senior tag
válasz
duduati #4507 üzenetére
Lehet kicsit elfogult leszek, de én a Canont venném. Mindkét obi elég gyengén teljesít 200mm felett, főleg a 300as végén, talán a Canon kicsit élesebbnek mondható, de ha jól tudom kicsit jobban aberrál cserébe. Igazából kb. egy kutya. Árukat tekintve mást nem is nagyon lehet ajánlani helyettük aminek van 300mm-es vége. A Sigmáknál érdemes odafigyelni a fókuszhibákra is, a gyári Canonnál kevésbé fordul elő ez a probléma. A Sigma "makró" módját 200 és 300mm közt lehet használni, de jóformán nem sokat ér vele az ember ott a legroszabb a képe, nekem nagyon nem tetszettek azok a képek amiket a Sigmával lehetett alkotni ezzel a módszerrel. Ha kifogsz egy jól működő Sigmát azzal sem jársz rosszul ezért a pénzért, de ha nincs kedved szenvedni vele, hamarabb találhatsz tökéletes állapotú Canont. Ha gondolod nézd még meg a Canon 100-300at, vagy a régi 70-210 f/3.5-4.5 is lehet néha venni, ha figyeled a használt kínálatot. Remélem nem írtam hülyeségeket, és segitettem a döntésben is.
-
duduati
aktív tag
HAli mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kapni tőletek.
Gondolkodom tele vásárlásban, és ezek jöttek szóba:
Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro Super ~24k
Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM ~30kHasználtban gondolkodom, mert sajnos nem tudok most kiadni annyit az újakért.
Igazából nem vagyok még annyira jártas ezekben a dolgokban, mert most tértem nemrég át dslr-re, és nem tudom hogy tudásbeli különbség menyi van a kér obi között. HA valaki megírná hogy melyik a tutibb vétel azt megköszönném! És még annyi hogy a Sigma az jobb e makróra int a canon obi. Csak mert Super macro, gondolom nem véletlen van ráírva.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv -
kiskornel
addikt
A gond a Full automata módban lehet. Mind a 2,8, mind az 1/30 indokot ad az elmosottságra. És az ISO100 se javasolt, mikor kevés a fény. Fogadjunk kézből ment...
Próbáld meg: Tv-re kapcsolni, 1/200-adot beállítani. Fényhiány esetén javasolt az ISO emelése. Dedikáltan a középső fókuszpontot válaszd ki (ezt csak kreatív módokban lehet).
Ha meg... akkor használj állványt.Ez csak vicc: Menj gyúrni, hogy legalább az 1/30-ot ki tudd tartani egy nagylátós obinál.
Ui.: azért rakd fel nagyfelbontásban a képet. Kicsinyítve nem látszik, hogy mi lehet a baj. Így mindenki csak találgat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- E-roller topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Long Dark
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- LG 34WN750-B - 34" IPS - 3440x1440 WQHD - 75Hz 5ms - FreeSync - HDR 10 - Hangszórók - sRGB 99%
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest