Hirdetés
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stop
aktív tag
folytatom dilemmámat...
ma du/este 3/4 5- kor kb lesen ülve, a távcsövemmel még tisztán láttam a vadat (3 őzet) de a 70-300 -as canon (4-5.6) obiban már SEMMIT egyszerűen semmit nem láttam.
nem tudtam megtalálni a céltárgyat - jelen esetben az őzeket- melyek kb 80-100 m-re voltak a lestől maximum.továbbra is várom és megköszönök minden segítséget e témában.
-
kiskornel
addikt
Nem vitázni akarok, és tudom, hogy azért van súlya egy obinak, mert benne van az anyag. De a tesztoldalakon magyarra fordítva a következők olvashatók:
"Viszonylag súlyos, könnyen ki lehet tartani."A kitobira általában az első panasz: "nekem kicsit könnyű..."
Ha van egy kis tömege, a zárszerkezet mozgásából eredő vibrációra kevésbé érzékeny a rendszer (ha kézből fotózol).
És hogy láss valami lehangolót (igaz csak Canon megszállottaknak): link
-
kiskornel
addikt
Jujj! Ez nagyon torz! És ha igaz, hogy nem nappal szemben készült, akkor jó is, hogy megszabadultál tőle. Ennél bármi jobb!
Amúgy a lila halál (ahogy én nevezem a CA-t) eléggé zavaró tud lenni (általánosságban mondtam). Sokan mondják, hogy progival el lehet tüntetni, de legtöbbször csak csökkenteni lehet... Az igazi megoldás az lenne (szerintem), ha a fényerőt sikerülne lejebb vinni... Még egy olyan obinál is ki lehet váltani a CA-t erős fényben, amire megjegyzik mindenütt, hogy szinte nincs / nem jelentős.
-
ottkar
addikt
válasz
kiskornel #3592 üzenetére
"és van súlya, hogy jobban lehessen fogni"
Egy optikának nem azért van súlya hogy nehezebb legyen. Ha üveglencsékből áll eleve meg van a lehetősége hogy optikailag jobb legyen. Ha fémalkatrészekből fémtubusokból áll akkor a mechanikája eleve precízebb és így a működése is. Példák erre a 20-50 éves optikák.
-
kiskornel
addikt
Omani: Csupán arra próbáltam rámutatni, hogy a lencse, képminőségben nem túl nagy fejlődés.
Johnjohn: épp össze akartam hasonlítani, és azon a lapon épp az látszik, hogy a CA sem kisebb az alap obinál.
Én is ezzel küzdök. Kellene egy jó széles obi, de ha már kifizetek sokat, akkor az verje meg az alapobit a teszteken, s ne csak annyi előnye legyen, hogy időjárásálló, masszívabb, és van súlya, hogy jobban lehessen fogni.
Egyesek még azt is hozzá teszik, hogy élvezet vele fényképezni...Ti mit ajánlanátok széle lsz.be, ami valóban veri minden tekinetben az alapobit?
-
omani
tag
válasz
kiskornel #3588 üzenetére
Tudom hogy általánosságban dícsérik - pont ezért vettem én is. Lehet hogy kifogtam egy rossz példányt, de az enyém gyenge volt, erős CA, rossz élesség. F8-on stabilizátort kikapcsolva, állványról sem bírt olyan minőségű képet csinálni mint a bridge Canon S3 IS gépem.
-
omani
tag
válasz
Cassidey #3586 üzenetére
Köszi. Közben megtaláltam ami nekem kell, összehasonlítás
-
Cassidey
senior tag
Azt csak te tudod megitelni, h melyik obinak mennyire tetszik a kepe.
Mi csak azt tudjuk megmondani, h mit vennenk. En a 17-40-et aps-c alapobinak tudom leginkabb elkepzelni, a 16-35-ot pedig ff-en nagylatonak. Ez akkor nalad most a 17-40 fele billenti dolgot, foleg, h a fenyero sem szamit neked.
ps.: en ettol fuggetlenul a 16-35-ot vennem, es mindenki csak azt tudja mondani, h o mit venne.
Megnehezited a kerdest azzal, h nem akarsz kesobb sem obit cserelni.
-
omani
tag
válasz
Cassidey #3584 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Ha kevés a 35 mm felrakom az 50-est, az nem probléma, inkább a lényeg a képminőség és hogy 20mm alatt induljon. A fényerő nem annyira fontos szempont, tájképeket általában állványról csinálom, beltérben rendszervakuval fotózok. Az ár persze nagyon fontos, de mivel alap obinak szánom nem nagyon akarok minőségbeli kompromisszumot kötni. Persze ha a 17-40 csak hangyányit rosszabb képminőségben (CA problémákról olvastam) akkor nem adok ki dupla összeget, ebbe még jobban bele kell ásnom magam.
-
omani
tag
A 40D mellé szeretnék egy tájfotós + beltéri objektívet. Sokáig nézegettem a Canon 10-22 és Sigma 10-20-as nagylátókat, de mivel 3 éven belül szeretnék full frame-re váltani, az objektíveket viszont nem akarom lecserélni, ezért végül elvetettem mindkettőt.
Két Canon objektív maradt ami nagyon tetszik. Az egyik a 17-40F/4L a másik pedig a 16-35F/2.8LII. Előbbi "olcsóbb", utóbbi pedig kiemelkedő a tesztek szerint, viszont elég borsos áron.
Amíg APS-C-s gepem van ez lenne az alap-obi, full frame-n pedig megoldaná a nagylátó kérdést. Ha valakinek van tapasztalata velük szívesen látom.
Egyelőre egy 50 1.4-em van amit nagyon szeretek, de a 18-55IS-es kit obit eladtam mert nem bírtam megbarátkozni a képminőségével.
köszi és üdv o
-
ottkar
addikt
-
ottkar
addikt
válasz
Zozzant #3579 üzenetére
Pontosan ez. A Tamron csinált ezekből több fajtát 80-250 pld az a lényege hogy az optika vége nem mozog és tök egyforma és csináltak hozzá 6 lencsés kétszerezőt ami mivel hozzá lett illesztve optikailag, jobb eredményt ad mint más kétszerező. Idáig én is Chinonnal használtam.A kétszerezővel 1:1-et ad, 80cm-es közelpont és 50cm-es munkatávolság mellett. Itt a kitámasztás ami a legnagyobb probléma már tervezem.
-
Zozzant
addikt
válasz
Zozzant #3579 üzenetére
Itt a kétszerező hozzá
Múltkor majdnem vettem egy M42 hoya 400/5.6 obit, de végül lemondtam róla mert már elszaladt a licit is és inkább valami af-esre gyűjtök mert a céltárgy lehet hogy nem várja meg a manuális élességállítást -
Zozzant
addikt
Pont ilyen ha jól tévedek + a kétszerező, persze. Ilyen manuál obikat lehet olcsón látni manuális kétszerezőt is.
-
johnjohn
addikt
Itt a leírás Most már nem csak okos vagyok, de szép is !
-
ottkar
addikt
Ez nem Kanos válasz hanem általános objektív felépítés. Az ED és LD tagok a legdrágábbak mert "ötvözött" üvegből készülnek. Ezek végzik az optikakorrekciók többségét. Az olcsóbb optikában egy van általában a drágábbakban akár négy is.Ez jelentősen drágítja az optikát és többet is lehet tőle várni de azért a minőséget nem lehet dekára mérni, az mindíg viszonylagos. Az olcsó optika azért kerül annyiba mert kevesebbet lehet tőle várni.
-
Bubanc
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van valami ötlete az alábbi kérdésre?Multkorában böngészgettem a neten és szemembe ötlött egy érdekes dolog, nagyon nem vizsgáltam eddig a Canon 75-300 as USM IS obijájt, de csodálkozva láttam, hogy "közel" fele annyiba kerül mint a 70-300 USM IS, ami a tesztek tanusága szerint egy kiváló, képminőség tekintetében inkább L-es nek mondható obi. Ennyivel gyengébb lenne 75-300?
Gondolom itt az tapasztalt Canonosok egyből tudják a választ
Ennyit számítana az un. UD lencsetag?Köszi
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #3563 üzenetére
Kimentem és pont kiszúrtam egy kéményseprőt.
több mint ötven méterről.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #3563 üzenetére
Az enyém. Az optikát két éve cseréltem egy Pana FZ5-ért, az eredeti kétszerezővel most leptem meg magam karácsonyra. Eszméletlen hogy a Tamron alkatrészek úgy kapcsolódnak mint az óramű. Pedig szerintem a kétszerező jóval fiatalabb mint az optika. Ráadásul a kétszerező 64ig kezeli a blendét az optika 32-ig öszekapcsoláskor egyszerűen összehangolódtak. Van a kétszerezőn egy kapcsoló amelyik csatlakoztatáskor hozzállítja az optikához.
-
ottkar
addikt
válasz
kiskornel #3560 üzenetére
Ehhez mi a hozzáröffenésed? Egy 28 éves SP Tamron makró kétszerezővel 420mm (630 mm equi.) 1:1-es leképezéssel. Természetesen lehet alapban is 210mm 1:2-es leképezéssel használni. Az alapoptika kihúzatos fényerőcsökkenése 1:3,5-4-ig!
Egy teljes fényértékkel jobb mint a mai optikák általában! -
kiskornel
addikt
Az egyik fényképész haverom azt mondta, hogy ilyenre régi, nagy gyújtótávú obikat használ manuál fókusszal, átalakító gyűrűvel. Azt hiszem az M42-es menetet említette... no meg azt, hogy ez már csak használtan lehet beszerezni...
Viszont azok az obik még fémből vannak, és találhatsz magas fényerejűt is.Hátránya, hogy nagyon pici a mélységélesség... Tehát a 2,8 érték az jó, csak a hozzá tartozó precíz fókuszálás nagyon sokba kerül. És ne is remegjen a kezed. Így megúszod a dolgot elfogadható áron...
Sajnos nekem ilyen tapasztalatom nincs, csak másodkézből tudok ötletet adni... nézz körül a fórumokon ilyenekért.
-
Dtomi
őstag
Este mozognak jellemzően, de akkor hol maradnak a gyönyörű narancsos ellenfények? Vagy a szépen csillogó aranyos csúcsfények. Nem csak lencsevégre kapni nehéz a vadállatokat/madarakat, hanem ezeket a plusszokat a képre tenni, hogy igenis az 1 hónapos felhős posvány, mocsok időből, pont azon az egy vörös, naplementés napon üljön kinn az ember. És pont akkor pont oda tévedjen az állatunk. nehéz dolgok ezek
a felszerelés ehhez képest már bakfitty csak az utolsó pontot könnyíti vagy nehezíti meg.
-
Dtomi
őstag
200mm en f2,8-al ha fotózol 2,8-on tegyük fel 1/1000-et kapsz 400/5,6-al u.o 1/250-et
2,8on 1/200 az 5,6-on 1/60-ad te tudod mit szeretnél fotózni nagy fényerő nagyon sokat számít az biztos. Én ezt anno mm-re áldoztam sokkal több dologról maradtam volna le ha nem így teszem. -
stop
aktív tag
válasz
Szten Márs #3555 üzenetére
más
a távcső amit használok, az egy 8 szoros nagyítású távcső, viszont a szürkületi értéke Nagyon-Nagyon FONTOS!, mert egy idő után 'kutya fülét' sem látni szar távcsővel.
-
stop
aktív tag
válasz
Szten Márs #3555 üzenetére
igen ez így nehéz döntés, mivel mincs 2 mFt-om külö csak egy obira....
de sajnos a vadak este mozognak jellemzően (vagy szürkületben)
amúgy én is gondolkodtam az álatlad javasolt obi-n.
-
stop
aktív tag
válasz
Szten Márs #3552 üzenetére
igen, ezt ismerem, csak ezzel megint az a baj , hogy este nem sokat fog érni
-
Dtomi
őstag
válasz
Szten Márs #3552 üzenetére
150-500 de az képminőségben sok tesztben nagyon alul marad az 50-500 minősége alatt. Van benne képstabi ugyan olyan a fényereje mégis árban is sokkal olcsóbb a bigmánál. A lencséken spóroltak....
-
Szten Márs
nagyúr
Ennyiért: [link]
200mm 100-200 méterről semmi, kb egy folt fog látszani a képen... szerintem. Hozzáteszem, soha nem fotóztam még vadat, de 200mm-es objektívet használtam már, és tudom, hogy 100-200méter távolságból a táj mekkora szegletét látja be... az nem fog összejönni.
Van valami új Sigma objektív, az 50-500mm-es "bigma" mellett azt lenne érdemes megfontolni, Dtomi biztos tudni fogja melyikre gondolok, de megpróbálok utánanézni én is. -
Dtomi
őstag
És 200 m-en hogy jön ki egy teljes képkockás felvétel?? Szerintem az még tájkép. Bár én max 3x fotóztam nagyvadat abból 1 őszi 500 as telével egy nyári 400 f2,8 + 1,4 + egy téli szintén 500-al kb 1-2 értékelhető kép lett az őszi fotózáson ahol 15 bika egyszerre rohant ki a tisztásra. 200mm szerintem irtó kevés.
-
stop
aktív tag
válasz
philoxenia #3544 üzenetére
igen,
azért gondolom, hogy drága mert 300 eFt körül már 2.8-as canon 70-200-as obit is kaphatok.
-
Dtomi
őstag
válasz
philoxenia #3546 üzenetére
Mi canon?? Igen a canonnak van ótvaros képe TC-vel.
-
stop
aktív tag
fordítsuk meg,
szürkületben vadfotózás, természetben, lesről...
mit javasoltok (a megfizethető kategóriában!!!)
-
stop
aktív tag
johnjohn, Dtomi, Terapeuta
kösz az infokat még várok kicsit biztos (hátha
) okosabb leszek
-
Dtomi
őstag
1x használtam életemben ilyen obit nem negyon tudok róla mit mondani riport volt... ott nem néztem annyira milyen a minőség. Egyébként dpreview nagyon mutatós tesztje szerint majdnem hajszál pontosan a canon f2,8 minőségét hozza, sőt 1-2 helyen jobb is annál a canonos 70-200 tapasztalataim is ezt támasztják alá. Nikon 70-200 pedig porrá alázza mindkettőt, ezt is tapasztaltam, és tudatában voltam uh szerintem ez a teszt elég hiteles, legalábbis nekem ugyan ezek a tapasztalataim.
Ja és megjelent a kettes kiadás!! Mindenképpen azt vedd!!! -
johnjohn
addikt
Nos, nekem nincs, de ma találtam ismerőst akinek van.
Ha használtan veszed NAGYON vizsgáld meg, és próbáld ki alaposan, mert az eladás oka lehet, hogy 4.5-es blendéig NEM hozza a tesztekben látható minőséget, valószínűleg gyári szórás miatt.
Felépítésre nagyon erős, robosztus, az AF elfogadhatóan gyors és pontos, 180 mm felett néha kicsit lassú, vagy téveszthet.
Ha újat veszel nagyobb az esélyed hibátlan darabot találni, kb. 9:1 arányban jók. -
stop
aktív tag
válasz
kiskornel #3535 üzenetére
látom...
de azért én megvárom...
azért nem azt kérdeztem, mert - logikus módon - nem arra vagyok kiváncsi
szoktak nekem itt segíteni - úgyhogy VÁROK
szerk:
ps: azzal együtt, hogy nem szeretnélek megbántani,
azért nem azt kérdeztem, mert nem hsz-t akartam kapni, hanem választ! -
Bubanc
aktív tag
Multkorában böngészgettem a neten és szemembe ötlött egy érdekes dolog, nagyon nem vizsgáltam eddig a Canon 75-300 as USM IS obijájt, de csodálkozva láttam, hogy "közel" fele annyiba kerül mint a 70-300 USM IS, ami a tesztek tanusága szerint egy kiváló, képminőség tekintetében inkább L-es nek mondható obi. Ennyivel gyengébb lenne 75-300?
Gondolom itt az tapasztalt Canonosok egyből tudják a választ
Ennyit számítana az un. UD lencsetag? -
stop
aktív tag
hi,
van valakinek tapasztalata ezzel az obival kapcsolatban:
SIGMA 70-200 mm/2,8 EX
canon 400 d használnám
és a 2.8-as fényerő miatt cserélném le a,
canon ef 70-300 f/4-5.6 is usm obimat erre,
hogy szürkületkor is tudjam használni jobban. -
válasz
kiskornel #3531 üzenetére
50ezerből összekalapáltunk egy lest, etetjük folyamatosan, és már fullon van madárral. Most tervezzük erdő szélére a másodikat. Szajkók, szarkák, ökörszemek, cinkék, fácánok, pár napja a húsra megjöttek az egerészölyvek is. Ez csak egy szűk kiragadás volt, de inkább 50-60ért építek lest, mint sokszázezerért vegyek obit... és így nem is fázom
-
kiskornel
addikt
Az én vadkacsáim a tónál ijedősek... 400mm-en 1:1-es cropot kell csinálnom.
Szép lesz, csak 10 képből 3 ami igazán jónak mondható.Nézegesd a teszteket, hogy mennyire ken 500mm-en, meg 400mm-en az obid.
Valószínű ezeknél is lejebb kell menni egy stoppal, mint a max rekesznyílás, tehát fény az kell majd... sok is! Árnyékba ezzekkel ne fotózzál... vagy ISO-t kell nyomatnod, de akkor meg zizis lesz a kép...
Ha fákon akarsz madarakat lőni, és nem túl sűrű erdőbe, akkor jó mindkettő. De a nagyobb gyújtótáv itt előny mindenképp. Hacsak nem akarsz álcahálót venni
NE FELEJTSD EL, HOGY EZEKHEZ ÁLLVÁNY IS KELL. Legalább egy monopod (szerintem).
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Par hete lettem boldog tulajdonosa egy Nikon D90 Kit-nek, amihez szeretnek venni egy teleobit.
Jelenleg van egy 55-200-as obim(Sigma 55-200 mm f/4-5.6 DC), de madarakat szeretnek fotozni fokent, viszont sajnos ahhoz ugye a 200mm eleg keves.A kovetkezo VR-es, illetve OS-es obikon gondolkozok:
Nikkor AF-S VR 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED
Sigma 150-500 mm f/5.0-6.3 APO DG OS HSM
Sigma 120-400 mm f/4.5-5.6 APO DG OS HSMMelyiket ajanlanatok leginkabb?
Elore is koszi a hozzaszolasokat!
(200.000 Ft kornyeken szeretnek maradni arban.
-
válasz
Szten Márs #3524 üzenetére
Utána már megtaláltam, köszönöm, csak nagyon kifutottam a mod időből
-
Snakeiboy
aktív tag
Koszom a valaszokat! Meggyoztetek VR lesz
Szep estet es fenyeket mindenkinek.
-
ottkar
addikt
válasz
kiskornel #3514 üzenetére
" stabilizló "
Hú de ravaszul fogalmazol. Tegyük tisztába a gyerkőcöt. A stabilizátor a kézmozgás frekvenciatartományát tudja mérsékelni. Állványon azért kell kikapcsolni a stabilizátort mert ott a gép már a sokkal magasabb fémes frekvenciával rezeg, az állvány frekvenciájával amit már nem képes lecsillapítani a stabi.
-
kiskornel
addikt
válasz
Cassidey #3515 üzenetére
Igaz! Pontosítok: ha szép napos idő van, rövid záridőnél nem kell (1/640 alatt) a 100-400L-nél 400mm-en IS-t használni.
Az új obikon már érzékeli az IS, hogy állvány van alatta (tripod).
Ebben még a régi van. Ez mindig megy.
Monopod esetén nem kell kikapcsolni az IS-t!
Igaz! Ezt hozzá kell rakni. -
kiskornel
addikt
válasz
Snakeiboy #3511 üzenetére
A stabilizló mindig jól jön. Ha ez miatt 100e-rel többe kerül a lencse, akkor már meggondolandó...
18mm-en is lehet olyan szitu, hogy kell. Csak akkor kapcsolom ki én is, ha állványra teszem a gépet. Akkor viszont ki kell, kivéve ha 100-400L 400mm-en van, mert akkor az állványon is fog annyit rázkódni, hogy bekapcsolva maradhasson a védelem.Érzékeli az állványt a VR-ed?
-
Terapeuta
őstag
válasz
Snakeiboy #3511 üzenetére
Nem annyira rossz az a VR. Mondjuk én sosem használok vakut. Ha nem a szabadban vagy, a fény nagyon tud hiányozni, főleg ha kicsit rekeszelni is szeretnél, nem fáj az, ha az 1/20-od kényelmesen kitartod...
Vagy az 1/5-öt
Nekem most nincs stabis alapobim, de volt, és nagyon hiányzik...nem mindegy, hogy ISO1600-on, vagy ISO400-on fényképezel szvsz... -
Snakeiboy
aktív tag
Sziasztok!
Csak erdeklodnek hogy szerintetek melyiknek jobb az optikai minosege a Nikon 18-55 II vagy a VR-es verzio??? Mert szamomra a VR ebben a tartomanyban nem nagyon szukseges. -
ottkar
addikt
"A Leica Ia végleges, 3,5/50 Elmar-objektívjét Dr. Max Berek tervezte. Felépítése a Zeiss Tessaréhoz volt hasonló, de négy tagból állt."
Néha tudnak vicces dolgokat írni. A Tessar 2,8/50 is négy tagból áll.
-
ottkar
addikt
Nem eszmefuttatás én 1957 óta fotózom és végigéltem ezt az időszakot. Nem azt mondtam hogy egyáltalán nem gyártottak a japánok optikákat de volt idő amikor több mint 50% volt a német optika. A Japánok elsősorban a házakban voltak jók és a németektől tanultak optikát gyártani. A 80-as évek elejére a németek lezüllesztették az optikagyártást jénában is ekkor a japánok szinte teljesen megszüntették az optikaimportot és a saját optikáikkal szerelték fel a gépeiket.1950-80-ig teljesen természetes volt egy Nikon Zeiss optikával. És az optikatípusok is mind németországban lettek tervezve a Zeiss és a Voigthlander cégeknél, az utóbbi tervezte az első zoomot.
-
hcs57
addikt
válasz
philoxenia #3502 üzenetére
Képet nem, de jegyzetet szivesen: [link] a 16.oldaltól érdekesebb. De ez olyan fizikai jelenség, ami nem minden objektíven jelentkezik, főként Sigma objektívek egyes példányain nem... a tudósok azóta is keresik a furcsa fizikai jelenség okát.. a szálak egy bizonyos O...-hoz vezetnek.
-
hcs57
addikt
-
ottkar
addikt
válasz
stefanitsr #3501 üzenetére
??????????????????????????????????????????????
-
philoxenia
MODERÁTOR
Diffrakcióra példát tud valaki linkelni, /lehetőleg teljes méretű képet/?
-
stefanitsr
senior tag
Ébresztő ! 2008-at írunk, nem sokakat érdekel mi volt 10-20-30-50 évvel ezelőtt mikor a népet az foglalkoztatja éppen mit vegyen le a boltok polcairól vagy netán a használt piacon. Azok a viszonyok ma már aztán abszolút nem mérvadóak semmilyen téren.
Kérlek ne ismételd meg a hwsw-s bohócfutamot itt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest