Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
válasz
#16820480 #7945 üzenetére
Nehéz kérdés. Az emlegetett Tamron 17-50/2,8- Sigma 17-50/2,8 -Tamron 28-75/2,8-as megfelelő lehet. Jó nagylátószögű obi csak horror áron van,20-körüli fix meg szintén, a 24/2,8-as Canon ritka használtan, és annak is kicsit lágy a széle.A leméretezés- felbontás csökkentés csak pótszer, nem leszel nyugodt miatta, mindig ott fog motoszkálni, hogy valami nem tökéletes.
-
johnjohn
addikt
válasz
t72killer #7911 üzenetére
Kezdheted enni
Viccet félretéve, ezt olvasd át. -
johnjohn
addikt
válasz
zolka78 #7890 üzenetére
Én a Tamron 28-75/2.8-ast használom 50D-vel, legtöbbször ez van fenna vázon. Körülbelül f 4-es rekesztől már penge éles,szép tiszta képeket rajzol, nagyon jó obi. Nekem nem igazán hiányzik a 28 mm alatti tartomány, ha nagy ritkán kell akkor egy Tamron 17-35-öt használok, de azt épp el is fogom adni annyira ritkán kell. Persze mindenkinek mások a fotózási szokásai, ez erősen témafüggő.
-
johnjohn
addikt
Én próbálgattam sokféle objektívet, de végül a Tamron 17-35/2,8-4, és a Tamron 28-75/2.8 mellett maradtam, mindkettő 65 000.-körül van alig használtan. Van fölé egy 70-200 f4L .
Van egy INDUSTAR 50/3,5-es és egy HELIOS 58/2-es manuális még játszani. Nekem ez elég is.Az egész kijön 250 000.- ből.
-
johnjohn
addikt
Nincs stabilizált objektívem. A 70-200f 4 L is csak sima, stabi nélküli ami nekem van. Eddig még csak párszor hiányzott a stabi, nem létkérdés, monopoddal szoktam mászkálni, nekem az elég szokott lenni. Csak megszokás kérdése. Ha kell letámasztom a gépet, igaz viszont, hogy ritkán szoktam " akciót " fotózni.
-
johnjohn
addikt
A felvetésedre nem ilyen egyszerű a válasz.A fényerős obik 2,8-as blendével is remekül használhatóak , tesztek ide, vagy oda, mert a kis mélységélesség miatt amúgy is nagyrészt olyan témákat fotózol vele ahol a kép közepe, és egy szűk sáv kell hogy éles legyen.
Az pedig, hogy rekeszelni kell némelyiket f 4-re, szintén igaz, DE akkor már éles, szép rajzú képet kapsz, nagyobb mélységélességgel, és nem biztos, hogy a kevésbé fényerős változat rajza is olyan szép lesz akkora rekeszen,és a zoom tartomány végén már 5.6-os blendére képesek csak minimum.A vége felé némelyiket már f 8-as rekeszen kell használni.
A fotózott témától is függ, nem mindegy mennyi részletet kell kirajzolnia az objektívnek, és hogy milyen távolságból használod. A keresőkép világosságáról sem szabad megfeledkezni !
A magasabb ISO miatti zaj már csak nehezen távolítható el a képekről számottevő lágyulás nélkül. A háttérmosásban sem jeleskedik kimondottan némelyik, gyengébb, nem fix blendeértékű objektív. Elég összetett probléma. -
johnjohn
addikt
válasz
rumos14 #7746 üzenetére
Összegzésként a tesztekben mégis jobbnak látszik képminőségben, mint a régi, de ennek lehet az is az oka, hogy javult a minősége és kisebb a szórás a példányok között.
A fém bajonett, és a mechanikai konstrukció valószínűleg időtállóbb mint a Nikon, 2-3 éves korukban fog kiderülni a 18-105-ös obikról, hogy hogy bírják a strapát.
A kolléga azt írta az átfogás nem annyira szempont.
Itt van összehasonlítva a régebbi változattal. -
johnjohn
addikt
-
johnjohn
addikt
válasz
access_denied #7651 üzenetére
Azért, ha majd már megvetted, ne próbálj ki egy Canon 70-200F4 L-t.
-
johnjohn
addikt
válasz
access_denied #7617 üzenetére
A 15-85-ös Canont nem ismerem. Küldtem privátot.
-
johnjohn
addikt
válasz
access_denied #7612 üzenetére
Igen. Az a Canon egy L-es obi, ami sok mindent takar mint jelzés, üvegek a lencsék, USM a motor, fém a tubus, és ez az obi nem változtatja a hosszát zoomoláskor. Nem kell rekeszelni, f4-.en már penge éles a teljes tartományban.
Ezzel a Tamron 70-200/2,8 van rokonságban. -
johnjohn
addikt
válasz
access_denied #7609 üzenetére
Egyértelműen a Canon.Magasabb kategória, remek minőség, éles képek.
-
johnjohn
addikt
válasz
pempellini #7607 üzenetére
Épp az előbb írtam le, hogy lágyabb a képe, mint kellene. Mindenképpen ki kéne próbálnod , mielőtt megveszed.A 400D vázon még határeset, de ha vázat cserélsz esetleg, akkor már gyenge lesz.
-
johnjohn
addikt
válasz
pempellini #7605 üzenetére
10 Mpixel feletti érzékelőkön már gyengébben , lágyabban rajzol,és a 28-as kezdő is sok lehet közelebbi témákhoz.Célszerű az átfogást kétfelé bontani, Én 17-35, és 28 75-ös Tamront használok, fölé pedig egy 70-200 f4 L van.
-
johnjohn
addikt
válasz
pempellini #7602 üzenetére
Kérdés mennyi a keret. 120 000.- körül már kapsz 70-200/f4 L USM obit használtan, az nagyságrendekkel jobb már f 4-nél is nagyon éles. Az 55-250 elég becsületes darab, úgy 200 mm-ig elég éles is , de rekeszelni kell mindenképpen.
-
johnjohn
addikt
válasz
pempellini #7600 üzenetére
Az első nem kifejezetten ajánlott, rettenetesen torzít a nagylátószögű végén, és az építési minősége sem az igazi, a második egy "kistele" árához képest igen jól sikerült darab. Az első helyett inkább egy Sigma 17-70/2,8-4-es, vagy 18-50/2,8-as lenne megfelelő.A kistelével nem fogsz tudni nagylátószögben fotózni.
-
johnjohn
addikt
Pár tesztképet lősz vele, lehetőleg nyitott rekeszen, mondjuk 45-fokos szögben, úgy fél méterről, valami újságról, vagy ilyesmiről, és megfigyeled, hogy a képen is azon a sávon van-e az élesség, mint ahová "céloztál".Leírás, tesztábrák.
-
johnjohn
addikt
válasz
Blizzard.9 #7541 üzenetére
Az elsőt biztos nem használod Pentaxon, mert Minolta bajonettes, ami a Sony DSLR gépekhez jó. A Tamron 70-300 átlagosan jó , rekeszelve f 6,3-f 8 körül 70-250 mm-ig egész éles, felette, illetve nyitott blendével lágy a képe.
-
johnjohn
addikt
-
johnjohn
addikt
Ha csak egy objektívvel akarod megoldani akkor a Sigma.A másik kettő felejthető.
A Sigmát alaposan ki kell próbálni, lehet közöttük fókuszhibás darab !
Én inkább kétfelé osztottam az átfogást, és Tamron 17-35/2.8-4 és Tamron 28-75/2,8-as obikat használok. Ezeket használtan együtt 120-130 000.-ért meg lehet venni. -
johnjohn
addikt
válasz
Balage1979 #7325 üzenetére
A képminőségben nem alig észrevehető különbség van, hanem igen erős. A képstabi 200 mm-nél nekem még nem hiányzott, igaz nehezebb vázzal használom a 70-200-ast.
A 70-300-as Canon csak rekeszelve, 6,3-felett lesz megfelelően éles, a 70-200-as már f 4-en is kifogástalan.Végezetül a 70-300-as már 250 mm-től erősen lágyul. -
johnjohn
addikt
válasz
Balage1979 #7323 üzenetére
70-200/ f4 L USM egyértelműen. Használtan kijön 110 000.- ből, és melléfér még valami, 50/1,8-as is.
-
johnjohn
addikt
válasz
macskajancsi #7320 üzenetére
Ez egy karcálló. rendkívül tiszta, teljes fényáteresztő képességű optikai üveg / állítólag/, nem befolyásolja a bejutó fényt, csak véd.
-
johnjohn
addikt
Gondolom a Canon 17-85-re gondoltál. Nem biztos, hogy megéri az árát, elég lötyögős, és rettenetesen torzít a 17-es végén. A képek közepe viszont elég éles, és a széleken is viszonylag jól rajzol. Tamron 28-75/2.8 használtan, és alá valami szélesebb látószög ,akár a 18-55 IS kitobi inkább megérné.
-
-
-
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs #6955 üzenetére
Az emberi hülyeség kútja feneketlen, belenézel, azt hiszed az alját látod, pedig csak kanyarodik.Az irigység még fokozza.
Nem tudom, van-e itt valaki, aki személyesen is ismeri a lányt, de ha valaki találkozik vele valahol, és van módja beszélgetni vele, nagyot fog csodálkozni. Teljesen normális, kedves elég intelligens, a technikai tudását nem firtatom, ennek ellenére remek meglátásai vannak ha fotózásról, illetve a modellek beállításáról van szó. Látatlanban vagy ismeretlenül becsmérelni valakit meg paraszt dolog szerintem. -
johnjohn
addikt
válasz
macskajancsi #6790 üzenetére
Ezt nem Ő maga rakta fel, hanem ez egy "ajánló" oldal, ahová lehet feltenni tippeket. Azt hiszem nem is hirdeti magát.
-
johnjohn
addikt
válasz
macskajancsi #6786 üzenetére
Ha használtan vetted, lehet, hogy már szétszedték, és összerakták, feltehetőleg nem túl precízen. Javasolt megnézetni Csurgó úrral. [link]
-
johnjohn
addikt
Ahogy rumos14 kolléga írta, nagyon alaposan ki kell próbálni, ami nálam járt példány az pl. f 6.3-rekesztől volt csak igazán jól használható, mert rettenetesen lágy képeket produkált tágabb rekesszel.
-
johnjohn
addikt
válasz
killerjohn #6656 üzenetére
Nézd csak meg, f 4 mellett, ISO 3200-oo mekkora a záridő !
-
johnjohn
addikt
válasz
killerjohn #6645 üzenetére
A mm fókusztáv, de azért változik az ISO érték, mert ha rázoomolsz valamire valószínűleg kevesebb fényt kap az érzékelő.
Alapvetően, a záridő, és a blendenyílás függ össze, az ISO értéket be kellene fixre állítani, nem auto-ra !
Szerintem ezekkel a cikkekkel kezdd :Fotoelmélet ! -
johnjohn
addikt
válasz
killerjohn #6643 üzenetére
Nem a fókusztáv érdekli, hanem a beállított rekeszérték, és ahhoz állítja a többit.
A fókusztávnak itt semmi jelentősége. Célszerű volna valami szakirodalmat átolvasni, a fényképezés alapjairól, mert úgy tűnik kevered a fogalmakat. -
johnjohn
addikt
válasz
killerjohn #6641 üzenetére
Melyik fókuszpont volt kiválasztva ? Célszerű csak a középsőt használni, P-mód helyett Av módot, és 4-es blendét kiválasztani. ISO mehet feljebb esetleg a rövidebb záridő érdekében.
P-módban lehet, hogy bemozdultak kicsit a képek.
" - a vásárló soron, ahol van fény, nem is kevés - " lehet kevés volt mégis a fény ,és hosszú a záridő. Próbáld ki kinti fénynél, napos helyen, ha ott is téveszt az AF , akkor valami gond van. -
johnjohn
addikt
válasz
norbitális #6288 üzenetére
Használtan csak 115-120 000.- !
-
-
johnjohn
addikt
Ahhoz jó, amilyen bajonettel rendeled, Neked Canon kell. Amúgy elég sok a kompromisszum ekkora átfogásnál. Legalább 3 objektívvel kellene megoldani, ha jó minőséget akarsz. Szerintem alaposan olvass utána az objektíveknek, és a különböző típusjelöléseknek, nehogy rosszat rendelj.
-
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs #6222 üzenetére
" A kisfiú zokog a hentesnél. Kérdezi tőle a hentes: Miért sírsz, kisfiam ?
A válasz :-Mert nem tudom, mit mondott a mamám:- Csaba, hozz 20 dkg gyulait, vagy Gyula, hozz 20 dkg csabait !
De hát ez egyszerű, hogy hívnak ?
Pistikének ! "
Amúgy BUÉK.! -
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs #5963 üzenetére
Sajnos van különbség, lényegesen lágyabb a képe a régebbinek, erősen kell rekeszelni, azt hozza f8-on, mint az új változat f5,6-on. Nikonhoz volt nálam mind a kettő, akkor tesztelgettem.
-
johnjohn
addikt
A felső a régebbi változat, Tamron AF 70-300 F4-5.6 LD 572D, illetve Tamron AF 75-300 F4-5.6 LD 672D jelöléssel, még a filmes időkből származik, gyengébben sikerült darab volt, ezért lett frissítve a Tamron AF 70-300 F4-5.6 Di LD Macro 1:2 A017 típusra. Ez már elég jól használható, 250 mm-ig elég szép a rajza.
Jelölések -
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #5342 üzenetére
Sajnos nem jobb, a Tamron 55-200 élesebben rajzol, és gyakorlatilag CA nélkül.Hátránya csak a bajonett anyagában, és a kisebb átfogásban van.
-
johnjohn
addikt
Átnézheted, amit írtál, de ha normális helyen veszed, 3 munkanapig visszaviheted ha hibás. Nem túl valószínű, hogy hibás példány kerülne ki, az nem jellemző a Sonyra.
Hozni fogja, amit a tesztekben írtak, nem túl nagy durranás sajnos.Lágy képszélek, és magas CA jellemzi, főleg f 8 alatt lágy a képek széle. -
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #5265 üzenetére
Nikon gépe van !
-
-
johnjohn
addikt
Hmm... nehéz ügy, mert a Tamron annyival olcsóbb,hogy egyértelműen győztes, ha ár-minőséget nézünk. A Canon 55-250 bár műanyag bajonettes nagyon becsületes felépítésű, és gyors az AF, remek a stabi benne, és nem utolsó sorban szépen rajzol az 50D -vel is. A Tamront nem próbáltam az 50 D-vel, mert nincs ismerősnek Canon bajonettel.
-
johnjohn
addikt
A Canon f 4-en már jó, a Sigmát szintén f 4-en kell minimum használni, tehát ugyan ott vagy.
Zebu kolléga most vett újonnan Sigm 70-200-at és azonnal vihette is kalibráltatni, mert ha jól emlékszem f8 alatt tiszta homály volt a kép.Laptopot vigyél magaddal ha veszed, és nézd meg alaposan mit produkál ! -
johnjohn
addikt
Már van ilyen is. Optiform-nál kapni.
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #5032 üzenetére
A Takumart ? Igen, csütörtökön kapom meg véglegesen, ha minden jól megy.Nagyon durva !
A Canon meg hozza amit kell, kompromisszum nélkül.Üt ! -
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 5 lapok
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest