Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinkypinky
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Neki motoros kell, az 1.4-es 110.000 HUF.
-
pinkypinky
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Szerintem Neked akkor egy tuningolt kitobi nem lenne rossz választás.
Pl. ez: Sigma Nikon 18-50/2.8 EX DC Macro HSM objektív
Szemezek vele én is.
Rumos14: néztem, szimpatikus, de az már majd' 2 kiló, nem fér bele.
Szerk.: a 35/1.8-ról se beszélnélek le, az 50-es tesója van nekem is, rengeteg mindenre jó.
-
pinkypinky
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást Neked és drkbl kollégának, azért is volt nagyban segítség, mert kb. azonos kategóriájú gépeink vannak, D700-as mintafotók valahogy nem reálisak nekem.

Meggyőző, nem agyalok sokat rajta már.
És külön köszi az infót, hogy szórás van, nem használt cucc, ha nagyon paraszt a kép, akkor tudok újat kérni.
Eastsider: miket lőnél a fixszel? Pofatúrát/cuccokat a konyhaasztalon?
-
pinkypinky
tag
Hali.
Fókuszmotoros nagylátót szeretnék, mi erről a vélemény?
Sigma EX10-20 /F4-5,6 DC HSM
Tesztet olvastam, de érdekelne olyan véleménye, aki használt ilyet. Nem drága, ergó sejtem hogy nem profi cucc, de ha kategóriájában valaki tud jobbat, jelezheti.

90 körül jutnék hozzá.
-
pinkypinky
tag
válasz
macskajancsi
üzenetére
A Hold még nem a végtelen, aztán jön még csak a Mars.

Na annyi a lényeg, a végtelen ezeknél már nem végtelen.
-
pinkypinky
tag
válasz
macskajancsi
üzenetére
Semmi extra, spot fénymérés, meg ISO 800 miatt állvány se kellett, utólag tettem rá élességet meg a kontraszttal játszottam.

Csak 300mm-en sokkal szebb Holdfotókat láttam már, na azokat nem tudom hogy csinálják.

Szten Márs: köszi.

-
pinkypinky
tag
válasz
macskajancsi
üzenetére
-
pinkypinky
tag
Persze, csak hozzáfűztem, mert unatkoztam és a gép előtt rohadtam épp.

Ha nagyon belementünk volna, akkor mondhattuk volna hogy a lilult részt külön layeren színcseréltetjük, hogy döfi legyen az udvar, etc... Csak gondoltam leegyszerűsítem, elvégre nem ez az a topic.

De igazatok van, egyik megoldás így csúnya, a másik meg úgy randa, ez van, szegény ember dízelgőz.

-
pinkypinky
tag
válasz
macskajancsi
üzenetére
Szia.
CA-m van nekem is dögivel, csökkenteni, ha nincs hozzá türelmem, akkor Lightroomban (asszem camera raw ugyanolyan csúszkákkal van) a szelektív színmixerben a lila és/vagy magenta színek saturation potiját nemes egyszerűséggel lerántom nullára.

Ha ez beleszól a teljes kép színeibe, akkor PS-ben kirángatom külön layerre a nagyjából kivágott CA-dús részt, és úgy veszem le az aberráció színcsatornáit.
-
pinkypinky
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Hali.
Próbáltam mindkettőt, nem tudom ér-e annyival többet, de képminőség tekintetében van különbség bőven. Kontrasztosabb, élesebb, színesebb képe van az 1.4-nek, viszont azt elmondanám, hogy F/2.2-2.6 alatt elég kemény CA-t produkálnak, úgyhogy ezt komponáláskor figyelembe kell venni, ha a végértéket használod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Robotporszívók
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Le Mans Ultimate
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest