- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinkypinky
tag
válasz
Szten Márs #5534 üzenetére
Neki motoros kell, az 1.4-es 110.000 HUF.
-
pinkypinky
tag
válasz
eastsider #5491 üzenetére
Szerintem Neked akkor egy tuningolt kitobi nem lenne rossz választás.
Pl. ez: Sigma Nikon 18-50/2.8 EX DC Macro HSM objektív
Szemezek vele én is.
Rumos14: néztem, szimpatikus, de az már majd' 2 kiló, nem fér bele.
Szerk.: a 35/1.8-ról se beszélnélek le, az 50-es tesója van nekem is, rengeteg mindenre jó.
-
pinkypinky
tag
válasz
t72killer #5486 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást Neked és drkbl kollégának, azért is volt nagyban segítség, mert kb. azonos kategóriájú gépeink vannak, D700-as mintafotók valahogy nem reálisak nekem.
Meggyőző, nem agyalok sokat rajta már.
És külön köszi az infót, hogy szórás van, nem használt cucc, ha nagyon paraszt a kép, akkor tudok újat kérni.
Eastsider: miket lőnél a fixszel? Pofatúrát/cuccokat a konyhaasztalon?
-
pinkypinky
tag
Hali.
Fókuszmotoros nagylátót szeretnék, mi erről a vélemény?
Sigma EX10-20 /F4-5,6 DC HSM
Tesztet olvastam, de érdekelne olyan véleménye, aki használt ilyet. Nem drága, ergó sejtem hogy nem profi cucc, de ha kategóriájában valaki tud jobbat, jelezheti.
90 körül jutnék hozzá.
-
pinkypinky
tag
válasz
macskajancsi #5407 üzenetére
A Hold még nem a végtelen, aztán jön még csak a Mars.
Na annyi a lényeg, a végtelen ezeknél már nem végtelen.
-
pinkypinky
tag
válasz
macskajancsi #5400 üzenetére
Semmi extra, spot fénymérés, meg ISO 800 miatt állvány se kellett, utólag tettem rá élességet meg a kontraszttal játszottam.
Csak 300mm-en sokkal szebb Holdfotókat láttam már, na azokat nem tudom hogy csinálják.
Szten Márs: köszi.
-
pinkypinky
tag
válasz
macskajancsi #5390 üzenetére
-
pinkypinky
tag
Persze, csak hozzáfűztem, mert unatkoztam és a gép előtt rohadtam épp.
Ha nagyon belementünk volna, akkor mondhattuk volna hogy a lilult részt külön layeren színcseréltetjük, hogy döfi legyen az udvar, etc... Csak gondoltam leegyszerűsítem, elvégre nem ez az a topic.
De igazatok van, egyik megoldás így csúnya, a másik meg úgy randa, ez van, szegény ember dízelgőz.
-
pinkypinky
tag
válasz
macskajancsi #5364 üzenetére
Szia.
CA-m van nekem is dögivel, csökkenteni, ha nincs hozzá türelmem, akkor Lightroomban (asszem camera raw ugyanolyan csúszkákkal van) a szelektív színmixerben a lila és/vagy magenta színek saturation potiját nemes egyszerűséggel lerántom nullára.
Ha ez beleszól a teljes kép színeibe, akkor PS-ben kirángatom külön layerre a nagyjából kivágott CA-dús részt, és úgy veszem le az aberráció színcsatornáit.
-
pinkypinky
tag
válasz
runner 125 #4860 üzenetére
Hali.
Próbáltam mindkettőt, nem tudom ér-e annyival többet, de képminőség tekintetében van különbség bőven. Kontrasztosabb, élesebb, színesebb képe van az 1.4-nek, viszont azt elmondanám, hogy F/2.2-2.6 alatt elég kemény CA-t produkálnak, úgyhogy ezt komponáláskor figyelembe kell venni, ha a végértéket használod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest