Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agent87
aktív tag
válasz
Szten Márs #2699 üzenetére
ÉS a 70-300 Tamron hogy áll a CA-val. Amióta elkezdtem stockfotózgatni a képminőség nem elhanyagolható szóval nem hiányzik a CA.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rosta11 #2697 üzenetére
100%-os nézet az, amikor a monitornak pontosan egy képpontja mutatja a digitális fénykép pontosan egy képpontját. Így pl. egy 1280*1024-es felbontású monitoron, a monitor teljes felületét kihasználva a fénykép 1280*1024-es részletét lehet 100%-os nézeten nézni egyszerre.
-
Zozzant
addikt
válasz
rosta11 #2697 üzenetére
Majd használat során elválik, gondolom nem azért van hogy bizonygasd magadnak mennyire jó, hanem fényképezni vetted. A makróról annyit hogy az 1:3,5 nagy jóindulattal nevezhető makrónak csak, nagyobb lepkékre, virágokra jó lesz. Exifet pl irfanview megmutatja, de a google ebben is segítségedre lesz. 100% crop nézetet nem is értem, nézd 100%-ban a kép széleit, esetleg vágj onnét ki darabot méretcsökkentés nélkül, ennyi (a téma úgysem a kép szélén lesz), de persze ettől még lehet pixel szinten nézni.
-
rosta11
tag
Sziasztok!
Hazahoztam a Tamron 55-200-as könnyűlovasságot, elvégeztem az első kattintásokat, és első nekifutásra meg vagyok elégedve a tapasztaltakkal. Úgy látom, hogy a 55-200-as legendás élessége az én obimnál is kijön, ugyanakkor, ha teljesen kinagyítom a képet egy kis cromatikus probléma látszik a széleken. A makró is szép éles, csakhát a kompakttal megszoktam, hogy 1 cm-től makrózom, és nem 1 m-től.
Néhány információra lenne szükségem a továbbiakhoz. A teszteken 100 % crop kinagyítással (ha jól emlékszem a kifejezésre) nézik a kép szélének, közepének a lágyságát. Mikor érem el ezt a 100 %-os értéket? A másik szintén egy alap probléma, hogy az exif file értékeit milyen progival, és hogyan tudom kiolvasni. Régen volt a cégnél a Corel draw-nak a Photo paint programja, és a kompaktnak az adatait le lehetett vele olvasni. Nincs valami egyszerűbb módszer?
Ha volna egy viszonylag egyszerű, de korrekt módszeretek, hogy milyen módszerrel lehet házilag megállapítani egy objektív minőségét, kíváncsi lennék rá. Élesség, kromatikus aberráció érdekelne, és még amit lehet, már csak a kíváncsiság miatt is.
-
Agent87
aktív tag
válasz
Szten Márs #2695 üzenetére
köszi, igen amint látom makróba is ugyanazt tudják szóval a Tamron lesz. A pentaxba se csalódtam
.
-
Agent87
aktív tag
válasz
Szten Márs #2690 üzenetére
Igazad van így ahogy átgondoltam. nem használom sokat a 18-at de azért hiányozna. Inkább a 70-210 sigmát cserélem majd a 300ra viszont az hiányzik ja meg a makró mert ez nem az. A pentax 70-300-at néztem ki erre. Sigma Pentax 70-300/4-5.6 APO DG Macro -t néztem ki. Azt hiszem van egy hasonló objektív csak Tamron?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #2692 üzenetére
28-as obi, konverterrel?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #2691 üzenetére
Igen, ezekre a tippekre én is gondoltam
De arra vagyok kiváncsi, hogy ő biztos-e benne, hogy jó lesz-e neki a 28mm kezdő.
A 28mm 42mm lesz digit vázon, nem 36. Nekem is megfelelne a 28mm kezdő a legtöbb esetben, nagyon ritkán mászok alá, szinte soha, pedig fotózok szobában is, meg épületeket is, de jobban érdekelnek a részletek, sokszor többet mutat, ha kevesebb van a képen Azonban teljesen így sem tudnám nélkülözni az alatta lévő 10mm-ert. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #2690 üzenetére
Nem fotóz szobában, épületeket stb....Annyira nem kevés az, sok ultrazoom indult 36-ról esetleg ma is.. Meg gondolom el nem akarja dobni a kitobit, eladni meg nem érdemes, olyan nyomott az ár.
-
Agent87
aktív tag
Adott egy Penteax K100D.
Szerintetek melyik jobb mint a pentax kit-obija:SIGMA 28-70 mm AF 1:3,5-4,5
Tamron AF 28-80 mm 1:3,5-5,6
egyikseesetleg ajánljatok légyszi egy objektívet amire lecserélhetném a kitobit.
köszi. -
johnjohn
addikt
válasz
rumos14 #2682 üzenetére
Ezt eddig Sigma obikra mondták, főleg olyanok, akiknek nem volt még a kezében, de ismert valakit, akinek az ismerősének a rokona....
Sok objektív volt már nálam,eddig egy volt ami tényleg nagyon gyenge volt, az pedig a Nikon 16-85 VR.Nem sikerült vele jóformán egy éles képet sem készíteni, végül nagy nehezen visszavették.
Tamron megfordult nálam többféle, eddig min hozta amit a tesztek alapján el lehetett tőle várni,sőt, némelyik túl is teljesített. -
Pilács
senior tag
SIGMA 55-200 mm F4-5,6 DC HSM Erről vkinek tapasztalata?
-
j.bravo
addikt
válasz
rumos14 #2682 üzenetére
Ez tulajdonképpen minden 3rd party gyártóra elmondható; legalábbis keringeni keringenek ilyen vélekedések mind a Tamron, mint a Sigma, mind a Tokina obikról, illetve a hajdani Vivitar-okról is.
Mondjuk Nikkor/Canon márkájú obiból is megesik hogy nem 100%-os... pl. a nálam kölcsönben járt 350d kitobija teljesen használható volt, másoknál kritikán aluli pocsék képet adott.
Mindenesetre sajnos úgy tűnik, egyre inkább új obit vásárolni is laptoppal és vázzal felszerelkezve kell menni, hogy tudd mivel kipróbálni. Ez egy ilyen bicikli
-
rumos14
nagyúr
válasz
rosta11 #2681 üzenetére
ez így tényleg jól hanzik, bár Tamron-nál hallani problémákat, vmelyik példány tök jó, van ami meg simán szarul fókuszál. szóval nagy a minőségi szórás. nem tudom, konkrétan melyik obit érinti, talán generál dolog, ilyeneket olvastam, olyanoktól, akik nálam 100x jobban értenek a témához.
-
rosta11
tag
válasz
rumos14 #2679 üzenetére
Igen ő lenne az. Az alábbi összegzést adják róla az alábbi linken.:
"In summary, the positive points of the Tamron 55-200mm f/4-5.6 LD Di11 are:
- Amazing optical quality for a budget lens
- Price makes excellent value for money
- Hood included
The negative points are:
- Plastic mount (can wear if much lens changing is practiced)
- AF is a little slow and noisy."http://www.ephotozine.com/article/Tamron-55-200mm-f4-56-LD-Macro-Di-ll
Vannak akik szerint nem ilyen jó a leányzó fekvése. Például egy felhasználó egy sigma 55-200-ast hasonlított össze a tamronnal, és mindenáron azt akarta kihozni, hogy a sigma jobb. Amikor tesztszerűen, mérhetően fotózott, akkor jobb volt a Tamron, erre a srác egy autót kapott le, és azon akarta bebizonyítani, hogy a sigma a jobb. Egy másik teszt szerint jó ugyan a tamron, de nem olyan nagyon nagyon, a végen ugyanis a Canon 70-300 IS jobb, ami háromszor ennyibe kerül.
A minolta bajonettest 24-25-31 ezerért lehet venni üzlettől függően. Az edigitalban 25000.
-
rosta11
tag
válasz
johnjohn #2677 üzenetére
Ez is nagyon jó kép. Mindezek mellett, amit leírtál még az tetszik benne, hogy könnyű, nem egy súlyos mondjuk 80 dkg-os darab, mint a beercan, hanem csak kb. 30 dekát nyom. Nem egy hatalmas monstrum.
Izgulok, hogy sikerül-e valóban jó példányt kifognom. Az Ephotozinben megnézegettem a teszteket, és amilyen obikat én végig néztem, azok közül csak egy Canon produkált jobb MTF, élességi görbéket. Komolyan mondom nagyon kíváncsi vagyok.
Köszönöm a tippet!
-
johnjohn
addikt
válasz
rosta11 #2675 üzenetére
Nem valószínű, hogy megbánod, a kicsit / néha/ lassú AF ,és a forgó frontlencse a negatívum.Gyönyörű színek, éles kép,jó árfekvésű szűrők--52--mm, ár a pozitívum.Na és a képek, például!
-
rosta11
tag
Végül Johnjohn tanácsát fogadtam meg, és megrendeltem egy Tamron 55-200-at az A300-as gépemre.
Érdekes, hogy egyáltalán nem népszerű ez az objektív, pedig hát az ára és a kép minősége miatt igazán kifuthatta volna magát. Lehet, hogy pont az a baj, hogy gyanusan olcsó? Az Ephotozine-ben nézegettem a teszteket, és élességre kiválónak kellene lenni obinak, megerősítve ezzel Johnjohn értékelését, és fotóját. Tényleg nem értem a népszerűtlenségét.
-
Zozzant
addikt
Manuális expó módban tájképnél szoktam fényt mérni mátrixxal ahol sok a világos sötét kontraszt (felhők ellenben a sötétebb tereptárgyak, házak) és expo korrekcióval nem lehet már korrigálni annyit, ekkor csak nagyjából lesz jó a kép, majd a záridő növeléssel-csökkentéssel belövöm a képet.
-
Zebu
addikt
Na kész, most megnéztem jobban, nem rohantam!
A mátrix fényméréssel volt a baj, igazából tök ritkán sikerül jól exponált képet csinálnom mátrix fénymérési módban.... átállítottam középre súlyozottra és már nem volt baj!
A mátrixot mikor érdemes használni? Illetve nem túl jó a kérdés, mert tudom, hogy miként működik, szóval inkább gyakorlati dologra irányul a kérdésem!
Amúgy azért állítottam be ezt, mert az obi leírásában a Nikon ezt javasolta beállított fénymérési módnak. Érdekes.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezt az oldalt ismeritek? Megbízhatóak a tesztek?
-
ottkar
addikt
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Végre megjött a Nikorr 18-200 VR !
Gyorsan rá is dobtam a D50.... csjú érdekes....
Első észrevételem az annyi, hogy az mitől lehet, hogy a gépben azt méri, hogy tök alulexponált a kép, közben meg a kész kép tök jó lesz?
Ugyanez igaz arra, ha úgy állítom be, hogy elvileg pont jó, vagy csak kicsit alulexponált akkor meg túlexpos lesz a kép.
Ez normális, vagy rosszul csinálok valamit?
-
válasz
Terapeuta #2660 üzenetére
Nem, kétkézzel. De lapát kezeim vannak, így még a relatíve nagy 40D is kényelmetlen a jobb mutató-középső ujjamnak annyi idő után. Szóval azok belefáradnak a "munkába". Most belegondolok, hogy ha még lesz markolat meg még egy akksi, egy megtömött vaku, aztán a mostani 80dekás helyett másfél kilós obi lenne, még nagyobb erőkart produkálva... hát... juj
Btw, egy F4es IS-re befektetnék én is -
Rárakod AIservora, aztán ide-oda csapkodsz a két kezeddel, úgyis kiderül, hogy az USM megdöglött-e, vagy sem. Mindenesetre én belekukkantanék az obiba mindkét végéből, nincs-e benne szösz, kosz, törés. Ha faxa, akkor alku, és kp fizetés. Viszhall. USM nem nagyon szokott elpusztulni.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Terapeuta #2653 üzenetére
Szerintem egy-két karc, kopás, festékhiány, lötyögő karcos napellenző elég ok arra, hogy ennyire lemenjen az ára ennek az obinak, de a fentiek nem jelentik azt, hogy elektronikusan, és optikailag nincs tökéletes állapotban. Ez az a fajta vétel, amin kapni kell, nagyítóval megnézni működésileg minden rendben van-e, és ha igen akkor van egy csúnya, de k.jó obid szaéhugyé. Egyébként nem kizárt az sem, hogy leejtették, és szar, de akkor nem így hirdetné az eladó, mert vételkor úgyis kiderül, hogy működik-é vagy senem.
-
macy
addikt
Basszus az indexen 170-ért hirdettek egy 70-200/2.8 L-t.
-
-
*Ropi*
félisten
A lábamat.
Ha meg nem lehet, akkor más képkivágást. Ezért akarok venni egy 17-55 IS-t a Tamron helyére, csak "kedv" kéne még hozzá. Az 55-70 tartományt meg megintcsak lábzoomal pótolom majd.
De mondjuk a 10-22 képének összetéveszthetetlenül más feelingje van a hordótorzítása miatt, mint bármi másnak. Nem lehet egy lapon említeni egy sima zoommal.
-
Dare2Live
félisten
válasz
j.bravo #2638 üzenetére
tekerd ki az obid 28ra és probálkozz.
Nekem/szerintem tuti, hogy 28 (de még 24) alá is muszáj vmi széleslátó, az 50 az meg azt jelenti vágni vagy közelebb kell lépni.
végülis azért lett nálam az ami mert ha régen 24-70 jó volt akkor nagyon én sem nyúlhatok mellé a 17-50(25-80)al. -
*Ropi*
félisten
Ne haragudj, de a szűkszavú kérdésed és az arra adott válaszomra reagálásod alapján ez a kép alakult ki bennem. Egyébként én sem így kezdtem (egy 350D vázzal, ugyanezzel a két obival és a Sigma vakuval), a végén odaírtam, hogy 2 év alatt szedtem össze ezt a cuccot.
Én így tennék a helyedben (mivel az esküvőfotózás egy nagyon speciális ága a fotózásnak, itt nem elég a nagyon gyors helyzetfelismerés, óriási rutin is kell, amit csak élő tapasztalatok árán szerezhetsz meg): szegődj el egy esküvőfotós mellé tanoncnak, és tanuld a szakmát. Készíts te is képeket, amik elemzéséből tanulhatsz, hogy milyen hibákat követtél el, mire kell figyeljél. A képek készítése csak az egyik oldala a dolognak: ismerned kell az összes vallás szerinti misék rendjét, nagyjából mi miután következik. Mikor mozoghatsz, mikor nem, merre mozoghatsz, merre nem, stb. Római katolikus, görög katolikus, református, zsidó, ortodox...1-2 év és jópár esküvő után lesz már annyi rutinod, hogy egymagad is neki merj vágni a dolgoknak. Addigra azt is megtanulod, hogy milyen beállításokat szeretsz, ehhez milyen objektívpark szükséges, illetve milyen egyéb kiegészítők (derítőlap, stb.). Ezeket be is tudod szerezni addigra, így már nyugodt szívvel indíthatod a saját vállalkozásodat.
De a két vázat vedd alapnak, ne kísértsd a sorsot.
-
Brown
tag
Köszi szépen a sok jó infót...hasznosak voltak.
Szerintem félreértettél egy picit, mert sehol sem említettem, hogy pénzéhesen holnaptól esküvőfotózni fogok. Én csak alternatívákat keresek az általam említett feladatokra, amik foglalkoztatják az agytekervényeimet. Mivel tapasztalatom nincs sok etéren, ezért nem is gondoltam arra, hogy egyből főfotósként mennék ilyen rendezvényekre kezdetekben (mivel talán lesz 1-2 esküvő az ismerősök körében) és addigra talán egy kezdő felszerelés is a rendelkezésemre áll majd.Azt meg, hogy minden valamirevaló esküvőfotós 2 váz, 3 objektív, 3 vaku, megy egyebekkel kezdte volna, ezt is nehezen képzelem. Az említett követelményekkel 100%-ig tisztában vagyok. Ha az életem úgy hozza én is fel leszek készülve. De addig figyelek és tanulok.
Mégegyszer köszi az infókat. A belinkelt ízelítő meg profi!üdv: Brown
-
j.bravo
addikt
Érdekel engem is... félkész állapotban van ugyan egy infrás barkács szettem, de elég sok projektemmel van ez így, van valami sürgősfontosakármi ami miatt félre kell dobni, és közben elfelejtem
Szóval ha jól működik, követni fogom a példádat.
Ezek szerint esküvőn nem szokott neked se túl hosszú lenni a 28mm (x1,6) ?
-
belluska
tag
Nincs valakinek felesleges 55-58mm-es step-up gyűrűje ? Nem ajándékba kérném.
-
*Ropi*
félisten
Akkor elmondom, mire számíts esküvő,- (és általában rendezvény) fotózásnál: alapjáraton 2 váz legyen nálad.
Egyrészt, mert könnyebb obicsereberélgetés nélkül dolgozni, másrészt, mert ha neadjisten az egyikben megreccsen a zár, akkor még mindig van egy tartalék. Mit mondanál az ifjú párnak, ha mondjuk az egyházin gyűrűhúzásnál eltörne a tükröd, és nem lenne nálad tartalék váz?
Hogy bocsika, de most el kell rohannom, talán 1 óra múlva (jó esetben) folytathatjuk, ha szereztem egy másik fényképezőt?
Na ne mááááááááá...Rendezvényfotóstól a minimum elvárás, hogy cuccban legyen annyira felkészült, hogy meg tudja örökíteni az egyszeri, megismételhetetlen pillanatokat.
Ha egy pár megbízik benned annyira, hogy az élete legnagyobb pillanatát veled örökítteti meg, akkor te is tiszteld meg őket azzal, hogy meg is örökíted.
Ezt pedig nem lehet tessék-lássék, szedett-vedett cuccal. A hozzáállásodból ítélve csak a pénzt lesed a dologban, ez nem jó nézőpont.
Bele is kell feccölni, hogy aztán menjen a szekér. Nem azt mondom, hogy a technika határoz meg mindent, de van egy minimum, ami kell. Én pl. 2 db Canon 40D vázzal dolgozom, egy Canon 70-200 F4L IS és egy Tamron 28-75 F2.8 obival. Ha nagyon kell, kölcsön tudok még kérni egy Canon 10-22-őt is. 2 mobil vakum van: egy Canon 580 EX II, és egy Sigma EF 500 DG Super, meg nemsokára veszek egy Metz 58 AF-1-et. Ezek akár állványra is szerelhetőek diffúzorral, kültéri fotózásokhoz. Van még 3 stúdióvaku, ezek akár autós 220V transzverterről is működnek kültéren. Obis és Praktikeres cuccokból összerakott otthoni stúdió "fillérekért". Most rendeltem a rádiós vakuvezérlőt a E-bay-ról. És mindezt 2 év alatt szedtem össze, mióta rendezvényeket fotózok. Zsíroskenyér és társai voltak a menü ezalatt, de legalább saját a cucc. Ja, persze most csak azt írtam le, ami a rendezvényfotózáshoz kell, aztán ezenkívül ami még szem-szájnak ingere.
Szóval ne csak a pénzért ugorj bele a "bizniszbe". Ha tényleg élvezettel, lélekkel csinálod, és ez látszik a képeiden is, akkor tele leszel megbízásokkal.
Ha azonban csak "egynek elmegy" iparosmunkákat gyártanál, akkor inkább bele se kezdj!
Egy kis ízelítő.
-
j.bravo
addikt
A nyikony régi kitobijára gondoltam
a VR-es állítólag itt is jobb, hasonlóan a kanyon IS-eséhez.
Különlegesen nagy minőségi igények kivételével rendesen rekeszelve teljesen használható képet ad a régi nyikony kitobi. Szerintem.
De a kanyon kitobival is lehet használható képet lőni, legalábbis egyszer járt nálam egy 350d+kitobi pár napra, és nem értettem miért fikázza annyira mindenki (bár lehet hogy csak a szórás szerencsésebbik végét kaptam el, nemtom). -
j.bravo
addikt
Rekeszelve (f8 körül) a 18-55 kitobi is csodákra képes... bagóért osztogatják... más kérdés hogy esküvőn az obicsere necces dolog, jól meg kell tervezni mikor van időd rá...
Mondjuk ismerek olyan fotóst aki a legtöbb esküvőt egy szál Canon 28-135-tel fotózta végig (nem csak most, 5D vázzal, hanem anno 10D vázzal is).
-
Brown
tag
Igazság szerint nekem a 28-75-höz húz jobban a szívem, csak aza nagylátó, most vegyek arra is külön egy obit...ááá.
-
Brown
tag
Hát, tervezek esküvőfotózást és tájfotózást is mindenképpen.
-
j.bravo
addikt
Egy cipőben evezünk, ugyanezeken agyalok. Van aki azt mondja - és van benne ráció, lássuk be - hogy a 17-50-nel lőtt képből még mindig vághatsz, ha az 50mm rövid, de a 28-75-tel lehet hogy nem tudsz tovább hátramenni hogy beleférjen a nagymama is a csoportképbe.
Esetleg, a választást nehezítendő, még a Sigma 17-70 rúghat labdába, aminél az átfogás kérdése megoldódik, de ez ugye a 70-es végén már 4,5-ös fényerejű.Árfekvésben nem nagyon tér el a másik kettőtől, talán minőségben sem (bár ez nehezebb kérdés)
-
Brown
tag
Egyelőre nem tudom eldönteni melyik obit vegyem, az egyiknek a teléje hiányzik, másiknak a nagylátója. Ti melyiket vennétek általános célra inkább. Van még pluszban egy 50-es fix és egy 70-300-as tele.
TAMRON (Nikon) AF SP 28-75 mm f/2.8 XR Di LD
TAMRON (Nikon II) AF SP 17-50 mm f/2.8 XR Di II LDAlternatívák is szóba jöhetnek...
-
ottkar
addikt
válasz
TOM....... #2612 üzenetére
max. magnification:
1/14.3(1/4)1:4 es ez nem jó makróra.
-
Zozzant
addikt
válasz
TOM....... #2608 üzenetére
Ha csak statikus dolgokat vagy jámborabb bogarakat akarsz makrózni, akkor jó az 50-es, mert az 1:1-hez elég közel kell tolni az obit, ~5 cm. Ha izgágábbat is akkor inkább valami hosszabb makrót nézz, sigma 105-ös (70-es) vagy tamrom 90, ilyesmik.
-
ottkar
addikt
válasz
TOM....... #2608 üzenetére
Én nem találtam 35-70-es Minolta objektívet, de a Sigma 1:1-es makróobjektív, míg a másik biztos hogy ennél kisebb nagyítású.
-
Dare2Live
félisten
válasz
rumos14 #2607 üzenetére
igen.
de olyat mint a DXO nagyon nem tud semmi. Az a progi tudja pl melyik obi mekkorát hol torzít, melyik obi, hol, mennyire lágy, melyik obinál mennyire/mivel érdemes szürni az aberációt.....
Mielött kipróbálod mondjuk érdemes megnézni, hogy az obidat ismeri e ugye ha nem ő se okosabb mint egy LR.
-
TOM.......
tag
De sigma 17-70 helyett jobb szerintem a sigma 17-35....
Egy kérdés..makróra melyik lenne jobb??? sigma 50 F2,8 1:1 leképezéssel, vagy minolta 35-70 makró obi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- E-roller topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Long Dark
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D 3870 expoval, kit objektívvel, 2 táskával
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Olympus m.zuiko digital ed 75-300mm f/4.8-6.7 ii objektív
- Nikon AF Nikkor 35-80mm, 1:4-5.6 D objektív
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Black & Decker töltőt keresek
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest