- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
velizare #29997 üzenetére
Megmégegy:EPC612D4I
Sértődés ne essék, de nem hiszem el, hogy egy 6KRPM-el süvítő hűtőt, el tudna bármelyik halandó is viselni akár 10M távolságból.
Ugye vizet nem lehet rá rakni, mert a cpu hűtő intézi a VRM-et is, és olyan nagy választék nincs narrow LGA 2011-3 hűtőkből amit rá is lehetne szerelni.Itt a lap(X99e-itx) topikja:[link] be lehet gyűjteni itt is a tapasztalatokat.
-
dni
őstag
Sziasztok!
tudnátok olyan fekete színű, szolid, hifis környezetbe illő kinézetű házat ajánlani, amibe itx lap, 3.5"-os HDD, 2,5"-os SSD és esetleg egy optikai meghajtó is elfér (odd nem feltétel mert át tudom rakni a BD olvasót másik gépembe és onnan felmásolom a lemezeket a NAS-omra)
Jelenleg egy SS LC16M-em van ettől jóval kisebbet szeretnék.Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Pista0001
addikt
válasz
tooomas #29965 üzenetére
A Gigabyte-nak volt 1037U Celeronos integrált lapja, az az Atomnál jóval combosabb és sima PCI slotja van. Beragadt készlet lehet nagykerben vagy valamelyik boltban, használtan neccesebb lehet.
A Gigabyte és az ASRock előszeretettel készít olyan lapokat, amik mini-ITX mélységűek és mATX, vagy még kisebb szélességűek. Ezek, főleg az utóbbiak a mini-ITX házak egy részébe beleférnek, és a sima PCI kritériumnak is megfelelhetnek. A boltok és a gyártók is mATX-nek jelzik ezeket, szóval érdemes átnyálazni a kínálatot. Az sem utolsó szempont, hogy ezek többnyire olcsó, belépő szintű lapok.
-
canniball
nagyúr
válasz
#16939776 #29985 üzenetére
Én csak az általad linkelt oldalt néztem, az is ezt írja csak úgy hogy DDR3/-L.
Igaz nem Giga, de az Asrock Q1900-ITX lapomban lakott már DDR3 és DDR3L memória is, egyikkel sem volt gond (bár a feszültséget nem néztem hogy mire állította, csak bepattintottam őket oszt' jónapot); a weblapon is úgy írják hogy "DDR3/DDR3L".
Ez alapján arra a következtetésre jutottam, hogy csak arról van szó hogy Gigáék nem bírnak értelmesen fogalmazni. -
Yahhher
aktív tag
válasz
#16939776 #29985 üzenetére
Szia.
Nekem másfél éve van ilyen lapom. Nem volt gondom semmilyen rammal. Volt L-es, meg hagyományos is. Se a j1800ban, se a j1900-ban nem volt gond. Pedig 2 egyforma ram nem került a gépbe. Most is 1333-as van benn 1600-assal. A Memory support list nem ér semmit.
ÜDv B.
-
törölt tag
válasz
canniball #29984 üzenetére
Csak az english manual-t néztem, a PCI-slot ot kutatva, és az ezt írja:
Memory:
2 x 1.35V DDR3L DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory
* If only one DDR3L memory module is to be installed, be sure to install it in the
SODIMM_1 socket.
Dual channel memory architecture
Support for DDR3L 1333 MHz memory modules
Support for non-ECC memory modules
(Go to GIGABYTE's website for the latest supported memory speeds and memory
modules.)Mérget ezek után egyikre sem vennék, még azt sem írják ki hogy melyik bios-tól/rev.-től támogatja az 1,5V-os modult
-
törölt tag
válasz
tooomas #29975 üzenetére
J1900 köröket ver rá erőben, és főleg memória sávszélességben érdemes lenne kipróbálni.
Leírás szerint "PCI-ex to PCI bridge" csinálja a kommunikációt, nincs natív PCI támogatása a soc-nak.
illetve DDR3L azaz 1,35V-os memóriával működik.Mindkettőnek érdemes utána nézni, hogy jelenthet-e problémát szoftvereidnek vagy jelenlegi memóriádnak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
tooomas #29978 üzenetére
J1900 alig drágább és lényegesen erősebb.
A DDR3 ramok sebességes visszafelé kompatibilisek, tehát ha az 1333-ast hajthatod 1066-on akkor esélyes, hogy a gyárilag 1066-os is használható. De azért fórumokon keress rá a konkrét lap és 1066 megadása mellett miket írnak (de a gyorsabb ramok ára is leesett, fillérekért kapsz) -
vis.p
aktív tag
válasz
Archttila #29977 üzenetére
Szia!
Megvárod míg a polcokra kerül?
Két nagykert kérdeztem, senki nem tud semmit.
Ha megvárod a lapot, kérhetek majd segítséget?
Csak tesztelni kellene egy g.skill ramot 3600-3800mhz-en.
Hivatalosan csak 3400-at támogat a lap. Ha menne a 3600, akkor én is inkább ezt venném és nem a m8i-ot.
Egyénként adaptert már találtam u.2 -> m.2-re, de sajnos plussz egy hd mini sas kábel is kellene hozzá. -
tooomas
csendes tag
Kezdek becsavarodni a keresgélésbe.
Szerintem ráhagyom majd beugrik valami.
Néztem és még jópofának is tartanám az asus j1800-as integráltját de írja hogy csak 1333-as rammal megy.
Na püff nekem meg 1066-osaim vannak. -
Archttila
veterán
Asus z170i pro gaming MAGYAR bemutató. [link]
Természetesen a boltok polcain még egy darab sincs, és ahogy az ilyenkor lenni szokott a hivatalos magyar szerv sem tud semmit ennek okáról.
(legalábbis nem közli)
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #29972 üzenetére
Az sem biztos hogy minden feszt megad a PCI-nak, ugye itt még -12V is kell ha nincs a kártyán onboard dc-dc...
Pl.: Emu 1212m pci-os változatához kell a -12V, az expreses "újabb" változat meg onboard dc-dc-s cserébe, x@rabul szól az analóg kijárata.(#29967) tooomas: Ha jól tudom D2700-al (2mag+HT@2,13GHz) szerelt Integrált atomos megoldás a legerősebb eben a kiépítésben, azt szabad tudni hogy milyen lappal használod?
-
tooomas
csendes tag
válasz
viperabácsi #29972 üzenetére
Coolermaster elite 110-em van ebbe így nagyon mahinálni kellene.
-
F34R
nagyúr
válasz
tooomas #29967 üzenetére
En nem csak azokat ismerem, Cubase-t es Wavelabot hasznaltam, elotte meg Propellerhead Reason-t.
Most mar tobbfele alkalmatos DAW rendszer van amik kevesbe jobbak mint a nagy professzionalisok.Tudom mi az ASIO protokol, ket reteg synth-nel + lead-nel nekem is meghalt az akkori gepem, kesz elmeny volt rajta real time zenet kesziteni.
Elo zene alatt Korg Electribe-re, Drumm Pad-re es szintetizatorokra gondolsz ahhoz tenyleg eleg egy Audacity vagy Cockos Reaper. Nekem csak szimpla Midi billentyuzetem volt meg Szoftveres Virtual Instruments-ek.
-
HookR
addikt
válasz
tooomas #29960 üzenetére
Ha az újonnan kapható Gigabyte GA-H81N-D2H 16-17e Ft-os árát drágának találod, akkor egy Gigabyte GA-H61N-D2V-t kellene megcélozni, ám ez csak néha bukkan fel a hardveraprón.
"A forrasztópákának csak eggyik vége meleg!-Igenám de azt nem lehet látni!"
Viszont más a fogása. -
tooomas
csendes tag
A jelenlegi hangkártyám a mai csodabogarakkal ellentétben hardware jószág mind effektek mind midi terén.
A nem teljes daw részét igazándiból nem értem .
Nem csak ableton és fruit vagy sonar létezik.
Persze ezek jók meg minden de nem élő zenélésre .
Nekem nem ennyire giccses és nem ennyire zabagép szoftvereim vannak , ezek inkább studiószoftverek.
A szoftverek futtatásához nem is annyira kell gép hanem egy jóminőségű vsti behívásakor és azzal való játék közbeni terhelődések miatt kell egy erősebb cucc ami nem akar összeroskadni tőle.
Értsd : midi kiséret kiszerkesztve megy a szekvenszerből plussz a szóló hangszerekből esetleg kettő vagy három behívatva és ezek váltogatva úgy hogy közben a gép terhelődik az asio protokol miatt hogy ne legyen késés.
Jelenleg az atommal már a második hangszer behívásakor kezd érezhető lenni a proci vége és ha túlfeszítem a húrt nála akkor recsegve lehal az egész. -
tooomas
csendes tag
Sajnos meg vagyok lőve az itx mérettel mert az jelenleg is itt áll előttem.
Eddig integrált procis lappal kínlódtam de kellene egy pici (tényleg picivel ) erő.
A hangkártyámat nem szivesen cserélném miatta mert nem olcsó darab.
Külső hangkártyákkal meg még több kóc és kábelezés és probléma lenne .
Ezért keresgélek csak lap+proc+ram utánn ami a feladatot ellátja nekem.
Szerintem egy 1mag+ht intel atomtól a jelenlegi felhozatalból bármi erősebb még az am1 is (fiamnak nemrég raktam össze egy am1-et és szerintem Én ki sem tudnám használni teljesen).
Grafikailag teljesen mindegy mit tud csak képet adjon és csók.
Internet sosem lessz rajta sem office sem semmi megszokott ami egy általános gépen.
Csak a win meg a szerkesztőprogim és a hangszercuccok.
Ha már a progikat megemlítem itt senki se gondoljon ableton és hasonló gépzabáló szoftverekre mert azok élő föllépéshez bizony alkalmatlanok.
Egyszerű kis progik futnak célirányosan csak ami kell. -
-
tooomas
csendes tag
Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok.
Egy speckó kis gépet kellene összeraknom .
Próbáltam integrált procis alaplapokat de sajnos gyengének bizonyultak számomra.
A feladat zenei szoftver több sáv vsti hangszerelés és midi zenélés természetesen szekvenszerezés.
Namost itt jön a probléma hogy a hangkártya adott amit eddig is használtam (pci).
Vezérléshez kell a com port.
A jelenlegi alaplap választékból 1 azaz 1 darab Gigabyte alaplapot találtam ami cserélhető procis (lehet erőben skálázni) és tartalmaz 1 pci slot-ot. Viszont az ára a jajjjj kategória. Főleg hogy kell bele proci meg ram is.
Szükséges az itx méret a szállítás miatt ezt hozzáteszem.
A költségvetés meg minimális sajnos .
Az olcsóbb alaplapok amik meg is felelnének mondjuk am1 , sajnos mind pci-e csatolósak .
Pci-e hangkártya meg ami erre a feladatra jó az meg brutálisabb árban van mint egy alaplap.
Már szét olvasom a net-et hogy hol találok nekem megfelelőt de sajnos eredménytelen.
Régebben voltak ilyen alaplapok amire nekem most lenne szükségem de már beszerezhetetlenek újonnan.
A hirdetési részen itt az oldalon meg lassan elveszek mert van integrált procis, meg foglalat szerint de hogy melyik itx méretű és melyik nem mire végigbogarászom megőszülök pedig kotrom rendesen.
Sajnos a gyártók oldalai sem könnyítik meg a keresgélést a boltok listáiról meg ne is beszéljek.
Eme adott megkötéseknek megfelelő lapot keresek ha tudnátok segíteni megköszönném. -
TibChee
tag
Igen, mindenképpen mini-ITX kellene. A használttól sem zárkózom el.
És mennyiért lenne lehetséges?
A célom egy NAS/HTPC gép építése lenne.
Másik opció szerintem egy olcsó AM1-es konfig lenne, mondjuk egy ASRock AM1B-ITX + Athlon 5150 kevesebb, mint 20k újonnan. Mondjuk a proci az lényegesen gyengébb, viszont jólval kevesebbet is fogyaszt, ami 7/24-es üzemben nem egy hátrány.
Kérdés, hogy egy FreeNAS + XBMC kombóhoz mit szólna? -
TibChee
tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani valami LGA-1155-ös alaplapot NAS/HTPC-hez?
Olyan 10-15k-ban gondolkodom.Egy i5-3570K menne bele, de a tuning nem szempont, csak ez proci adott.
-
hszilard666
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #29952 üzenetére
Sajnos annyira nem tömi a kasszát ez a meló hogy egy real NAS ra befizessek
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hszilard666 #29951 üzenetére
Szerintem ő "igazi" NAS-re gondolt.
-
hszilard666
veterán
Volt itthon NAS om, 5HDD vel, 0-24 ben ment egy bitfenix prodigyben, nem volt hangos, szerettem, csak eladtam a benne lévő cuccokat, már csak a HDD-k és a ház van meg. Vagyis csak a ház már nem a legjobb állapotban, át van moddolva MATX re, szóval ezt már bacchatom. De el is hesegettem az ITX es gondolatokat, mert z77 es itx lapok elég ritkák már, meg ha vannak akkor a VRM sem valami bika rajtuk, és ITX ben nem lehet annyira tunongolni főleg egy LP coolerrel.
Szóval raven helyett xigmatek aquila lesz, külső phobya 1080 nal és az össze sHDD vel, aztán 3x akkora mint a raven és ezt is fel tudom majd pattintani az asztalra.SSD-n a rendszer van, (60giga kingston) a nagyobb SSD-k a melós gépemben vannak, abba sajnos kell, azt nem fogom kiműteni
-
F34R
nagyúr
válasz
hszilard666 #29949 üzenetére
Normalis 4 slotos NAS-t 200k alatt nem kapsz. A legolcsobb lenne bugazni egy hp proliant severt.
SSD-rol jatszanal ?
-
F34R
nagyúr
válasz
hszilard666 #29946 üzenetére
Ezt leginkabb full vizbe epitheted be
-
hszilard666
veterán
Nagyon bejön az új Raven, legszívesebben építenék bele egy fullvizet
Csak nem igazán férne el
-
törölt tag
válasz
Archttila #29943 üzenetére
Mivel sfx táp és MB távolság elég behatárolja: levegőn max 35/45W tdp-ig CPU, amit elbír egy hűtő ami befér a pont táp alá, saját vetni nélkül, és pl.: egy 750Ti passzív bordával. A házat úgy fordítani oldalára, hogy a nagyon rácsos oldala legyen felül, a talpakat átrakni a vele szemben lévő oldalra.
Így a vga meleg bordája csinál akkora huzatot, hogy nem reked meg a levegő alant, és jó esetben egy csendes táp az ami megoldja a többit, 100W tdp miatt még valami "öreg" delta/seasonic is megteszi.
100-120K körül meg lehet úszni alkatrészben, ha nem új alkatrészekben gondolkodsz.
-
Archttila
veterán
HardwareCanucks SG13 review
Most, hogy megvan a V1 rendre azon gondolkozom, hogy mit epitsek a kis SG13-ba. Eladni szinte biztosan nem fogom, egyszeruen lehetetlen.En meg jo 2K-val olcsobban jutottam hozza a jelenlegi aranal, de elpazarolni sajnalom, szoval otletelhettek mit lenne erdemes belole epiteni.
-
Archttila
veterán
válasz
jim bcs #29935 üzenetére
relax, mezei 850 pro van
kesobb viszont kellhet es hat ki tudja, lehet a lapot is megtartom addig.
De komolyra forditva a szot, egy ideig most valoban nem akarok a gepre kolteni, jovore babaproject vanHa pentekig nem lesz kaphato, akkor jovoheten MSI-vel rakom ossze a gepet.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #29932 üzenetére
Bluechip 48.700 Ft.
O egyebkent iPon-os vagy rosszul tudom?
Goose-T
Asus varakozas vs. MSI azonnal a dilemma. Na es az Asus-on van 80mm M.2, MSI-n nincsen.
MSI-re viszont latszolag minden gond nelkul rafer az ATLAS, ASUS-ra nem biztos.Na es kerdes az ASUS mennyibe fog kerulni, es mennyi ido lesz mire csokken az ara.
-
Archttila
veterán
- MSI Z170I GAMING PRO AC: 46.990,- 3 év gar rendelhető 3-4 nap (Gianni)
dilemma ON
-
Archttila
veterán
Most csak en vagyok turelmetlen vagy tenyleg undorito, hogy az osszes gyarto ITX deszkajat kapni mar itthon kiveve az Asus-et.
A heten nem kap egyik webshop sem akkor berendelem az MSI-t. -
gulupeti
senior tag
Jelenleg egy ilyen mini itx-es házat használok, csak a beltartalma más. (Intel D510 alaplap) Ez a média szerverem lényegében, erről játszom le tv-n, dlna-n keresztül a tartalmat. Ebben a házban panel táp van ugye + külső tápegység. Az alaplap hátlapja már eleve hiányzott, amikor tavaly hozzájutottam ehhez a kis masinához, így nem is 2,5"-os, hanem a kábelt kivezetve 3,5"-os merevlemez került bele, vagyis a tetejére.
Mostmár 2 db. A lényeg, hogy elég trén néz ki.
Így arra gondoltam, hogy bele lehetne pattintani az egészet valami normális házikóba, amibe esetleg egy extra halk ventilátor is kerülhetne, ha szükséges.Mini itx fronton annyira nem vagyok otthon sajnos, kérdésem az lenne, hogy ezt a paneltápot ebből kiszerelve, akármelyik házba bele tudom rakni? Van ennek kialakított helye? Vagy bele kell valahová tákolni és kész?
-
burny
aktív tag
Melyik 2'5 hdd ajánlott, kevésbé gyakrabban használt játékok/programok és filmek és egyebek mennémek rá, 500-1000gb kozotti méret érdekel.
Seagate, wd black v.blue, samsung?
-
törölt tag
válasz
kisza25 #29916 üzenetére
Csak hogy fájdítsam a szíved: Ma volt teszt: custom vízzel 4,5Ghz@1,2V Meg tudtam fogni i5-3570K-t Linx 79C°, játék (SP) alatt 55-56C° /ezek kupakos hőmérsékletek/.
(#29920) Ombre85: a CPU tápcsatinál kellene mérni 12V-ot terhelésnél. Illetve a Power_OK jel folyamatos meglétét az ATX csatlakozón.
-
Ombre85
tag
válasz
#16939776 #29915 üzenetére
Na ezt jó tudni, köszi.
Ha a 12V-os ágak a 2,5"-os eszközökön nincsenek bekötve, akkor ebben az esetben egyedül az alaplaptól vehette volna el az erőt, de az nem lehet hibaforrás, mert az asztali gépen (adatlapon lévő) is produkálta a hibát, pedig egyedül az átalakító volt közös a két konfigban. Vagy hogy értetted?
Lemértem az 12 és 5V-os ágakat üzem közben a vinyó előtt, de stabilan 11,97 és 5,05V-osak, nem esnek meg terhelésre sem. -
törölt tag
válasz
Ombre85 #29911 üzenetére
Asztali ssd-n/2,5" HDD-n sincs bekötve a +3,3V és a 12V-os ág sem. komolyabb szerver ssd-ben van a 12V-ról diódán keresztül kondenzátor és egy dc-dc konverter üzemeltetve, ami kis ideig 5V-ot biztosítja, ha elmenne a táplálás.
A probléma az lesz hogy terhelésnél meghullik a 12V-os csatlakozón a feszültség az átalakítók és a hosszú vezeték miatt. Egy multiméter pillanatok alatt lebuktatja a hibát.
-
Ombre85
tag
Sikerült csinálnom a Pico-hoz egy molexre dugható CPU 12V-os ágat, amivel már el is indul a gép és stabilan megy. Némileg kevesebbet fogyaszt, mint a 400W-os hexával (idle 1-2W-al).
Azonban a következő probléma ütötte fel a fejét:
A Pico-n egy SATA és egy Molex csati van. Ebből a molexet egy Y osztóval osztottam a CPU-nak és Molex-SATA átalakítóval vittem a HDD-hez a kraftot. Az SSD megkapta a Pico SATA-t.
A gép ugyan stabil, de ha másolni akarok rá vagy róla, akkor lefagy, eldobja a folyamatot és kis idő múlva magához tér. Gyanítottam a hiba okát, így az asztali gépemben is kipróbáltam a molex-sata átalakítót (többet is), mindegyik esetben 2,5"-os lemezre voltak kötve és minden esetben ugyanaz a hibajelenség jött elő. Win és linux alatt egyaránt, akármilyen táppal.
Nagyon úgy fest, hogy a 2,5"-es vinyónak (ide értve az SSD-t is) komolyabb terhelés esetén szüksége van a SATA 3V-os lábaira is, mert egyedül ezt nem kapta meg az átalakítóval. Valakinek van ilyen tapasztalata?
Ha a Molex-SATA átalakítóra dobok egy direkt 3V-os ágat a Pico 20 pin-jeiről, az megoldhatja a problémát?Ha valaki nem lenne képben, a konfig:
MSI H81I + Pentium G3220, 60GB SSD + 640GB 2,5" HDD, 8GB RAM
120W-os wide-input Pico PSU-val -
ii77
tag
"Na szerbusztok, na szerbusztok!"
2009 óta hűen szolgáló MBPro-m szeretném leváltani s mivel nem tudok/akarok most fél milliót gépért kiadni, szeretnék költséghatékonyan egy IBM kompatibilis szgépet építeni.
YT-on láttam NAKOS an24774 Ultimate Z97 mini ITX project -jét, s "beleszerettem" e méretbe.Ez a lap nagyon tutinak tűnik (Asus Z97i-Plus: jó hogy van wifi + BT is rajta), viszont lehet, hogy már 1151-es mITX kéne. Olvasgatva, Skylake esetén a Z170-es chipset a prémium, de javítsatok ki, ha soraimban butaságokat írnék. Kezdésnek: prociból elég a legkisebb i5 is, ramból 2x4 vagy 1x8GB (s később a párja - Melyik a jobb választás?), vga-ból egyenlőre a prociban lakót nyúznám. Rendszernek jó volna egy M.2-es ssd, hogy a saták megmaradhassanak a nagyobb háttértáraknak. De a költségek miatt, lehet hogy maradok a satás ssd-nél, egyenlőre. Tápból jó volna egy megbízható, moduláris, halk típus. Az elemet szerintem egy Corsair 250D-be paszíroznám, mert ez nagyon megfogott. Mindenes gép volna, letöltéshez, mozizáshoz (BD25/50 iso filmek tévére kötve), video-, zene vágás, kis játszi (pl.: EuroTruckSimulator tévén) is. Jól kéne bírja a hosszú üzemet, mindezt lehetőleg halkan. Elsőre ennyi, előre is köszönöm, ha irányt mutattok.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29904 üzenetére
kinézetben az Asrock a nyerő, csak sajnos továbbra is 2év a gari, nagyon sok Asrock lap után most MSI mellett döntöttem a 3év gari miatt, lapot azért ritkábban cseréli az ember, mint a többi drivert.
MÁS: Most nézegettem és már kapni 1151-re "olcsóbb" lapot (ASUS H110I-PLUS D3)és megjelentek a pentiumok és egy i3, mondjuk utóbbi 50eFt akkor már 57eFt-ért i5, a pentium 24eFt kezdőára sem éppen baráti, de lesznek ezek még olcsóbbak is -
Archttila
veterán
Nagyon tetszik az Asus Z170i, [link] egyszeruen minden rajta van amire szuksege lehet egy mai usernek, es melle meg gyonyoru is. (szvsz a Maxiumus-nal is szebbre sikerult)
Talan utoljara az Abit BH6 volt ram ekkora hatasal meg a 90's evekben.(MEG MEGVAN)!
Hosszas gondolkodas utan ugy dontottem, hogy amint megvan a lap berendelem az Atlas-t lesz ami lesz alapon, es ha vegkepp nem lehet vele mit kezdeni akkor visszakuldom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged