- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tooomas #49793 üzenetére
illetve ha nem teljes hosszusagu x16 pcie foglalat van a lapon, akkor vagy olyan kartya kell v ki kell 'nyitnod' a foglalat veget.
pontosabban miben kene furgenek lennie? ha csinalsz neki hutest, egesz magasra fel is lehet huzni az orajelet vindoz alatt szoftverbol.
de tenyleg, nem egy eromu. ha vinyo van alatta, meg egy ssd is sokat segithet. nalam 45 percig csinalt egy win frissitest, amit az oreg asztali gep i7-2600 3 perc alatt abszolvalt. amikor jott volna a kovetkezo, inkabb kivontam a forgalombol :) -
törölt tag
válasz
tooomas #30166 üzenetére
Lap, a rajta lévő alkatrészek spec-ét megnézve, max. áramokat összeadva ennyit kíván, a PCIe-to-PCI bridge nincs benne, mert nem találtam a datasheet-jét:
410mA@3,3V 691mA@5V 0,875A@12V2db Mem->2x1,5Vx0.8A x(1,1175) ~560mA @5V
Hangkártya: 4-5W-al eszik tőle többet a gép load, box-al együtt 8-9W. Az eloszlását a 3,3 és 5V között nem tudjuk.
Egyéb információt nem találtam, "dokumentáció" hiányában 5 db dupla műveleti erősítőre 55mA @+12V/-12V számolnék.Többiről, a konkrét típus/darabszám ismerete nélkül nem tudom megmondani mennyi az annyi.
-
törölt tag
válasz
tooomas #30155 üzenetére
ATX méretben, ekkora teljesítmény szintre bőven sok:
Teszt szerint ~70%-ot hoz 21,6W-on 90W körül a 90%-ot a hatásfok, táp vonali zaja nagyon jó.
Seasonic SSR-360GPVan belőle moduláris változat is.
AC-DC-DC rendszerű, tehát először 12V-ot, majd ebből a többi feszültséget állítja elő. A sima AC-DC-s 20W körül tudhat vagy 50-55%-os hatásfokot (szintén 300W-os modell), és legalább 2..3x-osa a kimeneti zaj (Vpp).
-
törölt tag
válasz
tooomas #30142 üzenetére
A kártyád dokumentációjában mA-re pontosan le van írva, hogy áganként mekkora áramot vehet fel, másrészt a műveleti erősítők használják a -12V-ot, azoknak a száma/típusa számít.
PCI 2.2 szerint az eszköznek ezeken a feszültségtartományokon belül kell működni és ezek a maximális áram igények léphetnek fel az ágakon az eszköz részéről/port. Forrás: 137(157)old.
5V+/-5%: 5A
3,3V+/-0,3V: 7,6A
12V+/-5%: 0,5A
-12V+/-5%: 0,1AHagyományos AC-DC-s tápot nem ajánlanék, az borzasztó zajos a tápágakon, és gyenge a hatásfoka. névleges teljesítményének 20%-a alatt.
-
törölt tag
válasz
tooomas #30129 üzenetére
Az elsőnek(60W) kapcsolóüzemű a st-by része is, de nem találtam róla pontos spec-et. Talán ez:[link]
A másodikon(60W/80W) van a "melegedős linear IC". Spec:[link]
A második izmosabb kisebb mérete ellenére 1,5 vs 3A@12V, én azzal kezdeném.
Öntapadós "memória hűtő" az IC-re, ha nem esik le, akkor elég neki.
Kondik állapotát érdemes ellenőrizni, amelyik jobban melegszik mint a PCB körülötte, azt minden-féle-képpen cserélni kell. -
törölt tag
válasz
tooomas #30123 üzenetére
a 21-24 pin-el nem kell foglalkozni a nélkül is megy, össze vannak kötve ezek a pontok, a 20pin-es csatlakozó megfelelő pontjaival(GND/3,3V/5V/12V).
Egyedül a 4pin-es 12V-os és a sata csatlakozót kell rá rakni, abból is elég az 5V+GND ha 2,5"-os hdd/SSD-t használsz, 3,5"-os hdd hez kell a 12V is, de ennyi.
Szóval 4..6db forrasztásról van szó.Annyi a tapasztalatom vele, hogy az st-by 5V-os része(azaz 5 lábú IC a nyák végén) nagyon melegszik, és szintén volt olyan ITX lap, ami nem indult el vele, amíg nem volt folyamatos 0,5A terhelés rátéve a 12V-os ágára.
~50W terhelésre rendesen melegedett, PicoPsu-nak sokkal jobb a hatásfoka. -
Pista0001
addikt
válasz
tooomas #29965 üzenetére
A Gigabyte-nak volt 1037U Celeronos integrált lapja, az az Atomnál jóval combosabb és sima PCI slotja van. Beragadt készlet lehet nagykerben vagy valamelyik boltban, használtan neccesebb lehet.
A Gigabyte és az ASRock előszeretettel készít olyan lapokat, amik mini-ITX mélységűek és mATX, vagy még kisebb szélességűek. Ezek, főleg az utóbbiak a mini-ITX házak egy részébe beleférnek, és a sima PCI kritériumnak is megfelelhetnek. A boltok és a gyártók is mATX-nek jelzik ezeket, szóval érdemes átnyálazni a kínálatot. Az sem utolsó szempont, hogy ezek többnyire olcsó, belépő szintű lapok.
-
törölt tag
válasz
tooomas #29975 üzenetére
J1900 köröket ver rá erőben, és főleg memória sávszélességben érdemes lenne kipróbálni.
Leírás szerint "PCI-ex to PCI bridge" csinálja a kommunikációt, nincs natív PCI támogatása a soc-nak.
illetve DDR3L azaz 1,35V-os memóriával működik.Mindkettőnek érdemes utána nézni, hogy jelenthet-e problémát szoftvereidnek vagy jelenlegi memóriádnak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
tooomas #29978 üzenetére
J1900 alig drágább és lényegesen erősebb.
A DDR3 ramok sebességes visszafelé kompatibilisek, tehát ha az 1333-ast hajthatod 1066-on akkor esélyes, hogy a gyárilag 1066-os is használható. De azért fórumokon keress rá a konkrét lap és 1066 megadása mellett miket írnak (de a gyorsabb ramok ára is leesett, fillérekért kapsz) -
F34R
nagyúr
válasz
tooomas #29967 üzenetére
En nem csak azokat ismerem, Cubase-t es Wavelabot hasznaltam, elotte meg Propellerhead Reason-t.
Most mar tobbfele alkalmatos DAW rendszer van amik kevesbe jobbak mint a nagy professzionalisok.Tudom mi az ASIO protokol, ket reteg synth-nel + lead-nel nekem is meghalt az akkori gepem, kesz elmeny volt rajta real time zenet kesziteni.
Elo zene alatt Korg Electribe-re, Drumm Pad-re es szintetizatorokra gondolsz ahhoz tenyleg eleg egy Audacity vagy Cockos Reaper. Nekem csak szimpla Midi billentyuzetem volt meg Szoftveres Virtual Instruments-ek.
-
HookR
addikt
válasz
tooomas #29960 üzenetére
Ha az újonnan kapható Gigabyte GA-H81N-D2H 16-17e Ft-os árát drágának találod, akkor egy Gigabyte GA-H61N-D2V-t kellene megcélozni, ám ez csak néha bukkan fel a hardveraprón.
"A forrasztópákának csak eggyik vége meleg!-Igenám de azt nem lehet látni!"
Viszont más a fogása. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest