Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ombre85

tag

Sikerült csinálnom a Pico-hoz egy molexre dugható CPU 12V-os ágat, amivel már el is indul a gép és stabilan megy. Némileg kevesebbet fogyaszt, mint a 400W-os hexával (idle 1-2W-al).
    Azonban a következő probléma ütötte fel a fejét:
    A Pico-n egy SATA és egy Molex csati van. Ebből a molexet egy Y osztóval osztottam a CPU-nak és Molex-SATA átalakítóval vittem a HDD-hez a kraftot. Az SSD megkapta a Pico SATA-t.
    A gép ugyan stabil, de ha másolni akarok rá vagy róla, akkor lefagy, eldobja a folyamatot és kis idő múlva magához tér. Gyanítottam a hiba okát, így az asztali gépemben is kipróbáltam a molex-sata átalakítót (többet is), mindegyik esetben 2,5"-os lemezre voltak kötve és minden esetben ugyanaz a hibajelenség jött elő. Win és linux alatt egyaránt, akármilyen táppal.
    Nagyon úgy fest, hogy a 2,5"-es vinyónak (ide értve az SSD-t is) komolyabb terhelés esetén szüksége van a SATA 3V-os lábaira is, mert egyedül ezt nem kapta meg az átalakítóval. Valakinek van ilyen tapasztalata?
    Ha a Molex-SATA átalakítóra dobok egy direkt 3V-os ágat a Pico 20 pin-jeiről, az megoldhatja a problémát?

Ha valaki nem lenne képben, a konfig:
    MSI H81I + Pentium G3220, 60GB SSD + 640GB 2,5" HDD, 8GB RAM
    120W-os wide-input Pico PSU-val

Új hozzászólás Aktív témák