Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yle_greg

aktív tag

válasz theporcupine #99682 üzenetére

Az én álom szettem a Pana 10-25 f1.7, 25-50 f1.7, 50-200 f2.8-4. Az utolsó kettő együtt majd másfél milla, szóval sajnos felejtős számomra. Még ha el is adnám a 14-140 és 100-300 -at, akkor is túl sok, ráadásul akkor nem lenne sem utazó zoom, sem nagytele lehetőségem. De ha rámszakad az ötös lottó, akkor már nem kell gondolkoznom, hogy mire költsem, szóval ennyivel előrébb vagyok. :-)

Az anamorphic jópofa dolog. Nekem van egy Sirui 50/f1.8, jó vele kísérletezni, de sajnos én pont fordítva vagyok mint te, a beállított jelenetek nálam fehér holló kategóriásak. Márpedig ezzel tényleg komponálni kell. Most lesz pénteken egy műtermi fotózás, portré, galamour, és ha kulcsra lehet zárni az ajtót akkor akt is. Ez utóbbiban is ki fogom próbálni, mert szeretnék egy olyat, hogy "szélesvásznú" fotó, átalakítva mintha festve lenne, és kinyomtatni vászonra. Értelem szerint könnyű akt, olyan, amit akárki láthat, nem a túl intim 18 karikás fajta.

De nekem pont a tervezések hiánya miatt az anamorphic nem annyira optimális, sétálva, kézből, a széles képen zavaróbb a billegés. Állványon, kertben jó volt, hogy szélesebb a látótér, visszanézve a tévén érdekes, hogy tényleg minőségibb mozi feelingje van tőle a home videónak. Ha gondolod, hogy érdekel, szerintem meg tudunk egyezni. Karc/por/kopás/gomba és minden mentes, nekem van az a bolondériám, hogy minden objektívemre teszek egy UV szűrőt, hogy védjem a lencsét, szóval tényleg tiszta mindene. Mivel elektronika nincs benne, széthasználva pedig sosem volt, szerintem 200 körül reális lehet az ára.

Azon gondolkodom, amit írtál. Hogy a két véglet közötti, a váz árakkal összhangban lévő obit várnál a Panától. Akkor ha jól sejtem, a 10-25 és a 25-50 árát sokallod, a tudását pedig kevesled? Az árát én is sokallom, ez nem vitás. :-)

Új hozzászólás Aktív témák