Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
Nem értem az egészet, amit írsz.
Az, hogy M42-vel mit jelez a csippanó, vagy a kis piros négyzet, halálosan, totálisan mindegy, mert ezek objektívtól függően hibázhatnak! A szemed viszont nem!
A lényeg: ha LCD-vel élesnek látott kép a felvételen is éles lesz, viszont a keresővel ugyan ez az LCD-vel élesre állított kép életlennek látszik, akkor egészen biztosan a keresővel van a gond... ergo a dioptrián kell állítani és kész!
Nem értem, miért az obiban keresed a hibát, amikor az obi mindkét esetben tök ugyan az! És ha az egyik esetben teljesen jól működik, akkor eleve nem lehet vele gond.
Ilyen esetben a különbséget kell megkeresni az LCD és a kereső között! Ez pedig az, hogy a tükör fel van csapva! Vagy a tükörrel van a gond (kereső esetén), vagy a dioptriával. A te esetedben más nem jöhet szóba. Na most az, hogy a tükörrel lenne gond, azért esik ki, mert az LCD-vel készített felvétel elkészítésénél is játszik a tükör. Mikor az LCD-n nézed az élőképet, akkor fel van csapva a tükör, tehát nem játszik, majd amikor elkészíted a képet, akkor játszik. A kép mégis éles. Ergo a tükör jó! Ennyi, marad a dioptria és kész.
Ha így sem jó, akkor nagy eséllyel folyton elcseszed a dioptria beállítását és kb. ennyi. Nem lehet, hogy szemüveges/kontaktlencsés vagy, vagy pedig kellene szemüveg, csak nem tudsz róla (romlott a szemed)?
Vagy lehet még, hogy az az optika csesződött el (pl. kicsit kilazult), amivel a dioptriát állítod a keresőben, akkor viszont normál Canon obival is jelentkeznie kell a jelenségnek.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
a mai slr mattüvegek alkalmatlanok manuál fókuszra.
túl szemcsés a felülete ezért élesnek látod akkor is amikor régen nem az... vagy kell egy manuál fókuszra kitalált mattüveg neked, vagy LV s türelem.a fókuszvisszajelző csippanásának én már elvből nagyon régen nem hiszek.
Amugymeg elárulom ugyanakkora fókuszhibád van mindkét obinál csak a 35mm és a fél stoppal lassabb üveg elkeni.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Clemi
veterán
válasz sellerbuyer #3297 üzenetére
Megtörtént, (de egyébként is a keresőben a fókusz visszajelző szenzorok körül lévő pici négyszögeket szoktam nézni, hogy élesen lássam) és úgy néz ki megvan a bűnös.
Van két adapterem is, azokat is cserélgettem, és egyértelműen az jött ki, hogy bármelyik adaptert használva, a Helios objektívvel elég ronda front fókuszom lesz. Bárhogy állítom, bármilyen finoman játszom a fókusz gyűrűvel, ha keresőben a legélesebbre állítom (finoman oda-vissza tekergetve) és onnan átváltok a kijelzőre már ott is egyértelműen látszik az életlen kép amit a fókusz gyűrű egyetlen finom mozdulatával ki tudok tisztázni, és visszaváltva a keresőre egyértelműen nem olyan éles.
Egyáltalán hogy lehetséges fókusz eltérés egy manuál üveggel?
Igen, kipróbáltam a másik manuál üvegem is (természetesen mivel az 35-ös azzal közelebbről) és azzal nincs ez az eltérés, és megnéztem az 50/1,8-at is azzal is jó, (bár azzal szigorúan manuál módban mert annak rossz az AF-a mert állandóan mellé megy).
Természetesen ML firmware-t használok
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
A kereső mellett a kis "potival" állítsd be a dioptriát!
LCD-n állítsd élesre a képet (Magic Lantern nagyon nagy segítség ebben) és úgy nézz bele a keresőbe. Elvileg életlennek kell látnod a képet. Ekkor a kereső melletti kis csavarantyút addig állítgasd, amíg nem látod élesnek a képet a keresőben, pont úgy, ahogy az LCD-n. Ez után már éles lesz keresővel fotózva is a kép.
-
zolka78
senior tag
Az is lehet, hogy a chipes adapter a bibi. Gyártják Kínában rengetegen. Viszont én elsőnek csinálnék egy fókusz tesztet más obikkal is nyitott blendével, hogy a váz esetleges félrefókuszálását kizárjam. Ha még nem tetted meg.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Nem tudom mennyire hülye kérdés, de engem nagyon zavar a dolog.
Van Helios M44 58/2, és MC Flektogon 2,4/35-ös objektívem. Canon EOS-550D vázon használnám őket, de egyszerűen nyitott blendével képtelenség velük éles képet csinálni. Amiket itt látok, az nekem csak álom. Az első gondom az, hogy bár én a keresőben élesnek látom a képet, visszajelez a fókusz rendszer is, de az exponált kép mégis életlen lesz, illetve a fókuszpont ábrán mérve előrébb van, 1 m-es távolságon kb 1 cm-el. A gép LCD kijelzőjén fókuszálva ez a bibi már nem jelentkezik. Mindezt persze állványon!
Az objektívek tiszták, karcmentesek. Rossz méretűek lennének az adaptereim? Vagy mi a fene okozza ezt? -
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Pentacon 4/300-as obim, amit szeretnék használni az új Nikon D5100-as gépemmel. Az objektív hátsó kúpján m42 menet van, de ezt a kúpot le lehet róla szerelni. Elképzelhető, hogy annál a csatlakozásnál egy Pentacon-SIX csatlakozás van? Ebben az esetben használható hozzá ez az adapter? (Nem szeretnék M42-Nikon lencsés adaptert, a minőségvesztés miatt)
Köszi a segítséget!
Üdv: Dani
-
fattyu
veterán
fókuszál rekeszel exponál.
nem rekeszel fókuszál exponál.
a csippanás amugyis többször hazudik mint igazat mond... szóval a szememnek hiszek...
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
széleslátónak minek a gyors? portréra is mértékkel kell ám a hűde nagy sebesség, lévén minimum fókusz közelében fogsz dolgozni...
Meg defináld a széleslátót. mert a 35 is az meg a 18 is...
Eszerint :
Kiszámítható leszek.
Zeiss.
28/2,8 cy distagon ( 80 pénz környéke )
planar 50/1,4 cy ( 60 környéke )
meg egy 135/3,5 sonnar (15-20)szerintem.
Ebből a sonnar egy remek kompromisszum a másik kettőt meg akkor se cserélném le ha bármi lehetne helyette.
-
csakb
őstag
Szia!
"mindegyiknél fontos, hogy nagyon fényerősek (1.4, 1.8)" vs. "árban a 3 db összesen 100-150 lehet."
A két vágyálom közül valamelyiket gyorsan felejtsd el.
A régi cuccok között tipikusan nincsenek nagyon fényerősek, legfeljebb 50 mm környékén. 1.8 körüli, M42-es 50-esből annyi van, mint a szemét, mindenféle gyártótól, de fényerősebb is akad. 135-ösből a 2.8-as szintén igen fényerősnek számít.
Ha nagylátóból elég a 35 mm, akkor az SMC Takumar 2/35-öst tudom javasolni, ebay-en kell vadászni, itthon csak az orosz/NDK cuccokat ismerik.
135-ösből szintén elég jó az SMC Takumar 2.5/135, vagy az ebben a topikban az elmúlt hónapokban is számtalanszor előferdülő mindenféle orosz/NDK üveges vasak.Esetleg még spórolsz egy kicsit, és nagylátóért a fényességes Korea felé fodrulsz. A Walimex/Samyang 1.4/24 és 1.4/35 igen babának tűnik a tesztek alapján.
Vagy szintén kis spórolással kijöhet fényerős nagylátónak egy Cosina/Voigtländer Skopar 2.8/28. Ez legalább nem olyan böszme, anyósverő dög, mint a Nyimnyangok.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
itt érdemes tájékozódnod hogy mi klappol vázzal
index m42 adok veszek topik
szerintem itt nézz szét.
van egy pár nagyon elszállt árú gyüjtői darab, egy 200-as sonnar 70k-ért. nézegetni kell.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Denz
csendes tag
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni manuális objektívpark létesítéséhez.
váz : Canon 5D (mk1)
vágyott gyújtótávok:
nagylátó
50 mm
és egy portréobi (130mm körül)mindegyiknél fontos, hogy nagyon fényerősek (1.4, 1.8) legyenek (a portrénál a 2.8 elegendő lehet esetleg)
fontos,hogy ha nem is a legjobbakat, de jobbakat szeretnék vásárolni, árban a 3 db összesen 100-150 lehet.hálás lennék, ha ti, mint hozzáértők tanácsot adnátok, mert olvastam sok helyen sok mindent, de nehéz a döntés.
köszönöm.
d
-
copass
veterán
válasz tozso76 #3273 üzenetére
én is bírtam a 11A-mat, de a fókusza kikészített, teljes kör és feszesen.
most egy f3.5/135 mc czj sonnar-t vettem, az 50-es bejött nagyon, kíváncsi leszek erre is.
azt mondják, sokan, nagyon éles képe van teljesen nyitva is."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
akela91
addikt
Nem találok infot arról, hogy hány mm-es hátsó sapka/kupak kell egy Pentacon 29mm / 2.8 MC Auto obira. Elsőt kaptam hozzá, csak a kisebb hátsót nem adott a tulaj. Ebay-es link tökéletes lenne. köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
Köszönöm copass, csakb!
50-50 az eredmény nálam is. Az MFlens forumot én is olvasgattam, info szerzéshez.
Talán, tényleg akkor tudok majd dönteni, ha veszek mindkettőből egyet.
Talán ez itt kicsit off topic: Keresek megvételre a fentebb említett optikákból. Debrecenben és 50km-s vonzáskörzetében érdekelne ajánlat. -
Clemi
veterán
Hali!
Kérdés: Használ valaki programozható EMF Chip-es M42 adaptert Canon-hoz? A leírás szerint programozható rajta a használt blende, hogy az exif-be bekerüljön, és a fokusz eltolás objektívenként. Igaz ez? Mennyire jó ez a feature rajta?
-
csakb
őstag
válasz tozso76 #3262 üzenetére
A Pentacon jobban CA-zik nyitva, rekeszelve már jó. A Jupiter nyitva élesebb is, rekeszelve viszont a Pentacon jobb. Viszont a Jupiter nagyon nem szereti az ellenfényt (flare, kontrasztvesztés stb.). A Pentacon jobb ebből a szempontból, főleg a késői példányok (auto/electric).
Innen vagyok ilyen okos: [link]
A Pentacon javára szól még, hogy majd' 40 dekával könnyebb!
Nekem egy Pentaconom van, de aktívan csak filmes vázon használtam, ott jó volt az áráért. Digitálison csak asztrofotózáshoz vettem elő, az meg más műfaj.
Szóval nehéz döntés. A legjobb lenne, ha mindkettőből szereznél egy példányt, aztán majd meglátod, hogy melyik jön be jobban a mindennapokban.
[ Szerkesztve ]
-
jcvd
tag
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene!
Zeiss Flektogon 20mm f2.8-hoz keresek auto/manual blende állító gombot! Sajnos az enyémből hiányzik, pótolni akarom mindenképp, bízom benne hogy valakinek maradt vissza alkatrésznek!
Kérlek titeket hogy privátban jelezzetek nekem ha tudtok segíteni! Köszönöm!
-
tozso76
aktív tag
Szerintetek melyik a jobb választás?: Jupiter 200mm f/4 vagy Pentacon 200mm f/4.
Nyitva melyiknek élesebb a rajzolata?
Madarászni vennék egyet, csak nem tudom melyik legyen. -
csakb
őstag
válasz rascalyjo #3258 üzenetére
Hajrá, én neked szurkolok!
Ha csak harmadjára sikerül az adapter, még akkor is olcsóbb lesz, mint egy Nikkor 2.8/180. Igaz, azzal legalább van AF is.(#3259) fattyu: Jó, de ő tud esztergálni. Ha én is tudnék, és lenne is egy gépem a spájzban, én sem venném az adaptereket, hanem faragnám.
BTW, tudja valaki, hogy miért hisztizik a google újabban az MFLenses miatt? Állítólag malware-t terjeszt a site, a króm meg már erre a topikra is ki van akadva, mert van valahol egy oda mutató link.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz rascalyjo #3258 üzenetére
esetleg a guglit próbáltad már?
csak mert lehet kapni adaptert. Nikon psix re ráguglizol menten ki is dobja index adokveszeket pl...
-
csakb
őstag
-
csakb
őstag
válasz Mr.Csizmás #3253 üzenetére
74.1 mm az a 82-88, csak hogy pontosak legyünk.
-
rascalyjo
tag
válasz Mr.Csizmás #3253 üzenetére
Köszi már megvan.
Az nagyon sok. Itten van hátha másnak is segítségére válik
-
rascalyjo
tag
Üdv fórumtársak!!
Valaki meg tudja mondani hogy a pentacon six gépeknek menyi a bázistávolsága??
Köszönöm!!
-
salesman
őstag
Üdv!
Canon 550D-hez melyik obit ajánlanátok:
Hanimex MC 2,8/28 vagy Pentacon MC Auto 2,8/29
Kinek van eseteleg gyakorlati tapasztalata a fenti obikkal?
Köszi!
Türűűűdrááá!
-
nesa
veterán
Nekem van egy nikon vegu pentacon 135/2,8 MC ez B bajonetes volt vegtelen majdnem megvan ha hozzafernek egy muszer esztergahoz mar azis meglenne, ha erdekel valakit tuladhatok rajta.
Ha sikerul elernetek azt a pontot hogy majdnem van vegtelen az objektiven lehet kicsit modositani hogy a hatso lencsecsoportot kijjebb kell tekerni, en koromlakkal fixaltam hogy ne tekeredjen le aztan ha ezse eleg itt tartok most a hatso lencset ki kell szedni es azt kiljebb hozni annyival mig nemjo, nekem kb 1mm es gyuru kene ala de ehez kene muszer eszterga.
De szerintem az M42 egyszerubben alakithato nikonra mint a B bajonetes eleg lehet csak lebontani az m42 es reszt es azt nikonra cserelni.
-
MC Pite
veterán
Megtalált(am) a másik verziót (készítő), mint kiderült a megoldás hasonló:
Dömpiiiiing
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
rascalyjo for president
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Zozzant
addikt
válasz j.bravo #3243 üzenetére
Onnét rémlik Hát a mechanika is közbeszól, mert az a hátlap alatt van, és nem csak egy darab vas mint a preset-en, van rajta a-m kapcsoló stb... elég sík a felfekvő része azt kellene beljebb erőszakolni a nikon vázba 1 mm-t. Reménytelen esetnek tűnik
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
j.bravo
addikt
válasz rascalyjo #3235 üzenetére
Ha nem bánod én is lefotóznám a 135-ös Pentaconomat hogy meg tudd nézni, megy-e.
Ráadásul az lenne jó, ha úgy lehetne megoldani, hogy ha kell, vissza tudjam tenni az m42-t és használni az obit a Prakticán.
Persze ha nagyon macerás akkor legfeljebb kerítenék még egyet, ami akkor Nikon végű maradna.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
MC Pite
veterán
válasz rascalyjo #3229 üzenetére
Képet kérünk, képet kérünk! Nem rendelek akkor közgyűrű sort (van egy 'chipesem' már) fölöslegesen.
Postával kalkulálj egy árat, sztem 10db mehet gyártásba ha nem néz ki rosszul. Bakelit/danamit?Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
rascalyjo
tag
válasz Zozzant #3225 üzenetére
Köszönöm a méreteket.
Sikerült csinálnom a 200-ra rövidebbet és csodás vele a végtelen, így a távolságok is eggyeznek amit az obi mutat. (M42/Nikon adapter van a váz és aobi között)
Szóval kinek hány darab kell!!
De ha kell és kéri valaki teszek fel képeket. Ja anyi még hogy kemény müanyagból készülne a cucc nem pedig aluból.
-
aor
tag
Eladó egy m42-es Meyer-Optik Görlitz 50mm/1.8 obi 7eft-ért, adok hozzá egy makró közgyűrűt, továbbá egy szinten m42-es 400mm/7.5 Tamron objektív 23eft-ért! Mindkettő jó állapotban, hibátlan lencsékkel!
Ha vki mindketőt viszi, adok hozzá egy chipes canon-m42 átalakítót!Köszönöm!
-
rascalyjo
tag
Ok!
Holnap még értekezünk ez ügyben..
-
csakb
őstag
válasz rascalyjo #3224 üzenetére
M42-nél a képsík és a bajonett homlokfelülete közötti távolság (flange focal distance) 45,46 mm. Nikon F-nél 46,50 mm, vagyis elvileg csak 1,04 mm-t kellene lefaragni. Illetve ha "vállas" M42-Nikon adaptered van, akkor még annyit, amennyi a váll vastagsága.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz rascalyjo #3224 üzenetére
46.50 mm (Nikon F) MÍNUSZ 45.46 mm (M42) MÍNUSZ az adapter peremének bajonettre fekvő vastagsága = x
Ha van Nikonnál vázba simuló adapter akkor ez utóbbi nem kell, nem ismerem ezt a részt.
Csak említettem hogy a rögzítő gyűrű a cserélhető adapter peremét szorítja le, ergo a peremet nem lehet leszedni.https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
rascalyjo
tag
válasz Zozzant #3223 üzenetére
Anyival kisebb adaptert kell csinálni hogy nikon vázakon legyen végtelen.
Ha valaki kiszámolja nekem menyivel kell kisebbet csinálni ráállok a dologra.
De ugye Nikon vázakon akarjuk használni hogy ne legyen félre értés??Nekem is van egy Pentacon 200/4-es ugyan ilyen adapterrel, tudok próbálgatni....
-
csakb
őstag
válasz Zozzant #3221 üzenetére
Igen, az egyik opció az új adapter esztergálása a Pentacon cuccokhoz. A másik a #3205-ben linkelt megoldás. Ehhez nem kell esztergálni, a 2.8/135 és 4/200 (verde75 hsz-ei a flickr diszkusszióban) megfelelő változataival igazoltan megyen a móka. Ugyanitt egy Helios 44M-et is sikeresen adaptált valaki (soldeace), de ahhoz már kellett némi fúrás-faragás. Ő egy peremes M42-Nikon adaptert fúrt fel (az adaptert kellet fúrni, nyilván) a Helios hátára, ha jól értem.
-
Zozzant
addikt
Ugye az alap probléma, hogy a nikon-m42 bázistáv különbséget le kellene szedni a cserélhető vég obi felöli részéről és akkor mehetne egy sima m42 adapterrel is a vázba... az adapternek is van vastagsága akkor azt még hozzá kell adni a leszedendőhöz. Egy esztegályosnak nem lehet ez nagy feladat.
Ezen pl. lehetne próbálkozni akkor megmarad az eredeti jó isHmm sajnos nem lesz így jó, mert a végnek van egy pereme pont azt kellene leszedni viszont a leszorító gyűrű pont abba kapaszkodik...
[ Szerkesztve ]
-
csakb
őstag
válasz Zozzant #3219 üzenetére
Ja igen, akkor 4.
Nekem van egy Jupiter 37A-m, meg egy megfelelő Pentacon 4/200-asom. Ezutóbbi épp kölcsönben van máshol, de talán vissza tudom szerezni egy teszt erejéig. Ha valakinek van Nikon váza, meg ilyen közgyűrűsora, akkor összeülhetünk legózni valahol. Karácsony környékén Pest közelében leszek, amúgy Szombathelyen.
De "esztergáááálni mááár régen nem tudok..."
[ Szerkesztve ]
-
csakb
őstag
válasz spanyoll #3214 üzenetére
Azért mert, nem tudnak róla, és kb. 2 db ilyen M42-es objektív van. Gyárilag pedig csak P-Six adapter készült az M42 mellé, vagyis esztergáltatni kell.
Amúgy nem három csavart kell kiszedni, hanem egy menetes gyűrűt lecsavarni.
Ja, igen, a közgyűrűs hackhez csavarozni is kell.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Dilettánsként megjegyezném, hogy ha lenne egy ilyen egyszerű három csavar kiszed, bajonettet cserél, csavarok vissza módszer az m42-nikon megoldásra főleg végtelennel, akkor miért venne mindenki üveges átalakítókat, főleg drágákat a jobb minőségért, ha van ilyen olcsó megoldás is?
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
rascalyjo
tag
válasz MC Pite #3197 üzenetére
Helló!!
Én nemrégiben csináltam egy olyat hogy a nikon vázon kicseréltem a bajonettes foglaltot M42-esre.
Igaz így nincsen még végtelen de csökkent a bázistávolság.Ebben csak az a rossz hogy ha nikon obit szeretnék használni vissza kell cserélni, ha meg M42-őt akkor szint úgy. Mondjuk több M42-es obim van mint nikon.
De rajta vagyok az előző hozzásolásokban említett megoldások megvalósításában.
-
csakb
őstag
válasz MC Pite #3210 üzenetére
Van azért olcsóbb darab is, elfogadható képminőséggel. Nézz szét itt, vannak user review-k bőven: [link].
Két ilyen darabom van, tulajdonképpen mindkettő eladó: [link], [link].
A 22A-val néha portréztam. A 23A-t (szégyen), de egyszer sem használtam még.
A Pentacon persze jó kis cucc, nekem is van egy.
-
MC Pite
veterán
Hát, egy 200 f/4es Pentacon egy tizes, azzal a 600 dolcsis tamron nem nagyon van pariban
-
Zozzant
addikt
válasz MC Pite #3206 üzenetére
Az Orestor/Pentacon-okon kívül cserélhető végű nem nagyon van tudomásom szerint, Exa és M42 gyári van hozzá. Asszem a Jupiter 37 meg a Tar 11a ha jól rémlik amihez van Nikon segg, de gyárilag. Itt látható egy Nikon popó is
-
MC Pite
veterán
válasz Zozzant #3205 üzenetére
Vajon külön is lehet venni a legkisebb közgyűrűt/valaki gyárthat direktbe ilyen adapter? Meyer/Pentacon ilyen, vagy vajon a többi 'univerzális' gyártó is?
Tehát az alábbit kell levadászni (ezekből):
Azt nem vágom csak hogy akkor ez miért nem egy ismert megoldás ha -elvileg- minden 3rdparty obigyártónál működnie kéne?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra