- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
itt érdemes tájékozódnod hogy mi klappol vázzal
index m42 adok veszek topik
szerintem itt nézz szét.
van egy pár nagyon elszállt árú gyüjtői darab, egy 200-as sonnar 70k-ért. nézegetni kell.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
csakb
őstag
Szia!
"mindegyiknél fontos, hogy nagyon fényerősek (1.4, 1.8)" vs. "árban a 3 db összesen 100-150 lehet."
A két vágyálom közül valamelyiket gyorsan felejtsd el.
A régi cuccok között tipikusan nincsenek nagyon fényerősek, legfeljebb 50 mm környékén. 1.8 körüli, M42-es 50-esből annyi van, mint a szemét, mindenféle gyártótól, de fényerősebb is akad. 135-ösből a 2.8-as szintén igen fényerősnek számít.
Ha nagylátóból elég a 35 mm, akkor az SMC Takumar 2/35-öst tudom javasolni, ebay-en kell vadászni, itthon csak az orosz/NDK cuccokat ismerik.
135-ösből szintén elég jó az SMC Takumar 2.5/135, vagy az ebben a topikban az elmúlt hónapokban is számtalanszor előferdülő mindenféle orosz/NDK üveges vasak.Esetleg még spórolsz egy kicsit, és nagylátóért a fényességes Korea felé fodrulsz. A Walimex/Samyang 1.4/24 és 1.4/35 igen babának tűnik a tesztek alapján.
Vagy szintén kis spórolással kijöhet fényerős nagylátónak egy Cosina/Voigtländer Skopar 2.8/28. Ez legalább nem olyan böszme, anyósverő dög, mint a Nyimnyangok.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
széleslátónak minek a gyors? portréra is mértékkel kell ám a hűde nagy sebesség, lévén minimum fókusz közelében fogsz dolgozni...
Meg defináld a széleslátót. mert a 35 is az meg a 18 is...
Eszerint :
Kiszámítható leszek.
Zeiss.
28/2,8 cy distagon ( 80 pénz környéke )
planar 50/1,4 cy ( 60 környéke )
meg egy 135/3,5 sonnar (15-20)szerintem.
Ebből a sonnar egy remek kompromisszum a másik kettőt meg akkor se cserélném le ha bármi lehetne helyette.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Zozzer888
addikt
Ha van törőékes mattüveged, akkor igen.
Amúgy nekem chipes van,de ha felteszem a közgyűrűsort elszáll a visszajelzés,ennek ellenére belőhető marad szemre a dolog,persze makrózásnál egyrész nagyon nagy a nagyítás,meg közel is van a dolog.
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzer888
addikt
Azt sajnos nem tudom,nekem nincs olyan a gépembe, fattyu használ olyat úgy emlékszem.
Chip-es adaptert én vateráról rendeltem (EOS-M42) kb 4ezer Ft volt, nekem szerencsére pontos a fókusz mikor csippan (mikor pontos akkor nagyon sűrűn "damdamol" a gép)
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
csakb
őstag
Nekem van az egyik vázamban törőékes mattüveg, a fénymérés ugyanolyan jó, mint a gyárival, a kép pedig érezhetően világosabb, nem sötétebb. Igaz, hogy egy KatzEye-ról van szó, amitől ennyi pénzért elvárható, hogy tökéletes legyen.
Beszerzés. A két biztos pont a KatzEye (legdrágább), és a FocusingScreen.com (valamivel olcsóbb). Ezeken kívül még Kínából tudsz rendelni mindenféle olcsóbb mattüveget ebay-en (focusing screen-re keress, és írd még oda a vázad típusát), de azok vagy jók lesznek, vagy nem. A pontatlan fénymérésről és a sötét keresőről szóló legenda talán pont ilyen cuccoknak köszönhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest